IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Някойси сър Ричард Брансън и Virgin Green Fund (VGF) обявиха награда 250 млн долара за този, който развие технология за масово очистване на въздуха от СО2.
    Та...
    знаете ли че, ако се опитате само да превозите тези количества СО2 по /какъв?/ начин, няма да стигнат няколко десетки БДЖ-та? И съвсем няма да е изгодно. Първо, да ги изловиш, второ-да ги компресираш /налягането е над 80 отмосфери, егати вагоните/, трето-да ги превозиш и още, да ги инжектираш...

Накратко, рано се шашкаш, знаем ли че. Много рано. СПОКО бе.
    По-добре да се шашкам рано отколкото твърде късно или + никога!
    До болка ни е известен факта, че да накараш един политик да свърши малко работа е необходимо нещо повече от основателна причина. А тук става въпрос за цялото Народно събрание. Не знам от къде може да дойде такова количество газ нито пък необходимостта за неговото съхранение. Самият факт, че политиците се занимават с това без общественото знание, на своя глава и при наличие на толкова по-важни проблеми за обществото намирисва страшно. Колкото до технологията за масово очистване на въздуха от CO2 на фона на HAARP и chemtrails направо ми звучи като подигравка с хората (не че имам нещо против Ричард Брансън).
    Ако има интерес по въпроса нека някой да отвори нова тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Когато се намали процента на СО2 в атмосферата, ще се намалят и добивите от растенията. Тоест, ще спаднат добивите на храни. Кому е изгодно това?
      Не сте ли чували, че понякога в оранжерии се вкарва повече въглероден диоксид с цел повишаване на добивите?
      Факт, така е. Само че, балансът е твърде крехък, а много бързо се движим към нарушаването му, там е бедата. Газпром няма далавера от това тук да се открият залежи. Те имат далавера, ако може, да гълтаме десеторно и да плащаме двайсеторно - само дето, и там има един друг баланс, който вече е срутен и остана в историята. Егати, как сами си унищожаваме средата за живеене!

Коментар

• Първоначално изпратено от Delhi Разгледай мнение
        Кой каза, че земята имала такава функция? Ако я имаше тази "самопочистваща се" функция нямаше да има толкова екологични катастрофи, на които сме свидетели. Не мисля, че с това се спекулира, дори напротив, за пръв път от много години насам има гражданско общество и гражданско самосъзнание...
        Ако можехте да мислите самостоятелно, нямаше да пишете в тази тема, защото от цялата работа имат сметка газпром.

Коментар

• Когато се намали процента на СО2 в атмосферата, ще се намалят и добивите от растенията. Тоест, ще спаднат добивите на храни. Кому е изгодно това?
          Не сте ли чували, че понякога в оранжерии се вкарва повече въглероден диоксид с цел повишаване на добивите?
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Някойси сър Ричард Брансън и Virgin Green Fund (VGF) обявиха награда 250 млн долара за този, който развие технология за масово очистване на въздуха от СО2.
            Та...
            знаете ли че, ако се опитате само да превозите тези количества СО2 по /какъв?/ начин, няма да стигнат няколко десетки БДЖ-та? И съвсем няма да е изгодно. Първо, да ги изловиш, второ-да ги компресираш /налягането е над 80 отмосфери, егати вагоните/, трето-да ги превозиш и още, да ги инжектираш...

Накратко, рано се шашкаш, знаем ли че. Много рано. СПОКО бе.

Коментар

• Предварително се извинявам че коментарът ми не е по темата, но смятам, че е много важно и трябва да му се обърне внимание. Току що попаднах на него в друг форум и направо го копирах (да ме извинява автора).

Поредното безумие на българските политици е претворено в дела - Закона за СО2. Това е бомба със закъснител, която ще цъка в земните недра, и създадена тайно от българското общество , без общонароден дебат и ми се струва, че митингите за шистовия газ бяха само фойерверки , за да се маскира другата опасна инициатива на световната конспирация.
              Вместо да се засаждат дървета, които да събират СО2 , да се намалява обезлесяването на екваториалните областиили да се създават ферми за водорасли, Глобалната Квартира на Злото е решила да закопава втечнен СО2 в подземни кухини, като директно се инжектира течноста в земята. Какво би станало, ако при "случайно земетресение" СО2 се освободи на повърхноста? Има такива случаи в Африка , където газови хидрати са се освобождавали и населението в района поголовно е измирало(езерото Ниос, http://iskamdaznam.com/web/5043 ).
              Не напразно законотворците са приели драконовски мерки срещу всеки, който се противопостави на СО2бомбата - глоби от 50000лв и нагоре, и отделно затвор. Естествено тук няма да се погребва български СО2, щото ние не произвеждаме такива количества! Тук ще идват от цял свят боклуците , за да се постигнат две цели - първата да се осигури плацдарм за новия бизнес със СО2, а това са милиарди $; и второ при "случайно" освобождаване на газа ще се изтрие от лицето на Земята една неудобна нация и ще се разчисти място за заселване от "новите янки" . Спомнете си бедствието в село Бисер - след случката няма виновни!!! Било природно бедствие, въпреки че причината е бездействието на властта. Ето така ще си изтрият г...за политическите дейци, липсата на контрол и носене на отговорност от паламентаристите ще ни доведе до следващата национална катастрофа. След като Хилари посети бат Бойко, веднага се заговори за преразглеждане на мораториума за шистовия газ, така да се каже - други хора мислят за нас.

Ами това е.... Да ни е здрава гърбината, че ще има да патим.

http://www.novini.bg/news/47314-%D0%...%80%D0%B0.html

Законът: http://www.parliament.bg/bg/laws/ID/13706/

Коментар

• Първоначално изпратено от proect Разгледай мнение
                Изгоден е! Не забравайте че земята има естествена функция да се самопочиства, така че отпада екологичните моменти с които спекулира зеления октопод!

Кой каза, че земята имала такава функция? Ако я имаше тази "самопочистваща се" функция нямаше да има толкова екологични катастрофи, на които сме свидетели. Не мисля, че с това се спекулира, дори напротив, за пръв път от много години насам има гражданско общество и гражданско самосъзнание...

Коментар

• Last edited by comet; 23.04.2013, 19:19.

Коментар

• Изгоден е! Не забравайте че земята има естествена функция да се самопочиства, така че отпада екологичните моменти с които спекулира зеления октопод!

Коментар

• Last edited by comet; 23.04.2013, 19:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                        Ми отклонявате се.
                        Този 'знаетеличе' задава много въпроси, а не знае ни един отговор.

Темата е друга, и мнението ми е че за България е изгодно.( с това рискувам да си навлека гнева на рубладжиите, но пък от тях, а и за тях въобще не ме е грижа).
                        По-важен е въпроса за начина по който това може да се прави без да се замърсява околната среда. Но същите тези рубладжии направиха така, че даже дори и да не знаем имаме ли или нямаме газ.
                        А беше по-разумно да се резгледа предложението на Шеврон и да се прецени. Но страха ( на рубладжиите начело с р овч.) от независима енергийно България надделя. Позор!

ПП
                        Пирамид, идеята ти за подвижна глава май няма да е подходяща. В сравнение с другия известен метод не може да постигнеш толкова на брой пукнатити за да извличаш газ.
                        Всичко се познава в сравнение. Бих обсъдил по-нашироко с теб на лични пък, ти може да прецениш. Според мен, пукнатините не са този проблем, който е най-определящ, а себестойността на сондажите може да се снижи с много проценти, докато работата да се ускори, при това, напълно управляемо като посока и вид дейности за извършване под земята. ТОВА днешните сондьори силно са затруднени да правят, а тогава ще стане масово ежедневие. Все едно, да пуснеш къртица със карбидни зъби...
                        Исках да кажа, че пукнатини винаги има. Множествените са за желаещите гигантски дебит за износ и, за нас-каквото и АКО остане. "Нормалните" може да се окажат достатъчни за спокоен дебит за местна употреба. Освен това, ако ти пестят множество сондажни отвори /това са пак пари, време, замърсяване и т.н. без гаранция, че ще докопаш, което търсиш/ някои проблеми на новата технология започват да изглеждат доста приемливи на фона на "екстрите" на старата...
                        Поне на мен кака ми се струва.
                        Last edited by Pyramid; 23.02.2012, 14:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          Май се отклоняваме от темата на разговора.
                          Ми отклонявате се.
                          Този 'знаетеличе' задава много въпроси, а не знае ни един отговор.

Темата е друга, и мнението ми е че за България е изгодно.( с това рискувам да си навлека гнева на рубладжиите, но пък от тях, а и за тях въобще не ме е грижа).
                          По-важен е въпроса за начина по който това може да се прави без да се замърсява околната среда. Но същите тези рубладжии направиха така, че даже дори и да не знаем имаме ли или нямаме газ.
                          А беше по-разумно да се резгледа предложението на Шеврон и да се прецени. Но страха ( на рубладжиите начело с р овч.) от независима енергийно България надделя. Позор!

ПП
                          Пирамид, идеята ти за подвижна глава май няма да е подходяща. В сравнение с другия известен метод не може да постигнеш толкова на брой пукнатити за да извличаш газ.

Коментар

• Първоначално изпратено от znaeteli4e Разгледай мнение
                            Не мога да твърдя със сигурност кое работи и кое не. Факт е че има стотици форуми в които участниците коментират за своите успехи и неуспехи. Гледал съм не едно клипче в което изобретатели представят на пресконференции своите открития. След всичко видяно и научено до тук какъв извод би трябвало да си направя?
                            Да махне с ръка и да каже - това са глупости
                            или да се замисля защо всички тези хора хвърлят толкова усилия и средства и рискуват репутацията си разкривайки слабостите на науката?
                            Според теб как биха реагирали учените от 18 век ако някой тогава им бе говорил за телевизия, компютри, телефони и т.н.
                            На това попаднах току що. Има само едно изречение по темата но си заслужава да се види.
                            http://www.youtube.com/watch?v=gX91-...yer_embedded#!
                            Май се отклоняваме от темата на разговора.

Коментар

• Не мога да твърдя със сигурност кое работи и кое не. Факт е че има стотици форуми в които участниците коментират за своите успехи и неуспехи. Гледал съм не едно клипче в което изобретатели представят на пресконференции своите открития. След всичко видяно и научено до тук какъв извод би трябвало да си направя?
                              Да махне с ръка и да каже - това са глупости
                              или да се замисля защо всички тези хора хвърлят толкова усилия и средства и рискуват репутацията си разкривайки слабостите на науката?
                              Според теб как биха реагирали учените от 18 век ако някой тогава им бе говорил за телевизия, компютри, телефони и т.н.
                              На това попаднах току що. Има само едно изречение по темата но си заслужава да се види.
                              http://www.youtube.com/watch?v=gX91-...yer_embedded#!

Коментар

• Първоначално изпратено от znaeteli4e Разгледай мнение
                                Отговор на този, както и на много други въпроси може да намериш сам ако прочетеш отново първия ми пост и се поровиш малко в нета. Сам си прави извод на кое може и на кое не може да се вярва. От личен опит съм се убедил да на не отричам и да не се надсмивам над нещата които не разбирам.
                                Интересите са големи както от едната, така и от другата страна на барикадата. Светът отдавна не е толкова зависим, че "лошите" да могат да спрат всичко, що е открито. Не знам, дали си заявявал нещо за патент но, основно изискване при патентите е да бъдат така разкрити и обяснени, че лице със средна подготовка в областта да може да ги повтори и те да работят. Патентите, които цитираш, явно, са издадени. Следователно, достъпни са и описанията на нещата вътре в тях.
                                И то-от официални източници.
                                Тук се пропуква теорията за световната конспирация и идва практиката да се издават патенти за щяло и нещяло. Ако е "щяло", то работи и няма проблем да бъде разпространявано, като на притежателя се изплаща справедливо обезщетение. Дори и най-пазеният патент, обаче, след 20 години изтича и, оттам, всичко става свободно достъпно.
                                ...Измежду публикуваните има много от преди 30-40-60 и повече години и...НИЩО.
                                Изводът е, че, голяма част от описаните "чудеса" са "чудеса" само в мисълта на притежателя на патента, иначе, светът щеше да е бъкан със системи, "произвеждащи" енергия и криза нямаше да има.
                                Да, ама...
                                - Сам се сещаш.
                                Затова, моля те, успокой се и не се самонавивай - нещата не са чак толкова "омасончени". По-добре, внимавай в час, като ти обясняват физиката, химията, и математиката и се заеми с неща, които познаваш. Може, паралелно, да разширяваш познанията си, да са бъдеш все по-актуален и твоите неща ДА РАБОТЯТ.
                                Тук повтарям, защо сам отказах патент на мое нещо: Защото разбрах, че то не е това, за което съм го смятал, че не става. Така, аз не попълних редицата "чудеса" с поредния балон, докато ти си клъвнал основно на такива.
                                Мир и любов, приятелю.
                                Last edited by Pyramid; 22.02.2012, 23:11.

Коментар

Working...
                                X