IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Duran.B Разгледай мнение
    Има една местност близо до града ни - там се събират хора , които колят на място овце и оставят вътрешностите , там , на място . Кучета се събират и ги ядат , разнасят ги . От вътрешностите се заразяват с тенията и от там нататък я разнасят . Кой е виновен тогава ? Кучетата или хората , които са тотално безпросветни ?

Коментар

• http://www.inforuse.com/novini/747-b...ucheshka-teniq

Коментар

• Първоначално изпратено от Duran.B
        Което определено има общо г-н Ботьо Тачков...мерим мускули, имаме мнение, но само мнение...решение - НЕ!
        Решението и изпълнението е на държавата - каквото тя каже , това ще е . Засега е създала един закон , който се изпълнява половинчато и затова виждаме резултата .

Коментар

• Винаги съм имала кучета - както расови, така такива с най-разнообразно потекло и произход. И сега имам куче. С родословие, но според изискванията на кинологията е с порок, при който не се допуска размножаване. Когато отидох да си взема куче, беше отделено в един ъгъл. Най-вероятно щяха или да го изхвърлят или да го убият ... Платих за кученцето точно толкова, колкото щях да платя и за братчетата или сестричките му, които отговаряха на стандарта на породата. Та така...
          Рина, навсякъде в Европа, където има ловни участъци, скитащите кучета се избиват. Познавам ловци от най-различни националности. Познавам също така и ловното законодателство.
          Не вярвам да си била свидетел на това, как глутница подивели кучета разкъсва сърна. Гледката е отвратителна. Така правят не само със сърните, а и с зайците и с малките на по-едрите животни.
          Canis lupus е латинското наименование на вълка, Canis lupus familiaris на кучето, т.е - вълк на семейството, този който живее с хората. Спрели да съжителства с тях, превес вземат инстинктите и то става диво животно. А дивите животни често са опасни.
          Видях, че се цитират членове от Закона за закрила на животните. Но освен този закон има и Закон за здравето. В същия този закон е записано:
          Чл. 31. (1) Държавата, общините, юридическите и физическите лица осъществяват дейността си, като осигуряват опазването на жизнената среда от вредно въздействащите върху здравето на човека от биологични, химични, физични и социални фактори.
          Кучетата се явяват биологичен фактор, който започва да оказва вредно въздействие върху здравето на част от хората /така мисля/
          Аз съм против всякаква форма на самоуправство, защото ми се иска да вярвам, че все пак живия в правова държава. Проблемът наистина е в резултат на бездействие /от страна на държавата и общината/, но и на неправомерни действия от страна на доста хора /тези, които изоставили кучетата си, също така и тези, които отново и отново ходят в приютите и ги освобождават/.
          Според мен е абсолютно недопустимо след като веднъж са прибрани, скитащите кучетата да се пускат отново на свобода.
          Всъщност, в частта си свързана със скитащите куче, Законът за защита на животните сякаш е направен с цел да обслужва нечии финансови интереси.
          Трябва да се търси поправка на закона, а не да се делим на фили и фоби във форума и да чакаме кой ще е следващия потърпевш.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Не ти говоря за трогване, а за това че се чувстваш сам. Поне емоционално сам. Което си е лично твой проблем, но като го прехвърляш върху защита на самотните кучета го превръщаш в проблем и на други хора.
            Сериозно ли?))

Коментар

Не ти говоря за трогване, а за това че се чувстваш сам. Поне емоционално сам. Което си е лично твой проблем, но като го прехвърляш върху защита на самотните кучета го превръщаш в проблем и на други хора.
              Прав си донякъде , може би , но хилядолетия назад все емоционално самотни ли са хората , че кучето е било винаги до тях ?

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
                Хващат ги , товарят ги и ги пускат в гората . Там ги стрелят . това със съдействието на общините естествено .
                Малко ловджийски спорт?
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
                  Кучето може да е другар какъвто другите не могат. .
                  Другарувайте си, няма лошо

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                    Тук нещо май си измисляш...
                    Не мога да си представя, как един или десет човека могат да изгонят дори едно куче.
                    Ми то ще им избяга и пак ще остане в града.
                    Хващат ги , товарят ги и ги пускат в гората . Там ги стрелят . това със съдействието на общините естествено .

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
                      Хаха! Че и диагнози почнаха да ни поставят!
                      И как някой стигна до извода че не се трогваме от човешко нещастие, а само от кучешко? Или просто попълват празните полета по усмотрение, за да подсилят тезата си?
                      Пак го казвам, между куче и теле, пате, пиле, прасе и прочее има огромна разлика. Кучето може да е другар какъвто другите не могат. Това че не сте имали шанса, а може би и възпитанието го разберете не значи че другите са болни.
                      И ако изчезнат бездомните кучета ще си пренесат страховете и комплексите на дошмашните.

Коментар

Така правят между другото - гонят бездомните от градовете и после ги отстрелват в гората . Действа се много брутално , защото не се отделят средства предвидени от закона . Както пееше Руши Видинлиев - " Всичко се връща "
                        Тук нещо май си измисляш...
                        Не мога да си представя, как един или десет човека могат да изгонят дори едно куче.
                        Ми то ще им избяга и пак ще остане в града.
                        Свободен във виелицата.
                        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Хаха! Че и диагнози почнаха да ни поставят!
                          И как някой стигна до извода че не се трогваме от човешко нещастие, а само от кучешко? Или просто попълват празните полета по усмотрение, за да подсилят тезата си?
                          Пак го казвам, между куче и теле, пате, пиле, прасе и прочее има огромна разлика. Кучето може да е другар какъвто другите не могат. Това че не сте имали шанса, а може би и възпитанието го разберете не значи че другите са болни.
                          И ако изчезнат бездомните кучета ще си пренесат страховете и комплексите на дошмашните.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                            Не - мнението ми беше по принцип. Не е конкретно към теб. Естествено, че тези призиви срещу кучетата и другите "яки" изявления са проява на компплексираност.

И нищо добро няма да донесе поголовното изтрепване на кучетата.

Хората са в дъното на проблема, а не кучетата.

Щото има животно - ама не му чисти лайната, като му писне - хайде на улицата...

Познавам един човек дето живее в село до София(квартал)

Имаше кучка, тя роди. Остана едно малко - другите не знам и не ми се мисли какво може да е станало. После остана малкото за дворно куче. Питам - Къде е майката.

Отговорът беше, че я качил на рейса, завел я в Люлин и я пуснал там....

Та кой е виновен?
                            ++++++++++++ Това умножено по милион , доведе до сегашната ситуация . Аз не съм изхвърлила куче на улицата , а съм прибрала само 2 , но все е нещо - 2 по - малко .

Коментар

Силно ме съмнява да не съм познал. То това е толкова лесно и предсказуемо, че вероянтостта за грешка е минимална
                              Сега обърнах внимание , че търся любов , но не я получавам ? Ти си прекрасно създание , което си мисли , че всичко разбира . Но , нищо , поне търсиш логични и нормални неща в едно поведение . Все е нещо повече , отколкото да вилнееш и да заплашваш .

Коментар

А каква - да чета и слушам призиви на развилнели се кучефоби и да стана като тях , за да ме харесват ? Такива като мен са много и са нормални хора , които искат да живеят в градове без улични кучета . Ама като сме попаднали на държава .....
                                Не - мнението ми беше по принцип. Не е конкретно към теб. Естествено, че тези призиви срещу кучетата и другите "яки" изявления са проява на компплексираност.

И нищо добро няма да донесе поголовното изтрепване на кучетата.

Хората са в дъното на проблема, а не кучетата.

Щото има животно - ама не му чисти лайната, като му писне - хайде на улицата...

Познавам един човек дето живее в село до София(квартал)

Имаше кучка, тя роди. Остана едно малко - другите не знам и не ми се мисли какво може да е станало. После остана малкото за дворно куче. Питам - Къде е майката.

Отговорът беше, че я качил на рейса, завел я в Люлин и я пуснал там....

Та кой е виновен?

Коментар

Working...
                                X