IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
    Интересно ще е , ако кучетата започнат да затварят хората в кучкарници и никой не ги потърси до 30 дена, и ги евтаназират... Може би хората са вредни също...
    Доста наивен въпрос. Но да не минаваме на ниво видове.

Представи си че е че талибаните казват на американците какво е демокрация, кой щат се налага да окупират, в каква арабска валута ще се купуват всякакви суровини, и за колко. А ако не се справят да следва пролет и целия конгрес / сенат барабар с президента в киреча, меко казано

Нелепо звучи, нали.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
      Всичките проблеми идват от общината.

Защо не се строят нови кучкарници.. Ами много е просто, защото папкането на парите за кучета ще намалеее.

Борисов дърпа конците на всичко. Фъндъкова е само една пионка.

Простия народ изобщо не си дава сметка какъв управник има.
      Симов даваме си и още как.Ще си послужа с неговите думи"Вие сте прости и аз съм прост затова се разбираме"Както и преди съм писал Бойко и простия народ са си лика прилика и затова се взеха.Този брак няма да се разпадне скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyberlink Разгледай мнение
        нормалните хора да се оттеглим , което и смятам да направя .
        Това вече е заслужаваща адмирация позиция. Силно се надявам защитниците на кучатата да се оттеглите и от публичния дебат по темата, защото само поразии правите и там.

Коментар

• Добре , че има и мислещи хора във форума та малко или много човек знае , че не е сам в убежденията си . А иначе повтарянето на едни и същи тези , несъвместими с хуманноста , прави така , че нормалните хора да се оттеглим , което и смятам да направя .

Коментар

• Същността на проблема е съвсем ясен. бездомните кучета по улиците. това е същността на проблема. И този проблем се решава с 20 000 лева за избиването им.

Коментар

• cyberlink

И 5 лева за приюти на кучета са грешни пари и кражба от данъкоплатците , да това са откраднати от тях пари.Данъците спъват икономиката и лишават хората от работа , кучетата не ме интересуват въобще.Скапваме си държавата по този начин.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Един цитат от форум касаещ проблема : "Хората не знаят същността на проблема и източника на кучетата. Не са и длъжни да знаят. Министър Найденов преди дни организира среща за обсъждане на проблемите и ненадейно я отмени без причина. Не е редно, само защото София не намира правилните хора да си свършат работата, да страда цяла държава и общини. Имаме си добър закон, но никой не работи по него и не контролира изпълнението му. Министър Найденов съзнателно или неволно избягва темата с несвършената работа от неговото министерство, а именно реализацията на национален регистър на домашните кучета. И дума не споменава по темата. Общините не се захващат с източника и причината на проблема - регистрация и контрол на домашните, а търсят решение в следствието - прибиране в приюти или евтаназиране. Фандъкова иска промяна на нормативната уредба в оправдание на несвършената работа години наред в София. Община Русе има много добър приют, който далеч не струва 6 милиона, а близо 150 000 лв. В Община Русе не се заплаща на заловено куче, нито на върнато, нито на кастрирано. Една кастрация с 5 дневен престой струва 26 лв. Осиновяват се по близо 50 кучета месечно. Решаването на проблема с кучетата е възможно само при условие, че се спазят всички компоненти от схемата и участват всички страни едновременно в процеса по намаляване популацията. Регистрация и контрол на домашните от лекари и общини, национален регистър от БАБХ, кастрация на домашни и дворни кучета, кастрация и връщане по места на кучета, които не са проявили агресивно поведение, масирана осиновителна и просветна кампания. Ако всичко това проработи едновременно във всички общини тогава няма как да няма резултат. Това е печелившата формула. Тогава ще се постигне блокиране на раждаемостта и спиране на притока на нови животни и може да се премине към изтегляне в приюти. Всичко друго е популизъм, оправдание и усвояване на средства. "

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Гледах интервю с нея. Госпожица е.

Аз си заставам зад думите и съм готова да си понеса отговорността.

Готови ли са на същото кучезащитниците?
                  Ох, защо ли си губих времето до сега да ти обяснявам разни неща?.. То стана ясно че си от тия дребни душици с инфантилни предрасъдъци.
                  Работиш ли нещо пиленце, или си седиш вкъи да обсъждаш хората?

Коментар

• Далеч по-смислена и еко кауза е примерно "Да върнем скумрията/паламуда/ калкана в Черно море!", на май пък не се финансират от съмнителни фондации подобни каузи.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      Много ги "обичам" такива като теб, дето си падат по обобщенията.... Как пък разбра че са "органично непълноценни" и със "житейски неуспехи"? Познаваш ли лично някои от тези "особи"? Знаеш ли нещо за семействата им, за съпрузите (съпругите), за децата им, за приятелите им, за професиите им, за материалното им положение? Аз познавам лично някои от редовно пишещите в ТОЗИ ФОРУМ например и мога да те уверя, че са съвсем нормални хора със семейства, деца, кариера и приятели. Това са хора, които обичат животните и които възпитават децата си в същия дух. Това са хора, за които добротата, а не омразата е движещата сила в живота им. И да, това са хора, чиите деца растат заедно с животни и които, о ужас, контактуват с бездомни животни и им бъркат в устите и им дърпат ушите и т.н.

А ако трябва да ти правя аз на тебе анализ, то съдейки по написаното от теб, би трябвало точно ти да си този типаж, който си описала.

P.S. А д-р Мила Бобадова точно толкова заслужава да бъде "Човек на годината", колкото и всички други носители на отличието. Анкетата се провежда всяка година по един и същи начин и представителността и е доста голяма. Всеки може да гласува там, така че и ти си свободна да го направиш.
                      Гледах интервю с нея. Госпожица е.

Аз си заставам зад думите и съм готова да си понеса отговорността.

Готови ли са на същото кучезащитниците?

п.п.Впрочем, имам домашен любимец, а родителите ми-куче прибрано от софийските улици.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        И да, това са хора, чиите деца растат заедно с животни и които, о ужас, контактуват с бездомни животни и им бъркат в устите и им дърпат ушите и т.н.
                        .
                        Имат доста безотговорно отношение към децата си в такъв случай. Силно ме съмнява да са наясно със здравния статус на тези бездомни кучета.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          ..............
                          Има един много опасен женски типаж в обществото ни. Той има и мъжки аналог, но ще се спра на женския такъв-органично непълноценни, но за сметка на това изключително амбициозни особи, опитващи се да прикрият житейските си неуспехи зад каузи. Действията им са толкова адекватни, колкото на слон в стъкларски магазин, а каузите им - в дисхармония с интересите на бъдещето ни най-общо казано.
                          За хората съдя под това, което изповядват и като как то би повлияло на обществото. Бобатова в никакъв случай не би могла да бъде човек на годината ако трябва за това по-широка подкрепа.
                          Много ги "обичам" такива като теб, дето си падат по обобщенията.... Как пък разбра че са "органично непълноценни" и със "житейски неуспехи"? Познаваш ли лично някои от тези "особи"? Знаеш ли нещо за семействата им, за съпрузите (съпругите), за децата им, за приятелите им, за професиите им, за материалното им положение? Аз познавам лично някои от редовно пишещите в ТОЗИ ФОРУМ например и мога да те уверя, че са съвсем нормални хора със семейства, деца, кариера и приятели. Това са хора, които обичат животните и които възпитават децата си в същия дух. Това са хора, за които добротата, а не омразата е движещата сила в живота им. И да, това са хора, чиите деца растат заедно с животни и които, о ужас, контактуват с бездомни животни и им бъркат в устите и им дърпат ушите и т.н.

А ако трябва да ти правя аз на тебе анализ, то съдейки по написаното от теб, би трябвало точно ти да си този типаж, който си описала.

P.S. А д-р Мила Бобадова точно толкова заслужава да бъде "Човек на годината", колкото и всички други носители на отличието. Анкетата се провежда всяка година по един и същи начин и представителността и е доста голяма. Всеки може да гласува там, така че и ти си свободна да го направиш.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyberlink Разгледай мнение
                            Ами и отношението на мнозинството във форума е вид кауза . трябва ли тогава ти да си олицетворение на тези индивиди ?
                            Отношението на мнозинството във форума е съвсем нормално, иска сигурна градска среда. Не живеем в джунгла че да е застрашен живота на хората от диви животни. Единственото което провокира подобно поведение е неадекватното отношение на защитниците на помиярите, които се чудите как с чужда пита да си задоволявате вашите собствени мании. Ами грижете се за бездомните кучета във вашите собствени домове. Елементарно е, никой няма да ви пречи, разбира се ако съседите ви го търпят.

Ако обаче кучетата са на улицата значи всъщност никой не носи отговорност за тях - вкючително и вие - защитниците на кучетата бягате от тази отговорност. и по-същество те се превръщат в заплаха. А най-нормалното нещо е заплахите да се елиминират.

понесете собствената си отговорност базирана на вашите собствени етични, морални или там каквито са стандарти. приютете бездомните кучета в собствените си домове, дарете им дом хахаха наясно съм че няма да направите това

Коментар

• Ами и отношението на мнозинството във форума е вид кауза . трябва ли тогава ти да си олицетворение на тези индивиди ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
                                Бобадова беше номинирана за човек на 2011 и е един от хората инициирали инкриминирането на насилието на животни, едно от най-закъснелите и важни законодателни промени, които са се случили и тепърва ще трябва да видим осъдени изроди.
                                Жал ми е че имаш деца въобше, съмнявам се да си добър родител, щом сама не разбираш какво е състрадание.
                                А снимките ти, освен че са провокация, без история са безмислени. 9/10 ухапани са от домашни кучета. А независимо домашни, или бездомни ако са агресивни трябва да се евтаназират, никой не спори за това. А за агресивно домашно куче трябва да носи вина и собственика.
                                Случаите, зад тези снимки са медийно отразени и са свързани с УЛИЧНИ, повтарям УЛИЧНИ псета.
                                Недейте да жалите нито мен, нито децата ми, че е нелепо, а що се отанся до "Човек на годината" - малко грубо, но едни помияри награждават други.
                                Има един много опасен женски типаж в обществото ни. Той има и мъжки аналог, но ще се спра на женския такъв-органично непълноценни, но за сметка на това изключително амбициозни особи, опитващи се да прикрият житейските си неуспехи зад каузи. Действията им са толкова адекватни, колкото на слон в стъкларски магазин, а каузите им - в дисхармония с интересите на бъдещето ни най-общо казано.
                                За хората съдя под това, което изповядват и като как то би повлияло на обществото. Бобатова в никакъв случай не би могла да бъде човек на годината ако трябва за това по-широка подкрепа.

Коментар

Working...
                                X