Първоначално изпратено от SStoilov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Япония - най-голямото бедствие след ВСВ
Collapse
X
-
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеСъгласен съм с Мастъра ,голяма инфлация чака Япония ,че и СветаСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеСъгласен съм с Мастъра ,голяма инфлация чака Япония ,че и Света ,а за лихвения процент ,че ще е нисък не вярвам да се запази . Китай ще намажат доста от цялата работа ,както и др ,автомобилни производители
Коментар
-
Първоначално изпратено от Osiris Разгледай мнениеПри взривовете не е издържала обшивката на реакторите, самите ядра на реакторите са в стоманена обшивка, а както знаем метала е най-силната възможна конструктивна защита, която може да издържи в зависимост от третирането на метала с определен тип противопожарни бои значителен обем от време и да не поддаде.
Големия проблем в момента е охлаждането на реакторите поради липсата на сладка вода. И тъй като няма такава, единствения начин е морската вода, която ще унижощи реакторите практически. При всяка атомна централа има входящи и изходящи води, едната за охлаждане, другата за отвеждане, въпроса е къде отиват използваните води в момента.
Коментар
-
Я пак ...... помисли..... Щото язък ти за консултантските.
МОЖЕ да не бъде, ама не и "няма как".
Те японците ей така, да си хабят борната киселина я вкарваха в реакторите , не че и тя ще помогне при определени ситуации.
Би трябвало да знаеш какво е критичност, и че тя не води непременно до взрив.
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеДжей, айде стига си се упражнявал. Трай си като не разбираш. Критичната маса и критичноста нямат отношение към въпроса. Стопилката не е критична и няма как да бъде. Така че няма никаква "реакция", която трябва да бъде спирана. Това е коментарът ми на някокото ти последни поста по темата. Ако се държиш възпитано, ще ти обясня защо е така.Last edited by SStoilov; 17.03.2011, 11:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениесметаш, че за да придобият японски облигациЙ, местните играчи ще трябва да чистят ликвидните си активи ...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Ще се увеличи антагонизма между САЩ и ЕС. И в момента германците се отнасят с изключителна неприязън към действията на Фед. Германия е страна нетен кредитор на останалия свят и не могат да търпят политиката насочена към обезценяване на активите им!!!
От друга страна, ЕЦБ въпреки заявките си, не може да си позволи вдигане на лихвата поради огромните дългови проблеми на много страни от еврозоната. Едно вдигане на курса евро/долар до около 1,50 би им помогнало да излязат с чест като кажат че високият курс на еврото всъщност е антиинфлационен и затова не се налага вдигането на лихвата точно в този момент...
Това обаче предполага увеличаване на цената на нефта. Американците вече настоятелно повториха на няколко пъти и теглиха чертата за тази цена. Тя е 4 долара галона по бензиностанциите. Над тази цена и САЩ ще навлязат в посока двойно дъно за рецесията... а може и ново дъно!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнениеВсичката ли става на пара? Един малък експеримент. Излей половин чаша вода върху работещ котлон (300 градуса) и гледай какво става. Това дето го казваш би било вярно ако конструкцийте на реакторите са здрави. Ама не са!
Големия проблем в момента е охлаждането на реакторите поради липсата на сладка вода. И тъй като няма такава, единствения начин е морската вода, която ще унижощи реакторите практически. При всяка атомна централа има входящи и изходящи води, едната за охлаждане, другата за отвеждане, въпроса е къде отиват използваните води в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЯпонците ще пуснат специална емисия от JGBs за да наберат средства за възстановяване. Очертава се да бъде огромна сума. Чужденците няма да бъдат заинтересувани да участват тъй като доходността ще е практически нулева. Ще участват предимно японските корпорации, банки и застрахователи. Най-ликвидният актив с който те могат да мобилизират са притежаваните от тях щатски държавни облигации.
Над 40% от държавният дълг на САЩ се държи пряко от чужди лица. Япония е вторият по големина държател почти колкото има и Китай. Икономическият удар върху Япония може да се разглежда и като пряк удар върху САЩ тъй като двете икономики са изключително свързани!!! Едва ли администрацията на Обама са планирали тази извънредно неприятна в икономически план за тях ситуация!
В краткосрочен план ядрената енергетика ще се оскъпи минимум с 30% поради завишени норми за сигурност. А това ще доведе до още по-бързо и по-голямо поскъпване на въглеводородите и в частност нефта. Гответе се за нефт от порядъка на 200 долара барела и курс евро/долар от 1,50 до началото на есента. За второто не съм съвсем сигурен поради дълговата криза в редица членки на ЕС... При всички случаи предстоят резки движения и в двете посоки в големи амплитуди!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеБи ли пояснил ...
Над 40% от държавният дълг на САЩ се държи пряко от чужди лица. Япония е вторият по големина държател почти колкото има и Китай. Икономическият удар върху Япония може да се разглежда и като пряк удар върху САЩ тъй като двете икономики са изключително свързани!!! Едва ли администрацията на Обама са планирали тази извънредно неприятна в икономически план за тях ситуация!
В краткосрочен план ядрената енергетика ще се оскъпи минимум с 30% поради завишени норми за сигурност. А това ще доведе до още по-бързо и по-голямо поскъпване на въглеводородите и в частност нефта. Гответе се за нефт от порядъка на 200 долара барела и курс евро/долар от 1,50 до началото на есента. За второто не съм съвсем сигурен поради дълговата криза в редица членки на ЕС... При всички случаи предстоят резки движения и в двете посоки в големи амплитуди!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеВ момента в който това поскъпване спре ще започне разпродажбата на щатски облигации.Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеНякой има ли идея как ще се отрази това бедствие върху световната икономика
До колкото ми е известно Япония са много навързани със САЩ /дали няма да продават облигации /и имат доста златен резерв ,което ме навява на разпродажби
В момента в който това поскъпване спре ще започне разпродажбата на щатски облигации. Това ще е началото на края на долара като световна резервна валута. Новата световнва резервна валута, както предрече сър Артър Кларк преди 20-ина години, ще се казва киловат/час!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар