IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Извинявай, може да си писал/а назад, но за колко бездомни кучета се грижиш?
    -Не храня бездомни кучета, като изключаем някоя коричка инцидентно
    -Пращам отвреме навреме пари на АРС, които събират кучета в приют и ги гледат
    -Ходил съм и доброволец там, да ги разхождам
    -Имам желание да осиновя две, но трябва да се преместя в по-голям апартамент, или по-добре къща преди това, което смятам да направя тази година

И позицията ми мисля че я казах няколко пъти:
    -Евтаназия за агресивните, има си стандартен тест за това
    -Прибиране на останалите и гледане по-най-икономичния начин
    -И най-важното : контрол върху всички стопани и пишман стопани със съд за най-вредните нарушители

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
      А това не е рекет???!!))))
      " Държим 100 кучета, ако не изпратите пари ги убиваме" - как не ми хрумна на мен, тази брилянтна мисъл.
      Колко смяташ че струва евтаназията на куче заедно с екарисажа? Колко смяташ че струва гледането му 1 година? Второто е по-малко.
      А това че не може да разбереш от къде идват кучетата по улицата при положение че почти половината са кастрирани вече не знам кой може да ти го обясни.
      Извинявай, може да си писал/а назад, но за колко бездомни кучета се грижиш?

Коментар

• Нека да се върнем към човека!!! Имаме един човек, който ако изобщо живее ще води много по-лош живот от кучешкия, който вие предлагате за помиярите.

Коментар

• Всичките проблеми идват от общината.

Защо не се строят нови кучкарници.. Ами много е просто, защото папкането на парите за кучета ще намалеее.

Борисов дърпа конците на всичко. Фъндъкова е само една пионка.

Простия народ изобщо не си дава сметка какъв управник има.
          Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

" Държим 100 кучета, ако не изпратите пари ги убиваме" - как не ми хрумна на мен, тази брилянтна мисъл.
            Колко смяташ че струва евтаназията на куче заедно с екарисажа? Колко смяташ че струва гледането му 1 година? Второто е по-малко.
            А това че не може да разбереш от къде идват кучетата по улицата при положение че почти половината са кастрирани вече не знам кой може да ти го обясни.
            Ами плащай ти че да живеят тези кучета, аз не искам да плащам за това. И нямам нищо против просто да бъдат избити по най-евтиния възможен начин

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              решението с прехвърляне на тежестта върху обичащите помияри е още по-лесно. Събира обищаната помиярите - съобщава всекидневно колко кучета има в това затвдорено място и пуска дарителска сметка. Като всяка седмица съобщава колко пари има събрани и за изхранването на колко кучета стига тази сметка. Всички кучета над това биват евтанизирани.

Коментар

• решението с прехвърляне на тежестта върху обичащите помияри е още по-лесно. Събира обищаната помиярите - съобщава всекидневно колко кучета има в това затвдорено място и пуска дарителска сметка. Като всяка седмица съобщава колко пари има събрани и за изхранването на колко кучета стига тази сметка. Всички кучета над това биват евтанизирани.

Коментар

• Идеята на всички точещи пари от бездомните кучета е да покажат че винаги ще има бездомни кучета - дори и да бъдат избити сегашните, защото виждаш ли сегашните били си пазели територията и така всъщност други бездомни там не можели да дойдат. Едва ли не бездомните кучета ни пазели от други бездомни кучета.

Но това е пълна глупост. Изглежда малко като типичния рекет, плащаш си че да не дойдат други за рекет. Е да но те тези други пак ги има. Само където са на друго място. Те не се изпаряват, не изчезват.

Абсолютно убеден съм че при организиране на редовни хайки за бездомни кучета този проблем няма да съществува. Кучетата не са гризачи че да правят по няколко поколения в годината и да достигат за месец два полова зрялост, на кучето си му трябват години за развитие. достатъчно е да се прибират редовно в рамките на жизнения им цикъл и този проблем няма да съществува.

Ако толкова не искат да ги избиват ами да ги хранят някъде на затворено. Наистина е пълно с празни казарми в София, а и в повечето други градове, засилват малко оградата и да ги пускат вътре кучетата. И който иска да ходи там да си прави свиждане с любимите си бездомни кучета и да си ги храни. Ако любителите на кучета не ги хранят там, да ги евтанизира общината.

така целия проблем ще се прехвърли върху бюджетана тези които в момента пречат да се реши проблема - любителите на кучета. От техните средства ще зависи дали помиярите ще живеят или не. А не от моя бюджет и на всички останали които нямаме нищо против просто да бъдат избити.

Коментар

• @
                    Четири пали не ги познавам, но АРС са много свестни и самоотвержени хора, които не са на общинска хранилка. Освен това съм ходил по приютите и нещата изглеждат като да са наистина така.
                    Що се отнася до домашните абстрахирай се от апартаментните кучета. Не те попадат на улицата, а и да попаднат не издържат и седмица. Става дума за тези дворни кучета които "пазят" строежи, цехове и въобще всякакви отворени пространства. Те никога не са кастрирани и обезпаразитени. Размножават се както могат и в първия неудобен момент са оставяни да се оправят.
                    3 пъти са ме нападали кучета и трите пъти се появи някой да си ги прибере, че и да ми се скара. Преди 2 години в една малка уличка до цех ме наобградиха 8-9 такива и имах искреното желание да ме разкъсат, добре че бях с колело и с ограда в гръб. В един момент се появи един селяндур и прибра ги с една гега в двора и вместо да се извини ме заразпитва какво търся на тази улица.
                    Ей това е проблема. Утре като няма цех тия ще са на улицата, а никой няма да е виновен пак. Ще ги избият, а до 1 година пак ще има толкова. Ако такива хора ги съдят за престъпна небрежност, няма да им хрумне да създават тази свинщина.
                    П.С. - И още нещо се сетих. Кастриране или евтаназия, тия кучета не можеш да ги прибереш защото "стопанина", който най-често им е колега пазач ще каже че са негови.
                    Last edited by Тялото; 07.04.2012, 12:37.

Коментар

Няколко цитата които заслужават внимание защото материала е доста голям:
                      "По наблюдения на Animal Rescue Sofia всяка година в София се изоставят близо 15 хиляди домашни кучета и техните потомства."
                      "По наблюдения на "Четири лапи" приблизително всяко второ бездомно куче не е родено на улицата."
                      Не знам как наблюдават тези горе и дали не лъжат (откровената лъжа все повече вирее успешно в медийния свят), но и аз живея в София и виждам друго.

Както съм забелязал, а и много други сигурно също, изоставените домашни кучета рязко и очевидно се отличават от потомствените скитащи кучета в следващото:

-- (а)Най-често домашните са от определена порода или смес от две определени породи.
                      (б)Потомствените скитащи тук, в София, са от ясно разпознаваемия вид "улична превъзходна" и даже вече забелязвам около три обособени подвида в тая "порода".

-- (а)Поведението на неотдавна (може би до три-четири месеца) изхвърлените или загубени домашни кучета е характерно (дружелюбие към всеки в началото, после уплах, подтиснатост, загуба на самочувствие и най-накрая, обикновено, смърт) и силно се отличава от (б)поведението на потомствените скитащи.

По горните критерии съвсем определено мога да кажа, че отдавна не съм виждал загубено или изхвърлено домашно куче в София, живо или мъртво.

От друга страна, всяко непознато куче е конкурент, опасност и враг за вече установилото се куче или глутница на дадена територия. То е посрещано враждебно и агресивно с цел да бъде изгонено от територията.
                      В условията на тази "свободна конкуренция" изгонените или загубени домашни кучета, даже и от голяма порода, са в много по-неизгодна позиция и рядко могат да намерят територия, на която да живеят сносно. Почти всички от тях умират от глад и студ, болести или изяждане за не повече от няколко месеца.
                      Ако добавим, че като ген и поведение чистите породи на домашните кучета са приспособени почти изключително към живот заедно с човека, под негова грижа за подслон, хранене и лекуване от болести, но са слабо приспособени за свободен живот в града или природата, става ясно, че... е, сами се сещате.

Всичките тези неща съм ги виждал с очите си, при тази възможност за широко поле и дълго време на наблюдения, обезпечена ми от Софийска община (благодарности ), - та затова смело мога да кажа, че цитираните по-горе изводи на разните му организации, които, също като "Екоравновесие", си изкарват хляба с проблема с кучетата - та те са се излъгали някак си. Или лъжат нас

Сегашната популация скитащи кучета в София се състои само от потомствени възпроизвеждащи се скитащи кучета, така наречените помияри.
                      Last edited by vmankov; 07.04.2012, 11:32.

Коментар

• Това, което разисквахме ..."културно" преди 3-4 дни вече е в устата на кмета )

"София има терени, където да направи временните депа. Нека видим изискванията и тогава ще знаем колко от местата отговарят на тях. Проектирането на депата ще започне веднага", посочи Фандъкова. Тя настоява за законодателни промени, които да вменят отговорности на надзорниците на животни, да сложат таван до две осиновени кучета на човек и ясни критерии за определяне агресивността им.

"Ще изчакаме становищата на експертите и ще внесем спешно промените в парламента.
                        Имаме извънредна ситуация и тя изисква извънредни мерки", обясни Велчев. При промените ще бъде взето и становището на здравното министерство.

Срещата между тримата стана факт, след като на заседанието на СОС по-рано опозицията нападна ГЕРБ, че не може да се справи с бездомните кучета. 54% от случаите на кучешка тения в Европа са у нас. Имунолозите твърдят, че болните са между 6 и 7 на 100 000 души сред възрастните и между 15 и 20 деца на 100 000, обяви общинският съветник Петър Москов и показа снимка на заболяването. Той поиска нова работна група, която за месец да излезе с идеи за промени в програмата за овладяване на популацията на бездомните кучета.

Фандъкова пък е разпоредила из цяла София да тръгнат хайки за проверка на регистрацията на домашните кучета.

Само не чух за някаква реакция от страна на агенцията за безопасност на храните за бездействието на кмета до този момент
                        А хайките...хубаво, ама бързо ще се нахайкватстват и после
                        Дори превантивните мерки ги няма никакви....всичко на пожар, да се отпусне някой лев още и след време същото

Коментар

• Вестник " Капитал " както винаги е на ниво ![/QUOTE]
                          от посочения материал
                          ...Както и да има сериозни глоби за хората, които нямат сертификат, че домашното им животно е било ваксинирано и кастрирано. Развъждащите кучета пък трябва да подлежат на лицензиране и такса. Всичко това върви и със задължителна електронна база за регистрация на кучетата.

Робърт Смит е изчислил, че една национална програма "Кастрирай и върни" би струвала около едно евро на човек или десет милиона евро през първата година, седем през втората, пет през третата и така ще продължи да намалява. "Това е въпрос на политическа воля и малко публични или европейски средства", смята Смит. Според него важна част от мерките е и образоването на обществото за това как се отглеждат кучета.

"Знам как да реша проблема на България и съм обяснил всичко това на г-жа Фандъкова и г-жа Едрева. Но те не правят нищо", е заключението на Робърт Смит. Според него причината се крие в това, че политиците реагират на моментни проблеми и не мислят средно- и дългосрочно. По-важното за тях е да се защитят от евентуални атаки. Смит дава пример с Орадя, където успешното справяне с проблема им е отнело 6-8 години, което е повече от един политически мандат.
                          По-интересният въпрос е друг - защо за толкова голяма част от хората избиването на животното е единственото възможно решение. "Хората живеят лошо и са жадни за мъст. Кучета, роми, гейове – все тая", е обяснението на Стела Райчева от Animal rescue. Тя допълва, че "има нужда от обект на омраза и тя ще се излива до безкрай, докато медиите се възползват от лесно запалимите страсти и създават масови истерии, вместо да образоват".
                          Last edited by ani_mod; 07.04.2012, 12:48.

Коментар

• http://bnr.bg/sites/horizont/Society...0406kjfjg.aspx

Сякаш след първоначалното озлобление в медиите , започнаха да се прокрадват и по - нормални изявления . Дано , въпреки , че съм скептична относно хуманното справяне с популацията от бездомни животинки .
                            Last edited by cyberlink; 06.04.2012, 22:56.

Коментар

• Kво оревахте света с тая тема бе ? Банкер са нахапали кучетата все пак, не невинен човек

Коментар

• Вестник " Капитал " както винаги е на ниво ![/QUOTE]
                                Няколко цитата които заслужават внимание защото материала е доста голям:
                                "По наблюдения на Animal Rescue Sofia всяка година в София се изоставят близо 15 хиляди домашни кучета и техните потомства."
                                "По наблюдения на "Четири лапи" приблизително всяко второ бездомно куче не е родено на улицата."
                                ""В България има много негативисти, които отричат всяко положително начинание. От това се възползват определени партии и медии, които гонят лични интереси." Темата за бездомните кучета е и благоприятна на тези, които искат да се възползват от първичните емоции на хората."

С оглед на първите две, си промених малко позицията: Условна присъда за изхвърлено и непотърсено куче на улицата, затвор за убйство на куче (както впрочем може да се постъпи по действащия закон) и възможно най-стриктен контрол върху всички домашни кучета.
                                И кво излиза? - 6 месеца ако никой не изхвърля кучета на улицата нямаше да имаме сега проблем.
                                @ supertrader - вземи се успокой малко. Не знам трудно детство ли си имал, какви емоции имаш нагнетени, но подобна злоба и агресия са основателен повод да потърсиш помощ. Лично аз се притеснявам повече от агресори, потенциални убийци, отколкото от бясно куче.
                                Last edited by ani_mod; 07.04.2012, 12:48.

Коментар

Working...
                                X