IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• @citizen_bg точно за такива краини позиции имах на предвид тенденциозна статия оразяваща само еднатая позиция...

нямам на предвид че корпорациите или цру не са вършили мръсни работи през миналия век но стаитята показва само едната страна на нещата и не показва наприемр какво са правили от комунягите и КГБ за да запазят и разширят зоната си на влияни вклщчително и в бг по същия начин го игреха и те и си че даже и по зле си очистваха и пращаха в лагери опонентите които дори смееха да се изкажат срещу тях...

как живеят жителите на куба през последните 50 години като амеркиканските икономически интереси не бяха допуснати? по добре от всички остнали или по зле?

никои нямаше да занимава със садам отначало 1991 ако не беше решил да си присвои земите на емира на кувеит (да не би кувеитците днес освободени тогава да са зле днес или живеят като една от най-богатите нации в света)
    дали кувеитците завиждат на кубинците а?

пп тогава воината приключи с освободаването на Кувейт а супер пичагата Садам какъвто се опитваш да го изкараш изтрелваше балистични ракети срещу неучастващия във воината израел за да ги провокира да се включат във воината и да откаже по този начин арабските съюзници които помагха на емира на кувейт (нямамдуми какъв пич защитавашс пичовски постъпки)

за да видите че не съм краен ще кажа че можеби не бяха напълно прави за втората воина в ирак марак че ако днес питаш някои шиит, които са болшинстовото в страната мисля над 60% по добре или по зле се чуства от преди вероятно ще получиш отговор че е по добре... щото садам и упрвляващта каста бяха сунити и ги мачкаха... влючително си използване на химическо оръжие срещу тях (али химика)http://en.wikipedia.org/wiki/Ali_Hassan_al-Majid 5000 души заличени за една вечер ако ти пожелая да живееш в държава упрвлявана по този начин ще кажеш че съм те проклел

за венецуела също може да се направи срвнение за преди и сега но нямам време ще изчезвам от форума че други задачи ме гонят
    Last edited by marketleverage; 16.07.2011, 19:54.
    mWPCloud.com

Коментар

• Ами защо, защо-защого те двамата с гражданина се държат за краката, що
      Прочее,
      1. аз също съм гражданин
      2.Не държа именно хамериканците да проучват. Който и да го стори, само да е досторевно известно, какво има и какво няма отдолу ни. Обаче, и руснаците не са тук, и, освен това, тях трудно би могъл човек да ги дистанцира от Газпром и Лукойл, ако се сещате...Ето защо, нека, който се е хванал, да свърши тази работа - иначе, трудно е да се опази природата, като не се знае, каква, всъщност, е тя. Може пък да се окаже изгодно да се приложи нормалната, чиста технология на фигурното дълбаене и никой да не пострада - защо да ревем предварително? Ами те, новите робовладелци, безсъвестно използват и такива ахмачета като вас бе, колеги - "зелени". А зелен има още значението "незрял"...
      Last edited by Pyramid; 16.07.2011, 19:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
        Това за вземането в ръце, според мен най-вече трабва да го приложите - Пирамид, Маркетлевъридж и Фиката.
        Защо
        Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
          Това за вземането в ръце, според мен най-вече трабва да го приложите - Пирамид, Маркетлевъридж и Фиката.
          О ние сме си съвсем в ръце ама вие сте заели някаква много краина позиция дори и да не проучват. и отказвате да научите нови неща за процеса и как може да бъде направен чист макар и малко по неизгоден...

Същата краина позиция ти специялно имаш и за хлора а искам да ти кажа че готварската сол е натриев хлорид NaCl и във разтвор ( салта, манджа ) се разпада на натриеви положителни йони Na+ и хлорни отрицателни йони Cl- (чист хлор с един доплънителен електрон) а без сол ще навредиш на организма си... Too much or too little salt in the diet can lead to muscle cramps, dizziness, or electrolyte disturbance, which can cause neurological problems, or death.[35] С което не искам да те обидя а да ти кажа че краините позиции не са надобре и всъшност и хлор си трябва

пп другата сол е KaCl по същия начин и за нея е разпада на калиеви пиложителни йони и хлорни отирцателни
          Last edited by marketleverage; 16.07.2011, 18:58.
          mWPCloud.com

Коментар

• Както се казва: "Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна".
            1.Интересно ми е дали след като прочетат следното Пирамид и компания все още ще държат точно хамериканците да проучват имаме ли газ или не???
            2.От началото на прехода беше направено всичко възможно да се унищожат българските индустрия и селско стопанство. За първото до голяма степен успяха. Второто въпреки напъните засега устоява. Добива на шистов газ ще реши проблема.

продължение:
            Духът на времето 2 - международните икономически убийци
            http://analizi.net/banki-i-lihva/50-...skiubiici.html

"Интересно ми е как тази система продължава почти по същия начин с години, години, години, само че икономическите убийци са станали все по-добри и по-добри. След това, съвсем наскоро, се примирихме със събитията във Венецуела. През 1998, Уго Чавес бива избран за президент, следвайки дълга линия на президенти, които бяха много корумпирани и разрушиха икономиката на страната. И Чавес бе избран сред всичко това. Чавес се изправи срещу САЩ и го направи главно като изиска венецуелския петрол да се използва в помощ на венецуелския народ. Е... това не ни хареса, тук в САЩ. Така, през 2002, имаше заговор, което беше без съмнение, според мен, според повечето хора, че ЦРУ стои зад този заговор. Начинът, по който беше изпълнен заговора, беше много подобен на това, което Кърмит Рузвелт направи в Иран. От манипулирането на хората да излезат на улиците, до бунтовете, протестите, да кажат, че Чавес е непопулярен. Ако може да намерите няколко хиляди души да направят това, телевизията може да го направи да изглежда сякаш е цялата страна, и нещата започват да се размножават. Само че, в случая с Чавес, той беше достатъчно умен, и хората стояха силно зад него,и го преодоляха. Това беше феноменален момент в историята на Латинска Америка.
            Ирак, въсщност, е идеален пример за начинана работа на цялата система. Ние, икономическите убийци, сме първата линия на защита. Ние отиваме, опитваме се да корумпираме правителствата и да ги убедим да вземат големите заеми, които после използваме като лост, за да ги управляваме. Ако ние се провалим, както аз се провалих в Панама с Омар Торихос и Еквадор с Хайме Ролдос, хора, отказващи подкупите, тогава втората линия на защитата е да пратим "чакалите". И чакалите или свалят правителството, или извършват атентат. Щом това се случи, и дойде ново правителство, нещата се променят коренно, защото новия президент знае какво може да му се случи. В случая с Ирак, и двата метода се провалиха. Икономическите убийци не можаха да стигнат до Саддам Хюсеин. Опитахме много упорито да го убедим да приеме договор подобен на този на династията Сауд, в Саудитска Арабия, но той не го прие. И чакалите отидоха да го елиминират. Не успяха. Охраната му беше много добра. Все пак, той по едно време беше работил за ЦРУ. Беше нает да убие един бивш президент на Ирак, и се провали, но познаваше системата. И през 1991 изпратихме военните и унищожихме иракската армия. На този етап решихме, че Саддам Хюсеин ще се поддаде. Можехме да го ликвидираме в този момент, разбира се, но не искахме. Той е типа силен мъж, който харесваме. Той контролира хората си. Мислехме, че може да контролира кюрдите, и да държи иранците на границата си, и да добива петрол за нас. И щом ликвидирахме войската му, мислехме, че ще се поддаде. И икономическите убийци се върнаха през 90-те. Без успех. Ако бяха успели той още щеше да управлява. Щяхме да му продадем всички изтребители, които поиска и всичко, което поиска, но не можаха, не постигнаха успех. Чакалите пак не успяха да го елиминират, и пак изпратихме военните и този път довършихме работата и го ликвидирахме. И по време на това подписахме някои много-много изгодни строителни договори да изградим наново страната, която всъщност разрушихме. Което е доста добра сделка, ако притежаваш строителни компании, големи компании. Ирак е пример за трите етапа. Икономическите убийци се провалиха там. Чакалите се провалиха. И като крайна мярка военните влязоха. И по този начин ние наистина създадохме империя, но го направихме много много деликатно. Това беше тайна."
            Last edited by citizen_bg; 16.07.2011, 18:55.

Коментар

• Както се казва: "Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна".
              1.Интересно ми е дали след като прочетат следното Пирамид и компания все още ще държат точно хамериканците да проучват имаме ли газ или не???
              2.От началото на прехода беше направено всичко възможно да се унищожат българските индустрия и селско стопанство. За първото до голяма степен успяха. Второто въпреки напъните засега устоява. Добива на шистов газ ще реши проблема.

начало:
              Духът на времето 2 - международните икономически убийци
              http://analizi.net/banki-i-lihva/50-...skiubiici.html

Вторник, 02 Юни 2009 21:05
              Политиката на частичния резерв, провеждана от Федералния Резерв, която на практика е разпространена в болшинството от банките по света, е всъщност система на модерно робство. Помислете - парите се създават от дълг. Какво правят хората, когато задлъжнеят? Започват работа, за да се издължат. Но ако парите могат да се създават само чрез заеми, как може обществото да изплати всички дългове? Не може, и това е идеята. Страхът от загуба на активи, заедно с усилието да наваксаш вечно увеличаващият се дълг и инфлация, заложени в системата, сумирани с неизбежния недостиг на самия паричен фонд, създаден от лихвите, които никога не могат да се изплатят, това държи робите на надницата покорни, въртят колелото на хамстера, като милиони други, захранвайки една империя, която облагодетелства само елита на върха на пирамидата.
              Защото в края на деня за кого всъщност работите? За банките! Парите се създават в банката, и неизбежно се връщат в банката. Те са истинските господари, заедно с корпорациите и правителствата които подкрепят. Физическото робство изисква хората да бъдат подслонени и нахранени. Икономическото робство изисква хората да подслонят и нахранят сами себе си. Това е една от най-изобретателние измами за социална манипулация, създавани някога. И по своята същност представлява невидима война срещу населението. Дългът е оръжието за завладяване и поробване на обществата, а лихвите са неговите амуниции. И докато мнозинството не осъзнава тази действителност, банките, заедно с правителствата и корпорациите продължават да усъвършенстват тактиката си за икономическа война, изграждайки нови бази, като Световната Банка и Международния Валутен Фонд [МВФ], както и създавайки нов тип войник: раждането на икономическия убиец.
              "Ние, икономическите убийци, сме виновниците за създаването на първата истинска световна империя и действаме по много различни начини. Но вероятно най-честия е: набелязване на дадена страна, която има ресурси, желани от нашите корпорации, като петрол, и след това организираме голям заем за тази страна от Световната Банка или от нейни дъщерни организации. Но парите никога не стигат до държавата. Вместо това отиват у големи корпорации, за изграждане на инфраструктурни проекти в тази страна. Енергореактори, заводи, пристанища... Неща, облагодетелстващи малцина богати в тази страна. Заедно с нашите корпорации. Но всъщност не помагат на мнозинството от населението изобщо. Обаче тези хора, цялата държава остава с огромен външен дълг. Толкова голям дълг, че да не могат да го изплатят, и това е част от плана... Не могат да го изплатят.
              И тогава ние, икономическите убийци, се връщаме и казваме: "Вижте, трябва да се съгласите да приватизираме вашата електрическа компания и вашите водоснабдителни и канализационни системи, и да ги продадете на US корпорации или други многонационални корпорации". Получава се цяла пирамида, и е съвсем типичен начина, по който работят МВФ и Световната банка. Поставят една страна в дълг, и то толкова голям, че да не може да го изплати, и тогава предлагаш да рефинансираш този дълг, и да платят още повече лихви. И изискваш тези "quid pro quo", както се казва, "условности" или "добро управление", което всъщност означава, че трябва да си продадат ресурсите, включително много от социалните служби, компании за битови нужди, училищните системи понякога, наказателните системи, застрахователните системи, на чужди корпорации. Това е двойна - тройна - четворна примка!
              Прецедентът на икономическите убийци започна реално в началото на 50-те години, когато демократично избраният Мусадех беше избран в Иран... Смяташе се за надеждата за демокрация в Близкия Изток и по света. Беше "Мъж на годината" на сп. "Тайм" Но... една от идеите, които издигна и започна да прилага беше, че чужди петролни компании трябва да плащат на иранския народ много повече за петрола, който експортираха от Иран и иранците трябва да печелят от собствения си петрол. Странна политика. На нас не ни хареса, естествено. Но се страхувахме да направим каквото обикновено правехме - да изпратим военните. Затова изпратихме един агент на ЦРУ, Кърмит Рузвелт, роднина на Теди Рузвелт. И Кърмит отиде с няколко милиона долара, и беше много, много влиятелен и ефективен, и за кратко време успя да свали Мусадехи и здигна за заместник шахът на Иран, който винаги е бил благосклонен към петрола. Изключително ефективно. Военни офицери заявяват, че Мусадех се е предал, и режимът му на диктатор в Иран е приключил. Портрети на шаха се разнасят по улиците докато симпатиите се променят. Шахът е посрещнат вкъщи.
              Обратно в САЩ, във Вашингтон, някои хора се огледаха и казаха "уау, това излезе много евтино". Така се създаде изцяло нов начин за манипулация на държави, за създаване на империи. Единствения проблем с Рузвелт бе, че той носеше карта на агент на ЦРУ и ако бъдеше заловен, последиците можеха да са доста сериозни. Много бързо в този момент се взе решение да се ползват частни консултанти, да се изпратят парите през Световната банка или МВФ или някоя друга такава агенция, да се наемат хора като мен, работещи за частни компании. Така че ако ни хванат, няма да има връзки с правителството.
              Когато Арбенц стана президент на Гватемала, страната беше до голяма степен в ръцете на Юнайтед Фрут Къмпании и големите многонационални корпорации. И Арбенц използваше този лозунг: "знаете ли, искаме да върнем земята на хората". И щом взе властта, провеждаше политика точно в тази насока, даваше земята отново на хората. "Юнайтед Фрут" не хареса това особено. И затова наеха фирма за връзки с обществеността, направиха голяма кампания в САЩ, за да убедят народа на САЩ, гражданите на САЩ, пресата на САЩ и конгреса на САЩ, че Арбенц е Съветска марионетка и че ако му позволим да остане на власт, Съветите ще имат база в това полукълбо.А по това време цареше голям страх у всички от червения терор, комунистическия терор. Така че, накратко, от тази PR кампания произлезе ангажимент от страна на ЦРУ и военните да елиминират този човек. И всъщност го направихме. Изпратихме самолети, войници, изпратихме "чакали", изпратихме всичко, за да го елиминираме. И го елиминирахме. Веднага щом падна от власт, следващия, който пое властта на практика върна всичко в ръцете на големите международни корпорации, включително Юнайтед Фрут.
              Еквадор от много много години се управлявше от про-американски диктатори, често сравнително брутални. Тогава се реши, че ще се проведат наистина демократични избори. Хайме Ролдос се кандидатира, и основната му цел според него щеше да бъде да се увери, че ресурсите на Еквадор се използват за благото на народа. И спечели. Съкрушителна победа. С повече гласове, отколкото който и да е друг на които и да е избори в Еквадор. И започна да прилага тази политика.Да се увери, че печалбите от петрол отиваха в помощ на народа. Е... Това не ни хареса тук в САЩ. Аз бях изпратен като един от няколко Икономически Убийци, да разубедим Ролдос. Да го корумпираме. Да обърнем позициите му. Да му намекнем... нали знаете. Не ни послуша... Беше убит... Веднага щом се разби самолета, цялата зона беше отцепена. Единствените допуснати там бяха US военни от близката база и част от еквадорските военни. Когато започна разследване, двама от ключовите свидетели загинаха в автомобилни катастрофи преди да имат шанса да свидетелстват. Много, много странни неща се случиха покрай убийството на Хайме Ролдос.Аз, като повечето хора, наистина следящи случая, нямам абсолютно никакви съмнения, че беше атентат. И, разбира се, на моята позиция като икономически убиец, аз винаги съм очаквал нещо да се случи с Хайме, дали ще бъде заговор или атентат, не бях сигурен, но че щеше бъде елиминиран, защото не се корумпира. Той не позволи да го корумпираме, както искахме.
              Омар Торихос, президента на Панама, беше един от любимите ми хора. Наистина, наистина го харесвах. Беше много чаровен. Наистина искаше да помогне на страната си. И когато опитах да го подкупя, ми каза: "Виж, Джон"... Каза: "Виж, Хуанито, не ми трябват парите. Това, от което се нуждая, е страната ми да бъде третирана справедливо. Искам САЩ да изплати дълговете, които дължите на народа ми, за цялото разрушение, което направихте тук. Искам да съм в позиция да помагам на други латиноамерикански страни да спечелят независимостта си, да се освободят от това, това ужасно присъствие от Севера. Вие ни експлоатирате толкова лошо. Искам Панамския канал да е обратно в ръцете на панамския народ. Това искам. Така че остави ме на мира, нали, не се опитвай да ме подкупваш". Беше 1981, и през май Хайме Ролдос беше убит. И Омар разбираше това много добре. Торихос събра семейството си и каза: защото изпълних това, за което дойдох. Предоговорих Канала. Канала ще бъде вече в наши ръце, тъкмо приключихме преговорите с Джими Картър. През юни същата година, само няколко месеца по-късно, той също загина при самолетна катастрофа, която, несъмнено, бе изпълнена от "чакали" на заплата на ЦРУ. Огромен обем доказателства, че един от охранителите на Торихос му е предал в последния момент, като се качвал на самолета, диктофон. Малък диктофон, в който е имало бомба."
              Last edited by citizen_bg; 16.07.2011, 18:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                Вземете се в ръце.
                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Гражданино, от жегата нещата се увреждат. Пий една студена вода, вземи един душ и се успокой - рискуваш не само неадекватно действие, ами и много тъжни резултати, човече....
                  В момента съм на климатик, на сянка и разсъждавам на много трезва глава. Това за което писах още преди месец, сега може да се види и от филма.
                  Дай Боже, тъжните резултати и жегата тепърва да започнат за слънчасалите продажници от правителството!!!

Коментар

• Гражданино, от жегата нещата се увреждат. Пий една студена вода, вземи един душ и се успокой - рискуваш не само неадекватно действие, ами и много тъжни резултати, човече. С информация за своите земни недра, България може по-добре да модулира своите международни отношения и вътрешна политика, за да постигне по-високо жизнено равнище. И, ако ни дразнят глупостите, не бива ние самите да действаме глупаво, за Бога. Вземете се в ръце.

Коментар

• ...каза пред "Дарик радио" министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
                      По темата за добив на шистов газ Трайков заяви, че страната ни трябва да печели от всичко, което притежава, включително и подземните богатства.

"Нито добив на шистов газ, нито добив на каквото и да било друго, ще се случва в България, без да отговаря на най-строгите изисквания на нашето законодателство. Трябва да имаме достъп и от местен добив, и от традиционните ни източници, и от други нови източници, това е правилното. Една от основните цели в европейската енергийна стратегия в момента е възможно най-голямо ниво на взаимна свързаност", уточни Трайков.

В същото предаване темата за добива на шистов газ беше коментирана и от американския посланик у нас Джеймс Уорлик.
                      "Хубаво е, че започна дискусия в България за шистовия газ. Но компанията Shevron е в България да проучва, а не да добива шистов газ", заяви пред "Дарик радио" Уорлик."Дали това ще стане, ще зависи от проучванията", добави той.

ДВАМА СМЕШНИЦИ, КОИТО НЕ СЕ УСЕЩАТ КАКВИ ГИ ПЛЕЩЯТ И СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ВСИЧКИ ИМ ВЯРВАТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от comet Разгледай мнение
                        Комуто му още убягва "да вдене/да му просветне" за какво иде реч, нека вместо да отклонява темата, то да прочете и осмисли написаното в този форум от самото начало, и ДА ИЗГЛЕДА ФИЛМА !

http://www.youtube.com/watch?v=jUzxnQiFvyc
                        Бих сложил кавичките по друг начин, по-верен според мен за случая:
                        Комуто му още"убягва" да вдене/да му просветне за какво иде реч, нека вместо да отклонява темата, то да прочете и осмисли написаното в този форум от самото начало, и ДА ИЗГЛЕДА ФИЛМА !

А това са няколко цитата от филма за чукчитата-писатели:

"Трябва да сме единни и да се изправим срещу тези кретени!"

"Корпоративният бизнес модел е да отидеш някъде, да разработиш колкото се може по-бързо и ако омърляш всичко, караш хората,които са засегнати, да го докажат, завеждайки дело. И ако остане някой да се бори, го купуват и продължават напред. Губиш повече, отколкото печелиш. Парите не могат да върнат това, което разрушиха."

"Опитвам се да съм спокоен, но като геолог, като специалист по околна среда и политик... Това е лудост!"

СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ЗАПОЧНАТА ВОЙНА! ВСЕКИ ТРЯБВА ДА РЕШИ ДАЛИ ЩЕ СЕ ОТБРАНЯВА ИЛИ ЩЕ СЕ ПРИМИРЯВА С УНИЩОЖЕНИЕТО.

Коментар

• По темата:
                          http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=4255

Коментар

• Last edited by comet; 23.04.2013, 18:47.

Коментар

• тя пък една сложна технология направо нямам думи проста помпа и тръба и подаване на налягане която напуква скалите и прави микро пукнатини през които да изтича газа...

аз например твърдя че може да се прави изгодно за добив хидравлично разбиване без никакви химикали*... може да не е изгодно веднага но като скочат цените на газа да си е напълно изгодно

само с пясък и вода може част от пукнатините да слепнат но бих си сложил ника си и хиляда и седемсотинте поста, че по големия процент няма да слепне ако се нямерят стари шистови скали (баш скали си) от преди края на динозаверите** щото има и млади шисти които са меки и глинести и са на плитко под земята (обикновено дъна на по нови изчезнали реки и езера или даже бряг)

*то всъшност се прави хидравлично разбиване без химикали на кладенци за питеина вода за увеличаване на дебита им само с вода се рабиват и евентуално дезинфектант пожелание на клиента

**от Paleozoic Era или Mesozoic Era достатъчно компресирани да са

и защо само в Добруджа трябва да има изкопаеми ще търсят и в родопите и на други места на които е имало старо дъно...

да започнем от Аи Б какво представлява шела

http://en.wikipedia.org/wiki/Shale
                              mWPCloud.com

Коментар

• Има начин под земята да се издълбаят фигурни ходове и подземни резервоари, в които газът да се натрупва, БЕЗ ДА СЕ КОПАТ ПО 101 дупки, как друго яче да го река. Дупчат една, пускат "къртицата", тя отваря ходовете, и после просто се изпуска газът от този обем. Ходове-вертикални, коси, хоризонтални, с обръщане, ако трябва, на всеки 2 метра на 90 градуса, нагоре, надолу, както същински червей. Ще речеш, сънувам - да, ама знам как е устроена тази къртица и как няма нужда от врътка , за да копа, накъдето искаш. такива, дребни подробности
                                И, да: като можеш да стигнеш до където желаеш, няма нужда да се наливат химии. Ама кой ти слуша, навили си на пръста, "дупчат", тровят...С тази подробност, че ние живеем СЕГА.
                                Last edited by Pyramid; 16.07.2011, 02:02.

Коментар

Working...
                                X