IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мерките срещу тютюнопушенето реално вредят ли на икономиката,както казва "бизнеса"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Абе пичове, тези ще ни тормозят явно... Ама някой пробвал ли е с тва чудо електронна цигара ил си е кат чекия?? Замислил съм се да си взема една да се пробвам
    Аз съм пробвал. но хич не ми допадна. Трудно регулираш колко никотин да приемеш. С цигарата е лесно, като изгори - край, а това чудо няма таймер и може буквално да почне да ти се гади, ако си с по-силни капсули. Основната причина порад която я зарязах е кафето, кафе с електронна цигара, просто .... като секс с надуваема жена (не съм пробвал де )

    Коментар


    • Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
      Лорде, за нашите права кога ли пък е ставало дума!?
      Ама аз кой ли път вече ще попитам: На кого му е забранено въобще да пуши!? Ако пък е нарушено някое изконно право и човешка потребност, защо тогава пушачите не искат пушенето да стане задължително за всички и навсякъде със закон!?
      Кев, не се прави на луд. Говорим за тотална забрана в заведенията. В закусвалните и бързо хранене така или иначе не се пушеше и преди. Предполагам проблем са дискотеките и баровете.
      В края на лятото, в заведението на 2-ра или 3-та буна ( не помня вече номера й), видях мъж- на около 40 да приляга като ученик докато пуши. Това е открито пространство и димът не би смущавал никого предполагам. Гледката беше комично-тъжна.
      Ако в стария режим ме е смущавало нещо,то е възможността да се пуши в кафе-сладкарниците. След като обособиха места и за непушачи и сложиха аспирация, нещата станаха приемливи.

      п.п.Спадът в оборотите в сектора, се дължи на липса на пари и настроение/нагласи, а не на забраната, но това е друг въпрос.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
        Абе да вземат шлепа до Виена, да видят кое как е, и после жабата да вдига крак да я подковават!

        Вече съм готов да повярвм че иде реч за продажбите на дрога, всичко друго е нелогично.
        Виж,

        не ми се занимава го казвам вече за 100 пъти, понеже вместо да правя нещо градивно се правя на простак, но нещата отдавна са научно доказани и има Нобел за медицина ( от 2010 г. ако не ме подвежда паметта, че вече и аз оглупях ).

        ----------------------------------------
        Ефект на Крюгер-Дънинг


        Ефектът на Дънинг-Крюгер е когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, поради което погрешно оценяват способностите си много по-високо от средното. Тази склонност е приписвана на метакогнитивната неспособност на неквалифицирания да разпознава грешките си ...

        http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%...B3%D0%B5%D1%80

        ---------------------------------------------------

        По принцип темата може да се развие доста, но лично аз нямам никаква мотивация да го правя.

        Досега можех да съм оправил БГ по стандарт за всички само за 6 месеца до ниво Чехия/Словения, а след 5 години да се атакува топ 3 на Европа.

        Губя си времето с идиотски полемики и за това съм си виновен аз, че се връзвам да дондуркам всеки на коляно.

        Там са ви проблемите! ( че ви водят 30 години най-бедните ).

        Коментар


        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Тоя път и лафче-то "Ама, в ЕС е така ... " го няма за пред баламите и ся ко прайм?

          Още безработица, фалити и мизерия - т'ва правим ( прикрито кат' "здраве" )
          Абе да вземат шлепа до Виена, да видят кое как е, и после жабата да вдига крак да я подковават!

          Вече съм готов да повярвм че иде реч за продажбите на дрога, всичко друго е нелогично.

          Коментар


          • Тоя път и лафче-то "Ама, в ЕС е така ... " го няма за пред баламите и ся ко прайм?

            Още безработица, фалити и мизерия - т'ва правим ( прикрито кат' "здраве" )

            Коментар


            • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
              Е, браво бе.
              От 365 дена в годината, -20 става в 1,2 и точно тогава реши да пушиш в заведение.
              Абе миналата година бяха към 30-40 дни с подобни градуси, ама и да е + 5 градуса с „приятен вятър” все тази.

              Въпросът е друг, компания от 10 човека иска да излезе на заведение и да си прекара приятно, няма членове на компанията които да са с претенции по въпроса с пушенето, намира се собственик на такова заведение който се ангажира да им го осигури и изведнъж някакви войнстващи „различни” казват - не даваме да има сделка щото не ни кефи вашето виждане за приятно прекарване!

              Като плащам пенсията на баба му, не се тревожи за моето здраве, ама за кефа ми завидя, цинично е!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                Ми, по ни идват мисли кой друг е за опъване, когато излезем на -20 градуса да запалим по цигара и да се "освежим". Такива работи
                Мхм -

                много е "трудно" да се лепва по 1 лепенка на заведенията с кръгче - тук се пуши ( в зелено ), а тук - не ( задраскана в червено ) и даже чужденец като дойде да знае къде да си ходи по туристическите обекти.

                П.П. Свети Боко ще вземе Нобелова награда за Световен мир някой ден, ако се сети за това и ще спаси Вселената кат' Брус Уилис за 20 мин.

                Никой друг в Света още не го прави. Ама: Къде са те, къде сме ние ърмм ...? - хихи

                Гледай филма с комплексарщината и се смей, кат' оня съсел поредния "Здравен" министър, дет' кат' на изпит в УНСС-то говори по ТВ - спирам звука още докато я видя, че има баси отвратителния глас.

                Курсове по лексика/риторика - тия аз ли да им ги водя, ами трябва да ме тормозят нон-стоп от екрана. Затова бутона мют още докат ги видя.

                Не мо'е ми тровиш здравето с гаден глас всеки ден отвсякъде. Неква пикла, дет' поне не я скрият и да не я показват, т.е. да й се дава микрофон, че даже и хлебарките ще се скрият като я чуят как дрънчи кат' празна тенджера с черпак и онова се кефи колко анти-социална дарба има. Че, аз кат' я слушам 10 сек. ми иде да пукна, а тя ще ми говори за "Здраве"?

                Къде бе, "Алооууу ....( а "вредни" по 20 лв. на всяко показване и чуване кой ще ми плаща )?
                Last edited by marandi; 13.12.2012, 19:14.

                Коментар


                • Абе пичове, тези ще ни тормозят явно... Ама някой пробвал ли е с тва чудо електронна цигара ил си е кат чекия?? Замислил съм се да си взема една да се пробвам

                  Коментар


                  • Е, браво бе.
                    От 365 дена в годината, -20 става в 1,2 и точно тогава реши да пушиш в заведение.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                      Като ви чета, изглежда, че забраняват да се пуши тотално. А реално трябва да опънеш един фас за няколко минути на отделно място, а не в заведението. Сега за 5 мин разтъпкване от масата, да си направиш резервация в Сърбия, ми се струва прекалено и нелепо. Но това е за мен, а аз без тютюн мога
                      Ми, по ни идват мисли кой друг е за опъване, когато излезем на -20 градуса да запалим по цигара и да се "освежим". Такива работи

                      Коментар


                      • Като ви чета, изглежда, че забраняват да се пуши тотално. А реално трябва да опънеш един фас за няколко минути на отделно място, а не в заведението. Сега за 5 мин разтъпкване от масата, да си направиш резервация в Сърбия, ми се струва прекалено и нелепо. Но това е за мен, а аз без тютюн мога

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Тоталната забрана на пушенето остава - С 11 гласа „против” Здравната комисия отхвърли предложението за отмяна на забраната на тютюнопушенето...
                          От Хоризонт май ще правят ресто за новогодишните куверти в двоен размер за цялата компания. И без това не ми се ходеше на ресторант на Нова година.
                          Администрацията си търси "приходи".

                          Бегло съм разглеждал структурата на БГ-станската економикс - много е смешна и куха вече, некъв опит за микс между хамерикански, немски, матрюшки и турски модел.

                          П.П. Ся ще ви замярят с хартии за 1 ст. стойност, заедно с принтера и тока - изнесено като "услуга" за 300 лв глоба, после 2000 хил. лв. на първа "инстанция" в Съда, дет' винаги отсъждат грешно, за да стигнето до 2-ра инстанция на Съда срещу още 5000 лв и бизнесът с хартии си върви.

                          Утре да се готвят брадатите - после бръснатите и плешивите - ще ви спукат от хумор и абсурди. После защо детето е прегърнало баща си, а той го е шляпнал по дупето. Ще стане педофилия от бащи към децата им.

                          Взел съм си пуканки и гледам мача - иначе си прав по Коледа и Нова година ще ударят проверките, засега чакат - демек да доебат майката на бизнеса и на хората и да им скапят празниците.

                          За едни ще бъде Сватба ( 5% ),а за мнозинството ( 95% ) - брадва

                          После ще ми изредят всички никове тук да ми хленчет ко ста'а? Ама сега са устати до умопомрачаване. Кат' некви световни "апостоли" и "светии" са се взели, майна - да правят неща, дет' ги няма никъде още по Света и не ги имало. Неква секта с проблясъци на фанатизъм.

                          Кефят ме ... ( ами ако съм се базикал, че пуша- к'во правим? ) - риторично?
                          Last edited by marandi; 13.12.2012, 18:24.

                          Коментар


                          • Тоталната забрана на пушенето остава - С 11 гласа „против” Здравната комисия отхвърли предложението за отмяна на забраната на тютюнопушенето...
                            От Хоризонт май ще правят ресто за новогодишните куверти в двоен размер за цялата компания. И без това не ми се ходеше на ресторант на Нова година.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              Затвърдено от тиквите.С 11 гласа „против” здравната комисия отхвърли предложението за отмяна на забраната на тютюнопушенето>
                              http://www.focus-news.net/?id=n1728394 И за туй 60 000 резервации за Нова година направили българи в Сърбия, заради пълната забрана за тютюнопушене у нас.А парите можеха да останат в БГ
                              Честита нова безработица и тотална мизерия.

                              П.П. Гордост е да си 30 години последен цървул в Европа и да се представя кат' грандиозен "Успех".

                              Верно тряя си смените чип-а, иначе няма да стане - хем, бедни, болни и гладни и последни, ама па "горди"

                              Прекаленият Светец и Богу не бил драг - тук всичко излезе от "светци" и нагоре ...

                              Коментар


                              • Затвърдено от тиквите.С 11 гласа „против” здравната комисия отхвърли предложението за отмяна на забраната на тютюнопушенето>
                                http://www.focus-news.net/?id=n1728394 И за туй 60 000 резервации за Нова година направили българи в Сърбия, заради пълната забрана за тютюнопушене у нас.А парите можеха да останат в БГ
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                                Коментар

                                Working...
                                X