IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от deBill Разгледай мнение
    Щом ще дават пари да заповядат. Аз веднага им предоставям моите 250 декара и не за 18 а за 1800 пъти и не предполагам за 20 лева Хич не ме интересуват никакви води, природи и т. н щом на мен мие изгодно . Пък и аз не живея там. Нека потомците на тези които са търкаляли в бъчви и са пращали в Белене моите предци да духат боба . Но съм сигурен че всички тези " защитници на природата" дори ще ме преваря със спринт към офиса на фирмите правещи проучвания за газта . Нека срещу тези проучвания говорят само тези които биха отказали 100000$ . А тези които нямат нищо моля да замълчат И да си дишат чистия въздух във София.
    Дебил, не можеш да служиш едновременно на Бога и на мамона. (Надявам се знаеш от къде е този цитат).
    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Пак старата песен. По-скоро, за опасностите при използването на тази технология и нечистоплътните машинации за сметка на страната, в която онези СА ДОБИВАЛИ и това, такава порочна практика да не бъде допускана и тук. С ТОВА съм съгласен.
      Извинявай, но ти наскоро писа в същата тази тема, че България няма капитал и ноу-хау и затова идват чуждите компании и са окупирали добивната ни промишленост и най-важните производства. А това е в пълно противоречие с основната ти теза за възможността за екологично производство. Но дори и да няма химикали, както вече беше пояснено, раздробените скали, разместванията на пластовете, могат да причинят проблеми -токсичност на водата, неконтролируемо избликване на газ. Технологията използва огромни количества питейна вода, във време, когато тя ставя все по-проблемен ресурс.

А там каквото си писал за недостижимото от мен ниво, никак не си убедителен и хич не ти се връзвам или на фиката или на маркетлевъридж. Вие най-малкото имате нужда от курс по писмена композиция (структуриране на мислите и яснота на изказа в писмен вид), какъвто е задължителен за всички студенти в по-развитите държави, но не и в БГ.
      Last edited by Cleo; 17.07.2011, 23:40.
      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
        .... която ще ни позволи да култивираме шистовия газ и да го продаваме на арабите за 4лв. килото.
        Това го знам от 3 месеца, остава малко време да се приложи в Европа.
        Намерих пазар и в Европа http://www.borsaburgas.com/
        Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Last edited by comet; 23.04.2013, 18:50.

Коментар

• Пирамеде, внимавай как говориш селтак, че ще тъгуваш дълго.
            За всички, мой приятели от САЩ откриха безопастна технология, която ще ни позволи да култивираме шистовия газ и да го продаваме на арабите за 4лв. килото.
            Това го знам от 3 месеца, остава малко време да се приложи в Европа.
            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Абе хора, вие, дето плюете, липсва ви елементарна коректност. Никой не казва, че става за пиене, че е безопасно, че искаме да се добива по този скапан начин. Просто, лъжете нагло, безогледно и маниакално. Самата мисъл да излезете от черупките си, ви плаши - идете на 4-ти килочетър, там давали, казват, едни такива хапчета...А, ако си мислите, че разсъждавате сериозно, дали някой от вас би могъл да изброи поне няколко полезни момента в случай, че започне добив? По изпипана, безопасна технология, имам предвид. Е? Или всички сте с изплакнати от Газпром и хиените на Р.Овч. и Ко.мозъци? Давате ли си сметка те какви територии осират, там какъв живот се погубва?
              Last edited by Pyramid; 17.07.2011, 22:35.

Коментар

• Щом ще дават пари да заповядат. Аз веднага им предоставям моите 250 декара и не за 18 а за 1800 пъти и не предполагам за 20 лева Хич не ме интересуват никакви води, природи и т. н щом на мен мие изгодно . Пък и аз не живея там. Нека потомците на тези които са търкаляли в бъчви и са пращали в Белене моите предци да духат боба . Но съм сигурен че всички тези " защитници на природата" дори ще ме преваря със спринт към офиса на фирмите правещи проучвания за газта . Нека срещу тези проучвания говорят само тези които биха отказали 100000$ . А тези които нямат нищо моля да замълчат И да си дишат чистия въздух във София.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                  ... а като гледам таблицата май почти всеки може да забърка разтвор за хидравлино разбиване с продукти които има вкъщи

99.5 пясък и вода и 0,5 добавки от таблицата
                  Абе кви глупости говориш?! Това, че са достъпно, не означава, че са безопасни. Ето - антифриза, който се използва. Ще го пиеш ли. Отровничко, нали?

Ще пиеш ли почистваш препарат за басейни? Или течност за стерилизиране?!

N,n‐dimethyl formamide е разтворител. Променя пластмасите. Ще пиеш ли такова умнико?! Това за умнико е ирония да ти кажа

Petroleum distillate са извлечени от претрола разтворители. Ще го пиеш ли?

propanetricaboxylic acid не е citric acid. Формулите им са различни.

Коментар

• Гражданче, много си зле. И, явно, не правиш разлика м*у това да използваш чук и това, да се млатиш по пръстите с него. Иначе, пределно си ясен, когато визираш някого. Но, това не дава тежест на доводите ти. по-скоро, на твоите крясъци. Определено, нещата не трябва да се случват, както е станало в щатите но, ако мислиш,, че става с крякане и подскачане, не само си назад от нещата, ами и доста встрани. Кауза се защитава уверено, убедено но, с аргументи и с умение внимателно да се учиш и от другата страна. точно Това ти липсва и, като те гледам, те очертава като малоумен маниак, ще ме прощаваш.

Коментар

• Плувката с 30М$ е в бъдещето!
                      "
                      Така чрез т.нар. "бонус при подписване" ще бъде внесена и сумата от 30 млн. долара от "Шеврон" още през първия месец от подписването на договора за концесия. Подобна практика съществува още от миналото.
                      http://biznews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB...4_i.98241.html "Шистовият газ – поредния балон?

Разбира се, далеч не всички в САЩ се поддават на грандиозната PR-кампания, рекламираща ползите от добивите на шистов газ. В тази връзка си струва да споменем един от най-известните американски геолози Арт Бърман (консултант на такива гиганти, като PetroChina, Total или Schlumberger), който още преди три години изрази много сериозни съмнения за рентабилността на добива на шистов газ, посочвайки, че голяма част от сондажите се изчерпват само след петгодишна експлоатация. Тогава мнозина побързаха да го обявят за „ексцентрик”, съмняващ " Краят на „газовата революция”
                      Get Adobe Flash player
                      http://geopolitica.eu/spisanie-geopo...ata-revoliuciq
                      Last edited by Minavast; 17.07.2011, 21:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        .....
                        Тебе пък кой те пита? Или си се припознал, като "египетския" отворко?
                        Определено знам, че не може да отговориш зададените въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от comet Разгледай мнение
                          Щом Шеврон нямат икономически интерес за добив на шистов газ, значи някой им плаща да го правят (у нас, и то сега), и какво цели този някой щом се "претупва" проверката за опазване на околната среда!

Комуто му още убягва "да вдене/да му просветне" за какво иде реч, нека вместо да отклонява темата, то да прочете и осмисли написаното в този форум от самото начало, и ДА ИЗГЛЕДА ФИЛМА !

http://www.youtube.com/watch?v=jUzxnQiFvyc
                          Може би е получил уверения че еколозите са "под контрол",а проучванията и добива са възможни без оценка за екологичен риск.Отделно- Юридически отговорността е за БГ ЕООД с минимален капитал.Ако някои има данни за дебит на една сонда,захранвана от газови "шисти",сте се види че нашия закон не я лови-ОВОС се прави при дебит над 500000м3/ден.Не го обясни Министъра,но той не е просветител,по джентълменски премълча
                          "
                          Скоро г-н Трайков съобщи за скорошен добив на газ и газов кондензат край Ловеч..Измерен е дебит 300000м3/ден.Според вас може ли той да се ползва без ОВОЗ, защото е под 500000.При "шистов" дебитите са много по малко и може да минат като "пилотен проект"?
                          "Министърът пожела да направи изявление по реда на чл. 55.
                          МИНИСТЪР ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: Уважаема госпожо председател .......... Съгласно т. 31 от Приложение № 1 към чл. 92, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда задължително ОВОС се прави на инвестиционни предложения за добив на нефт или природен газ за търговски цели при количества над 500 т на ден за нефт или над 500 хил. куб. м на ден за природен газ. Благодаря ви. " http://www.parliament.bg/bg/plenaryst/ID/2628 EOODPS.- С възможност за препродажба в офшорка!!! ps2 Апропо-как се разделя обществена поръчка?
                          Last edited by Minavast; 17.07.2011, 20:43.

Коментар

• А теб, Дохтуре, и едните, и другите да те опънат, малко ти е. Като даваш тези линкове, барем, внимателно ли четеш? Става дума за технологията на Халибъртън. Видно е, че е скапана и французите с основание се пазят от нея. И? Както казва В.Б.Резун /или "Виктор Суворов"/ това, че съседът ти е човекоядец, не означава автоматично, че ти си цвете за мирисане. Това, че една технология не става, не означава, че нито една не би могла да стане, нито, че има само една-единствена. Ако "двигател", в разбиране на ДВГ замърсява въздуха с всякакви отровни газове, това означава ли, че ВСЕКИ ДВИГАТЕЛ замърсява? За същото говорим. Затуй, Черкез-OFF, shut up, por favor

Коментар

• "Гражданче", ти си съвършено неадекватен и неспасяем. Радвам се, че тук ти е предоставена трибуна, та всички да узнаят, що за п/т/ичка си. А това, дали си седнал на руски или американски икономически фалос, нали го знаеш - все ти е отзад, пък и вътре. И само някой да е опитал да ти обясни, че може и да не сядаш, готов си и земята, и очите да му издереш - явно, харесва ти да те клатят. И нищо патриотично няма в крясъците ти, ами поредното слагане на поредния, дето да те клати. Давай, бъди уПОРит!
                              Last edited by Pyramid; 17.07.2011, 20:29.

Коментар

• http://www.dokumentalni.com/?p=1092
                                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Working...
                                X