IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ето как се прави в Русе:

До 200 лв. глоба за куче без паспорт

Община Русе засилва контрола върху собствениците на домашни любимци. Това съобщи зам.-кметът по комунални дейности Свилен Иванов.
    От общинската администрация напомнят, че съгласно чл.8 от Наредбата за притежаване, отглеждане и контрол на животни на територията на Община Русе, при извеждане на домашно животно на обществено място собственикът и/или придружителят е длъжен:
    1. Да не оставя животното без надзор, да не го извежда без повод, а за агресивни кучета – и без намордник;
    2. Да вземе мерки животното да не замърсява обществени места, като почиства мястото след дефекация;
    3. Да вземе мерки животното да не създава опасност за хора или други животни;
    4. При извеждане на кучето да носи ветеринарномедицинския паспорт на животното, регистрационната карта и да ги представя при проверка. Предвидената в наредбата санкция при нарушение на този член е 100 лв., а при повторно – 200 лв.
    От общинския отдел „Екология“ припомнят, че в града вече има обособени зони за свободна разходка на домашните кучета. Те са оградени и се намират в Парка на младежта и в Парка на възрожденците.

Ами честито на русенци - не им знам кмета, прегледах коментарите, само реват от него, но това е страхотно решение. Помияролюбците трябва да запомнят едно - правата на всеки помияр свършват там, където започват правата на човека!!! А децата в парковете са в пъти по-важни от помиярите, пък били те и с човешки отрепки до себе си и заплахата дори и за едно дете е в пъти по-голяма причина да се ограничат всякакви помияри, отколкото която и да е петиция на онази недоклатена и сбръчкана бабичка, дето някога била секс символ
    П.С. Най-важното съм го болднал - ех, кога ли и в София ще се случи подобно нещо...
    П.П.С. Ще ми е много интересно да чуя мнението на хората от Русе - коки и кев особено, ако го видят
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• От Екоравновесие само прибират песовете за 1 час и после ги пускат в друг квартал. При нас от години не е имало и едно куче, а сега случайно се появиха цяла глутница от 10... странни работи стават.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        .......Днес се разхождам по обяд ( след обяда...) и изведнъж усещам остра болка в крака...
        Един пес без никакво предупреждение ме ухапа ....След това се спря на 2м излая и побягна..
        Прасеца ми похапна гадината..
        Болници, превръзки, болки....ей така от нищото...

Така ме боли крака, че само да ми се мярне защитник на бездомните песове.....

ПП Трябва да има правила .....термина "бездомно куче" да остане в историята........И за кучетата добре и за хората...
        Чичака Фандъкова колко мое ти плати?Не я жали с съд до дупка.

Коментар

.......Днес се разхождам по обяд ( след обяда...) и изведнъж усещам остра болка в крака...
          Един пес без никакво предупреждение ме ухапа ....След това се спря на 2м излая и побягна..

ПП Трябва да има правила .....термина "бездомно куче" да остане в историята........И за кучетата добре и за хората...
          Съчувствие чичо.
          Ринче, какво ще кажеш по въпроса за махащите с опашка социални аутсайдери?

Коментар

Само да не си хванал бяс! Страх от вода е единия симптом. Аз го имам отдавна

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              поредният инцидент с ДОМАШНО куче, за "радост" без жертви

Домашни кучета нападнали жена в кв. ”Бояна”

докога????
              Ами те и Чичака нагризали разбрах

Коментар

• .......Днес се разхождам по обяд ( след обяда...) и изведнъж усещам остра болка в крака...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Нахапаното от ловно куче момиченце почина

Бог да го прости детето, то просто е искало да си поиграе с ДОМАШНО куче
                  поредният инцидент с ДОМАШНО куче, за "радост" без жертви

Домашни кучета нападнали жена в кв. ”Бояна”

докога????
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
                    Какъв звяр , какви 5 лева , Зарко.Един петел едва не извади очите на баба ми.Зверове.
                    Какво му се случи на Петльо, Рина?
                    Осмукахте му кокалчетата?

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
                      Какъв звяр , какви 5 лева , Зарко.Един петел едва не извади очите на баба ми.Зверове.
                      Един уличен "звяр" толкова се беше озверил , че едвам ходеше от слабост и легна до един храст, по точно се свлече, буквално за да умре.Добре , че го видях, че си поживя.
                      В Перник едно момче наряза друго на части - зверове .

rinaa, специално заради теб, ще пиша бавно...

Разбирам, че ти можеш да повериш детето си на едно куче, т.е. - за няколко минути ти се налага да отидеш до тоалета - и си сигурна, че ротвайлерът ти е достатъчно "възпитан", за да пази детето по време на твоето отсъствие.

Моята реакция е следната: ако ми се наложи да мръдна някъде - не бих оставил детето в компанията на животно, а - в краен случай - бих разчитал на помощта на себеподобен.

Мисля, че е ясна разликата между нас? Или трябваше да пиша още по-бавно?
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Какъв звяр , какви 5 лева , Зарко.Един петел едва не извади очите на баба ми.Зверове.
                        Един уличен "звяр" толкова се беше озверил , че едвам ходеше от слабост и легна до един храст, по точно се свлече, буквално за да умре.Добре , че го видях, че си поживя.
                        В Перник едно момче наряза друго на части - зверове .
                        Last edited by rinaa; 13.10.2012, 00:21.

Коментар

• 14.09.2011...

Домашно куче уби 4-годишно дете, пише „Стандарт”. Доберманът разкъсал сънната артерия на детето и кръвта му изтекла още преди да му бъде оказана лекарска помощ. Инцидентът е станал вчера вечерта в пернишкия квартал „Рудничар”, докато момичето играло с домашния си любимец в двора на къщата. Майката оставила дъщеря си сама с кучето за няколко минути, в които се случила трагедията.

В един момент доберманът побеснял и започнал да хапе малкото момиче. Фатална се оказала разкъсна рана на врата на детето. Родителите веднага го завели в спешния център, минути след това обаче детето починало. По думите на лекарите, момичето е било с множество ухапвания и скъсана сънна артерия. Въпреки усилията, медиците не успели да спасят 4-годишното момиче, което починало от кръвозагуба. „Докараха го в клинична смърт, беше загубило доста кръв”, коментираха лекари.

Кучето-убиец било част от семейството от доста време и до вчера не е проявявало агресия, твърдят стопаните. За трагичния инцидент е уведомена и полицията. Доберманът е упоен и закаран в кучкарника в града.

Това не е единственият случай, при който домашно куче напада дете. Преди около месец, в Асеновград, 8-годишно момче беше нахапано от отвързал се домашен любимец. За щастие, лекарите успяха да спасят детето, което обаче се наложи да изтърпи няколко животоспасяващи операции.

http://www.razkritia.com/113840/%D0%...8%D1%88%D0%BD/

19.10.09...
                          http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/..._ubitoto_dete/

19.02.12...
                          http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1238418

28.03.2012
                          http://dete.bg/n/kuche-napadna-detsa...dina.5392.html
                          http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D..._i.170777.html

15.06.12...
                          http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=...opassportcheck

...наистина, случаите са десетки ...........................................

Какъв е смисълът, едни хора да правят СВОИ селища, други хора - да ги заселват с неразумни зверове, а трети - да ме учат, че към всяко от децата си би трябвало да "прикрепя" немислещ звяр?

/риторичен въпрос/
                          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
                            Зарко - точно обратното казах с първия си пост днес. Повечето хора хвърлят вината изцяло върху родителите, за мен и стопанина има вина.
                            Ако не дай си боже стане нещо с моето дете, ще съдя стопанина до дупка (освен ако не му причиня нещо преди това с което да го оставя негоден за съд).
                            В последния си пост имах в предвид че има и огромна радост в това да гледаш куче и за много хора е голяма част от живота, не като дете, но все пак...
                            Адашката - абсолютно грешиш. Подозирам че от личен опит. Ако се грижиш както трябва поведнието е повече от предвидимо. В никое не е заложено да е агресивно, само човек може да го научи на това.

Тялото, разбира се, че бих спечелил всеки облог с теб, що се отнася до твърдението ми, че ти нямаш свои деца.

Доказателство за това са твоите думи, че децата щъкали "като кокошки по двора"!!!.

Именно, де! Ми, кажи ми, приятелю - къде на друго място да щъкат, ако не на двора??? По улиците ли, където свободно щъкат ония, озъбените - които нападнаха професора?

Ще щъкат, именно децата! По двора, ще щъкат - по целият двор, както си щъкал и ти сам, когато още не си мислил, че такава напаст може да съществува около нас. В двора НЯМА да щъка твоето куче, ако ще - да си му прилагал същите "възпитателни" мерки, както тия от родителите.

Ама - наистина ли - след като си го "възпитал" - твоето кученце, то смяташ, че може да щъка свободно сред децата на двора? Разбира се, че ще ти се противопоставят!

Никой не би ти се противопоставил, ако си имаш дете - и го пуснеш при СЕБЕПОДОБНИТЕ му - на двора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Ми не е вярно ли и не е факт ли, че хъхряците са много по-опасни зверове не само от кучетата, но и от всичко на света?
                              Импе, това е тема за кучета, които нападат и убиват хора.

Вкарването на любими твои разсъждения в спор, който няма отношение към тях - може и да не е толкова лошо, но е вън от темата.

Мисля, че има подобна тема - така че в нея можеш да си формулираш тезата.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                                Импе, ходИ си в темата за застраховането - тук не си достатъчно подкован с тия твои сравнения и призиви за "изтребване"..
                                Ми не е вярно ли и не е факт ли, че хъхряците са много по-опасни зверове не само от кучетата, но и от всичко на света?
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X