IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мерките срещу тютюнопушенето реално вредят ли на икономиката,както казва "бизнеса"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Словакия

    От 1990 г. пушенето за работни места където, на които работят и непушачи бива забранено. Забрана съществува и спрямо публичните сгради. От 2004 г. работодателите са длъжни да осигуряват за служителите си, които са пушачи, отделни стаи за пушени или обособени зони за пушене на открито. Пушенето в Словакия е забранено на повечето закрити места, но изключение се прави баровете, в които не се сервира храна. След промени в закона през 2010 г., вече не съществуват изисквания към ресторантите да притежават отделни зали за пушачи и за непушачи. Същевременно въпреки, че по официални данни пушенето в търговските центрове е забранено, съществува пролука в закона, позволяваща пушенето на балконите на кафенетата към търговския център. Има и частична забрана за пушенето на закрито, засягащи пушенето в близост до спирки, терминали и входовете на обществени сгради.

    Словения

    На 22 Юни 2007 г. в Словения се приема закон, забраняващ пушенето във всички публични помещения и работни места. Този закон влиза в сила на 5 Август 2007 г. В него са изредени редица изключения от забраната: публични зони на открито, специални хотелски стаи, специални зони за пушачи в центрове за възрастни и затвори, специални камери за пушене в баровете и на работните места и др. Този закон също така повишава и минималната възраст, на която може да се закупят тютюневи изделия, от 15 на 18 г. и задължава производителите на цигари да отпечатват на цигарените кутии номера на центрове за отказване на пушенето.

    Испания

    Първия етап от борбата на Испания с тютюнопушенето заема периода от 2006 г. до 2010 г. През тези години тя частично забранява пушенето на публични места. Забраната важи за болници, офиси, училища и обществен транспорт. Що се отнася до ресторантите и баровете, те са имали право да притежават специални стаи за пушене, а ако са по-малки от 100 кв. м – сами да избират дали пушенето в тях да бъде позволено. От 2 Януари 2011 г. обаче пушенето бива забранено на всички затворени публични места, включително и барове, ресторанти и кафенета. Пушенето на открито е забранено само ако е на детско игрище или парк, близо до училища и болници. На хотелите се позволява да имат стаи, в които пушенето е позволено, стига броката им да не надвишава 30% от общия брой на стаите. Като наказателна мярка при системно неспазване на разпоредбите се предвижда принудително затваряне на провинилите се заведения.

    Забележка: Някои от заведенията в Испания предоставят на клиентите си специални места за пушене на открито, оборудвани през зимата с печки и одеяла за пушачите.

    Швеция

    Пушенето в Швеция е забранено на работните места и във всички заведения от Юни 2005 г. Същевременно се позволява изграждането на стаи за пушене, в които не бива да се сервират храна и напитки. Тези стаи не бива да заемат повече от 25% от цялата площ на заведенията или офисите. От Януари 2008 г. дори и пушенето на закрито в затворите бива забранено.

    Обединеното Кралство

    От 1 Юли 2007 г. влиза в сила тотална забрана за пушене на закрити публични места – офиси, обществен транспорт; учреждения; барове; дискотеки; ресторанти; служебни кол, които се ползват от повече от един човек; и т.н. Глобите за нарушители са 50 паунда за пушачите, като има отстъпка ако глобата се плати до 15 дни, и 2500 паунда за фирми и заведения, разрешаващи пушенето. Изключение от закона се прави за автобусни спирки, телефонни кабини, специални хотелски стаи за пушачи, старчески домове, затвори, нефтени платформи в открито море(но в специални стаи), телевизионни площадки и сцени, в случаи когато експерти изследват проби от тютюневи изделия.

    Коментар


    • Кипър

      Първия закон за тютюнопушенето в Кипър е приет през 2002 г. Тъй като той се оказва неефективен и рядко бива спазван, на 9 Юли 2009 г. се приема нов закон, влизащ в сила от 1 Януари 2010г. Той забранява пушенето в барове, ресторанти, клубове, офиси, държавни институции, публичен транспорт и лични превозни средства ако в тях се превозва лице на възраст под 16 г.

      Чешка република

      В момента в Чешка република има закон, забраняващ пушенето на публични места като държавни институции, болници, спирки, но не и в ресторанти, барове и клубове. През 2007 г. бе приет закон имащ за цел да ограничи пушенето в заведенията, но той за момента се счита за недостатъчно ефективен. Така, че ако сте пушачи би трябвало Чешката република да ви хареса – няма да можете да пушите болници и автобуси, но пък в повечето заведения пувенето е разрешено.

      Забележка: Съгласно законодателството на страната минималната легална възраст на пушачите е 10г. Съгласно подписано споразумение с ЕС обаче тази граница фактически се вдига до 18 годишна възраст.

      Дания

      От 15 Август 2007 г. пушенето в Дания е абсолютно забранено в публичния транспорт, държавните институции и на места, на които присъстват деца. Що се отнася до баровете, клубовете и ресторантите, забраната е частична. Пушенето е забарнено на работните места, но изключение се прави за офиси, в които работи само дин човек. Всяка фирма трябва да има написани правила относно пушенето, уреждащи позволените места, на които може да се пуши, и наказанията, прилагани при неспазване на правилата. В барове и кафенета, по-малки от 40 кв. м., пушенето е разрешено при положение, че в тях не се сервира храна.

      Естония

      От 2007 г. насам пушенето в естонските барове, ресторанти и кафенета е разрешено единствено в обособени за целта помещения. Забрана за тютюнопушене в публични помещения съществува от 2005 г.

      Финландия

      Във Финландия законите против пушенето водят своето начало от 2005 г. когато пушенето в заведенията става разрешено само в предназначени за това стаи. Този подход обаче се оказва неуспешен. Същото се случва и с опита за разделяне на заведенията на зали за пушачи и за непушачи. Тъй като двата метода не успяват да намалят чувствително вредата за пасивните пушачи, през 2007 г. се приема закон изцяло забраняващ пушенето в заведения и офиси. В баровете и влаковете все още е разрешено да се пуши в специални помещения, където сервирането на напитки и храна е забранено. За баровете, които са прекалено малки за да обособят отделна стая подобна цел, остава единствено алтернативата да изпраща клиентите си да пушат пред заведението. Положителното за пушачите е, че пушенето на открито предполага към по-лесно завързване на социални контакти. Естествено не липсват отрицателни страни.

      Франция

      Опит за ограничаването на пушенето във Франция се прави още през 1991 г. чрез издаването на закон, спрямо който заведенията трябва да имат обособена част за пушачи и за непушачи. Този закон обаче се оказва неефективен. От 1 Февруари 2007 г. пушенето в публични помещения е забранено. До 1 Януари 2008 г. изключение се е правело за ресторантите, клубовете и баровете, но в момента и те са включени в списъка със забранените места. Позволено е изграждане на специални стаи за пушене, но изискванията към тях са изключително много – размера им не трябва да е повече от 35 кв. м., не бива да заемат повече от 20% от площта на заведението, вратите им трябва да се затварят автоматично, трябва да се почистват поне час след като за последно пушач ги е използвал и т.н.

      Забележка: Според множество източници забраните за пушенето във Франция не се прилагат стриктно. Все още има случаи на хора, които пушат в автобуси, офиси и метро спирки.

      Германия

      На 22 Април 2007 г. в Германия се издава забрана за пушене в ресторанти и барове, като изключение се прави за малките заведения. Преходния период е бил 2 години. За това време отделните провинции трябва поетапно да приведат в действие закона. След като през 2009 г. на власт идва Зелената партия, пушенето бива изцяло забранено във всички заведения, публични сгради и в обществения транспорт.

      Забележка: Въпреки, че процента на пушачите в Германия е един от най-високите в Европа, забраните за пушенето все още не се спазват стриктно навсякъде. За причина се посочва недостатъчния контрол от страна на властите и различното тълкуване на закона от страна на отделните провинции. Ето защо все още могат да с видят заведения, в които пушенето е разрешено.

      Гърция

      Според проучване от 2010 г. процента на пушачите в Гърция е най-високия за целия Европейски съюз (над 40%). Тъй като предишните закони против пушенето не са дали ефект, през 2010 г. се приема нов закон, който забранява пушенето и употребата на тютюневи изделия под каквато и да е форма в обществения транспорт, публичните сгради и във всички заведения без изключение. Като допълнителна мярка са приети сравнително тежки глоби при неспазване на закона – от 50 до 500 Евро за пушачи и от 500 до 10 000 Евро за притежатели на заведения. Ако дадено заведение наруши закона повече от 5 пъти, наказанието е принудително затваряне.

      Забележка: Въпреки всички предвидени наказания от закона, се оказва, че няма кой да ги прилага строго. Все още има заведения, които позволяват на клиентите си да пушат.

      Унгария

      Дълго време в Унгария не е съществувала политическа подкрепа на забраните за пушенето. В продължение на години е съществувала забрана пушене в обществени сгради и в обществения транспорт. През 2010 г. се налага забрана за пушене на детски площадки и в подземни метро и ж.п. станции. Поради публикувани изследвания, сочещи, че Унгария е на първо място по процент жители, заболели от рак на дробовете и устата, от 1 Януари 2012 г. пушенето е забранено във всички заведения, офиси и спирки.

      Ирландия

      Ирландия е първата държава в света, която приема закон за забрана на тютюнопушенето на работните места. Това се случва на 24 Март 2004 г. Пушенето в обществените сгради, обществения транспорт и някои ресторанти бива забранен още през 1988г. Абсолютна забрана за пушене в заведенията беше приета през 2004 г., като от 1 Юли 2009 г. е в сила и нов закон, забраняващ рекламите на тютюневи изделия в магазините и търговските вериги.

      Италия

      Италия е четвъртата страна в света, която се съгласява да приеме закон против пушенето, валиден за цялата страна. От 2005 г. пушенето в офиси, спирки и заведения е забранено. Този закон обаче не е толкова строг колкото повечето подобни. Той позволява изграждането на отделни зали за пушачи, в които могат да се сервират храни и напитки при определени условия – вентилацията им трябва да е отделна, нужно е вратите им да се затварят автоматично, не бива да заемат повече от 50% от площта на заведението и т.н. Няма забрана относно пушенето на открито, така че гледката на хора, пушещи навън, е доста често явление.

      Латвия

      През 2010 г. Латвия решава да затегне законите си относно пушенето и приема закон, спрямо който пушенето е абсолютно забранено в барове, ресторанти, паркове, спирки и на 10 метра около входовете на публични сгради.

      Литва

      Пушенето е забранено в заведения и нощни клубове от 1 Януари 2007 г. Въпреки, че пушенето в обществения транспорт също е забранено, що се отнася до влаковете, пътуващи на дълги разстояния, се правят изключения.

      Люксембург

      Пушенето е забранено във всички обществени сгради и транспорт. На ресторантите се позволява да имат обособени стаи за пушачи. За баровете и кафенетата се прави изключение – в тях пушенето е забранено само във времето когато се сервира храна – от 12:00 ч. до 14:00 ч. и от 19:00 ч. до 21:00 ч. В момента се предвижда въвеждането на повече ограничения, изцяло забраняващи пушенето в заведения.

      Малта

      От Април 2004 г. пушенето в заведенията, публичния транспорт и публичните сгради е забранено, като се позволява отделянето на специални стаи за пушене.

      Холандия

      Пушенето на тютюн в Холандия е забранено в публични сгради и публичния транспорт. От 1 Януари 2004 г. всеки служител има правото да работи на място, лишено от тютюнев дим. Спрямо закона работодателите са длъжни да осигурят на служителите среда, в която никой не обезпокоява работата им чрез тютюнев дим. На 1 Юли 2008 г. влиза в сила забрана за пушене във всички хотели, ресторанти, барове и кафенета. В някои случаи се позволява изграждането на специални стаи за пушене, стига в тях да не се сервират храни и напитки. Всички форми на тютюневи реклами, промоции и спонсориране са забранени. Иронията е, че в крайна сметка пушенето на канабис в кафенетата е позволено, стига той да не е смесен с тютюн. През 2010 г. имаше дискусии на парламентарно ниво относно лошото влияние, което тези забрани имат върху малкия бизнес. По статистика около 41% от баровете и дискотеките подминават забраните. На 2 Ноември 2010 г. правителството отменя забраната за пушене в барове с размер до 70 кв. м., в които единствения работник е собственика на заведението. Така тази промяна в закона се отнася за около 3000 от 5500-те регистрирани в Холандия бара.

      Забележка: Повечето заведения в Холандия са снабдени с газови печки, до които да се топлят клиентите, запалили по цигара навън.

      Полша

      Пушенето на работните места и в публичните сгради е забранено от 2003 г., като се позволява обособяването на стаи за пушене. От 1 Януари 2011г. влезе в сила забрана за пушене във всички заведения, като разрешението за стаи за пушачи си остава в сила.

      Португалия

      В Португалия съществуват редица ограничения относно продажбата и консумацията на тютюневи изделия. Местата, на които пушенето е забранено, са добре описани в закона. При определени условия се позволява изграждането на зала за пушачи и зала за непушачи в барове, кафенета и ресторанти. Пушенето е забранено на пътувания по-кратки от 1 час.

      Румъния

      Пушенето е забранено в публични сгради и помещения. Баровете и ресторантите са длъжни да означават заведенията си като позволени или забранени за пушене зони.

      Коментар


      • Австрия

        Пушенето в затворени публични помещения е забранено с изключение на дискотеки, барове, ресторанти и т.н. Ако всички служители на дадена фирма дадат позволението си, в офиса може да бъде разрешено на се пуши. Пушенето във влакове и мотриси е забранено от 2007 г. по пример на Германия. От 2009 г. насам всички заведения, по големи от 80 кв. м., са длъжни да имат зала за непушачи. Ако заведението е по-малко от 50 кв. м. собственика иа право на избор – дали то да е за пушачи или непушачи. При заведения между 50 кв. м. и 80 кв. м. правото на избор е при специфични условия. На собствениците на заведения е бил даден срок от 1 година за да се приспособят към промените.

        Забележка: Законите против пушенето в Австрия все още не се спазват напълно стриктно от всички заведения. Поради тази причина ако сте противник на тютюнопушенето и възнамерявате да пътувате, ви препоръчвам първо да разучите внимателно какви са условията в хотела, в който смятате да отседнете. Най-добра информация се добива от коментарите на хора, които вече са били там.

        Коментар


        • Конституционният съд на Германия разреши пушенето в ресторантите в Хамбург
          21.02.2012 20:58
          Федералният конституционен съд на Германия обяви за незаконна пълната забрана на тютюнопушенето в ресторантите и баровете в Хамбург, предлагащи на посетителите храна и напитки.
          Германският конституционният съд, базиран в град Карлсруе, отмени регулацията, според която на баровете в Хамбург, сервиращи само алкохол, беше разрешено да обособят зона за пушачи, докато същото беше забранено на ресторантите, предлагащи храна и алкохол. Конституционните съдии решиха, че по този начин се нарушава конституцията на страната, защитаваща свободната конкуренция. Те също така се произнесоха, че подобно правило не съществува никъде другаде в Германия, където пушенето в баровете и ресторантите или е напълно забранено, или е разрешено и в двата вида заведения. Съдът обоснова решението си като се позова на определение на Германския център за изследване на рака, според което "от научна гледна точка няма разлика дали съдържащите се в цигарения дим токсични вещества се вдишват в ресторант или бар".
          Законите за борба с тютюнопушенето в Германия се приемат не на федерално, а на регионално ниво. В повечето федерални провинции на ресторантите и баровете е разрешено да оборудват специални зали за пушачи. Изключение правят Бавария и Саарланд, където пушенето навсякъде в заведенията е напълно забранено.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
            Като ви чета, изглежда, че забраняват да се пуши тотално. А реално трябва да опънеш един фас за няколко минути на отделно място, а не в заведението. Сега за 5 мин разтъпкване от масата, да си направиш резервация в Сърбия, ми се струва прекалено и нелепо. Но това е за мен, а аз без тютюн мога
            Да си пия кафето след вечеря без цигара, или бърбъна в някой клуб и да излизам всеки път за по една цигара, все едно да правиш секс и от време на време да го вадиш да тичаш до комшийката за някоя целувка. На някой скапаняк може и да му харесва, на мен не. Не съм стъпвал в кафене, освен в две (в които се пуши) откак захладня времето. С клубовете е същото, а в ресторант не съм влизал от началото на септември. Като не дават да се пуши - да го духат Собствениците на заведения и хотели сами са си виновни. Трябваше още със забраната да съкратят всички непушачи от персонала си, както и тези чиито родини не пушат. Едва когато го заболи българинът се усеща. Уволнението на всички непушачи щеше да е сигнал още лятото, че не само пушачите ще останат без работа, а това касае всички по веригата - от рекламни агенции и печатници, до кака Мара чистачката.
            Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            ...
            И аз мисля, че ще има шоу, но ще е вероятно след изборите във вид на увеличение на данъците. Почти съм сигурен, че след цигарите ще метнат алкохола и най-вече бирата, защото е любимо питие на плебоса и най-продаваното. Пък и е евтина, дори с лев-два-три да и качат цената пак ще я пият. Тоя 1.5 милиарда обаче ще го изсмучат все отнякъде иначе ще им фалира системката
            Last edited by Jay Gould; 14.12.2012, 00:10.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

            Коментар


            • Пояснявам Ефектът на Дънинг-Крюгер, че сега чак ми остана малко време, а те го наблъскали с термини.

              Накратко ефектът е доказан научно за цял Свят, че най-тъпите най-много си мислят, че са умни и ламтят за власт. Демек, колкото е по-прост някой си мисли и си вярва, че много по-умен от останалите и има качества да управлява останалите и не могат да се самооценят реално, че по-прости от тях няма.

              А, най-умните се стресират от такава агресия и се отдръпват от обществото и по този начин те също скапват общата картина като го лишават от потенциал за развитие.

              П.П. Или получава се ситуация на гарантиран провал на всяко общество във времето, защото най-тъпите започват индиректно прегазват цялото общество - прокуждат/избиват интелегинцията на това общество и то изчезва.

              Т'ва е накратко, че иначе трябва да пиша книга, за да го навържа с всичко останало от различни сфери и дялове на науката, което се случва навсякъде по Света.
              Last edited by marandi; 13.12.2012, 23:55.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                e, знаеш, че ви подкрепям (пушачите) в тази ви акция, макар да я считам за кауза пердута - тъпо е да лишаваш хората толкова драстично от навиците им, а и наистина не разбирам защо не им се дава никаква алтернатива. Както вече веднъж правих сравнение (колкото и тъпо да е) - дори на отрепки като наркоманите им се дава метадон, а не ги режат директно, но за пушачите

                Абе поредната недомислица, но според мен това просто е част от плана герб да не спечелят (т.е. сами да загубят, защото комунетата посмъртно не могат да ги стигнат) следващите избори, защото знаят какви са ги надробили за догодина. Тази забрана им носи само негативи, така, както и данък лихва, от който съо няма да вземат и една стотинка, но пък ще откажат бая народ да гласуват за тях - това е и идеята, но балъчетата кълват ли, кълват
                Да, уговорката за предаване на щафетата е видна за всеки.

                П.П. Но комунетата са едни и същи - дори и сега да се казват ГЕРБ и правят поредния сценарий за приказки под шипковия храст. Просто комунетата привидно се разделиха на 4-ри части и едните уж са Германия ( ЕС ), другите за матрьошките, за турците и за УСА.

                Но си пият кафето заедно всички и гледат на коя стръв ще набият балъците в БГ и му я вадят веднага кат' оферта.

                Т.е. не им пука за електората и ще има още много ебане и бедност като в Африка. Ям пуканки и гледам сеира, защото непушачите ми скочиха отгоре и кой съм аз, че да им развалям кефа. Окей - няма да се пуши и приключваме, поне за мен темата.

                А, темата ще е с много последици и ще си ги видите после по НСИ като ги отчете.
                Last edited by marandi; 13.12.2012, 22:47.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Напротив, вече на пушачите мнението е кучетата го яли. Може ли да се направи кръчма в БГ, където да се пуши и да ходят само пушачи. Отговор твърдо "Нйеее..."

                  Ще си ходим в чужбина - няма проблеми.

                  Успех!
                  e, знаеш, че ви подкрепям (пушачите) в тази ви акция, макар да я считам за кауза пердута - тъпо е да лишаваш хората толкова драстично от навиците им, а и наистина не разбирам защо не им се дава никаква алтернатива. Както вече веднъж правих сравнение (колкото и тъпо да е) - дори на отрепки като наркоманите им се дава метадон, а не ги режат директно, но за пушачите

                  Абе поредната недомислица, но според мен това просто е част от плана герб да не спечелят (т.е. сами да загубят, защото комунетата посмъртно не могат да ги стигнат) следващите избори, защото знаят какви са ги надробили за догодина. Тази забрана им носи само негативи, така, както и данък лихва, от който съо няма да вземат и една стотинка, но пък ще откажат бая народ да гласуват за тях - това е и идеята, но балъчетата кълват ли, кълват
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    ами какво да ти кажа, един приятел имаше следния лаф: сексът е за престиж, чекията - за удоволствие Но все пак аз съм непушач, така че мнението ми не е много меродавно
                    Искаш да кажеш, че всички пушачи са чикиджии!........Абе прав си, няма такивя балъци

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      ами какво да ти кажа, един приятел имаше следния лаф: сексът е за престиж, чекията - за удоволствие Но все пак аз съм непушач, така че мнението ми не е много меродавно
                      Напротив, вече на пушачите мнението е кучетата го яли. Може ли да се направи кръчма в БГ, където да се пуши и да ходят само пушачи. Отговор твърдо "Нйеее..."

                      Ще си ходим в чужбина - няма проблеми.

                      Успех!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        По първото - тотална мизерия е когато в закрито помещение (офис или заведение) пушат като невидели дори и 3-ма човека!

                        По второто - Що пушачите не пробвате да си смените чипа, че всички да заживеем в малко по-свежа, уютна и прозрачна обстановка когато сме на работа или излезем да се забавляваме!?

                        Бе, ти във фургони ли ходиш да се забавляваш?

                        Не ме карай ще ти смъкна параметрите за аспирациите, където ходят да ги измерват с уреди и да видиш колко пъти се превърта въздуха в помещението само за 1 час в куб.метри.

                        Т.е. и на 5 м. да пуши някой до теб, ти даже няма да разбереш, ако не го видиш.

                        П.П. Пристрастен си нещо, ърмм ..? Признай си. ( ъъ ... смигам ).

                        Спокойно догодина някой друг ще ти е виновен

                        Коментар


                        • Следващото НС ще я отмени. Тия няма какво да направят. Съвсем ще станат за резил.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            Абе пичове, тези ще ни тормозят явно... Ама някой пробвал ли е с тва чудо електронна цигара ил си е кат чекия?? Замислил съм се да си взема една да се пробвам
                            ами какво да ти кажа, един приятел имаше следния лаф: сексът е за престиж, чекията - за удоволствие Но все пак аз съм непушач, така че мнението ми не е много меродавно
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Честита нова безработица и тотална мизерия.

                              П.П. Гордост е да си 30 години последен цървул в Европа и да се представя кат' грандиозен "Успех".

                              Верно тряя си смените чип-а, иначе няма да стане - хем, бедни, болни и гладни и последни, ама па "горди"

                              Прекаленият Светец и Богу не бил драг - тук всичко излезе от "светци" и нагоре ...
                              По първото - тотална мизерия е когато в закрито помещение (офис или заведение) пушат като невидели дори и 3-ма човека!

                              По второто - Що пушачите не пробвате да си смените чипа, че всички да заживеем в малко по-свежа, уютна и прозрачна обстановка когато сме на работа или излезем да се забавляваме!?

                              Last edited by kev; 13.12.2012, 20:53.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Абе пичове, тези ще ни тормозят явно... Ама някой пробвал ли е с тва чудо електронна цигара ил си е кат чекия?? Замислил съм се да си взема една да се пробвам
                                Понеже помещението в което работя често се посещава от голямото добрутро, всички колеги се ужасяват да запалят там. Което мен въобще не ми прави впечатление, щото и с пушачи съм свикнал, ама напоследък гледам, че масово са минали на електронни.
                                Един колега ме разсмива, щото ми обяснява, че си пуши същия брой нормални цигари плюс електронната, ама един друг се "фали", че минал само на електронни и даже щял да махне тези с никотина , а щял да си остане на плодове и зеленчуци

                                Коментар

                                Working...
                                X