Нашата група би инвестирала ако се наложи, за да се запази независимостта на медийте в България.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой ще е евентуалният нов собственик Икономедия АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеАми Батман си! Това са "бизнес" издания. Какъв точно бизнес не знам, но е някакъв бизнес. Ти кога за последно си чел новини на хартиен носител? Аз не съм от години. Наскоро жена ми си купила вестник Уикенд и го прочетох от началото до края. ....Last edited by Jay Gould; 01.12.2012, 02:52.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЗаглавията от първа страница на Дневник
Изявление от Съвета на директорите на "Икономедиа" АД - издател на "Дневник" и "Капитал"
Заигралите се със СДС отцепници от "Атака" ще пренасочат субсидията си от ГЕРБ към сините
Прокуратурата обвини в присвояване бившия шеф на Агенцията по вписванията
Пиле с ориз отрови 31 души в Първа АГ болница в София
Екоминистърът обеща да използва всички средства, за да спре турския проект за централа до Резово
Заплатите на работещите в пернишко предприятия бяха откраднати при въоръжен грабеж
Капитал ........
Това e вече краят...Дългата агония на СДС вече приключи.
Безотчетна и безконтролна...Системните проблеми на българската прокуратура според съда в Страсбург
Цялата "информация" на заглавните им страници не струва и пукнат лев. На кой освен на журналята и някой друг откачен политикан му пука за тия глупости? Какво да му четеш на това? Това ако са бизнес издания, аз съм Батман! Скапаните журналисти си мислят, че с "Добър ден гусин Костов и Борисов" са супер интересни за бизнеса и хората. Никой не го интересува какво е казал шефът на някоя държавна агенция нито иска да гледа тъпата му снимка от "личен архив".. Това не са новини, а сено. Информацията е пари, а ако я няма и е заместена с талаш, значи носителят и не струва нищо. По-глупави от тях са само рекламодателите им ... Който и да ги вземе си слага таралеж в гащите и се е набутал яко. АминLast edited by winner; 01.12.2012, 02:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНякой били ми обяснил разликата м/у Василев и Прокопиев? Освен тази, че сега единия е в немилост пред властта и бизнеса другия не е
Но тук говорим за медията, главно.
Капитал и Дневник от години НЕ са казионни медии.
Никога в смисъла и позицията на други дежурни с всяка власт.
Критиките към тях имат и основание, като - не достатъчно професионализъм, информираност, обективност или обхватност на темите на деня.
Но няма момент в близката им история, в който да може да се напише - тази медия е проправителствена. Информацията в нея е преднамерена и лъжа.
И при предишното управление имаха най-жлъчните и остри критики по специфични проблеми...
И често имат много добри и разследващи материали!
Коя е другата медия в България, която би отговорила на днешните предизвикателства и монопол на информацията???
Коя? Особено, да има и хартиен формат - достигащ до села и паланки.
За другата алтернатива онлайн - медиапул, атаките вече също започнаха...
Дали има смисъл да се вълнуваме от подобни въпроси?
Няма - ако решението ни е взето и посоката е далече от тук...
Коментар
-
Заглавията от първа страница на Дневник
Изявление от Съвета на директорите на "Икономедиа" АД - издател на "Дневник" и "Капитал"
Заигралите се със СДС отцепници от "Атака" ще пренасочат субсидията си от ГЕРБ към сините
Прокуратурата обвини в присвояване бившия шеф на Агенцията по вписванията
Пиле с ориз отрови 31 души в Първа АГ болница в София
Екоминистърът обеща да използва всички средства, за да спре турския проект за централа до Резово
Заплатите на работещите в пернишко предприятия бяха откраднати при въоръжен грабеж
Капитал ........
Това e вече краят...Дългата агония на СДС вече приключи.
Безотчетна и безконтролна...Системните проблеми на българската прокуратура според съда в Страсбург
Цялата "информация" на заглавните им страници не струва и пукнат лев. На кой освен на журналята и някой друг откачен политикан му пука за тия глупости? Какво да му четеш на това? Това ако са бизнес издания, аз съм Батман! Скапаните журналисти си мислят, че с "Добър ден гусин Костов и Борисов" са супер интересни за бизнеса и хората. Никой не го интересува какво е казал шефът на някоя държавна агенция нито иска да гледа тъпата му снимка от "личен архив".. Това не са новини, а сено. Информацията е пари, а ако я няма и е заместена с талаш, значи носителят и не струва нищо. По-глупави от тях са само рекламодателите им ... Който и да ги вземе си слага таралеж в гащите и се е набутал яко. АминLast edited by Jay Gould; 01.12.2012, 01:20.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Капитал и Дневник са медии за PR агенции, секретарки, рекламни агенции, политици и чиновници. Винаги са били преди всичко рупори на властта и държавната администрация. От две години имам бан в електронните им издания, защото си позволих критична бележка против Семерджиев от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и против така наречената "зелена енергия" в страната, иначе казано зелена измама и източване. Не отразяват пазарите, бизнеса, инвестициите и това което ни вълнува, така, че не мога да разбера какво чак толкова ги мислите. Слугите винаги са един или друг вид роби и да си ги продават и подритват е нещо обичайно. Подозирам, че след изборите ще ги закопат. По-евтино е старите кранти да ги пратят в екарисажа отколкото да хранят тая измислена журналистика.
Смъртта на медиите http://investments.dir.bg/_wm/librar...7&df=8&dflid=3
Смъртта на медиите 2 http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...8&df=8&dflid=3Last edited by Jay Gould; 01.12.2012, 00:27.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеПривет
Да разбираме ли,че ако примерно Цветан Василев се окаже новият собственик(или фирма свързана с него) е ...."СЪМНИТЕЛЕН"...и какво залагате в смисъла на тази дума в случая
Успех
Предполагам за него ще е трудно да ти отговори в прав текст, затова аз да пробвам )
Да, за мен Цв.Василев е абсолютно съмнителен субект с политическите обвързаности и влияния, които ръководят целия бизнес на групата около него.
Булгартабак е пример.
Желанието за железницата ни ...също.
А когато Държавата си държи парите в една не особено голяма банка, това е преди всичко субсидиране на бизнес с държавни пари, от които излиза, че после се изкупува влияние и държавен бизнес(има и такова понятие).
И когато голямата част от медийния пазар е изкупен от този кръг, не съмнително, а страшно опасно става да продължи изкупуването, изнудването или направо елиминирането на останалите медии, НЕследващи линията на Кръга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеПривет
Да разбираме ли,че ако примерно Цветан Василев се окаже новият собственик(или фирма свързана с него) е ...."СЪМНИТЕЛЕН"...и какво залагате в смисъла на тази дума в случая
Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от Андрей Любенов Разгледай мнениеПривет
Капитал и Дневник са от малкото медии, към които аз лично имам уважение. За нас като фирма, а и в качеството ми на главен редактор, изчезването на икономедия ще е много лоша новина - особено ако се сдобият със съмнителни собственици... Това е лично мнение
Прави ми впечатление нещо - вижте статията от днес - събрала е 40 коментара, над 30 са силно негативни за Прокопиев и Икономедиа. Интересни са никовете, които са ги направили - точно тези, които са плюли по всичко, свързано със Софарма. Кликнете им на профилите и лесно ще видите
Та в тази насока явно има нещо интересно... Да видимНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Капитал и Дневник са от малкото медии, към които аз лично имам уважение. За нас като фирма, а и в качеството ми на главен редактор, изчезването на икономедия ще е много лоша новина - особено ако се сдобият със съмнителни собственици... Това е лично мнение
Прави ми впечатление нещо - вижте статията от днес - събрала е 40 коментара, над 30 са силно негативни за Прокопиев и Икономедиа. Интересни са никовете, които са ги направили - точно тези, които са плюли по всичко, свързано със Софарма. Кликнете им на профилите и лесно ще видите
Та в тази насока явно има нещо интересно... Да видим
Успех
Коментар
-
Какво независимо има в това да си на Иво Прокопиев? С какво Прокопиев или Донев са по-добри от някои други?
Най-смешно е някой като намесва морал където не му е мястото. Това ми припомня за един приятел, вика ми "Дал господ да излезе позицията", а аз " Господ го няма на борсата, тя е за тарикати и мошеници". Та така - какъв морал, това е бизнес! На борсата или в бизнеса е като на война.Last edited by Fiscalist; 30.11.2012, 19:13.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Та в тази насока явно има нещо интересно... Да видим
купувайте ги , че да останат независимитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар