IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Катуница се взриви !!! Какво предстои ???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ВНИМАНИЕ!!! ЦЕРН се извинява за допуснатата неточност - засечената със скорост по-голяма от светлината частица се оказала не неутрино, а ром с капак от шахта...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от joda Разгледай мнение
      ...мангустата добро животно е-едно от малкото сбиващи кобрата, така че не обиждай го, сравнявайки го с нечовеците!
      Аааа, по-кротко. Има човеци, които могат да ядат всичко, не само кобри.
      Така, че прав си, мангустата би могло да е обидно сравнение )))
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

      Коментар


      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Недей така. Ще изплашиш мангустите
        ...мангустата добро животно е-едно от малкото сбиващи кобрата, така че не обиждай го, сравнявайки го с нечовеците!
        自由西藏

        Коментар


        • Първоначално изпратено от djani_a Разгледай мнение
          Хората са го измислили. Ценз за гласуване. Който е дорасъл да го достигне, да гласува. Образователен - поне основно образование. Иначе оправия няма. Безхаберници, които не знаят на кой свят са, биват манипулирани както искат управляващите.
          Аз имам по -добро прдложение и то е да се въведе принципа - гласуват само хората, които плащат данъци. В което населено място си плащаш данъците, там и гласуваш. Първо е справедливо, защото това са хората, които осигуряват заплатите на слугите на народа. Значи те имат право да избират за кого да се харчат парите им. Второ - този принцип е възприет от немалко европейски държави. Нали сме членове на ЕС и се стараем да бъдем като останалите
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

          Коментар


          • Държавен вестник , брой 205 от 12 декември 1922 г.
            Чл. 1. Разбойник се счита онзи, който по навик или занаят сам или с други лица извършва грабеж, насилие или убийство с цел за ограбване.
            Чл. 2. Изтреблението на разбойниците в околията, дето са се появили, се възлага на полицията, жандармерията и войската. Ако тази сила е недостатъчна за изтребление на разбойниците, околийският началник може да образува потери, с които да ги преследва. Във всяко населено място, където се забележат разбойници, кметът веднага назначава потеря за преследването им и донася на околийския началник.
            Чл. 3. За началници на потерите ще се назначават лица, каквито околийският началник намери за добре.
            Чл. 4. На отличилите се при преследването потераджии се дава възнаграждение от общия кредит, който се отпуска за изтребление на разбойничеството. Размера на възнаграждението ще се определи и дава от Министъра на вътрешните работи.
            Чл. 5. Потераджия, който убие или залови разбойник, получава награда от 5-20 хиляди лева. Ако ли потераджията или длъжностното лице, което ги преследва, бъде убито, семейството му получава до 50 000 лв. обезщетение и инвалидна пенсия. Ако ли само осакатее, то получава награда 20 000 лв. и инвалидна пенсия. Лекуването на всички ранени и заболели по преследване на разбойниците е безплатно. Наградите се отпускат със заповед от Министъра на вътрешните работи.
            Чл. 6. Околийският началник или началникът на потерята се разпорежда до общинската власт за храненето на потерите от самото местно население, където това е най-удобно за потерята. То е длъжно да им дава и квартири, когато това се намери за нужно.
            Чл. 7. Ако някое лице, посочено от общинската власт за член в потеря, искана от околийския началник умишлено откаже да участвува в нея или като участник в нея скрие или избегне да изпълни дълга си, като откаже да изпълни заповедите давани му от началника, наказва се с тъмничен затвор до 1 година. Със същото наказание се наказват и онези административни и общински власти, които умишлено не изпълняват постановленията на настоящия закон.
            Чл. 8. Министерството на вътрешните работи може да назначи, колкото намери за нужно, специални лица агенти за преследване на разбойниците, които агенти могат да бъдат изпращани в разпореждане на околийските началници в борбата им с разбойниците. Тяхната
            заплата ще бъде определена по щат изработен от Министъра на вътрешните работи, одобрен от Министерския съвет.
            Чл. 9. Така образуваните потери и назначени агенти, заедно с другата въоръжена сила, преследват разбойниците. Като общ началник на тази сила в окръга е окръжният управител, а в околията - околийският началник.
            Чл. 10. За разбойници се обявяват и онези лица, за които полицията, въз основа на събрани доказателства донася на надлежния съд, че те са извършили разбойничества. Съдът на другия ден след получаване полицейското донесение, прави публикация в най-близкия местен вестник и съобщения до всички общини на околията, където е местожителството на подозряното лице или където е станало известно като разбойник, и ако в двадесетдневен срок никой от роднините или познатите на това лице не установят къде се намира, съдът го обявява за разбойник и обнародва това в “Държавен вестник”.
            Чл. 11. Заловените разбойници се съдят от областния съд в околийския център, в района на който са заловени, в 7-дневен срок от залавянето им по закона за углавното съдопроизводство (чл. 649-656). Съдът веднага с пристигането си взема всички мерки и разпоредби да гарантира бързото разглеждане на делото.
            З а б е л е ж к а: Всички власти са длъжни да дават най-голяма спешност на разпоредбите на съда.
            Чл. 12. Осъденият на смърт разбойник се обесва на публично място в центъра на околията.
            Чл. 13. (1) Осъждат се на повече от 5 години строг тъмничен затвор, или на доживотен строг тъмничен затвор, онези лица, които като узнаят положението и качествата на разбойниците, им стават укриватели без да са били принудени за това с насилие.
            З а б е л е ж к а: (1) - Чл.13 от закона за изтребление на разбойничеството, доколкото се отнася до дела за грабежи се отменява съгласно & 3 от закона за допълнение на някои от наказанията и на съдопроизводството по делата за грабежи - обнародван в “Държавен вестник”, брой 264 от 23 февруари 1922 година.
            Чл. 14. Всяко лице, което знае къде се намират разбойниците и не донесе веднага на властта, се наказва с тъмничен затвор до 1 година.
            Чл. 15. Настоящият закон отменя всичките закони, които му противоречат.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от joda Разгледай мнение

              Време е ...
              Недей така. Ще изплашиш мангустите
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение

                Време е ...
                自由西藏

                Коментар


                • Просто решение

                  Хората са го измислили. Ценз за гласуване. Който е дорасъл да го достигне, да гласува. Образователен - поне основно образование. Иначе оправия няма. Безхаберници, които не знаят на кой свят са, биват манипулирани както искат управляващите.

                  Коментар


                  • http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4170391

                    Семейство пребито от група в "Модерно предградие"
                    Вината им била, че предотвратили кражба от имота на съседка, като хванали крадеца. В негова помощ пристигнали 30-40 души с тухли и колове

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Идеята ти е много ясна и проста, за да е лесна и за приложение, както сам казваш
                      Пък и аз съм ти ясна, та ясна, та, затова не разбирам защо само ми се повтаряш...ама друго си е да бях те похвалила колко си добър във форекса(просто не ви чета там, затова и нямам идея, извинявай ) и тогава поне нямаше гол охлюв(плужек) да ме наричаш или поне, загрижено би ме попитал дали имам чувство за хумор, за да не се засегна случайно
                      Идеята ми е ясна и проста - затова приключваме с нея, за твое огромно съжаление.

                      Темата за форекса няма смисъл да засягаме - там е пълно със "съни-та(тя)". В нея съм получавал доста "похвали" и ще ми дойде малко нанагорно и от твоите. А и там съм зарязал сериозното писане от доста време.
                      Ама как се изразяваш - Не, че не разбираш от форекс, а просто не четеш темата. Ехххх, да ти имам самочувствието, а и да не забравя - брилянтното ти чувство за хумор.

                      Не те наричам плужек, а те сравнявам с него. Има разлика.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                        Това за интегрирането на циганите са си чисти глупости. Никъде по света тая паплач не се е интегрирала. В нито една държава такъв експеримент не е успял. Просто ги натириха тук, държавата им създаде добра хранителна среда и те си паразитират на воля. Само пълното ясно изразено несъгласие на цялото общество може да накара управляващите да спрат да толерират тва малцинство и да го ползват по време на избори. Предполагам, всеки нормален човек не би искал бъдещето му да се решава от тази паразитна безнационална, безкултурна, криминална, смучеща пари от данъкоплатците, вредна със съществуването си и криминалния си характер, група хора !
                        Хъхряците поради вродената си непълноценност са изостанали от човешкото развитие с хилядолетия, те нямат писменост, култура, членоразделен език, никога не са създавали държава !!! Никакви "декади на мангалското включване" не могат да ги очовечат - резултатът го видяхме - станаха още по-крадливи, по-нагли и най-вече - ПОВЕЧЕ. Само безмилостни мерки ще помогнат - не да станат нормални граждани, а ДА НЕ ВРЕДЯТ на хората !!!!
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Това за интегрирането на циганите са си чисти глупости. Никъде по света тая паплач не се е интегрирала. В нито една държава такъв експеримент не е успял. Просто ги натириха тук, държавата им създаде добра хранителна среда и те си паразитират на воля. Само пълното ясно изразено несъгласие на цялото общество може да накара управляващите да спрат да толерират тва малцинство и да го ползват по време на избори. Предполагам, всеки нормален човек не би искал бъдещето му да се решава от тази паразитна безнационална, безкултурна, криминална, смучеща пари от данъкоплатците, вредна със съществуването си и криминалния си характер, група хора !
                          Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Виждам и други дето са ходили да слушат Янето!

                            Всъщност 90% от идеите, които се прокламират от Яне Янев и РЗС са много разумни и когато ги изложиш в нормален разговор на нормални хора-никой не възразява. (Не говоря за смешката "Ще уволня Бойко Борисов")
                            Само че това ще разбие порочния партиен модел. А точно това партийните върхушки не го желаят!
                            Не съм слушал никого, просто имам нещо в главата си

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от tapi Разгледай мнение
                              Държавата ще си дойде на мястото след предсрочни избори, Велико народно събрание за намаляване на броя депутати на 90-100, мажоритарни избори.
                              Виждам и други дето са ходили да слушат Янето!

                              Всъщност 90% от идеите, които се прокламират от Яне Янев и РЗС са много разумни и когато ги изложиш в нормален разговор на нормални хора-никой не възразява. (Не говоря за смешката "Ще уволня Бойко Борисов")
                              Само че това ще разбие порочния партиен модел. А точно това партийните върхушки не го желаят!
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Кой нормален човек може да иска гражданска война? Това, което аз искам е държавата да си е на мястото, а законите да са за всички !!! - А не за мангалът да не важат, щото противоречели на гнусните му "културни особености" !!!
                                Държавата ще си дойде на мястото след предсрочни изборир, Велико народно събрание за намаляване на броя депутати на 90-100, мажоритарни избори.

                                Коментар

                                Working...
                                X