IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога да се пенсионираме млади

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз съм скромен. Искам само един дворец в Рим, пълен с произведения на изкуството, книги, масичка за шах и по един, ама як купон месечно.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• [QUOTE=LANDLORD 31;1059090544]Хубава тема. Аз от дете мечтая да съм пенсионер. ...........

ха ха ха - яко!!!

Коментар

• Хубава тема. Аз от дете мечтая да съм пенсионер. Рентите ми от отдаване под наем обаче не ме задоволяват, а освен това след като се пенсионирам /след олоко 12-13 години/, планирам да се занимавам със земеделие и преподаване. Така, че моята представа за пенсионер е малко по-различна. Разбирам че най-безценното е да си до семейството, но предвижданите от мен занимания не изключват и това. Просто фифти-фифти.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
          спада може да е 100% само ако спреш да получаваш наем

в твоя случай е 50% спад на доходите от наем
          съгласен,недоглеждане от моя страна
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
            Наемите -от евро станаха левови - почти 100% спад.Сега подготвям още едно помещение за отдаване под наем-от бизнесмен се превръщам в рентиер.
            спада може да е 100% само ако спреш да получаваш наем

в твоя случай е 50% спад на доходите от наем
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
              Добре, кой от вас наистина има акции извън България и взема дивидент? Има ли поне един?
              да-от една френска банка-по-миналата от права и дивидент ,за миналата дивидент.
              От Китай,въпреки постоянния им възход пък назад .
              У нас тютюневите редовно ми дава дивидент.
              Наемите -от евро станаха левови -почти 100% спад.Сега подготвям още едно помещение за отдаване под наем-от бизнесмен се превръщам в рентиер.
              http://milom.blog.bg/

Коментар

• аз се пенсионирах преди 5 години когато бях на 35

................. с тази разлика, че никога не съм работил за някого и нямаше на кой да кажа накрая "довиждане, беше ми приятно"

приветствам всеки с амбиция за пенсиониране преди да навърши 65 год., но не виждам как може да стане това когато работиш за някого
                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Добре, кой от вас наистина има акции извън България и взема дивидент? Има ли поне един?

Коментар

• Аз пък смтам че е възможно да се пенсионирате преди да достигнете 60 години примерно. Аз също инвестирам в споменатите акции които вдигат дивидентите всяка година.

Да винаги има риск че една от тези акции ще стигне 0. Но ако имаш портфейл от поне 30 акции от поне 8-10 сектора (плюс акции от компании които не са базирани в Сащ например), които са плащали растящи дивиденти за последните 10 години поне, имаш добър шанс да осъществиш мечтите си. Аз самия инвестирам по този начин и генерирам добра доходност от дивиденти.

Ето един добър сайт за инвестиране в акции които плащат дивиденти:

http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Не е наложително да си милионер за да правиш добра доходност от дивиденти. Ако примерно искаш да генерираш 3000 долара на месец, това са $36,000 годишно. Ако приемем че портфейла от акции които държиш има доходност от 4% (yield), и искаш да живееш само от дивиденти и да се пенсионираш утре, то на теб ти трябват $900,000 днес.

Ако обаче имаш по-малка сума в момента, примерно $400,000, при 4% (yield), 6% dividend growth и реинвестиране на дивидентите, теоретично след 8-9 години ще можеш да генерираш нужните ти $36,000.

Най добрата характеристика на акциите които си вдигат дивидентите всяка година е че това ти помага да задържиш покупателната стоийност на твоите доходи от инвестиции.
                    http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                      Нямам предвид чакайки пенсия от държавата, а просто да спрем да работим, осигурявайки си добър доход от лични инвестиции.Много е модерно в САЩ най-вече мъже по на 40-45 години да кажат че са се отдали на семейството си и работят по 3-4 часа на ден само като хоби или въобще не работят.Достигнали са едно ниво и намират за безмислено да продължават нагоре.На практика когато човек има хубав дом, средства за добър живот работи за да печели и още и още за да си купи глезотии като някое Бентли, яхта или нещо друго.Но ако са запитаме защо да си докарам инсулт и да съм постоянно на нерви и под стрес само и само за да имам повече от другия, може да стигнем до извода че е просто безмислено.
                      Какво имам предвид под лични инвестиции-лихви от банкови депозити (с ежемесечно изплащане на лихвата), дивиденти от акции (само на големи световни концерни които не пропускат тримесечие да платят и последните 30 години винаги са плащали и всяка година увеличават плащането-примери Кока Кола, Проктар и Гембъл и др.), лихви от облигации, държавни ценни книжа, наем от недвижими имоти(офис, магазин, жилище), наеми на движими вещи (коли, машини и др.) и т.н.
                      С много мои познати сме обсъждали този въпрос и има много интересни цифри като като мнения.Та какъв доход от лични инвестиции ако имате ще кажете на начилника си довиждане беше ми приятно, или ако сте самонает ще започнете да отказвате клиенти и ще ходите в кантората (кабинета, ателието ) си когато ви кефне.
                      Аз лично имам намерение на 40-я си рожден ден да съм го направил, а вие?

Регистиррам се за да пусна една нова темичка, сигурен съм че точно тук трудно ще се намерят хора които да споделят това мислене, но все пак някой ако намерение да се спре преди да е догонил Карлос Слим, да си каже думата
                      По голяма тъпотия от това не съм чел.Ми то кой ти пречи да не работиш.Спреш ли да работиш не след дълго идва физическия край.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                        Тони и аз имам фарфалак на 12 , който сега навлиза в тинейджърска и ще натежи много, обаче ще гледам да не го глезя много защото някой мекошав гатованин не искам да ми става.Иначе ти пожелавам бързо да достигенш мечтания пенсионерски доход.
                        Споделям мнението напълно че е много тъпо да гледаме стереотипа.Не искам държавата да ми определя административно да се пенсинирам на 63, впрочем докато дойде нашата поне за сега ще е стаала 65г, кой знае по нататък.
                        Признавам че неивник каза нещо по принцип умно, но честно да ти кажа ако гледам мечтите на хората в моята сфера трябва да умра от погнуса-пари,пари и пак пари на всяка цена и все повече и все повече.Да такива са ми колегите, показността, алчността и лицемерието е пословична за моята гилдия.Всичко от което съм заобиколен е помийна и долнопробна първенющина, лъжи и интриги, липса на всякакъв морал и етика.Колкото по-бързо се махна от тази клоака, толкова по-добре.Имам възможност да си подбирам работата и да работя в съмсем друга насока, но просто ще спра да печеля добре.

Ако имаш предвид че хората от средата ми като работят аз няма да има какво да правя, не е точно така защото компанията ми е предимно от хора, които не са от с моята професия.
                        Целуни детето. Излезте някъде. Времето е чудесно. Моят фърфалак /също на 12/ и днес имаше планове различни от това да излезе с баща си)) За това вземам майка му и излизаме по пенсионерски))

Коментар

• Тони и аз имам фарфалак на 12 , който сега навлиза в тинейджърска и ще натежи много, обаче ще гледам да не го глезя много защото някой мекошав гатованин не искам да ми става.Иначе ти пожелавам бързо да достигенш мечтания пенсионерски доход.
                          Споделям мнението напълно че е много тъпо да гледаме стереотипа.Не искам държавата да ми определя административно да се пенсинирам на 63, впрочем докато дойде нашата поне за сега ще е стаала 65г, кой знае по нататък.
                          Признавам че неивник каза нещо по принцип умно, но честно да ти кажа ако гледам мечтите на хората в моята сфера трябва да умра от погнуса-пари,пари и пак пари на всяка цена и все повече и все повече.Да такива са ми колегите, показността, алчността и лицемерието е пословична за моята гилдия.Всичко от което съм заобиколен е помийна и долнопробна първенющина, лъжи и интриги, липса на всякакъв морал и етика.Колкото по-бързо се махна от тази клоака, толкова по-добре.Имам възможност да си подбирам работата и да работя в съмсем друга насока, но просто ще спра да печеля добре.

Ако имаш предвид че хората от средата ми като работят аз няма да има какво да правя, не е точно така защото компанията ми е предимно от хора, които не са от с моята професия.
                          Last edited by nedev75; 15.05.2011, 14:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            да може би няма това в предвид, аз искам да кажа че трябва да разчупим стандарта и че не винаги това е формулата= работи до 63 и се пенсионирай.
                            Може би има и друго решение на задачата...
                            Естествено че има друго решение.
                            Да забогатееш!

Елементарно Уотсън!
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• да може би няма това в предвид, аз искам да кажа че трябва да разчупим стандарта и че не винаги това е формулата= работи до 63 и се пенсионирай.
                              Може би има и друго решение на задачата...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                Абсолютно си прав. Но от друга страна нали знаеш че печели този който плува срещу течението и пазарува когато се лее кръв по улиците. Така че ако искаш да си средностатистически бг гледай хората около теб, но ако искаш нещо друго ..... бъди различен!

п.с. те всички в комунизма си мислеха че ще имат достойни старини - ха виж ги сега!
                                Не мисля, че той имаше това предвид.
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X