IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
    Дори и нашите шисти да не са икономически изгодни или да има еко проблеми и да не добиваме възможно е поради увеличените възможности за добив в света да падне цената на природната газ, а оттам и на нефта.
    Ех да знаеха арабите български
    ха-ха-хааа, щяха да те поканят да им водиш комедийно шоу
    Чистата акция на Каро скоро ще има конкуренти!
    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
      Ето заради подобни технлогии и лакумията на хората масоните искат да ни редуцират до 1 милиард!
      А ГМО не ги ли включваш?
      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
        Ето заради подобни технлогии и лакумията на хората масоните искат да ни редуцират до 1 милиард!
        Четох онези надписи в/у камъни в щатите - поне, разгледах снимките... И, какво видях: Оказва се, че "масоните" ПРЕПОРЪЧВАТ населението на Земята да не надвишава 1 милиард. Никъде не пише, че ще редуцират. Някой някъде преценил, че така ще изкараме по-дълго и по-щастливи, без да сме "като рак за планетата".
        -Макар че, не видях никакви конкретни доказателства за "масонска" намеса. По-скоро, някой се е изявил като си е изписал някакви мисли в/у камъка, пасле други започват да мистифицират. И обективността умира първа.

Коментар

• Ето заради подобни технлогии и лакумията на хората масоните искат да ни редуцират до 1 милиард!
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Бе то, и аз така рекох, ама не ми повярваха. - Дали пък не съм злоупотребил с нечие доверие?

Коментар

• Гледах на картата къде из света има шистови находища и България вообще не е най-големия плац. Дори и нашите шисти да не са икономически изгодни или да има еко проблеми и да не добиваме възможно е поради увеличените възможности за добив в света да падне цената на природната газ, а оттам и на нефта. За България, като страна с огромен внос на такива ресурси това даже е от голяма полза.

Коментар

• Ама моля те, как бих могъл ... да мисля ?

Коментар

• Last edited by comet; 23.04.2013, 18:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от comet Разгледай мнение
                    Където има взаимно уважение, правилото е: ако в заведението има дори само един нежелаещ да диша цигарен дим, то останалите не палят и не оспорват.
                    Където няма взаимно уважение, но има ред: има закон забраняващ на пушачите да пушат в заведенията, и законът се спазва.
                    Където няма взаимно уважение и няма ред: всеки прави каквото си ще и резултата е че непушачите щат не щат ги превръщат в пушачи.

Между другото, колкото и да ги убеждаваш, пушачите много трудно се отказват от цигарите (дори и да осъзнават каквото вършат).
                    Всичко това е вярно, само дето темата е друга.
                    А, да: Аз също убедено не пуша.

Коментар

• Last edited by comet; 23.04.2013, 18:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                        Добивът на шистов газ,за сега, е икономически неизгоден за България. Просто е по-скъп(БЕЗ държавна намеса) Това показват цифрите.
                        А като екология е бомба. Гражданинът е прав,че за изтребване на гадинките по листата на дърветата се слагат 4 милилитра на 10 литра. За икономистите това си е 0,004% ОТРОВА. Аз не бих рискувал да пия такава вода,а вие??
                        Разглеждаш нещата прекалено тясно: Ако никъде не се добива и ползва шистов газ, цените, определено, няма да са същите. нито в света, нито в Европа. И това няма как да не се отрази и на България, по не особено приятен начин. А отровата си е отрова, дума да няма. Нали в момента още не е ясно, има или няма - ще поживеем, ще видим - определено си заслужава да се работи в тази насока но, да драматизираме - хайде, моля! Няма нужда, просто.

Коментар

Те гадинките умряха. Ама тука говорят че 0,005% не било отровно,та за това им предлагам.
                          Аз лично предпочитам разтвор около 40% Чичко Джак Даниелс
                          Е тва е приказка. Жив и здрав.
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                            Ти гадинка върху листо ли си?
                            Те гадинките умряха. Ама тука говорят че 0,005% не било отровно,та за това им предлагам.
                            Аз лично предпочитам разтвор около 40% Чичко Джак Даниелс
                            Last edited by master of the seven seas; 28.06.2011, 18:18.

Коментар

Добивът на шистов газ,за сега, е икономически неизгоден за България. Просто е по-скъп(БЕЗ държавна намеса) Това показват цифрите.
                              А като екология е бомба. Гражданинът е прав,че за изтребване на гадинките по листата на дърветата се слагат 4 милилитра на 10 литра. За икономистите това си е 0,004% ОТРОВА. Аз не бих рискувал да пия такава вода,а вие??
                              Ти гадинка върху листо ли си?
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Именно, засега. КАто му дойде времето, ще има. А за шистовия газ, нали се разбрахме, той НЕ Е ОТРОВЕН. Разработен с безопасна технология, е просто подарък.

Иначе, да се върнем на темата:

" Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?"
                                - Определено, да. Където и до го добиват по света, това снижава ценовия натиск, ако не друго.

Коментар

Working...
                                X