IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврозоната експлодира. Нашите медии въвеждат цензура.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Още новини:
    - Големите 3 рейтингови агенции само чакат дебатите в италианския парламент да приключат за да свалят кредитния рейтинг на Италия.
    - Профсъюзите в Италия подготвят обща стачка.
    - Днес следобяд германският конституционен съд ще се произнесе дали начина по който се даде помощта за Гърция не нарушава конституцията на Германия.
    "Апокалипсис сега"

    Коментар


    • В момента им дават жега на Берлускони и Гърците.... Ако я няма тази тревожност и драматизъм ...тези тарикати никога ама никога няма да се хванат да оптимизират.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

      Коментар


      • Тука едни разбирачи оплюваха Дянков щото не давал пари от бюджета и бил съсипал бизнеса.Като им кажеш че ще харчим толкова колкото сме изкарали пак вой до небето.Вече е безсмислено да се комуникира с тях щото тези хора явно само това могат далавери с политици и реване.Дреме ми за бизнеса им.Колкото по бърже се очистим от такива толкова по добре.Много пъти съм казвал че света никога няма да се нагоди според желанието на някого си а той ще трябва да се нагоди.Като няма работа в София и Варна отиваш където има и за колкото има.Ако си недоволен направи си фирма и печели колкото искаш.Никой не е спрял желаещите да садят компир и да гледат крави и овце.Така че мрънкането не впечатлява никого.

        Коментар


        • Още новини:
          - Големите 3 рейтингови агенции само чакат дебатите в италианския парламент да приключат за да свалят кредитния рейтинг на Италия.
          - Профсъюзите в Италия подготвят обща стачка.
          - Днес следобяд германският конституционен съд ще се произнесе дали начина по който се даде помощта за Гърция не нарушава конституцията на Германия.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

          Коментар


          • Макар и да изглеждат сложни, нещата са много прости. Еврозоната изпадна в катастрофална криза, защото бе зачената на честна дума и без имунна система срещу злоупотреби. Нейният механизъм за самоконтрол бе пожелателен и разчиташе, че правителствата не лъжат. Оказа се, че някои лъжат на едро, и то от самото начало на общата европейска валута, като вкарват държавите си в свръхзадлъжнялост. Логиката им бе следната: вземаш парите сега, харчиш ги веднага, осигуряваш си комфорт, а дълговете ще ги плащат други, когато няма да си на власт. Правилото е: вземай повече, за да се тревожи след време онзи, който ги е дал, а не който ги е взел.

            За да минава една лъжа, трябва някой да й вярва. Когато обаче се лъже за десетки и стотици милиарди евро, и то с години, няма как другите държави да са чак толкова наивни, че да не забелязват нищо. Сега проличава, че всичко се е знаело от самото начало, но най-големите държави от еврозоната съзнателно са си затваряли очите. Тоест едни са лъжели нагло, а други са искали лъжата да мине. Защо? Защото големите банки, които са отпускали кредити и които имат влияние върху правителствата в своите държави, са заинтересовани да пласират колкото може повече от своята "стока". А тяхната стока са парите, които продават по-скъпо, отколкото струват. Логиката им е следната: когато даваш, давай много, за да се тревожи не толкова длъжникът ти, колкото другите около него как да ти върнат парите, за да не пострадат от общ финансов срив. Тази логика е възможна само когато числата наистина са много големи.

            Главните виновници,

            които са наливали най-безотговорно пари на Гърция, Ирландия, Португалия и други закъсали длъжници, са големите френски и германски банки, плюс подгласнички от Холандия, Великобритания и още няколко богати държави. Щом изпищяха, че имат несъбираеми кредити за стотици милиарди, техният проблем се превърна в проблем на собствените им правителства, които усетиха риск от дестабилизация на националните си икономики, както и на еврозоната в цялост. За разлика от банките, които могат да доят само своите клиенти, правителствата имат властта да бъркат в джоба на всеки гражданин. Френският президент Никола Саркози и германската канцлерка Ангела Меркел измислиха временния спасителен механизъм от 440 млрд. евро, а година по-късно - и постоянния механизъм от 700 млрд. евро (съчетан с пакта "Евро+"), за да спасят своите банки и собственото си политическо бъдеще. За целта те натовариха чрез националните си бюджети с дългове всички свои граждани, но за да не предизвикат вътрешни недоволства, решиха да прехвърлят дългово бреме и върху гражданите на останалите държави от еврозоната. На първо време това изглеждаше логично (макар и несправедливо), за да се спаси цялата еврозона. Но като помислиха още малко, те стигнаха до прозрението, че могат да вкарат в схемата и народите извън еврозоната. Затова се появи идеята за пакта "Евро+", чието название означава еврозоната плюс желаещите да участват държави извън нея. България попада в плюса, т.е. в коалицията на желаещите. Унгария и Чехия отказаха да участват, а Полша предупреди, че се присъединява към "Евро+", само ако не я карат да плаща вноски в спасителния механизъм. Борисов не направи такава уговорка.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
              Извинявай, но темата не за ЕС, а за еврозоната. Не съм сигурен, че в еврозоната скоро ще има нови членки, по-скоро ще има напуснали.
              Ми то комай никой не иска да влиза.... ....виж как нашето правителство умело не успя да влезе в Еврозоната, благодарение лично на премиера (това последното винаги следва да се добавя)

              Коментар


              • Брей ..,

                "апокалипсиса" започнал и аз пак не съм разбрал?!

                Вече твърдо мисля кат' се изрусявам да е поне на розови кичури, понеже явно най-много ще ми отива

                П.П. Джей, не се обяснявай, накрая ще излезеш пак "крив", че си искал да помогнеш. А, тогава не е ясно дали няма да решиш както мен преди време да отсвиря въобще тоя форум.

                Наслушах се на глупости какво били електронните пари и 'орицата "мереха" инфлацията с тях. На въпроса ми т'ва "ДвИздите ли ти го говорят?" - следваше отговор: "Че бил баМкер от 17 години."

                Пак следваше въпрос от моя страна електронните пари са въведени през 2002 г., т.е. т'ва от от кога си баМкер мен ме боли фара, щот' аз постоянно с това се занимавам.

                Накрая даже и Асен1975 и Пешо Немския се "включиха" да ми обясняват как аз нищо не разбирам, от това което правя.

                А, то още не се учи по учебниците в УНСС-то, Кембридж и прочие. Демек, се опитаха да ме изкарат "идиот".

                П.П. А, аз съм простак - не съм идиот и просто ме обидиха. Затова и спрях да пиша по едно време

                Чиърс!

                Коментар


                • ЕКЮ (на английски: ECU, съкратено от European Currency Unit –- Европейска Валутна Единица) е разчетна парична единица, въведена в рамките на европейската валутна система през 1979 г. и заменена от еврото през 1999 г. ЕКЮ-то де факто никога не е било законно платежно средство и от него не са сечени монети или печатани банкноти.[1] Използва се само като платежен инструмент на централните банки и като изчислителна единица в бюджета на Общността. То представлява така наречената валута-кошница, която се изчислява спрямо стойността на валутите на страните участващи в Европейската валутна система. Тежестта на съответната валута при определяне стойността на ЕКЮ-то на свой ред зависи от дела на държавата в БВП на Общността и във вътрешната търговия между държавите-членки.... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%9A%D0%AE

                  Еврото .... се явява наследник на друга парична единица - ЕКЮ. Евро (банков код: EUR, валутен знак: €, мн.ч. евро) е паричната единица на Еврозоната, включваща 17 държави от Европейския съюз. То е втората по значение резервна валута, както и втората най-търгувана парична единица в света след американския долар. Към края на 2009 година, с повече от 800 милиарда евро в обращение, то е и паричната единица с най-висока обща стойност на банкнотите и монетите в света .... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE
                  Last edited by Jay Gould; 07.09.2011, 02:18.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    Да не забравяме, че Германия има огромна изгода от по-ефтино евро, а ако и петрола поспадне картинката ще е ок...
                    Абсолютно си прав! И много по-притеснителни са проблемите с икономиката в Бразилия, които вече са на прага, или едно задълбочаване на кризата в Китай. Това ще отреже много от износа на ЕС производителите
                    Last edited by Jay Gould; 07.09.2011, 02:52.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                    Коментар


                    • Да не забравяме, че Германия има огромна изгода от по-ефтино евро, а ако и петрола поспадне картинката ще е ок...
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                        Извинявай, но темата не за ЕС, а за еврозоната. Не съм сигурен, че в еврозоната скоро ще има нови членки, по-скоро ще има напуснали.
                        Само човек който не се е занимавал с търговия, производство, внос и износ може да помисли за разпад на еврозоната, приятелю. ЕС и Еврозоната вървят ръка за ръка. Пък и еврото е има много-много по-стара история отколкото си мислят повечето хора. Бъдете сигурни и никой от бизнеса в ЕС и не мисли да връща старата система с валути. Разбира се някой банкерите ще са доволни, защото това ще означава милиарди само от комисиони от смята на валути, но прекалено много друго хора с пари, влияние и бизнес интереси в Европа имат интерес от Еврото. За какво са му на БМВ франкове или песо? За какво му е на Хайделберг драхма или лирета? За какво му е на Фиат ескудо и т.н.
                        Пък и не виждам с какво би помогнало излизане от зоната на една или друга страна Излизане за кой да е от зоната ще има обратен ефект за напусналия. Например ако Гърция напусне и се върне към драхмата, ще съм първия който ще я скъси. От Гърция само 6 месеца след напускането на зоната ще остане само мармалд от драхми Акропола, защото нали се сещате, че такива като чичко Сорос само това и чакат.
                        Държави като Чехия и Швейцария пък проблеми в момента с това, че не са в зоната. Това което най-много може да стане е еврото плавно да започне да се обезценява, което не е кой знае какво, защото сме вижали и много ниски негови нива около и след 2000 година.
                        Last edited by Jay Gould; 07.09.2011, 01:27.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                        Коментар


                        • Требеше само да разширят Общия Пазар. Не знам защо направиха този ЕССР.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            Поредната весела психясала тема. ЕС няма да се разпадне, дори напротив, скоро в нея ще са натикани още няколко страни.
                            Преди няколко години някой от днешните смешници чакаха пък разпад на САЩ
                            Медиите ни наистина са пълен въздух, но те толкова могат. Съветска школа, какво очаквате. Те без заповед и ясна поръчка не смеят да пишат.
                            Извинявай, но темата не за ЕС, а за еврозоната. Не съм сигурен, че в еврозоната скоро ще има нови членки, по-скоро ще има напуснали.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Поредната весела психясала тема. ЕС няма да се разпадне, дори напротив, скоро в нея ще са натикани още няколко страни.
                              Преди няколко години някой от днешните смешници чакаха пък разпад на САЩ
                              Медиите ни наистина са пълен въздух, но те толкова могат. Съветска школа, какво очаквате. Те без заповед и ясна поръчка не смеят да пишат.
                              А те днешните,ако не усещаш са и по нагли... Вече....
                              Какво е решението за такъв типаж граждани на България.
                              Май са доста безпомощни вече,с какво да им помогнем.Да ги пратим в Китай ли? или в Русия..... къде.
                              И това точно днес при честването на Съединението.Браво...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                Извинявай, бях на кръщене и плаж... Кога успя да се случи всичкото това?
                                Ситуацията е много динамична.

                                Коментар

                                Working...
                                X