IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога да се пенсионираме млади

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хора събирам съвети за инвестиране в акции извън България. Нека всеки който притежава такива акции и взема дивиденти, да сподели как, от къде, колко му струва. Има ли начин да притежаваш физически самите книжа. Ако желате може да ми пишете и на лични, може да споделите и тук. Смятам че тази информация ще е полезна за всички.

Коментар

• Привет на всички! Поздравления за автора на темата! Една от най - полезните във форума, според мен. Постигането на достатъчно пасивни доходи е сред най - важните ми цели. Тази тема, надявам се, че ще отприщи само положителни отзиви, разговори и обсъждания. Така бихме си били по - полезни взаимно!
      Дим Русев

Коментар

• Ами то тогава в България май почти няма пенсионери

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Ти най-добре разбра! Браво. Под пенсионер, аз и ти вероятно разбираме - СВОБОДЕН
          Свободен да си говори с пияндетата пред блока, вместо да си е сключил палците на ръцете и краката и да получава гръбначни изкривявания от работа или очакване на тренда. Трябва да си толкова як, че едни 30-40 % спад да не могат да ти вгорчат "маргаритката" която сърбаш на шезлонга до басейна. Или домашарката в беседката на село. Същата работа. Въпрос на гледна точка.
          Понеже разбирам и активните мозъци, които не могат да си представят да не градят, ще кажа, че аз пенсионирането не си представям като пасивност , а като мечта да се занимавам с това което винаги съм желаел. Т.е. екоземеделие и преподаване.

Право думате и двамата. Изцяло подкрепям.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
            Тони и аз имам фарфалак на 12 , който сега навлиза в тинейджърска и ще натежи много, обаче ще гледам да не го глезя много защото някой мекошав гатованин не искам да ми става.Иначе ти пожелавам бързо да достигенш мечтания пенсионерски доход.
            Споделям мнението напълно че е много тъпо да гледаме стереотипа.Не искам държавата да ми определя административно да се пенсинирам на 63, впрочем докато дойде нашата поне за сега ще е стаала 65г, кой знае по нататък.
            Признавам че неивник каза нещо по принцип умно, но честно да ти кажа ако гледам мечтите на хората в моята сфера трябва да умра от погнуса-пари,пари и пак пари на всяка цена и все повече и все повече.Да такива са ми колегите, показността, алчността и лицемерието е пословична за моята гилдия.Всичко от което съм заобиколен е помийна и долнопробна първенющина, лъжи и интриги, липса на всякакъв морал и етика.Колкото по-бързо се махна от тази клоака, толкова по-добре.Имам възможност да си подбирам работата и да работя в съмсем друга насока, но просто ще спра да печеля добре.

Ако имаш предвид че хората от средата ми като работят аз няма да има какво да правя, не е точно така защото компанията ми е предимно от хора, които не са от с моята професия.
            nedev75, аз се чувствам по същия начин. Даже не разбрах кога и откъде наизскочиха такива човеконенавистни отношения. Не помня кога за последно работата с хора ми е доставяла удоволствие...
            А що се отнася до пенсионирането, много сме далеч от големите инвестиционни потоци, за да стане рано тая работа...
            В момента наблюдавам обратното - как "пенсионерите" започнаха пак да работят
            Звукозаписно студио

Коментар

• АЗ!

Коментар

• Първоначално изпратено от polina Разгледай мнение
                Вариантите са няколко. Първи вариант-работиш много, ама наистина много и доходоносно. Втори вариант - по щастлива случайност си отроче на богати родители уж йм момагаш да развивате семейния бизнес и на 40 вече си шеф. Трети вариант- печелиш от тотото. Четвърти вариант - намираш си богата съпруга или съпруг.
                Или по стечение на обстоятелствата:
                Военен - съкратен по закриване на щата - пенсиониран на 42 г. с 13 дена трудов стаж повече от минимално необходимия с използване на всички допълнителни екстри (като заплащане на стаж например) - с малка, но редовна пенсия - с прословутите тринадесет заплати (или колкото е останало от тях) във форексо ....
                Познайте кой е той ...
                Търпение му е майката...

Коментар

• Вариантите са няколко. Първи вариант-работиш много, ама наистина много и доходоносно. Втори вариант - по щастлива случайност си отроче на богати родители уж йм момагаш да развивате семейния бизнес и на 40 вече си шеф. Трети вариант- печелиш от тотото. Четвърти вариант - намираш си богата съпруга или съпруг.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                    Тънкия момент е да си финасово свободен не само ти, ами цялото ти семейство...

Аз, ако спра да работя няма да ми падне стандарта на живот, но си бачкам и на заплата и нямам проблем с това, даже напротив. Ако не правя нещо и ми става тъпо.
                    Имаме едно дете и мислим за второ.

Финансовата незаивисимот не е всичко
                    Според мен най-добрата формула за хубва "пасивен" доход е да имаш имот или няколко за отдаване под наем и добре подбрано портфолио от акции.
                    Евала, че мислиш за второ! И аз мислех, но малко съм превалил. Жената е по-млада, но....
                    П.П. Извинения за тези на които темата почва да им прилича на форума на БГ Мама, но все пак това е най-важното което разчетох от постинга на мажо.

Коментар

• Тънкия момент е да си финасово свободен не само ти, ами цялото ти семейство...

Аз, ако спра да работя няма да ми падне стандарта на живот, но си бачкам и на заплата и нямам проблем с това, даже напротив. Ако не правя нещо и ми става тъпо.
                      Имаме едно дете и мислим за второ.

Финансовата незаивисимот не е всичко
                      Според мен най-добрата формула за хубва "пасивен" доход е да имаш имот или няколко за отдаване под наем и добре подбрано портфолио от акции.
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Darvenata_glava Разгледай мнение
                        Напред са ората.. Аз пък днес бих спрял да работя ако можех да се издържам.... От работа файда няма. Живота е толкова кратък за да си губиш времето да работиш... Толкова значими и не толкова значими но извисени неща има на тоя свят.... И кофата да хвърлям и да се заговоря с пияниците пред блока ми е по стойностно от цял работен месец.
                        Ти най-добре разбра! Браво. Под пенсионер, аз и ти вероятно разбираме - СВОБОДЕН
                        Свободен да си говори с пияндетата пред блока, вместо да си е сключил палците на ръцете и краката и да получава гръбначни изкривявания от работа или очакване на тренда. Трябва да си толкова як, че едни 30-40 % спад да не могат да ти вгорчат "маргаритката" която сърбаш на шезлонга до басейна. Или домашарката в беседката на село. Същата работа. Въпрос на гледна точка.
                        Понеже разбирам и активните мозъци, които не могат да си представят да не градят, ще кажа, че аз пенсионирането не си представям като пасивност , а като мечта да се занимавам с това което винаги съм желаел. Т.е. екоземеделие и преподаване.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Кажи ми начина по който си представяш да достигнеш капитала/парите в червено, които да ти носят тези доходи, и ще ти кажа дали ще имаш желание да се пенсионираш на 40. Разбирам, че "пенсиониране" за теб е неработене, дори и за самия теб.
                          Варианти като печалба от Тото или наследство за придобиване на инвестирания капитал не са интересни в случая.
                          Чисто като бизнес-план така би изглеждало.Пестене от основна дейност и влагане на спестяванията, реинвестиране на дохода от спестяванията.Сложната лихва показва чудния резултат.Радвам се че тук има хора фенове дивидентното реинвестиране.Вярно е дохода трябва да е доста голям но за 15 години активна трудова дейност и високи доходи поне за 10 години се постига.Аз лично сега ще кажа моята цифра, при която ще кажа чао на почти всичко и това 5 000 на месец.Нямам намерение да ги харча всички, някои може би ще реинвестирам.Както казах и по-долу не съм фен на нощния живот, не съм със широки пръсти.

Коментар

• Интересна тема. Възможно е - даже само с български акции - начинът е сравнително прост :
                            1. Задължително влагаш от ВСЕКИ свой доход поне 20% от него в активи които носят доход или капиталова печалба по-голяма от инфлацията.
                            2. Никога не ползваш кредит и никога не теглиш от инвестициите си за нищо друго освен за реинвестции и релокация когато някоя инвестиция загуби потенциала си.

За 15 -20 години пасивният доход минава активния...

Вариант ДВЕ
                            1. Правиш собствен бизнес - 80 % от новостартиращите компании фалират до 3 година.
                            2. След 3 - 5 фалита най накрая намираш устойчива формула за водене на бизнес с нарастваш брой повтарящи клиенти. След 5-9 години продаваш на фонд 60 - 90 % от компанията и минаваш на план ЕДНО
                            Отнема почти същото време.
                            По пътя ще падаш често, но както казва една самурайска поговорка - Седем пъти падни , ОСЕМ пъти стани!

Успехи и здраве на всички!
                            Last edited by BigBear; 16.05.2011, 09:40.
                            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнение
                              А пък аз на времето подарих на съпругата 1 акция на Walt Disney защото им е почитател - закачила си я е на стената в рамка - и всяка година като по часовник и снасят по един чек от 30-40 цента... Пращат и по един голям отчетен доклад да я информират къде-какво... ташак работа...

Напред са ората.. Аз пък днес бих спрял да работя ако можех да се издържам.... От работа файда няма. Живота е толкова кратък за да си губиш времето да работиш... Толкова значими и не толкова значими но извисени неща има на тоя свят.... И кофата да хвърлям и да се заговоря с пияниците пред блока ми е по стойностно от цял работен месец.

Коментар

• А пък аз на времето подарих на съпругата 1 акция на Walt Disney защото им е почитател - закачила си я е на стената в рамка - и всяка година като по часовник и снасят по един чек от 30-40 цента... Пращат и по един голям отчетен доклад да я информират къде-какво... ташак работа...
                                life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

Working...
                                X