IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мерките срещу тютюнопушенето реално вредят ли на икономиката,както казва "бизнеса"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Браво, "мила" - веднъж в годината си излязла на кръчма и не се стърпя да се похвалиш, понеже е било за сметка на работодателят и не си плащала. Впечатлени сме всички
    .
    Не знаех, че бат Маранди ходиш веднъж годишно на ресторант - постижение е скъпиии

    Коментар


    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Браво, "мила" - веднъж в годината си излязла на кръчма и не се стърпя да се похвалиш, понеже е било за сметка на работодателят и не си плащала. Впечатлени сме всички
      Напротив 219 лв. си платих, но това не е въпроса. Въпроса е че умрях от смрат. До сега цяла година посещавам заведения и ресторанти и си плащаме за добро обслужване, храна и пиене, но в този прословут ресторант бях разочарована. Просто не можах да не излея разочарованието си от обслужването и храната, да не говорим , че умрях от пурите на някои мислещи се за безсмъртни.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
        Да, така изглеждат нещата, ако целта е да се намали пушенето, но предвид че на практика не виждаме най-добрите криетъри да са наемани да създават продукти които на подсъзнателно ниво да карат младите да свързват пушенето с лузарщина, ме кара да си мисля че всъщност правителствата не желаят такова нещо.
        ......
        По принцип на генетичен, психологичен и социален детерминизъм на 'орицата е заложено да са проактивни, т.е. градивни. Така ги е проектирал Оня свише някога, за да има естествена Еволюция в честна надпревара между видовете. Но още сте на ниско ниво като цивилизация, т.е. даже не можете да си управлявате Природата на планетата си, а ту я прегравяте, а после застудявате и т.н. ( камо ли за нещо повече )

        П.П. В момента другарската симбиоза между Фиск-а и Корпорациите ги прави реактивни, т.е. да се само-разрушат като модел и темповете им са завидни, с които го правят, защото няма да има кой да поддържа настоящата пирамида, на която те си мислят, че са "върха" ( ъъ ... смигам ).

        Т.е. проблема в момента е точно във Фиск-а ( бюджетните дефицити и абсурдни нива на държавен дълг ) и в Корпорациите ( че трябвало гарантирано винаги да печелят и лаф-чета от типа "Прекалено "голям", за да фалира ).

        В България като най-старата Империя в Европа като лейбъл тия проблеми ги нямате, но ви ги нацепват успешно да поемате пасивите им, които автоматично стават техни активи, за да се крепи статуквото. Затова ви дрънкат лафче-тата за свИтовнЪ и безпрецедентна криза и БГ-стан била "отворена" икономика, ръиш ли и трябва да я бият кат' тъпан всички останали с техните си негативи, които тя НЯМА.

        П.П.П. Най-тъмно е винаги преди зазоряване - спокойно, много екипи от хора профи-та в момента въртим на убийствени обороти да се стопират процесите за БГ-стан, защото кат' се перне "чертата" сте 20% по-малко и 20% вече неграмотни от населението като ресурс човешки фактор и то само за 20 години "преход" - точно това са критичните нива дали ще последва имплозия и изчезване или експолозия и нов възход на БГ Империята.

        Бачка се яко, понеже сме на критичната точка, клоняща към имплозия ( изчезване ) и да се обърне процеса.

        В момента нямате свестни мениджъри и лидери в световен мащаб - поне аз не ги виждам засега. Но би трябвало до 5-10 години да се появят и ще ги познаете веднага. В момента имате едни клоуни, които бъркат работата на мениджър и лидер с холивудски актьор и затова висят по камерите на ТВ-тата нон-стоп, а не се сещат да се махнат оттам и да побачкат сериозно, щот' затова са там избрани. А, те са горди, че вече са разбрали, че костюм не се носи с бели чорапи, както беше доскоро и не спират да показват колко са "печени" вече.

        Ъъ .. и да успокоя хейтър-четата - няма да е Русото и да не вземат пак да ми се слюнчат с тъпизмите си. Русото не може да гледа хора в очите и най-нагло да ги лъже и обещава "чудеса". Зат'ва кат' види политик го заобикаля от километри, винаги си бачкам на експертно ниво и кат' вземе някой да ми се меси - следва в лЕво, щом не е доволен. Незаменими няма - така е.

        Успех!
        Last edited by marandi; 16.12.2012, 21:26.

        Коментар


        • Ще си призная нещо скандално в тази тема - много често когато спекулирам на БФБ слушам долна чалгия. Ок.
          Custodite sortem vestram

          Коментар


          • Абе какви борби.... стига вече с това насилие, много ретроградно идва. Я слушайте как пее Костинбродският славей!
            А пък някой са в Дубай, други на Малдивите. Наздраве!
            Custodite sortem vestram

            Коментар


            • Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
              Точно в превенцията е решението. Аз пропуших късно - на 18 години. Цялата ми компания бяха пушачи, само аз не пушех, но не ми пречеха. Първата цигара запалих не от келешлък или за да се харесам, а от любопитство, просто да опитам. Хареса ми. И сега ми харесва да пуша. Наскоро ми правиха изследвания в болницата. В отлично здраве съм, макар че се движа пеш само от колата до офиса, обичам пържолите да са по-мазнички и пия колкото ми се пие. Нямам холестерол, нито проблеми с кръвното, нито със сърцето. Само се задъхвам като качвам стълби. Нямам излишни кила, значи е от цигарите. Но щеше да е по-добре да не съм пропушвал. Това е зависимост, съвсем реална и отказването не е лесно. И "медицинските" аргументи са доста неубедителни. Прав си, че трябва да се наблегне на това хората да не пропушват. Пушенето трябва да се смята за нещо "лузърско". Ако се продължи с пропагандата, че пушачът е хулиган, това при младежите дава обратен ефект, "лошите" винаги са на мода. А на тези, които пушат, трябва наистина да им се помогне да спрат. Това е лично решение, не е лесно и когато някой си каже "време е да ги хвърля", да му се помогне професионално.
              Да, така изглеждат нещата, ако целта е да се намали пушенето, но предвид че на практика не виждаме най-добрите криетъри да са наемани да създават продукти които на подсъзнателно ниво да карат младите да свързват пушенето с лузарщина, ме кара да си мисля че всъщност правителствата не желаят такова нещо.
              Това са толкова елементарни неща, например тази репресия ме отдалечава от отказването на цигарите, вероятно такава е и целта , отказ от цигари сега би наранило егото ми .
              Вместо това си припомних доста позабравено чувство, докато си пушех в посещавани столични нощни заведения през уикенда.

              Коментар


              • И за борците-непушачи (срещу какво?) идин по-здраф от мен - а също и за Фискалист:
                http://www.youtube.com/watch?v=dyMXYE_50Ts

                А понеже няма да го разберат веднага - ето още:
                http://www.youtube.com/watch?v=AEOpX8tmiUI

                Това сте вие, борците за... срещу... какво?
                Last edited by vmаnkov; 16.12.2012, 20:00.
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

                Коментар


                • Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                  Леле мале,
                  Приятелю Серьожа, понеже докосна нежното ми сърце, те поздравявам с дива чалгия от Азис. http://www.youtube.com/watch?v=46nMM_Zsap0
                  Също така в момента пийвам натурално сокче, така че, наздраве другарю!
                  Custodite sortem vestram

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                    В тази тема се вижда грозното лице на всичко болно в обществото ни. Донякъде ми е мъчно, че сте толкова зле, но всъщност слабо ми пука.

                    Леле мале,

                    Виждаш дръжки!
                    Само керизиш.

                    Аз пък виждам мнения на смели хора, които не се срамуват да заемат позиция по едно социално явление.Без да се притесняват да преувеличат нещата.Нито като след това биват критикувани и дори плюти.
                    После виждам как всеки чете другите мнения и променя и балансира своите собствени.
                    Повечето правят усилия да възприемат гледната точка на опонента.
                    И вярвам, че на останалите им трябва просто повечко време.
                    Все така да ни боледува обществото.

                    Пък ти какво направи?
                    Изправи се, дръпна ципа, размаха го ...........и го пльосна на масата!

                    Не си единственият егоцентрик тъдява.
                    Само дето ти се гордееш, че си такъв.
                    Обикновено така се случва с тези, които не са направили парите си сами.

                    Аз лично намирам понякога сила и да се посрамувам от тази си черта.

                    .................................................. ..
                    Помня, че имаше време когато за да се почувства напълно щастлив,българина даваше добро на тези, които не бяха такива.

                    Баща ми си купи втората кола/една от трите западни в 45 000-но градче/, като събра пари от съседи, приятели, колеги и роднини.
                    Без записи на заповед, лихви и инфарктни срокове.
                    Не че тогава хората бяха по-малко завистливи.
                    Просто, после като го гледаха през джамлъка как усърдно бърше колата с гюдерията, някак си им ставаше густо.
                    Щото поемаха в себе си от неговото щастие.
                    И така осмисляха своето собствено.

                    Пък тогава повечето нямаха и запорожци.
                    Last edited by sergo; 16.12.2012, 19:17.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Бебе Манков,

                      тук не съм съгласен с тИбя - напротив трябва да се споделя непръкъснато, за да могат 'орицата да направят максимално информиран избор, когато вземат решение за нещо.

                      П.П. С 2 думу бат' Серго е намекнал за трансформацията през вековете от стокови пари, бартерна търговия до книжни и електронни пари в наши дни.

                      Трябва внимателно да напъвате свети Боко постоянно, че влизането в новата Римска империя ( в наши дни го наричате ЕС ) - то те трябва да са достатъчно гъвкави и адаптивни и да вземат активите за населението оттам, а не нон-стоп да не спират да вземат само пасивите им за всичко.

                      Ставате кат' опитни зайчета, дет' другите да се учат на вас - децата ви до 10 години ще забравят, че българин не значи циганин и че не е срамно да са българи и тогава това ще е краят наистина. Дори и Русото няма да успее тогава да пречупи 1 роден роб, защото никой преди него не е успял - освен Левски от близкото минало.
                      ----------------
                      Надявам се, че ще бъдем достатъчно настоятелни - администрацията ви ( политиците ) да престанат да закотвят населението на последното място по всички активи, а по пасиви да сме само по първите места.

                      Темата за новата Римска империя, я която БГ-станците влязаха като колония доброволно има и позитиви и то не малко. Анализирам нещата доста бързо и ще си ги прочетете някой ден като чисто макро и микро ползи.

                      ЕЗ ( идеята за обща валута евро също има много позитиви ) - лошото е, че и там са на път да се опорочи една теоритечески нелоша идея с много ползи, както е било замислено.

                      П.П. И без това почти не спя - ще станат нещата, спокич - но ценни хора като Серго трябва да споделят. Два лафа кат' чуя от някого и вече ми е ясно, че е безценен като участник - не ги прокуждайте тия хора и да ги карате да си мълчат. Иначе ще ви заплющят с хартиите на чиновниците, дет' първо пишат хартията, а па после гледат ко са написали и к'во стана - демек май пак сме се посрали, ама няма си признаем

                      Баланс на общество е много труден да се постигне и идеална форма засега няма открита за съжаление като модел, който да не се самозарази и опорочи всичко само за 50 години. Те вече за 1 мандат забравят с какви послания са спечелили доверието на хората, какво остава някой да мисли за цели поколения. Хубавото е, че бачкам много бързо и от 10 години ви изследвам моделите и ще се опитам да се изведат в прост емпиричен вид от 2 реда кат' формулки до няколко години.

                      Чиърс!


                      И ти си прав, както и аз съм, мисля.
                      ----------------------------------------------------------

                      Са, батка, ше ода да зема от фурната едно свинско с кисело зеле. Правих го в онея стъклени съдове на ГДР - форекс ли им викаха, симплекс ли? Ели некво друго?

                      Свинското е мазно, така обичам.
                      Сложиф го на 150 градуса, ама май се е преготвило за тея три часа, дет ме немá вкъщи. Некак си ми се вижда пресъхнало
                      Де да видим, дано да става...

                      Имам и добро червено вино, имам и тъмна бира "Каменица".
                      Свободен във виелицата.
                      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                        . Само се задъхвам като качвам стълби. Нямам излишни кила, значи е от цигарите.
                        Не е задължително да е от цигарите, по-скоро е от обездвижването, ако знаеш колко непушачи се задъхват ...
                        Решението е много елементарно, 2-3 пъти в седмицата малко джогинг или бягане на пътечка и после Емпайър Стейтс Билдинг ще изкачиш без да усетиш.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          winer,

                          съгласен съм, че забраната е тотална и съм си мислил защо аджеба е така. стигам до извода, че това се прави по света и у нас заради пасивните пушачи, които по една или друга причина намирайки се в тия обекти се тровят ..малко или много. а пушачите е ясно, че дневната доза никотин ще си я набавят било то дома или на улицата.

                          лично за мен би било много по-добре да се работи върху превенцията учениците да не пропушват...от една страна с разяснителни кампании (за мен нямат голям ефект,но за пълнота нека има) и от друга с крути мерки (по-талибански от талибанските) към магазини и заведения, които продават алкохол и цигари на лица без лична карта... а като хване чичко полицай хлапетата пред даскалото да пафкат - родителите да платят 500 кинта на фонда за борба с рака (при всяко нарушение)... това обаче не се случва и въпреки забраната по улиците пуберите си пушат безконтролно...и си пазаруват от всички квартални магазинчета цигари и алкохол.

                          това е тъжното, че се бачка на парче... много повече се дразня на тротоарите около училищата в междучасията пълни с пушещи деца и важни директори, които следят зорко да не се пуши на територията на школото, но зад оградата не ги интересува...

                          поздрави
                          Точно в превенцията е решението. Аз пропуших късно - на 18 години. Цялата ми компания бяха пушачи, само аз не пушех, но не ми пречеха. Първата цигара запалих не от келешлък или за да се харесам, а от любопитство, просто да опитам. Хареса ми. И сега ми харесва да пуша. Наскоро ми правиха изследвания в болницата. В отлично здраве съм, макар че се движа пеш само от колата до офиса, обичам пържолите да са по-мазнички и пия колкото ми се пие. Нямам холестерол, нито проблеми с кръвното, нито със сърцето. Само се задъхвам като качвам стълби. Нямам излишни кила, значи е от цигарите. Но щеше да е по-добре да не съм пропушвал. Това е зависимост, съвсем реална и отказването не е лесно. И "медицинските" аргументи са доста неубедителни. Прав си, че трябва да се наблегне на това хората да не пропушват. Пушенето трябва да се смята за нещо "лузърско". Ако се продължи с пропагандата, че пушачът е хулиган, това при младежите дава обратен ефект, "лошите" винаги са на мода. А на тези, които пушат, трябва наистина да им се помогне да спрат. Това е лично решение, не е лесно и когато някой си каже "време е да ги хвърля", да му се помогне професионално.
                          Last edited by winner; 16.12.2012, 17:08.

                          Коментар


                          • В тази тема се вижда грозното лице на всичко болно в обществото ни. Донякъде ми е мъчно, че сте толкова зле, но всъщност слабо ми пука.
                            Custodite sortem vestram

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнение
                              А не е ли по-лесно, да се контролират аспирациите? Тогава и 2-те групи ще сме с 2 ръце за и няма да се караме, спорим и обиждаме. Дори от чисто здравословно гледна точка, добре е да има работеща аспирация, а не да се рециркулира въздуха и ако някой кихне в единия край на салона, да зарази друг на 20 метра от него. Малко тютюнев дим със сигурност няма да ти навреди, но един грип може и в гроба да те прати.
                              Спомням си на летището в Киев имаше зона за пушачи без никакви ограждения, просто един голям аспиратор, ами на 1-2 метра настрани, не можеш да разбереш, че се пуши.
                              Да бе, да!

                              Тя Държавата не може да "види", че детските й градини са развъдници на вируси и едно дете насира още 100 деца покрай него по 10 пъти в годината и побърква родителите на работа ли да ходят, по болници ли да ходят с децата си. За там няма аспирации и изисквания.

                              Ти се седнал да спориш с идиот, дет' не е излизал от България и ти говори по свИта как било, вече е "спец" по медицина, генетика, социални катаглизми, по икономически взаимовръзки и по всичко - щот' му казали да лае, че не трябвало да се пуши на частна собственост, обособена като "обществено" място.

                              П.П. В това отношение сте по класациите редом до Пакистан по отношение към частната собственост и след 100-цата от най-гаменско третиране към нея.

                              Ако на Бертрам му кажа, че е пакистанец ( демек талибан ) - той шъ ми се окикери, нали, че не бил такъв? Ама, статистиките ви са такива - аз к'во да направя? Там са ви сложили други, а не аз.
                              Last edited by marandi; 16.12.2012, 17:01.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                чудил съм се по повод заведения и обществени места (закрити) ... и стигнах до извода, че се прави точно заради хората дето са там, а са непушачи.. щото иначе щяха да забраянт и улиците и градините на заведенията...

                                това за аспирациите си е точно така .. като стане - температурата навън...и никой не иска да му бяга топлото - говоря за заведения от масовия тип не хубави и лачени ресторанти.
                                А не е ли по-лесно, да се контролират аспирациите? Тогава и 2-те групи ще сме с 2 ръце за и няма да се караме, спорим и обиждаме. Дори от чисто здравословно гледна точка, добре е да има работеща аспирация, а не да се рециркулира въздуха и ако някой кихне в единия край на салона, да зарази друг на 20 метра от него. Малко тютюнев дим със сигурност няма да ти навреди, но един грип може и в гроба да те прати.
                                Спомням си на летището в Киев имаше зона за пушачи без никакви ограждения, просто един голям аспиратор, ами на 1-2 метра настрани, не можеш да разбереш, че се пуши.

                                Коментар

                                Working...
                                X