IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Преброяване 2011 - ромите намалели с 45 000?!?!?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • В Русия въпреки ниската раждаемост при Руснаците, за две десетилетия процентът им е нарастнал от 60 на 81%, русификацията върви с пълна сила там, и тук също има стремеж към асимилация на някои малцинства. Дори се чудя защо наричат Филип Киркоров българин а не арменец.
    Last edited by Кисимов; 24.11.2022, 16:45.

    Коментар


    • Чакай, че докато я изровя тази тема. И какво стана -ромите пак намалели!?!?!? За 10 години спаднали от 325 343 на 266 720!?!?!? Какво става?

      П.С. Първото ми мнение по темата е за пребояването преди 10 години - и тогава са намелели. какво става с прогнозите, че се романизираме?
      Last edited by RUBLA; 25.11.2022, 11:03.
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Данните от преброяването са чиста загуба на пари – експерти
        14:07 27/07/2011
        СОФИЯ (PIA) — —

        Получените от преброяването на населението данни не могат да дадат достоверна картина на обществото ни. Това е оценката на експертите от Центъра за демографска политика (ЦДП), съобщена на специална пресконференция.

        От неправителствената организация искат довършване на преброяването с нова контролна анкета или извадково изследване. Това е необходимо заради безпрецедентно високите нива на отказали да определят своя етнос, майчин език и вероизповедание.

        Липсата на тази информация прави данните неизползваеми. Експертите попитаха защо се харчеха парите за преброяването, след като дори не можем да знаем етническия и религиозния състав на населението.

        Доц. Димитър Аркадиев от ЦДП даде за пример факта, че цели 22 % не са определили вероизповеданието си, а това досега не се е случвало и е непознато в световен мащаб. Около 9 % пък са неопределилите се като етнос и майчин език. Това са около 700 хиляди души.

        Заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов допълни, че според данните християните у нас са 4,4 милиона души. Ако трябва да се вярва на тези данни, ще се окаже, че скоро България ще е първата нехристиянска държава в Европейския съюз. Затова искаме ново контролно засичане на данните, вижда се, че те не са надеждни, обобщи Костадинов.

        Според председателя на Центъра за демографска политика Искрен Веселинов тези данни са опит за избягване на евентуална обществена паника от застаряването на населението и увеличаването на дела на циганите. Как обаче бихме могли да планираме процесите, когато дори се крием от данните, попита Веселинов.

        Проф. Петър Иванов се позова и на неточности в преброителната карта и оспори цялостната методика на преброяването. Демографската катастрофа е факт, обобщи проф. Петър Иванов. Ако слушаме НСИ, циганите са намалели с 14 % спрямо предното преброяване и до няколко десетилетия ще изчезнат, иронично отбеляза Иванов. По думите му НСИ подценява дори средната интелигентност на хората.
        Заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов запита на кого да вярваме – на цифрите на НСИ или на очите си. Според него нищо вече не може да скрие неграмотността, която явно е наш национален феномен, както е и в някои африкански държави. 25 % от циганите не могат да четат и пишат, припомни Костадинов.

        С тези темпове на застаряване след 20 години 1/3 от населението на България ще е в пенсионна възраст и няма да има кой да работи. Няма да има кой да изработи пенсиите на утрешните пенсионери – държавата просто ще фалира, категоричен бе Костадинов. http://pressclub.bg/politics/ngo/20110727/news-49461
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Хм, ето данните, които обещах от вчера. Правя само уточнението, че това не променя мнението ми, че циганите не са намалели в последните 10 години, както се опитва да ги изкара правителствената стъкмистика.
          Споделям мнението. Разбира се че не са намалели. И тази стъкмистика идва като успокоение на твърдението, че популацията на циганите са е увеличила и до 2020 ще бъдат мнозинство. Което си е истината, при тази благоприятна среда за размножаване.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
            Добри разсъждения - ако може да ги актуализираш като включиш следната информация.
            -На колко от циганките децата им са над 18 г.
            -Колко от тях са отрязани от социални помощи защото децата им не ходят на училище или са дадени в домове за сираци.
            - На колко децата са под 18, но вече си имат свои собствени деца и получават соц. помощи в качеството си на родител.
            -На колко от циганките децата им са над 18 г. - това е трудно да се каже. Не съм чел данните от НСИ, а това, което дава Телеграф и то е дсота омотано. Та според данните на Телеграф, от родилите през 2010 (забележи, че статистиката е за родилите през 2010, но многодетните раждат всяка година или в най-лошия случай веднъж на 2 години), се отчитат всички деца на родиликите, без значение дали са под или над 18 години. Та тези многоетни майки са 9 000. Според социално подпомагане пък общият брой на всички е 15 500, т.е. в най-лошия случай имаме 18-20 000 многодетни цигански майки

            - Колко от тях са отрязани от социални помощи защото децата им не ходят на училище или са дадени в домове за сираци - предполагам че 0 (зеро) - всички циганета официално "ходят" на училище или поне се водят там. Това е удобно и за двете страни - от една страна училищата си запълват бройките, за да нес е налага да уволняват учители, от друга страна - циганите са длъжни да ги 'пращат" на училише, за да не губят помощите. win-win situation както се казва колкото до детските домове - доколкото си спомням (без да съм сигурен), спирането на помоши става само ако се откажеш от детето си, а това става или ако писмено се откажеш от него и така разрешиш бъдещото му осиновяване или ако не се поинтересуваш от него (т.е. не му дойдеш на свиждане) 6 месеца. Т.е. и тук броят е 0 (зеро). даже това бяха доста сериозни проблеми - като заради училищата и мъртвите души в тях изгоря една директорка в Благоевградско, а за другото щяха да променят кодекс, ама не съм сигурен дали го напарвиха.

            - На колко децата са под 18, но вече си имат свои собствени деца и получават соц. помощи в качеството си на родител - това го няма в извадената статистика, но от вестника, като най-фрапиращи са дали калинка от Чирпан - 3-то дете, а е само на 16 години и 2 жени във възрастовия диапазон 20-24 години, които имат по 8 деца. Във диапазано 24-29 години, многодетните майки с 5+ са 556. А и не съм убеден, не съм преглеждал закона, дали е възможно да си майка и да получваш детски и едновременно с това да си под 18 и майка ти да получва детски за теб?

            та така. Пък на Дон цеци простотиите са извечни, според него мангалите са 1,5 милиона и то само в София и без да броим Факултето борбата за кокала е сериозна
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
              Три с "вишо"!!!

              Сюрозно 3!!!
              Троле не ти вервам! Да им видя личните карти до твоята пак няма да ти повярвам. ТРОЛ, ТРОЛ, ТРОЛ
              Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

              Коментар


              • http://dnes.dir.bg/news/romi-tzigani...-9141733?nt=13


                Ромите в България били 870 000, според ЦРУ

                Кметове на ДПС записвали ромите като турци, твърди Цветелин Кънчев



                870 000 души са ромите в България. Данните са на ЦРУ. Това обяви пред bTV лидерът на “Евророма” Цветелин Кънчев.
                Той опроверга окончателните резултати от преброяването, оповестени миналата седмица от Националния статистически институт, според което ромите в България са 325 343 души.
                Цветелин Кънчев каза още, че има конкретно предложение, чрез което само за няколко дни държавата ще разбере колко са циганите в България. Той поиска кметовете да дадат цифрите на живеещите в общините роми. На кметовете на ДПС правят опити да запишат ромите като турци. Слава Богу, това не е реална политика на централното ръководство на ДПС, а на отделни хора, каза Цветелин Кънчев, цитиран от БЛИЦ.

                Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също смята, че реалният брой на ромите е много по-висок. Повече от 700 хиляди души са отказали да посочат етническия си произход в преброяването, а други 50 хиляди изрично са се вписали в графата "Не се самоопределям".
                Това поражда сериозно съмнение, относно изнесената от националната статистика етническа картина, смята Каракачанов.
                Според него, държавната политика по отношение на ромите е сбъркана. Тя довела до увеличаване на престъпността сред общността, тъй като те са необразовани и откъснати от обществото.

                Вестник "Ереван", водещото арменско издание в България, също се усъмни в официалния брой на арменците в страната - около 6500 души. Според изданието реалният брой на арменците далеч надхвърля 10 000.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Хм, ето данните, които обещах от вчера. Правя само уточнението, че това не променя мнението ми, че циганите не са намалели в последните 10 години, както се опитва да ги изкара правителствената стъкмистика.

                  И така, данните са преписани от броя на телеграф (да, знам, турско-цигански вестник е, ама то 90% от пресата е в ръцете на Доган и незнайно защо славослави мистър Тиква, а уж са скарани и не се траят......) - малко са поомотани, но горе-долу давата представа за ситуацията:

                  По данни на НСИ има 52 жени с 11+ деца, а от родилките през 2010 3 и над 3 деца имат под 9 000 жени. по данни на Социално подпомагане, а техните данни трябва да са точни, защото всяка една многодетна майка се регистрира там (особено тези от цигански произход, защото за тях децата са основен доход), молби за соц. подпомагане са подали 15 500 мнгодетни жени, като естествено не всички от тях са циганки, а има и българки и туркини. Няма извадени точни данни коя с колко деца е, но е повече от видно, че при 500К цигани (според мен), ако 1/4 са в циганки в детеродна възраст (пак мое допускане, не подплатено с данни), то над 100К циганки имат 1 или 2 деца, а многодетни майки сред циганките са едва 12-15% от всички жени в детеродна възраст.

                  естетственио това са сметки, ако данните са верни, а поне тези на Социално подпомагане трябва да са верни, защото нито една циганка няма интерес да си крие броя на децата и да не получава помощи за тях. естествено, възможно е джурналястите от телеграф да са омотали част от цифрите, но от това, което е налично като данни, няма някакви невероятни поводи за притеснение, че ще бъдем претопени, изтрити от лицетио на земята и т.н. просто циганите дразнят с присъствието си всеки от българският етнос и той забелязва само тях в дадено населено място и си парви малко погрешни изводи - горе-долу подобна е ситуацията с колите с не софийска регистрация в София, които не са чак толкова много (правил съм си експерименти да броя за 10 минути колко коли с несофийска регистрация ще минат на оживен булевард - ами по-малко от такситата бяха - естествено и това не са предатавителни данни, а мои си наблюдения), но нас ни дразнят и като видим несофийска регистрация се почва с едни мрънканици - Селяк, напълниха София и т.н., а такива коли са не повече от 10% от общия брой на колите с София, но......

                  П.С. Пак казвам, не твърдя, че циганите са намалели - точно обратна е тезата ми, затова и напарвих тази тема, но и изказвания как едва ли не ни били претопили вече са лишени от логика, поне според данните, които има налични
                  Добри разсъждения - ако може да ги актуализираш като включиш следната информация.
                  -На колко от циганките децата им са над 18 г.
                  -Колко от тях са отрязани от социални помощи защото децата им не ходят на училище или са дадени в домове за сираци.
                  - На колко децата са под 18, но вече си имат свои собствени деца и получават соц. помощи в качеството си на родител.
                  Не-заслужил инвеститор

                  Коментар


                  • Хм, ето данните, които обещах от вчера. Правя само уточнението, че това не променя мнението ми, че циганите не са намалели в последните 10 години, както се опитва да ги изкара правителствената стъкмистика.

                    И така, данните са преписани от броя на телеграф (да, знам, турско-цигански вестник е, ама то 90% от пресата е в ръцете на Доган и незнайно защо славослави мистър Тиква, а уж са скарани и не се траят......) - малко са поомотани, но горе-долу давата представа за ситуацията:

                    По данни на НСИ има 52 жени с 11+ деца, а от родилките през 2010 3 и над 3 деца имат под 9 000 жени. по данни на Социално подпомагане, а техните данни трябва да са точни, защото всяка една многодетна майка се регистрира там (особено тези от цигански произход, защото за тях децата са основен доход), молби за соц. подпомагане са подали 15 500 мнгодетни жени, като естествено не всички от тях са циганки, а има и българки и туркини. Няма извадени точни данни коя с колко деца е, но е повече от видно, че при 500К цигани (според мен), ако 1/4 са в циганки в детеродна възраст (пак мое допускане, не подплатено с данни), то над 100К циганки имат 1 или 2 деца, а многодетни майки сред циганките са едва 12-15% от всички жени в детеродна възраст.

                    естетственио това са сметки, ако данните са верни, а поне тези на Социално подпомагане трябва да са верни, защото нито една циганка няма интерес да си крие броя на децата и да не получава помощи за тях. естествено, възможно е джурналястите от телеграф да са омотали част от цифрите, но от това, което е налично като данни, няма някакви невероятни поводи за притеснение, че ще бъдем претопени, изтрити от лицетио на земята и т.н. просто циганите дразнят с присъствието си всеки от българският етнос и той забелязва само тях в дадено населено място и си парви малко погрешни изводи - горе-долу подобна е ситуацията с колите с не софийска регистрация в София, които не са чак толкова много (правил съм си експерименти да броя за 10 минути колко коли с несофийска регистрация ще минат на оживен булевард - ами по-малко от такситата бяха - естествено и това не са предатавителни данни, а мои си наблюдения), но нас ни дразнят и като видим несофийска регистрация се почва с едни мрънканици - Селяк, напълниха София и т.н., а такива коли са не повече от 10% от общия брой на колите с София, но......

                    П.С. Пак казвам, не твърдя, че циганите са намалели - точно обратна е тезата ми, затова и напарвих тази тема, но и изказвания как едва ли не ни били претопили вече са лишени от логика, поне според данните, които има налични
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Вилаварна - а защо твоят познат е писал мангалите като хора? Щом вижда насреща си мръсно човекоподобно, което хъхри, защото не може да говори членоразделно, пише го МАНГАЛ !!!

                      Не го ли е срам да приравнява тая гнусна сган с Българи?
                      щото заглавието на темата е сбъркано - не са намалели циганите а хората самоопределящи се като роми
                      няма такъв филм преброителя да определя етническата принадлежност на хората - преоброителя просто отбелязва как се самоопределя. Ако кажеш че си джедай те пишат такъв и тва е

                      истината е че не са ни ромите виновни а самите ние ... боко, цвъцко, р.овч, пикаещия във фонтани, бившия премиер без 1 ден трудов стаж ... списъка няма край ... да не са роми а? Смятай че за тия поне имахме лукса да си ги избираме. Тоя лукс ще го имаме още мах 2-3 правителства ... после квото кажат ромите. Свиквай с фактите докато гледаш междузвездни войни и мечтаеш да направиш сапунена фабрика.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        ...абе защо никъде не се вужда отделните градове и селца с какви данни са. Има само на областно и общинско ниво, но не и на ниво град или село....
                        Защото в повечето градчeта с население под 5 хиляди българите са малцинство.

                        Коментар


                        • Искам да благодаря на модито, че ми е върнало оригиналното име на темата.

                          Сега по темата - абе защо никъде не се вужда отделните градове и селца с какви данни са. Има само на областно и общинско ниво, но не и на ниво град или село.

                          Колкото до виллаварна - данните ти са за областта, а не за общината, така че е още по-зле със стъкмистиката, но може пък част от циганите да са се писали турци, макар че има и едни помашки села около Тетевен (тракторчето е от там), та така.

                          Колкото до циганската раждаемост - утре ще изровя по-конретни данни и ще постна, че сега съм само по спомени, за да видите, че страховете не са чак толкова оправдани, но за това утре, че днес зяпам Латексите

                          П.С. А да и още нещо към данните на вилаварна, че сега ги сверих със статистиката на НСИ - така малко на ангро идват и твоите данни: В цялата община Ябланица (а в нея влиза и село Златна Панега) има 6 234 души, така че няма как там да има 10 000 цигани. Това не променя все пак мнението ми, че данните са силно занижени откъм брой цигани в областта - най-малкото в Луковит и общината има толкова, колкото са дадени за цялата област....
                          Last edited by Грую Груев; 26.07.2011, 22:09.
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            Един си поръчал ром с лимон и дошъл циганин с лимон в устата.
                            Хахаххааа
                            Custodite sortem vestram

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от fubu123 Разгледай мнение
                              Тук са роми, щот са чистокръвни потомци на римляните
                              Само дето са дошли в Европа, минимум 600 години по-късно от падането на Рим.

                              Един си поръчал ром с лимон и дошъл циганин с лимон в устата.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                                Днес отново се намери един баламурник в НС от всенародно обичаната партия ДПС да вкара желязната логика, че в управление и структурите на МВР в частност нямало достатъчно кадри от малцинствата (перифразирам) ? Представяте ли си. И това го говорят от партия, която претендира да отстоява демократични ценности.
                                ДПС нема кво да го обсъждам, но...

                                В Холандия и май една скандинавска държава има законова минимална квота за жени в парламента - 25% май. В държавната администрация - също.
                                Свободен избор ли? Демокрация ли?
                                Искаш-не искаш, а твоят народен представител требе да е жена; а приятно ти свободно гласуване.

                                Светът отива все по-накриво, но го забелязваме само по-старите, а за младите изкривяванията срещу човещината са нормален фон, в който живеят още от раждането си.

                                Коментар

                                Working...
                                X