Статистиката от последното преброяване сочи, че прцента на ромското население през 2019 г. е в пъти повече, отколкото през 2011 г. Но, при техния ръст на размножаване, при следващото за жалост нещата ще бъдат в техна полза като мнозинство.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Преброяване 2011 - ромите намалели с 45 000?!?!?!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Има масова емиграция, затова не са и над 1 милион,а около 750-800 хиляди. Имам един съученик циганин с четири деца,шест внуци и двама правнуци.А тепърва някои от децата му и внуците му ще имат свои деца.Смятай след 50 години колко ще са му потомците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеМоже да има и още една причина - променят си нац.самосъзнание.Last edited by RUBLA; 25.11.2022, 12:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЧакай, че докато я изровя тази тема. И какво стана -ромите пак намалели!?!?!? За 10 години спаднали от 325 343 на 266 720!?!?!? Какво става?
..
Коментар
-
Точно обратното е-в ромските махали се строят в последните години много къщи и то не някои колиби,а къщи с всички съвременни удобства. Същевременно ромите масово изкупуват и апартаменти .Така че наистина част от ромите са в чужбина,обаче нямат никакво намерение да остават за постоянно там.Те са типични гастарбайтери-печелят пари и след това се връщат в България. За разлика от българите, които за постоянно се установяват в другите държави.Last edited by RUBLA; 25.11.2022, 12:01.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Отдавна избягаха в Дуисбург. Какво да правят в България, вече и къщи не купуват...
Точно обратното е-в ромските махали се строят в последните години много къщи и то не някои колиби,а къщи с всички съвременни удобства. Същевременно ромите масово изкупуват и апартаменти .Така че наистина част от ромите са в чужбина,обаче нямат никакво намерение да остават за постоянно там.Те са типични гастарбайтери-печелят пари и след това се връщат в България. За разлика от българите, които за постоянно се установяват в другите държави.Last edited by RUBLA; 25.11.2022, 12:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЧакай, че докато я изровя тази тема. И какво стана -ромите пак намалели!?!?!? За 10 години спаднали от 325 343 на 266 720!?!?!? Какво става?
П.С. Първото ми мнение по темата е за пребояването преди 10 години - и тогава са намелели. какво става с прогнозите, че се романизираме?Last edited by RUBLA; 25.11.2022, 12:02.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от p Разгледай мнение
Съгласен съм. При малцинставата миграцията се усеща най-силно. И при турците е така. Намаляват и като относителен дял от населнието и като абсолютни числа.(2011 : 605802 ; 2021: 514386). Хората, които не могат или не желаят да се определят са общо 79 513 - т.е. не играят съществено. Отделно етноса доста лесно се засича чрез въпрсите за религия и майчин език.
А етноса няма как да се засече по религия, тъй като циганите са и мюсюлмани и християни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнениеЕмигрират. Масово. Качествените се интегрират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тцъ, не е така, само 78 000 не са отгворили какви са
И сред младите също ромците не са преобладаващи - нали имаше някакви диви статистики как над половината родени били ромчета с лимончета. Ми не е така, над 75% са българи. Та явно с ромите ще излезе като на страха очите са големи?
А данни за младите роми на преброителите дават родителите им.
Може косвено да се прецени според коефициентът на плодовитост. В сливенските села е 2,6,а в градовете на Велико Търново 1,19.Като се има предвид ,че в сливенските села живеят и българки,а в градовете на област Велико Търново и циганки,то средно една ромка има три пъти повече деца.Като сметнеш и,че раждат много по-рано от българките, само за 40-50 години може да станат и мнозинство.Ако няма висока емиграция.Last edited by mirodes; 24.11.2022, 18:18.
Коментар
-
550 хиляди души не са се определили от кой етнос са.Освен това част от циганите говорят на турски език и са мюсюлмани заради което се определят като турци. Други пък се определят като българи.Така че тия 266 хиляди цигани трябва да се умножат по 3.
И сред младите също ромците не са преобладаващи - нали имаше някакви диви статистики как над половината родени били ромчета с лимончета. Ми не е така, над 75% са българи. Та явно с ромите ще излезе като на страха очите са големи?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнениеЕмигрират. Масово. Качествените се интегрират.
Коментар
-
П.С. Първото ми мнение по темата е за пребояването преди 10 години - и тогава са намелели. какво става с прогнозите, че се ци*анизираме?
Коментар
Коментар