IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    ...КАК ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ, ХЕМ ДА ПОЛУЧИМ ПОЛЗИТЕ, ХЕМ ДА НЕ ДОПУСНЕМ ТЕЗИ НЕГАТИВИ.

- Толкова ли е сложно ?
    Със спазване на законите и процедурите като начало(колкото и за лоши да ги смятаме)
    Малко ако човек разбира от тези неща и
    вижда как всичко е съшито с бели конци!.
    И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КАТО НЕ СЕ СПАЗВА ЗАКОН И ГАЗЪТ НЯМА ДА Е ВАШ (ТОЙ ПРИ НИКОЕ ПОЛОЖЕНИЕ НЯМА ДА Е ВАШ, НО ПОНЕ Д-ТА МОЖЕШЕ ДА ВЗЕМЕ НЯКОЙ ЛЕВ!!! Мой ще е , колкото и мижав да е дялът ми в Шевврон (не се продава на БФБ-то)
    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Е добре де!
      Ясно. В Щатите използват замърсяваща технология, това е гадост. И?
      -Дайте , сега, ние, или да ги гледаме кото посрано дете майка си, или да скочим, и-в другата крайност - да продължаваме като вас тук, току да приплюваме, и да си внушаваме, че нямало начин, че всичко е зле, че у нас няма как да стане по-добре и т.н. и т.п., а?
      АМАН!
      ПИСНА МИ!

Затова, пак ще го кажа:
      - Нещата търпят развитие. Стига сте крякали като пуйки /извинявам се за уместното сравнение, някои просто си го просите/, ами, вместо това, дайте да помислим, КАК ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ, ХЕМ ДА ПОЛУЧИМ ПОЛЗИТЕ, ХЕМ ДА НЕ ДОПУСНЕМ ТЕЗИ НЕГАТИВИ.
      - Толкова ли е сложно ?
      КАК да не допуснем негативите,като няма друга технология. Да не говорим че шистовият газ е по-скъп от получаваният от Русия,т.е. ще вдигнем цената на газа за да получим енергийна независимост Ще останем без предприятия на газ,само за домакинствата

Коментар

• Първоначално изпратено от Курдо Коленко Разгледай мнение
        Че ако водата от чешмата гори, то проблема с енергойната зависимост от руснаците отпада! Какво по-хубаво от това?
        Не само руснаците - ще си независим и от доставките на газ за битовите потребители. Само да не сложат някакви такси газ към водата!
        Иначе сериозно - ние малко сме си дупедавци.
        Свикнали сме да сме зависими и правим-струваме все гледаме да се лишаваме от независимост. Та и да имаме газ, нашите управляващи хора така ще се осе.ат, че пак ще сме изпаднали в гадна зависимост...
        Примерно: защо беше нужно да дават водоснабдяването на София на чужда фирма?!?!?!?

Коментар

• Е добре де!
          Ясно. В Щатите използват замърсяваща технология, това е гадост. И?
          -Дайте , сега, ние, или да ги гледаме кото посрано дете майка си, или да скочим, и-в другата крайност - да продължаваме като вас тук, току да приплюваме, и да си внушаваме, че нямало начин, че всичко е зле, че у нас няма как да стане по-добре и т.н. и т.п., а?
          АМАН!
          ПИСНА МИ!

Затова, пак ще го кажа:
          - Нещата търпят развитие. Стига сте крякали като пуйки /извинявам се за уместното сравнение, някои просто си го просите/, ами, вместо това, дайте да помислим, КАК ДА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ, ХЕМ ДА ПОЛУЧИМ ПОЛЗИТЕ, ХЕМ ДА НЕ ДОПУСНЕМ ТЕЗИ НЕГАТИВИ.

- Толкова ли е сложно ?

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
            Американските изследователи са проучили систематично замърсяванията на питейната вода. Резултатите са ужасяващи.
            Водата от чешмата гори.http://www.spiegel.de/wissenschaft/t...761641,00.html
            и видео http://www.spiegel.de/video/video-1094294.html
            Че ако водата от чешмата гори, то проблема с енергойната зависимост от руснаците отпада! Какво по-хубаво от това?

Коментар

• Американските изследователи са проучили систематично замърсяванията на питейната вода. Резултатите са ужасяващи.
              Водата от чешмата гори.http://www.spiegel.de/wissenschaft/t...761641,00.html
              и видео http://www.spiegel.de/video/video-1094294.html
              http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
              Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                Ами да, тъй като съм против Белене, прокарвам американските интереси. А понеже съм против шистовия газ, прокарвам руските. А понеже съм и против газопровода, не знам какво вече се получава.
                И така, значи прокарвам чужди интереси и ме манипулират. Техническите гении, за това пък не знаят чужди езици и поради това са като слепи, пък и не е ясно кога са прочели нещо ново по специалността си за последен път.
                За гениите не знам, аз попрочитам. Знам /т.е., ползвам/ само три езика но, ми се случва. Не разбрах само, защо си "против шистовия газ", т.к. той си е чист природен газ, метан... А за технологиите, мисля, още е рано да плюем наред, т.к. не всичко е огласено. Факт е, обаче, различната потребност "тук" и "там", което може да направи напълно приложими други, чисти технологии. Успокой се, кака. Включи си хумора на 6.
                ...или на колкото там можеш, на МАХ.

Коментар

• Ами да, тъй като съм против Белене, прокарвам американските интереси. А понеже съм против шистовия газ, прокарвам руските. А понеже съм и против газопровода, не знам какво вече се получава.
                  И така, значи прокарвам чужди интереси и ме манипулират. Техническите гении, за това пък не знаят чужди езици и поради това са като слепи, пък и не е ясно кога са прочели нещо ново по специалността си за последен път.
                  Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• И все пак, ниското инженерно ниво позволява да бъдете манипулирани от едни или други външни нам сили, провеждайки, в крайна сметка, техните, а не нашите национални интереси.
                    Моля за по-внимателно четене и слушане, и не просто "информиране", ами опознаване на материята, по която сме се юрнали да умуваме. Не ни отива, уж зрели, грамотни хора, да действаме по...внушения.
                    Мир!

Коментар

...а говорехме за газ...
                      Което доказва, че на планетата всичко е взаимосвързано...

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                        ама хората като чуят уран радиация и паника... както казах непознаването на материята ...
                        За ракетите дествително това знам, че в главите е обеднения уран, но в цитираната статия пише и за сърцевината на боеприпасите.

За бомбите не ми се вижда да е толкова просто, ти не си прочел статията която цитирах по-долу.

Каквото и образование да имам, достатъчно знам, за да мога да чета различни източници и да се информирам.
                        Last edited by Cleo; 26.06.2011, 17:53.

Коментар

• Ако се направи класация за правителство с най-много икономически безсмислици, гафове и откровени "материализирани" глупости, това ще е безспорен лидер.
                          ...Освен, ако го сравняваме с някакво /хипотетично/, съставено от същия премиер някъде, в бъдещето. Те, може би, и ще ги надскочат

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                            Тук се подготвя даване на концесия срещу подкуп, с ясното съзнание
                            Съгласен, но когато излезе Трайчо и каже, че няма нужда от ОВОС, защото нямало инв. намерение, ако аз бях дал подкупа, щях да си го искам обратно. Това е Глупав опит да си заслужиш парите!

А съвсем друг е въпросът дали няма хиляди други начини за нетрудови доходи на тези постове, за да посегнеш точно на този (да не би Костов и Кобурготски-този даже не пие вода в БГ, да са били по-глупави)

А за народа съм готов да хвана бас, че нищо няма да направи,него го хвърлят винаги в несъщественото...
                            Last edited by onakilev; 25.06.2011, 23:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                              За толкова години досега явно не е имало чак токова глупав управник да продаде и водата. А хората скачат срещу далеч по-безобидни и потребни неща
                              Това не е глупост. Тук се подготвя даване на концесия срещу подкуп, с ясното съзнание, че ще се използва технология за добив, която ще отрови водата на целия регион.
                              Ако народа не ги нарита, ще си носи заслужено последствията!

Коментар

• Оказва се обаче, че находището около село Жилино, Шуменска област, е било известно на геолозите още преди 1989 г.
                                За толкова години досега явно не е имало чак токова глупав управник да продаде и водата. А хората скачат срещу далеч по-безобидни и потребни неща

Коментар

Working...
                                X