IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога да се пенсионираме млади

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Аз не го разбирам това с пенсионирането
    Един ден на 40-годишния пенсионер
    1. 7 сутринта алармата на телефона звъни. Отваряш си едното око и си викаш - тва не е за мен. Аз съм пенсионер
    2. 7.15 алармата продължава. Изритваш жена си да ходи на работа, щото тя не споделя идеята за пенсиониране
    3. 7.30 алармата продължава. Щеш не щеш ставаш, щото фърфалакът трябва да ходи на училище, а понеже си пенсионер - ти го караш
    4. 9.00 Вече си се прибрал. Сам си вкъщи. Пръдваш 2 пъти и отваряш вестника. Пиеш си кафето и ти се приисква да се видиш с приятели.
    5. 11.00 Звъниш на приятели, но всички бачкат.
    6 12.00 Преместваш го в другия крачол и все пак си уговаряш среща с приятел в обедната му почивка.
    7. 13.00 Срещате се. Обясняваш му къв кеф е да си пенсионер на 40. Той цъка разбиращо и ти завижда. Но обедната почивка свършва.
    8. 14.00 Време е за кафенце...........
    Всеки може да си го допише сам)))
    Ебаси живота

Ако си вечерял БОБ, можи и повичи да са пърди, нъл И точният час требе да е някъде между алармата и изритването на жената
    Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
      Нямам предвид чакайки пенсия от държавата, а просто да спрем да работим, осигурявайки си добър доход от лични инвестиции.Много е модерно в САЩ най-вече мъже по на 40-45 години да кажат че са се отдали на семейството си и работят по 3-4 часа на ден само като хоби или въобще не работят.Достигнали са едно ниво и намират за безмислено да продължават нагоре.На практика когато човек има хубав дом, средства за добър живот работи за да печели и още и още за да си купи глезотии като някое Бентли, яхта или нещо друго.Но ако са запитаме защо да си докарам инсулт и да съм постоянно на нерви и под стрес само и само за да имам повече от другия, може да стигнем до извода че е просто безмислено.
      Какво имам предвид под лични инвестиции-лихви от банкови депозити (с ежемесечно изплащане на лихвата), дивиденти от акции (само на големи световни концерни които не пропускат тримесечие да платят и последните 30 години винаги са плащали и всяка година увеличават плащането-примери Кока Кола, Проктар и Гембъл и др.), лихви от облигации, държавни ценни книжа, наем от недвижими имоти(офис, магазин, жилище), наеми на движими вещи (коли, машини и др.) и т.н.
      С много мои познати сме обсъждали този въпрос и има много интересни цифри като като мнения.Та какъв доход от лични инвестиции ако имате ще кажете на начилника си довиждане беше ми приятно, или ако сте самонает ще започнете да отказвате клиенти и ще ходите в кантората (кабинета, ателието ) си когато ви кефне.
      Аз лично имам намерение на 40-я си рожден ден да съм го направил, а вие?

Регистиррам се за да пусна една нова темичка, сигурен съм че точно тук трудно ще се намерят хора които да споделят това мислене, но все пак някой ако намерение да се спре преди да е догонил Карлос Слим, да си каже думата
      Кажи ми начина по който си представяш да достигнеш капитала/парите в червено, които да ти носят тези доходи, и ще ти кажа дали ще имаш желание да се пенсионираш на 40. Разбирам, че "пенсиониране" за теб е неработене, дори и за самия теб.
      Варианти като печалба от Тото или наследство за придобиване на инвестирания капитал не са интересни в случая.
      Last edited by anon6706; 16.05.2011, 02:10.

Коментар

1. 7 сутринта алармата на телефона звъни. Отваряш си едното око и си викаш - тва не е за мен. Аз съм пенсионер
        2. 7.15 алармата продължава. Изритваш жена си да ходи на работа, щото тя не споделя идеята за пенсиониране
        3. 7.30 алармата продължава. Щеш не щеш ставаш, щото фърфалакът трябва да ходи на училище, а понеже си пенсионер - ти го караш
        4. 9.00 Вече си се прибрал. Сам си вкъщи. Пръдваш 2 пъти и отваряш вестника. Пиеш си кафето и ти се приисква да се видиш с приятели.
        6 12.00 Преместваш го в другия крачол и все пак си уговаряш среща с приятел в обедната му почивка.
        7. 13.00 Срещате се. Обясняваш му къв кеф е да си пенсионер на 40. Той цъка разбиращо и ти завижда. Но обедната почивка свършва.
        Ебаси живота
        това да ти е проблема намираш си приятели като теб или почти хаха и веднага има с кои да пиеш кафе от 11 до 2

после инвестор борса и една спекулатска сметка за начешване на крастата

освен това може да се запишеш да доучваш хората и на по 50 няколко стават phd а да си такъв от престижен университет си е добра диверсификация на портфолио носещо дивидент (както и на бизнес), време да имаш само и възможности
        mWPCloud.com

Коментар

• Ами лека от мен щастливи човеко!!! Аз си лягам, щото утре трябва да ставам в 7. След като си изпия кафето трябва да вдигна фърфалака да поучи малко, че от игри не му остана време. После на път за работа ще трябва да го метна на английски. На работа ще се гъзя до има няма 7-8 часа, с леки почивки да хвърлям по едно око какво се случва по света и у нас и по пазарите. Ще се прибера, ако не отидем с работещи приятели на по бира, ще хапна, ще гледам някой филм и така до уикенда) Лека!!! На мен така ми харесва)

Коментар

Ебаси живота
            тотално ти е сбъркана мисълта

1. обикновено лягам тогава когато си посочил, че примерно ставаш около 5-6-7 часа
            2. жена ти не ходи на работа, а се занимава само с децата ................ дори си наемаш жена да помага на жена ти
            3. ставаш тогава когато си написал, че всеки може да допише нататък, а именно в 14.00 часа

следва душ, закуска през която хвърляш поглед по пресата, борсата и нещо друго което те интересува в нета

после излизаш, кафенце с приятели/ки

вечер се прибираш около 19.00 часа - виждаш децата, вечеряте, гледате някой филм и или излизате семейно с някое друго семейство, или излизаш с приятели да пиете по бира и да гледате някой мач

към 12 часа се прибираш в къщи - виждаш повечето приятели в скайпа които живеят на запад или в америка - малко дъра-бъра , малко форуми, после някой филм си пускаш, малко сърфиране в мрежата и така когато ти се приспи лягаш да спиш .............. до следващия ден

прав си само за тази точка:

"5. 11.00 Звъниш на приятели, но всички бачкат."

постепенно средата ти се сменя --- с тези които бачкат се срещаш все по-рядко, но се появяват нови приятели или някои стари с които не си се виждал толкова често ............... защото си бачкал и не си имал време за тях
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Аз не го разбирам това с пенсионирането
              Ебаси живота

Коментар

• Първоначално изпратено от sagitarius_d Разгледай мнение
                Аз притежавам портфейл с около 40-тина компании, които плащат дивиденти. Някой плащат дивиденти ежемесечно, други веднъж годишно но повечето плащат на всеки 3 месеца. Повечето са американски фирми които имат операции в цял свят.
                Аз пък никога не съм обръщал внимание на дивидентите. Виждах ги като отиващи си или идващи пари в акаунта ми. В зависимост дали съм къс или дълъг И в годишните финансови отчети за удържани данъци

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                  Добре, кой от вас наистина има акции извън България и взема дивидент? Има ли поне един?
                  Аз притежавам портфейл с около 40-тина компании, които плащат дивиденти. Някой плащат дивиденти ежемесечно, други веднъж годишно но повечето плащат на всеки 3 месеца. Повечето са американски фирми които имат операции в цял свят.
                  http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

Тва не е Бъфет БрЯ. Тва е Сорос)
                    Ам къде видя , че съм казал , че е Бъфет бре Ууууффф
                    Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

И кво? И двамата са дърти и използват трабестан
                      Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                      私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
                        80 годишен е човека и още работи Що трябва да се пенсионираме млади

]

Коментар

• 80 годишен е човека и още работи Що трябва да се пенсионираме млади

Коментар

• Хората винаги се интересуват да чуят какво Уорън Бъфет казва за сегашното състояние на икономиката, но това, което действително се чудят е как успява да постигне такъв успех при инвестирането. От време на време, Бъфет сподели своя опит, но не винаги посланието му е лесно да се възприеме, като понякога звучи като кодирано съобщение от бъдещето. За да помогнем на инвеститорите да разберат основните принципи на логиката на Бъфет, ние установихме основните принципи на работата му:

1. Инвестирайте при мечи пазар

Бъфет постига най-големите си успехи по време на мечи пазар. За дългосрочна инвестиция тази стратегия е най-изгодна, тъй като покупката на акции на по-ниски цени ще доведе до бързо нарастване на портфейла през бичия пазар. Един пример за такава инвестиция:

Компанията PetroChina (PTR)

Дата на инвестиция: 2002-2003 година (краха на доткома и последвалата рецесия)

Общо инвестирани: $ 488 милиона

Инвестиционният период: 6 години (активите са продадени през 2008 г.)

Средствата, получени от продажбата: $ 4 милиарда

Обща печалба: 819.67%

Годишен доход: 136.66%

Повечето инвеститори не гледаха сериозно на инвестициите в китайски компании, след колапса на дот-ком. Това е прост принцип на инвестиции, подобен на продажбите в магазините. Бъфет купува акциите към момента на разпродажби, тъй като той разбира, че стойността на самата компания не се е променила. Не забравяйте, че добрите компании също се продават по време на мечи пазар - когато страхът цари по улиците тогава е време да отидем на пазар.

Скорошния пример е дълбоката криза, разразила се през 2008-2009. Тогава нееднократно Бъфет заявява, че купува акции от различни компании, като стойността на кешовите му позиции драстично намаля. Много инвеститори тогава го помислиха за луд, поради напредналата си възраст, но кой е лудия сега?

2. Инвестирайте в това, в което светът се нуждае

По време на последната рецесия, инвеститорите не обърнаха внимание на компаниите Goldman Sachs (GS), Burlington Santa Fe Rail (BNI) и General Electric (GE). В действителност, тези дружества са едни от стълбовете на американската икономика. Ето защо Бъфет включва акциите на тези дружества в портфейла си. Фактът е, че за някои те са "боклук", но за Бъфет станаха съкровища.

3. Направете фундаментален анализ и проверка на компанията

Бъфет винаги е казвал, че инвестира само в това, което той разбира. Това е много просто, но повечето инвеститори не го чуват. Идеята е, че Бъфет прекарва много време в изучаване на компании и индустрии, в които той се интересува, но все още не е познава. Задължително той проучва финансовите отчети на дружествата, както и друга налична информация.
                            Той разбира, че повечето хора няма да отделят достатъчно внимание на тези фактори, които са доста скучни. Но за да станете милиардер, инвестирайки в Coca-Cola (KO), трябва да се потрудите. Малко вероятно е Бъфет да е започнал да инвестира в Coca-Cola, само защото той харесва напитката. Когато той инвестира в компанията знае всичко за нея. Това отнема време, а ползата е очевидна.

4. Мениджмънта не е най-важен, а ключът към ценообразуването

Гъвкавостта на ценообразуването и неговото формиране е по-ценно от един добър мениджърски екип. На първо място се намаляват рисковете в дългосрочен план, особено ако ключови служители напуснат фирмата. Ако можете да повишавате цените без страх от загуба в ценова война с конкурентите, тогава имате отличен бизнес. Добрия бизнес не се нуждае от специално управление, и е трудно да не се съглася с това.

5. Търпение

Бъфет разбира силата на търпението и затова се придържа към тенденцията на растеж в дългосрочен план. Изчакайте, не е лесно, но си струва.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                              За стане това, Лукойл трябва да започне да ти плаща да им купуваш бензина...
                              Буха ха ха,

това трябва да стане постановление на МС подписано лично от ББ

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                Аз съм скромен. Искам само един дворец в Рим, пълен с произведения на изкуството, книги, масичка за шах и по един, ама як купон месечно.
                                За стане това, Лукойл трябва да започне да ти плаща да им купуваш бензина...

Коментар

Working...
                                X