IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврозоната експлодира. Нашите медии въвеждат цензура.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Поздравления, че си един от малкото умеещи изобщо да мислят

    Само ще допълня, че сме номер едно в света по съотношение косвени/преки данъци, което е безумие.

    Са пак ще ми наскачат Ангелов-ци и сие.

    Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Накрая да завърша, има един коефициент на Джини, който разглежда преразпределението на БВП на човек от населението. Предишното правителство гаменски постъпи с най-ниската и средна прослойка от населението чрез въвеждането на плоския данък, който го няма в нито една нормална държава. Оттам влязоха дисбаланси на пазара на труда, които няма да бъдат изчистени. Като цяло днешната политика е също толкова некадърна, каквато беше и предишната и по-предишната.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      ----------------------------------------------------------------------------------------

      Чиърс ( изчезвам да полоча, че вече захладня!
      Разбираш ти! Правилно.

      Аз вече се и върнах даже.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Тука едни разбирачи оплюваха Дянков щото не давал пари от бюджета и бил съсипал бизнеса.Като им кажеш че ще харчим толкова колкото сме изкарали пак вой до небето.Вече е безсмислено да се комуникира с тях щото тези хора явно само това могат далавери с политици и реване.Дреме ми за бизнеса им.Колкото по бърже се очистим от такива толкова по добре.Много пъти съм казвал че света никога няма да се нагоди според желанието на някого си а той ще трябва да се нагоди.Като няма работа в София и Варна отиваш където има и за колкото има.Ако си недоволен направи си фирма и печели колкото искаш.Никой не е спрял желаещите да садят компир и да гледат крави и овце.Така че мрънкането не впечатлява никого.
        Бат' Пешо,

        аз теб си те уважавам ( хлъц, хлъц ... ), ама 'айде малко да не се слагаш "на всяко гърне - мирудия ) ...

        ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        Цитат от една моя статия и нарочно махнах рекламите от гугъл адсенс, че пак ме обвиниха разни тъпаци, че си давам линк-овете на блог-а, за да съм печелел от тях.

        Накрая, престанах и да поддържам целия блог, поради тъпи нападки без аргументи към случващото се. Демек, писна ми като ви кажа нещо ( безплатно ) какво ще се случи, да ми се изреждат стотици безхаберници да ми обясняват, че пиша глупости.

        А, после ми писна, когато всичко е прогнозирано с убийствена точност и като време да ми се изреждат още стотици "отгоре" и да ми "обясняват": "Ами, ДА! - ти това не го ли знаеше?".

        "До вчера им търкаш очите, а те "утре" вече те плюят ( нормално, налЕ? )

        Статията е писана преди 1 година, т'ва е за протокола само.

        ------------------------------------------------------------------------------------

        Статия: Инфлация vs Дефлация – “мистерията” на българските гласове

        .......................................

        Цитат: Грешките на Дянков:

        По време на рецесия, когато ти спада БВП, спада и приходната част на бюджета, оттам за да се избегнат масови съкращения в публичния сектор, той предпочете да се качват силово цените на акцизни стоки, ток, горива и от догодина осигуровки. Целта е да се запазят работни места, което не е лошо като жонглиране.

        Само, че за да се прилагат тия мерки трябва да има равен старт за всички, а него го няма. Т.е. огромна грешка беше неразплащането с бизнеса от една страна, а от друга страна бюджетните организации спокойно си дължат средства към монополистите ( ток, вода и т.н. ), а също и към частния сектор, като говорим за фактурирани неща и се получава .. имаш да вземаш, ама … някога си. За целта се промени и законодателството от февруари месец, че частен кредитор към община не може да прави запор на средствата й. Оттам ескалираха междуфирмените задължения и респективно фалитите в частния сектор. Чак тогава “някой” се усети, че тия ‘орица на улицата някой трябва да се грижи за тях, но те нямаше да са там, ако държавата гаменски не беше постъпила с бизнеса да се опитва да му извива ръцете и да не му плаща, а той да внася ДДС през това време. Имам много познати, които фалираха по този начин, т.е. имаха да вземат на фактури, но си внасяха и дължимото ДДС към държавата, която им дължеше.

        Оттук падна и скоростта на обръщение на парите, която е пак в 2 форми ( Емо, мерси пак, че ми е по-лесно ):

        Следващият фактор е скоростта на обръщение на парите. В една икономика, продуктът може да се измери с помощта на следните две формули:

        Произведен продукт = количеството на стоките и услугите Х средната цена
        Произведен продукт = количество на парите Х брой пъти на тяхното обръщение

        В тази част ни интересува втората формула. Когато икономиката е стабилна и в процес на растеж, обръщението на парите е високо, тъй като хората получават своите пари и веднага ги харчат. Това е свързано със светлите очаквания за бъдещето и сигурността на доходите в утрешния ден. В моменти на криза обаче, хората се сещат за спестявания. Тази смяна на навиците води до спад в обращаемостта на парите.

        Накрая да завърша, има един коефициент на Джини, който разглежда преразпределението на БВП на човек от населението. Предишното правителство гаменски постъпи с най-ниската и средна прослойка от населението чрез въвеждането на плоския данък, който го няма в нито една нормална държава. Оттам влязоха дисбаланси на пазара на труда, които няма да бъдат изчистени. Като цяло днешната политика е също толкова некадърна, каквато беше и предишната и по-предишната.

        Да се вярва на данните на НСИ, АЗ, НОИ, НАП и прочие, е като да се вярва, че Господ е розов. Демек всеки е чувал за него, ама никой не го е виждал!

        Не са виновни и ‘орицата, които работят в НСИ на най-ниско ниво – те се сбръчкват от простотии също. Или когато данните станат “неудобни” се сменя т.нар. методология и се почва с простотиите от управляващите колко сме богати, уникални и неповторими или план Б “от ЕС,МВФ,СБ казаха така”.


        Като цяло населението обеднява и все повече изостава от т.нар. развити страни, които уж трябваше да догонваме. Това го бях казал още в началото на тази година, че ще се случи и не се гордея с това.

        Цялата статия и дата 23.11.2010: http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...glasove.639014

        ..............................................
        Когато ви излъжат един път – винаги ще ви лъжат! ( та, така и с родните партии и с родната статистиката ). Тия трикове не се прилагат само в България, тук дразни наглостта.

        Успех и Бог да пази България!

        ----------------------------------------------------------------------------------------

        Чиърс ( изчезвам да полоча, че вече захладня!
        Last edited by marandi; 07.09.2011, 19:41.

        Коментар


        • Не мисля, че Еврозоната ще се разпадне... със сигурност ще го отнесат гърчулята дето толко им се възхищавахте някои хора как протестирали ( по същия начим може да се възхитите на ромите от столипиново дето протестират и бият инкасаторите)...

          Както се видя от отчетите на големите европейски банки масово и сериозно се отписва гръци дълг...солено ..горчиво...това е положението. Хората са наясно, че няма да мине без това, но не си мислете, че гръцките чиновници и млади пенсионери са се спасили..тяхното тепърва предстои да го връщат.

          Испанците май са се хванали на работа http://www.investor.bg/news/article/122701/334.html

          Остава Берлускони дето уж е десен за разлика от социалиста Сапатеро... да се пребори и да ореже харчовете.

          мисля, че до коледа истерията трябва да е поприключила
          Last edited by bertram; 07.09.2011, 19:16.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение
            Бря, какво чудо сме имали тук.
            Обикновено 'орицата кат' не разбират какво имат, а са се втренчили какво нямат ( щот' чиляшкото око е ненаситно ) и ... обикновено губят това, което имат.

            В тоя форум ме "върнаха" няколкото искрени съобщения на лична, че доста 'орица не пишат във форума, но го четат. И много други са така и затова да не спирам.

            Но няма проблем мога да спра да пиша, когато си поискам! Само ми казвате, че това искате и желанието ви ще бъде изпълнено!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              В чилякозастраховането отдавна нЕма пари, братле. От секторите, които най-много пострадаха в БГ-станската криза са строителство и финансово посредничество.

              Затова и през 2008 г., когато прописах в тоя форум, подсказах, че идва "модата" на кешовицата. Събирайте, каквото можете и го изнасяйте навън, само че чиляк трябва да има идея какво да го прави, ако реши да инвестира.

              Та, като безрискова форма на спестяване чилякозастраховките си имат своите достойнства и аз никога не отказвам консулт и там, ако някой прояви интерес. Мога да ти го сравня и с баМковите депозити и то точно с 2 изречения и ще видиш, че риска при спестяване в депозити е пъти по-голям от други форми, които баМките предлагат.

              Сега в момента от макро-гледна точка нивата на спестовност в България взеха да достигат нормалните за развитите икономики, ама и да тръгна да ти го обяснявам защо - ти пак няма да ме разбереш щот' си "ниска" топка, която като се скрие зад една табелка на баМка и си мисли, че е баМкер.

              Даже ще ти кажа, че точно поради революцията на технологиите и въвеждането на електронните пари, баМките въвеждат системи за транзакции, които ще могат да правят и 'орица с основно образУвание, демек всеки втори хванат от пътя. Та, ти едва ли ще се "пенсионираш" като баМкер, повярвай ми. Ще те "подменят" с по-нов и с по-малко претенции.

              Понеже този процес вече се извършва, аз нон-стоп си късам нервите с некомпетентни служители, които умишлено подвеждат, защото им се спускат месечни таргети, поради маркетинговия план на баМката.

              Та, вие "до вчера" не знаехте какво е компютър и интернет, бре като служители, а аз ползвам Интернет от 1999 година и то през няколко линии тогава ( наземна и въздушна с цел сигурност на връзката и месечната такса тогава беше 900$ на месец. През нея година средната заплата в БГ-стан беше 30$, ако не се лъжа. Та, ти ли си чиляка, който да ми казва аз какво разбирам или не разбирам?! ( риторично ).

              В БГ-стан останаха Банкери в истинския смисъл на думата, които ми се броят на пръстите на едната ми ръка и с тях имам какво да си кажа, но с теб едва ли ....?

              Мащаба ми на транзакции от години е цял свят да менкам транзакции от точка А, до точка Б, почти всеки ден и то не през БГ-баМки, защото 90% от служителите ви даже не са чували за ПейПал, а камо ли да знаят за какво иде реч, а ПейПал не са единствените и мога да ти сравня предимства и недостатъци с всеки подобен гигант, който оперира в сферата на електронните пари.

              П.П. Та, обясни ми още един път как аз нищо не "разбирам" отново за електронните пари, плийз
              Бря, какво чудо сме имали тук.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                Маранди,гледай си човекозастраховките и не се занимавай с неща,дето са ти извън капацитета
                В чилякозастраховането отдавна нЕма пари, братле. От секторите, които най-много пострадаха в БГ-станската криза са строителство и финансово посредничество.

                Затова и през 2008 г., когато прописах в тоя форум, подсказах, че идва "модата" на кешовицата. Събирайте, каквото можете и го изнасяйте навън, само че чиляк трябва да има идея какво да го прави, ако реши да инвестира.

                Та, като безрискова форма на спестяване чилякозастраховките си имат своите достойнства и аз никога не отказвам консулт и там, ако някой прояви интерес. Мога да ти го сравня и с баМковите депозити и то точно с 2 изречения и ще видиш, че риска при спестяване в депозити е пъти по-голям от други форми, които баМките предлагат.

                Сега в момента от макро-гледна точка нивата на спестовност в България взеха да достигат нормалните за развитите икономики, ама и да тръгна да ти го обяснявам защо - ти пак няма да ме разбереш щот' си "ниска" топка, която като се скрие зад една табелка на баМка и си мисли, че е баМкер.

                Даже ще ти кажа, че точно поради революцията на технологиите и въвеждането на електронните пари, баМките въвеждат системи за транзакции, които ще могат да правят и 'орица с основно образУвание, демек всеки втори хванат от пътя. Та, ти едва ли ще се "пенсионираш" като баМкер, повярвай ми. Ще те "подменят" с по-нов и с по-малко претенции.

                Понеже този процес вече се извършва, аз нон-стоп си късам нервите с некомпетентни служители, които умишлено подвеждат, защото им се спускат месечни таргети, поради маркетинговия план на баМката.

                Та, вие "до вчера" не знаехте какво е компютър и интернет, бре като служители, а аз ползвам Интернет от 1999 година и то през няколко линии тогава ( наземна и въздушна с цел сигурност на връзката и месечната такса тогава беше 900$ на месец. През нея година средната заплата в БГ-стан беше 30$, ако не се лъжа. Та, ти ли си чиляка, който да ми казва аз какво разбирам или не разбирам?! ( риторично ).

                В БГ-стан останаха Банкери в истинския смисъл на думата, които ми се броят на пръстите на едната ми ръка и с тях имам какво да си кажа, но с теб едва ли ....?

                Мащаба ми на транзакции от години е цял свят да менкам транзакции от точка А, до точка Б, почти всеки ден и то не през БГ-баМки, защото 90% от служителите ви даже не са чували за ПейПал, а камо ли да знаят за какво иде реч, а ПейПал не са единствените и мога да ти сравня предимства и недостатъци с всеки подобен гигант, който оперира в сферата на електронните пари.

                П.П. Та, обясни ми още един път как аз нищо не "разбирам" отново за електронните пари, плийз
                Last edited by marandi; 07.09.2011, 17:47.

                Коментар


                • Евросъюзът се оказа едно недоносче.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • фори,
                    поеми въздух http://www.investor.bg/news/article/122672/334.html
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                    Коментар


                    • За чалга народ чалга медий.Какво искате вие.Какъвто е пазара такива са и медиите.
                      Добре че отдавна не гледам телевизия и не чета вестници.
                      Състраданието не е добродетел

                      Коментар


                      • Медиите се фокусират върху безобидни теми , сериозните неща се избягват .
                        За коментари да не говорим.

                        Коментар


                        • Във Феодално-робовладелския строй е така!

                          Познайте кои са робите?



                          Мастъре,

                          Чест и почитания!!

                          Още ли държиш паричките на депозити в левчета? То, вярно че теоритически вече 1 евро чукна 1.04лв. преди няколко дни , ама внимавай, да не изгориш!!!

                          Поздрави!
                          Last edited by SPEKO; 07.09.2011, 13:37.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Брей ..,

                            "

                            Наслушах се на глупости какво били електронните пари и 'орицата "мереха" инфлацията с тях. На въпроса ми т'ва "ДвИздите ли ти го говорят?" - следваше отговор: "Че бил баМкер от 17 години."

                            !
                            Маранди,гледай си човекозастраховките и не се занимавай с неща,дето са ти извън капацитета
                            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              ....Никой не е спрял желаещите да садят компир и да гледат крави и овце.....
                              Това е проблемът бе Бате Пешо. Накрая този компир трябва да го правиш нещо, щото ще си останеш само със саденето и копането. Нали така? Само, че гръцкият Бате Пешо е взел бая евро за да сади и да копа неговите си компири, после каквото успее да пробута в България му идва чиста печалба. И българският Бате Пешо остава само със саденето и копането, защото еврото идва от Дянков, колкото и да не ти се иска.
                              Last edited by Ганчо Юрдечков; 07.09.2011, 11:47.

                              Коментар


                              • Споко. По закона за инерцията няма как да стане Апокалипсис....а е и Божия привилегия..

                                Коментар

                                Working...
                                X