IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Зарко - точно обратното казах с първия си пост днес. Повечето хора хвърлят вината изцяло върху родителите, за мен и стопанина има вина.
    Ако не дай си боже стане нещо с моето дете, ще съдя стопанина до дупка (освен ако не му причиня нещо преди това с което да го оставя негоден за съд).
    В последния си пост имах в предвид че има и огромна радост в това да гледаш куче и за много хора е голяма част от живота, не като дете, но все пак...
    Адашката - абсолютно грешиш. Подозирам че от личен опит. Ако се грижиш както трябва поведнието е повече от предвидимо. В никое не е заложено да е агресивно, само човек може да го научи на това.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      С тези едри екземпляри само давате храна за фройдистки тълкувания.
      Размерът верно има значение.
      http://vbox7.com/play:a48f7713&al=2&vid=153864

Коментар

• Тялото, "възпитанието" при кучетата е много условно- точно както и при хората, с тази разлика, че хората имаме и разум, а не само инстинкти.
        Гледайте си ситните породи, дръжте си ги в домовете и няма да имате проблеми. С тези едри екземпляри само давате храна за фройдистки тълкувания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
          Зарко, нищо нямам против хора като теб, но имай малко сдържаност и самоосъзнатост, че това е само твоето мнение и то е доста субективно.
          Ако това стане, ако онова стане. Ами ето стана, но според теб само стопанина ли е виновен, или родителите дето децата ги пускат като кокошки да щъкат по двора.
          Разбирам притесненията ти за децата, но проблема с безотговорността съвсем не се изчерпва със стопаните на кучета. Колко деца бутнаха на пешеходни пътики, колко деца сгазиха по тротоари, колко ги хванаха педофили и дилъри, колко се разболяха, защото ядат боклуци? Проблема си идва от възпитанието и културата на хората.
          Единственото което му остава на човек е да се държи на ниво и да изисква същото от съседите си.
          А що се отнася до гледането на домашен любимец, повярвай ми всяко дете трябва да си има куче. По съвсем различен начин протича детството и се учи човек на отговорност. А това за лощата природа са си просто истерии без покритие. Пит булите например са едни от най-уравновесените и супер мързеливи кучета , но попаднали под грижите на някой комплексар, могат да бъдат машини за убиване, не заради друго , а заради физическата си сила. Пак идваме до момента че хората не им се търси сметка.

Човече, ти наистина можеш ли да ми отговориш на въпроса, дали изобщо /АКО имаш деца/ и те пострадат от "невъзпитано" куче, ти би ги прежалил така лесно?

Дори - вече почвам да си мисля, че си склонен да оправдаеш стопанина на кучето-убиец на твоето дете /АКО изобщо имаш дете/ за това, че не е "възпитал" достатъчно добре кучето си?..

Вероятно ще му предадеш своите знания за "възпитанието" на кучето-убиец, когато стопанинът излезе от затвора?...

Ама - разбира се, че мнението ми е АБСОЛЮТНО СУБЕКТИВНО, щом като се опитвам да защитавам ТВОЕТО ДЕТЕ от чуждото куче-убиец /АКО изобщо имаш дете.../

Остани си с твоят обективизъм, предпочитам си субективизмът, с който защитавам ТВОЕТО ДЕТЕ /АКО.../
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Зарко, нищо нямам против хора като теб, но имай малко сдържаност и самоосъзнатост, че това е само твоето мнение и то е доста субективно.
            Ако това стане, ако онова стане. Ами ето стана, но според теб само стопанина ли е виновен, или родителите дето децата ги пускат като кокошки да щъкат по двора.
            Разбирам притесненията ти за децата, но проблема с безотговорността съвсем не се изчерпва със стопаните на кучета. Колко деца бутнаха на пешеходни пътики, колко деца сгазиха по тротоари, колко ги хванаха педофили и дилъри, колко се разболяха, защото ядат боклуци? Проблема си идва от възпитанието и културата на хората.
            Единственото което му остава на човек е да се държи на ниво и да изисква същото от съседите си.
            А що се отнася до гледането на домашен любимец, повярвай ми всяко дете трябва да си има куче. По съвсем различен начин протича детството и се учи човек на отговорност. А това за лощата природа са си просто истерии без покритие. Пит булите например са едни от най-уравновесените и супер мързеливи кучета , но попаднали под грижите на някой комплексар, могат да бъдат машини за убиване, не заради друго , а заради физическата си сила. Пак идваме до момента че хората не им се търси сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Явно някои си мислят, че човекът трябва да държи кучето си не само връзано, ами и упоено в своят имот, щото някое дете можело да влезе и да реши да се бъзика с него.
              Мир на прахът на детето, но това е абсурдно. Ами то със същият успех чавенцето е можело да бръкне в контактът, тогава токът ли щяха да съдят? Де е била майката му, че не го е наглеждала? И Нетуеър право казва - то е можело да пробва да си играе с някое говедо или с кон и да бъде стъпкано, че и най-обикновен петел би могъл да изкълве неговите очички - просто малко дете без надзор не се оставя и в случаят господарят на кучето няма абсолютно никаква вина.

За това, че кучетата били родени убийци - от началото на годината само в тая държава колко хора са изядени от кучета и колко - убити от мангали? Хайде според отговорът да решим кое пръво трябва да бъде изтребено, а не според емоциите.

Импе, ходИ си в темата за застраховането - тук не си достатъчно подкован с тия твои сравнения и призиви за "изтребване"..
              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Явно някои си мислят, че човекът трябва да държи кучето си не само връзано, ами и упоено в своят имот, щото някое дете можело да влезе и да реши да се бъзика с него.
                Мир на прахът на детето, но това е абсурдно. Ами то със същият успех чавенцето е можело да бръкне в контактът, тогава токът ли щяха да съдят? Де е била майката му, че не го е наглеждала? И Нетуеър право казва - то е можело да пробва да си играе с някое говедо или с кон и да бъде стъпкано, че и най-обикновен петел би могъл да изкълве неговите очички - просто малко дете без надзор не се оставя и в случаят господарят на кучето няма абсолютно никаква вина.

За това, че кучетата били родени убийци - от началото на годината само в тая държава колко хора са изядени от кучета и колко - убити от мангали? Хайде според отговорът да решим кое пръво трябва да бъде изтребено, а не според емоциите.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Несъмнено това е голяма трагедия. За съжаление кучета нападат хора и пред очите на любимата ни кметица, но кучетата са по-мили за общината от хората. Ежедневно към 05ч., организирано ги хранят с мърша и попълват популацията им ако някое се спомине. Градинките са превърнати в кучешки тоалетни, хората ходят по улиците в страх, да не говорим за децата за които е изпитание да стигнат до училища и детски градини. И това всичко за да могат шепа хора да усвояват едни пари. Иначе данъците, трябва да са "европейски -справедливи", а за другото по български. Когато опре до кучешкия терор, гледат тъпо и прехвърлят вината на закона или на нещо друго. Оправдания за да не си свършат работата има всякакви. Интересно когато крадат и лъжат, защо не се плашат от закона.

Коментар

Чийо куче и чийо дете? Аз се грижа, интересувам и отговарям за моите вещи, животни и деца. Ти за твоите. Ако мое куче направи беля, отговарям за него. ......всеки трябва да си го има в предвид като си взима куче, че е длъжен да го възпита, иначе може да го лежи.
                    Е, хайде сега кажи ми, ако друг /а те са много!/ - не "възпита" така своето куче, а то - сътвори /да не става!/ - но всичко се случва на тоя свят - та то сътвори необратимото с детето ти, то - ще ти бъде ли достатъчно /спокоен ли ще си/, ако детето ти го няма на тоя свят, а стопанинът на "невъзпитаното" куче - си влезе в затвора за 5-6-8 години?

Няма такова понятие "възпитание" на кучета - убийци. Не е възможно да има. Те могат само да изпълняват команди, както и да бъдат научени да се покоряват на една ръка /която ги храни/, отново под страх от наказание.

Но това с нищо не променя характерът им. Това не е възпитание на куче-убиец. Това е насаден страх към стопанина. Характерът, определен от инстинкта - остава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Нахапаното от ловно куче момиченце почина

Бог да го прости детето, то просто е искало да си поиграе с ДОМАШНО куче
                      Тук аз не мога да се съглася, че кучето и стопаните му са виновни. Бог да прости ангелчето, но кучето е било в собствен двор и вързано на всичко отгоре

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                        ако едно куче има необходимост да тича и да диша, то давай сега - заради твоето куче нашите деца да няма къде да тичат, че и да не дишаМЕ и ние около тях, лЕ???

Баси ако сравняваш необходимостите на кучето ТИ, с тия на децата!
                        Чийо куче и чийо дете? Аз се грижа, интересувам и отговарям за моите вещи, животни и деца. Ти за твоите. Ако мое куче направи беля, отговарям за него. Имам равни права и отговорности върху обществените места и парковете стига да не преча и не го правя. Инцидент за 18 години с мое куче не съм имал. Няма и как.Възпитано куче НИКОГА не може да нападне дете.
                        Въпреки че доста хора наблягат на това че родителите са виновни за вчерашния ужасен инцидент и те 100% са, пак стопаните на кучето трябва да отговарят за поведението му. Просто всеки трябва да си го има в предвид като си взима куче, че е длъжен да го възпита, иначе може да го лежи.

Коментар

• Няма какво да се лъжем: всяко куче, над определени габарити - е роден убиец. Това е заложено в гените му от неговите прародители. То не различава приятел от враг, който е влязъл в даден имот..., дори това да е дете, което е отишло при своя съученичка при отсъствието на родителите. Нещата се случват винаги "неочаквано" за децата..., но деца са и тия, над 12-15 години, които не са попадали в такава ситуация.

Кучето не различава приятел от враг! То познава само ръката на стопанина, който му дава храната. Оттук натам нещата са ясни: който не храни кучето, ако не може да се защити - тежкО му!

Колко ли са тия, които ще се абстрахират от уплахата и ще прекършат врата на разяреното псе? Малко, нали? И после - стой, та гледай - вой на "природозащитници"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Нахапаното от ловно куче момиченце почина

Бог да го прости детето! Но мисля, че е редно да разследват родителите му. Със същия успех детето можеше да пропълзи в чуждия двор и да поиска да си поиграе със симпатичното конче, магаренце, кравичка и т.н. Всички плюят по кучето и стопанина му, а той си е свършил работата - кучето е било ВЪРЗАНО в СОБСТВЕНИЯ МУ ДВОР. А ако детето не беше нахапано от куче, а стъпкано от кон или крава? Сигурен съм, че тогава никой нямаше да вие срещу кравите и конете и техните стопани!
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

К'ъв си па ти, че ще ми държиш сметка, пък и имена ще ми измисляш - помияролюбец? За мен ти си едно комплексирано помиярче, дето по цял ден лае по форумите.
                              Гледал съм куче с всички документи и ваксини, чистил съм след него. За другите не отговарям, още по-малко се слагам под един знаменател, това е само за силно ограничени и късогледи индивиди като теб.
                              Ти ще ми казваш къде да го водя и да му слагам намордник, когато аз почна да ти казвам къде да си водиш децата и как да ги обличаш.
                              Едно куче има нужда да тича и да диша, няма да го изтезавам защото са те увредили като малък и се напикаваш при вида на влажен нос.

ако едно куче има необходимост да тича и да диша, то давай сега - заради твоето куче нашите деца да няма къде да тичат, че и да не дишаМЕ и ние около тях, лЕ???

Баси ако сравняваш необходимостите на кучето ТИ, с тия на децата!
                              Last edited by X_Y; 12.10.2012, 15:29.

Коментар

• Нахапаното от ловно куче момиченце почина

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X