Първоначално изпратено от marketleverage
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Карта на бездомните кучета в София
Това е карта с най-опасните места с кучета в София. До 20 април очакваме вашите сигнали – адреси, снимки и предложения за решение на проблема. След това ние ще направим карта с най-гъсто населените с кучета места, ще изготвим маршрут и ще поканим кмета на София Йорданка Фандъкова да се разходи по него, ако има кураж. Картата ще предоставим и на „Екоравновесие”, за да си свърши работата. И най-важното – ще обобщим и предложим работещите според нас решения за справяне с проблема.
Инициативата е на общинските съветници от НДСВ Любомир Дацов и Любка Качакова.
http://www.facebook.com/pages/%D0%9A...94645637220288
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВ квартала, в който живея няма (засега).
п.п.Миналата година спасявах гълъб от гларус.
Гълъбите, които обитават пл."Независимост" вкупом утоляват жаждата си във фонтана. Точно в такъв момент ги издебват и гларусите от местния хабитат.
Какво прави гадината хищна? Хваща гълъба и и го влачи към мятото, където има нещо като малък водопад и се опитва да го удави. Изключително грозна гледка. Добре, че имаше камъчета от разбитите плочки, за да не ми се налага да газя в шадравана.
Гларусите обитаващи центъра на града са изключително агресивни. Крадат храна, защото са празни кофите. Един пикира над мен, леко докосна главата ми и ми отнесе парчето пица от ръката.Направо като в "Птиците" на Хичкок.
Иначе хубаво че ти и уинър потвърждавате че няма въпреки че рина се опитва да ни убеди че всъщност имате много...Last edited by marketleverage; 03.04.2012, 13:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнениеВарна е известна с котките си - те са навсякъде . Кучетата са огромни , кастрирани и също са много - не са на глутници . Сигурно има и изключения в крайните квартали . Варна е град , в който програмата за кастриране се изпълнява от години и май е пример за другите градове .
Варненци винаги се разграничават от хората от столицата и се гордеят с своята независимост и различия в манталитета. Да на г-ж Фандъкова трябва да и се даде пример с Варна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнениеВарна е известна с котките си - те са навсякъде . Кучетата са огромни , кастрирани и също са много - не са на глутници . Сигурно има и изключения в крайните квартали . Варна е град , в който програмата за кастриране се изпълнява от години и май е пример за другите градове .
Значи моята теза е че ако в Банкя няма кучета така както са в София, значи причината за проблема са многото ненормалници накуп които ги хранят... и след като са хванати ги осинивяат и ги пускат отново...
Щото Банкя хем е квартал, хем е градче, хем са къщи с дворове предимно, хем са си местни шопи... (ако решим че проблема е в хората)...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеМи нека се поразпитаме тук, във форума.
Има ли много безстопанствени кучета във вашето селище или в други места, от които имате впечатление?
Може да не указвате името на селището, а само големината или статута му.
Да, в София са много.
п.п.Миналата година спасявах гълъб от гларус.
Гълъбите, които обитават пл."Независимост" вкупом утоляват жаждата си във фонтана. Точно в такъв момент ги издебват и гларусите от местния хабитат.
Какво прави гадината хищна? Хваща гълъба и и го влачи към мятото, където има нещо като малък водопад и се опитва да го удави. Изключително грозна гледка. Добре, че имаше камъчета от разбитите плочки, за да не ми се налага да газя в шадравана.
Гларусите обитаващи центъра на града са изключително агресивни. Крадат храна, защото са празни кофите. Един пикира над мен, леко докосна главата ми и ми отнесе парчето пица от ръката.Направо като в "Птиците" на Хичкок.
Last edited by val/she; 03.04.2012, 13:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеВъв Варна котки колкото щеш, но няма много кучета, или поне не съм виждал да ходят на глутници. Може да е заради гларусите - обират храната от контейнерите и тротоарите и за кучетата не остава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение@rinaa ако ти храниш уличните кучета където и да живееш постепенно ще съберът там където има храна от целия град и ще си формират глутница и ще си бранят територията - така че където и да идеш ще ти се струва че има по много а всъщност ще храниш единствената глутница ...
Аз също няма смисъл да лъжа... казвам какво съм видял и какво са ми казали... че даже в един от другите форуми хора от Варна казаха че на последък им се струват че в техния район доста са намалели и са се завъдили котки... (ама за Варна незнам от първа ръка за да го твърдя където можех проверих)
едно нещо ме гложди от друг форум го видях ама ми е невъзможно да проверя... дали в Банкя има улични кучета като в останалата част от София... там са предимно къщи с дворове...
Коментар
-
@rinaa ако ти храниш уличните кучета където и да живееш постепенно ще съберът там където има храна от целия град и ще си формират глутница и ще си бранят територията - така че където и да идеш ще ти се струва че има по много а всъщност ще храниш единствената глутница ...
Аз също няма смисъл да лъжа... казвам какво съм видял и какво са ми казали... че даже в един от другите форуми хора от Варна казаха че на последък им се струват че в техния район доста са намалели и са се завъдили котки... (ама за Варна незнам от първа ръка за да го твърдя където можех проверих)
едно нещо ме гложди от друг форум го видях ама ми е невъзможно да проверя... дали в Банкя има улични кучета като в останалата част от София... там са предимно къщи с дворове...
Коментар
-
Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнениеАз това виждам , това казвам - в нашия град са много , навсякъде са . Защо да лъжа ?
Има ли много безстопанствени кучета във вашето селище или в други места, от които имате впечатление?
Може да не указвате името на селището, а само големината или статута му.
Да, в София са много.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТука лъжеш като дърта циганка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнениеИма една местност близо до града ни - там се събират хора , които колят на място овце и оставят вътрешностите , там , на място . Кучета се събират и ги ядат , разнасят ги . От вътрешностите се заразяват с тенията и от там нататък я разнасят . Кой е виновен тогава ? Кучетата или хората , които са тотално безпросветни ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнениеХа ха , това е най - добрия виц - нямало в селата и малките градове . Аз сигурно живея в Париж и си говоря , щото нямам работа .
Значи и по други форуми пишат че почти няма, аз съм видял че няма в малко над 20 000 градче, и в няколко села около него не видях... а заради теб звънях преди малко на хора живеещи в панелния комплекс на един от областните центрове
думите на жената бяха: няма въобще много улични кучета веднъж на 7-8-9 дни ми се случва да видя някое а съм в комплекса...
Това са хора занимаващи се полу-професионално с отглеждането на незнам какви овчарки (май какваказки ама не искам да се изложа) в къща с двор в съседно село до града...
не са глупави хората като да харанят чужди кучета, а кучетата като не намират храна не се заселват и не стават териториални... просто сте ни в повече тези който се доказвате като ненормалници в софияLast edited by marketleverage; 03.04.2012, 12:53.
Коментар
Коментар