IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Те може и да са бръснати, може много нещо да са направили, ама и много са осрали - природа, икономики, държави, примери да искаш. Относно "моето превъзходство" също грешно си разбрал: Не твърдя, че съм по-по-най. Просто, имам това-онова като подходи за решения на определени проблеми, което може да помогне нещата да станат по-чисти и безопасни, стига внимателно да се вгледаш. И това със сигурност намалява рисковете от тяхната технология - основно, поради нейното НЕПРИЛАГАНЕ В ТОЗИ Й ВИД. Не знам дали знаеш но, в тяхната "цъфтяща" икономика, ако не са се провалили тотално, е поради мащаба, нещо като Русия - дори в кенефа не може да потъне, че широко в раменете Като цяло, те потребителски настроени и повечето харчат, като съвсем малко /в относителни единици/ мислят, а още по-малко, измислят кадърно - затова впрягат все повече вносен интелектуален ресурс.
    Някакси, не са единствени, как да го кажа. Виж ги какви "чудеса от /безсмислен/ героизъм творят, па не питай.
    А за форумите...ами те си имат филтър и не допускат някой да "ги учи на акъл" - що народ изгива по тази причина, мъка, мъка !

Коментар

• Привет Фика, как си приятелю
      да не забравямe, че на първо място съм човек, след това търговец... Ако ни изтровят ще гоня търговията нананайци

Pyramid, и аз съм съгласен, че ако нещата се свеждаха само до бучкане на тръбата и после дърпай газта е супер, ама технологията , която видях от филма е далече от това..... Уж сегашната технология четох някъде била по-екологична ЕХЕХЕХЕЕХЕХХЕЕЕЕЕЕЕЕ, има ли още някой будала да вярва в това.... Та тая химия , която се вкарва, няма никакъв начин да се изолира и да не попадне във водата или да излезе на повърхността по друг начин.
      Ще има контрольори да контролират какво се слага - някой някакви съмнения има ли още в далаверата?!?? Та те не искат да ги кажат тези субстанции, уж били търговска тайна като рецептата на кока кола например. Само като чух някои от общо над 600-те химикали и ми се изправи косата - бензен, хлороводороди, всякакви производни, не с една кофа , а тонове в промишлени количества. Та едно малко шишенце бензен (изключително токсичен ароматен въглеводород) изсипано в язовир прави водата отровна и неизползваема за десетилетия, периодът на разпад е толкова дълъг......

Много ме изкефи моментът от филма, когато всички изследвания и управители на фирмите казваха, че водата е чиста и безопасна, а никой от тия копелета не искаше да пие от тази налята от чешмата "прекрасна" вода.

Представяте ли си тая житница осеяна навсякъде с такива сондажи, утайници, индустриални отпадъци, токсини. Представяте ли си шефовете на Шеврон в Америка дълбоко загрижени за здравето на Ванката и Добринка, за кравичката, която незнайно защо има странни проблеми (да не изброявам примерни), това месо и мляко нали после се изяжда от нас.......
      Някой би казал - разкриване на нови работни места - хехехеххеее.
      Даже днеска като се разтърсих за инфо и попрочетох , видях, че концесионер да отдава земята ще бъде не друг, а самият ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ!!!!!!!!! В последно време се бил активизирал да изкупува земята там..... Маминка им ще еба на всички продажни копелета!!! Абе с една дума кръгът е затворен напълно, празно няма.
      Моята идея е следната - нека си запазим и малкото непокътнато ценно нещо, което имаме, то че няма да ставаме Клондайк или Саудитска Арабия е ясно. Такъв автогол ще си вкараме за векове и то за какво - ЗА НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Помнете ми думата - ще дойде време населението на силно индустриализираните държави да напъва да идва тук да живее, американци и китайци, а не ние натам, там вече става аТ за живеене.
      И за последно искам да попитам тук четящите хора:
      Има ли някой още останал да мисли, че ще има някакъв бенефит за народа и обикновените хората - ако да - waiting, NOW!!!!!!!!
      Thank you.
      Last edited by dreamtheater; 16.07.2011, 01:58.

Коментар

• Скапаните американци са 100 пъти по-обръснати и нарешени от нас, а да твърдиш така лековато превъзходството си ще можеш само по и-форуми
        Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        За стотен път ще се повторя: Не е задължително да са такива грозни нещата - не, и ако се обърне внимание на това, което имам и аз по въпроса. Рано отписвате възможностите на техниката, като предварително залагате скапаната американска технология. Нейните недостатъци ще бъдат компенсирани.
        Last edited by onakilev; 16.07.2011, 01:08.
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          С това съм напълно съгласен. Лудост е да унищожиш плодородните поля на Златна Добруджа. Често пътувам из този край. Наистина е Божи благодат. А кулите за добив на шистов газ се правят през няколкостотин метра. Със съответните пътища и т.н.

Но не е само това. До сега изследванията показват, че добитият газ ще е ПО-СКЪП в пъти. Икономически не е изгодно, колкото и да ни "дерат" руснаците.
          За стотен път ще се повторя: Не е задължително да са такива грозни нещата - не, и ако се обърне внимание на това, което имам и аз по въпроса. Рано отписвате възможностите на техниката, като предварително залагате скапаната американска технология. Нейните недостатъци ще бъдат компенсирани.

Коментар

• Първоначално изпратено от dreamtheater Разгледай мнение
            Сега го гледах филма Газланд. Втрещих се, просто гледам как огромни корпорации без никакви скрупули се грижат изключително и само за своя джоб, без да ги интересува , че след себе си остават потоп и мъртвило, земя и вода отровена за векове и хилядолетия. Тия обещания за бонуси към обикновения потребител, че ще му поевтинее енергията (в което жестоко се съмнявам да се почувства), разни други обещания да си ги заврат в гъза!!!! Абсолютно същото се получава като зарибяването с кредити - изкарват всичко розово и цветно, но когато дойде време за плащане на цената..............жестока реалност. Или да вкараш циганин в сладкарница "Неделя" и да го пуснеш да кльопа колкото може - после тъжният момент идва със сервирането на сметката. Човешкият живот и здраве са безценни, как за някакви мижави милиони от концесия ще ги залагат на масата?!?!?!?! Да не говорим, че после земята и природата остава отровена завинаги!
            Помислете.................,
            не ми се мисли за хората от Добруджа, но после ще дойде и при всички. И да не мислите, че на Шеврон им пука за здравето и природата?

http://www.nytimes.com/interactive/2...ng.html?ref=us

http://www.nytimes.com/interactive/2...ap.html?ref=us
            Дрийм ти си търговец. Въпреки, че си прав, не си прав.
            Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

Браво на comet за хубавия пост. И аз винаги съм бил на мнение (и не само аз), че на България главният поминък ще бъдат селското стопанство и туризма. С такава мръсна индустрия ще се простим и с двете горни, после ще духаме супата. Компания като Шеврон иска само да стъпи тука, да овършее всичко каквото може, независимо от последиците и да си дигне чукалата, това си е див капитализъм. От тука да ги няма никакви!!!!!!!!
              С това съм напълно съгласен. Лудост е да унищожиш плодородните поля на Златна Добруджа. Често пътувам из този край. Наистина е Божи благодат. А кулите за добив на шистов газ се правят през няколкостотин метра. Със съответните пътища и т.н.

Но не е само това. До сега изследванията показват, че добитият газ ще е ПО-СКЪП в пъти. Икономически не е изгодно, колкото и да ни "дерат" руснаците.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Браво на comet за хубавия пост. И аз винаги съм бил на мнение (и не само аз), че на България главният поминък ще бъдат селското стопанство и туризма. С такава мръсна индустрия ще се простим и с двете горни, после ще духаме супата. Компания като Шеврон иска само да стъпи тука, да овършее всичко каквото може, независимо от последиците и да си дигне чукалата, това си е див капитализъм. От тука да ги няма никакви!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от comet Разгледай мнение
                  ... Земята е ограничен продукт, а човечеството се увеличава и храната ще поскъпва. Но земята без вода е пустиня, заради което целят (според мене) да замърсят водата. В онзи район водата е дълбоко под земята и веднъж замърсена ще е за поколения напред. Ако земеделието у нас загине, това не е ли един конкурент по-малко за американските корпорации да си продават селскостопанската продукция на все по гладните китайци и индийци. Че и на нас ще продават тогава зърно, познайте на какви цени, които ще плащаме с нови заеми които следващите след Борисов и Трайчо ще поискат и осигурят с помощта на други като Дянков. Заемите разбира се ще изплащаме с по-високи данъци, докато накрая ни вземат всичкото каквото ни е останало...
                  при изграждането на магистралите, се губи много повече земеделска земя, въпреки, че горния слой се изгребва. просто една земеделска земя, престава изобщо да съществува като такава. е, какво да направим? и магистрали ли да спрем да строим?
                  никой не е казал, че добивът трябва да се прави на всяка цена. но няколко човека протестират срещу добивът въобще. това навежда на мисълта, че тези хора или са с промити болни мозъци или че имат някаква странична изгода, за да го правят.

и стига с този рев, какво щяло да стане с този или онзи район при евентуална експлоатация на находищата. тези от Нови пазар дали мислеха за софианци, които толкова години дишаха пушилките на Кремиковци или за заралии, които се тровят от тецовете или за бургазлии покрай нефтохима и т.н. и т.н.

ние ли сме най-простите хора на света, че с лека ръка да изоставяме природните си богатства и да не се възползваме от тях? подчертавам - НЕ НА ВСЯКА ЦЕНА!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от comet Разгледай мнение
                    На “Hellwitch” виждам това му е първо изказване тука, но нещо ми подсказва че този стил ми е познат, та да не би случайно (ама много случайно) да има и други профили тука (това бе риторичен въпрос и не е насочен към “Hellwitch”).

За мене допускането на Шеврон за такива дейности у нас е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО извършено от Трайчо, Борисов и другите подобни там !!!

Всеки може ако не друго, поне да разпространява информацията, щом французите са могли да ги спрат, значи може и от нас си зависи.

http://www.youtube.com/watch?v=jUzxnQiFvyc
                    +1 за първото
                    +1 за второто
                    +1 за третото
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Last edited by comet; 23.04.2013, 18:46.

Коментар

• Че то добива на петрол, желязо, злато, цветни метали или химическите заводи да не би да замърсяват по-малко.
                        Индустрията замърсява и държавата е длъжна да ги контролира така, че не замърсяват.

Кремиковци 30г. трови София. Последните години дори не плащаше милионите за глоби.

Трябва компромис няма как. Без собствен добив ни дерат живи от Костов насам руснаците.

Коментар

И да не мислите, че на Шеврон им пука за здравето и природата?
                          Въобще не си мислим такива неща. Та на тях и глоби като 8 млрд. не ги смущават.

Съд в Еквадор постанови американската петролна компания "Шеврон" (Chevron.com) да заплати 8 млрд. долара обезщетение за замърсяване на околната среда в района на амазонската джунгла, предадоха осведомителните агенции.

Съдебното дело породи свързани с него съдебни процеси в САЩ и международен арбитражи и бе наблюдавано внимателно от компаниите в петролния бизнес като прецедент, който може да доведе до други големи претенции.
                          http://www.vesti.bg/index.phtml?oid=3615691&tid=40

Коментар

• Сега го гледах филма Газланд. Втрещих се, просто гледам как огромни корпорации без никакви скрупули се грижат изключително и само за своя джоб, без да ги интересува , че след себе си остават потоп и мъртвило, земя и вода отровена за векове и хилядолетия. Тия обещания за бонуси към обикновения потребител, че ще му поевтинее енергията (в което жестоко се съмнявам да се почувства), разни други обещания да си ги заврат в гъза!!!! Абсолютно същото се получава като зарибяването с кредити - изкарват всичко розово и цветно, но когато дойде време за плащане на цената..............жестока реалност. Или да вкараш циганин в сладкарница "Неделя" и да го пуснеш да кльопа колкото може - после тъжният момент идва със сервирането на сметката. Човешкият живот и здраве са безценни, как за някакви мижави милиони от концесия ще ги залагат на масата?!?!?!?! Да не говорим, че после земята и природата остава отровена завинаги!
                            Помислете.................,
                            не ми се мисли за хората от Добруджа, но после ще дойде и при всички. И да не мислите, че на Шеврон им пука за здравето и природата?

http://www.nytimes.com/interactive/2...ng.html?ref=us

http://www.nytimes.com/interactive/2...ap.html?ref=us
                            Last edited by dreamtheater; 15.07.2011, 12:58.

Коментар

• Интересно как в началото, когато се заговори за проучванията за шистов газ нашите учени твърдяха много усилено как добивът на този газ е изключително зловреден. Изненадващо или не чак толкова, в последствие нашите учени започнаха да тръбят, че няма опасност за околната среда. Определено се заформя някаква манипулация.

Коментар

• Last edited by comet; 23.04.2013, 18:45.

Коментар

Working...
                                X