IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Япония - най-голямото бедствие след ВСВ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
    защо се молиш бре нали професионално се изрази НЯМАЛО ОПАСНОСТ РЕАКТОРИТЕ ДА ГРЪМНАТ и ниййй взехме та се успокоихме професионалисте
    Тъпанарю, загубил съм си чувството за хумор. Ако продължаваш така, ще оставя форума да тъне в информацията на БТВ например. РЕАКТОРИТЕ НЯМА ДА ГРЪМНАТ, но това не променя нещата с изхвърлянията от повредените активни зони.

Абе защо ли въобще се занимавам с вас.

Айде сиктир, живейте си тук.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Намерих малко време .... не са добре нещата за японците.

Правителството на САЩ препоръча евакуация на гражданите си от 80-километровата зона. Базират се на резултатите от съответния компютърен модел и на американските нормативни изисквания и критерии за прилагане на защитни мерки. Ето доклада на американския ядрен регулатор

Оставям на вашето въображение какво да купувате и продавате. Аз лично се моля за Япония и японците.

P.S. И зарежете ги тия медии най сетне! Не са те правилния източник на информация!

P.P.S. И не очаквайте да взимам активно участие в дискусията и редовно да давам информация. Наистина съм на края на силите си.
      защо се молиш бре нали професионално се изрази НЯМАЛО ОПАСНОСТ РЕАКТОРИТЕ ДА ГРЪМНАТ и ниййй взехме та се успокоихме професионалисте
      Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Катастрофата в Япония и цените в света:
        http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...8&df=8&dflid=3

Last edited by Jay Gould; 25.05.2011, 00:33.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Намерих малко време .... не са добре нещата за японците.

Правителството на САЩ препоръча евакуация на гражданите си от 80-километровата зона. Базират се на резултатите от съответния компютърен модел и на американските нормативни изисквания и критерии за прилагане на защитни мерки. Ето доклада на американския ядрен регулатор

Оставям на вашето въображение какво да купувате и продавате. Аз лично се моля за Япония и японците.

P.S. И зарежете ги тия медии най сетне! Не са те правилния източник на информация!

P.P.S. И не очаквайте да взимам активно участие в дискусията и редовно да давам информация. Наистина съм на края на силите си.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Caessar Разгледай мнение
            Значи и в Япония е пълно с Остап Бендер-овци - Спасението на давещите се е дело на самите давещи се...
            Ти какво очакваш. Много ясно че е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Жертвите няма как да са кой знае колко много. Най-вероятно в либия ще загинат стотици пъти повече.

Хората си се евакуират и самосиндикално ако се вярва на новините. Явно и в Япония нямат вяра на политиците си.

http://www.reuters.com/article/2011/...72F7PQ20110316
              Значи и в Япония е пълно с Остап Бендер-овци - Спасението на давещите се е дело на самите давещи се...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Финансовите последици биха били много по-жестоки за стотици милиони хора, отколкото лъчевата болест за стотици хиляди - много е грозно, но е така. Просто едно е по-лесно видимо и се усеща повече. Това е малко като дали е "по-добре" да умрат 10К души от лъчева болест при взрив на АЕЦ, или 100К души без взрив, само от белодробни заболявания в следствие на ТЕЦ-вете, или пък да обрречея милиони на мизерия, за да плащат ултра скъпия ток от чистите фотоволтаици. Гадни мисли, с още по-гадни решения.........
                А дали е точно така, както ти казваш? Защо ТЕЦ-овете, които работят на природен газ да са толкова опасни?

Коментар

Това най-вероятно е така, но нека не забравяме, че най-ценното нещо са хората, човешкия живот и в този смисъл всички тези последствия, които не са свързани пряко с живота,са вторични. Именно заради това аз се интересувам най-вече от хуманитарните последици и много по-малко от финансовите.
                  Жертвите няма как да са кой знае колко много. Най-вероятно в либия ще загинат стотици пъти повече.

Хората си се евакуират и самосиндикално ако се вярва на новините. Явно и в Япония нямат вяра на политиците си.

http://www.reuters.com/article/2011/...72F7PQ20110316

Коментар

• Дааа, в онези времена се видя, че морала на съветския Човек няма равен по света! Е или поне на тези, които доброволно пожертваха живота си, за да спасят милиони други!

Коментар

Това най-вероятно е така, но нека не забравяме, че най-ценното нещо са хората, човешкия живот и в този смисъл всички тези последствия, които не са свързани пряко с живота,са вторични. Именно заради това аз се интересувам най-вече от хуманитарните последици и много по-малко от финансовите.
                      Финансовите последици биха били много по-жестоки за стотици милиони хора, отколкото лъчевата болест за стотици хиляди - много е грозно, но е така. Просто едно е по-лесно видимо и се усеща повече. Това е малко като дали е "по-добре" да умрат 10К души от лъчева болест при взрив на АЕЦ, или 100К души без взрив, само от белодробни заболявания в следствие на ТЕЦ-вете, или пък да обрречея милиони на мизерия, за да плащат ултра скъпия ток от чистите фотоволтаици. Гадни мисли, с още по-гадни решения.........
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Ако се развие най-лошия сценарии и ветровете отнесат радиацията към токио, света може да изпадне във втора финансова криза. Само че този път вместо от имотите в САЩ ще дойде от имотите в япония. Изтеглянето на японски капитали от цял свят, което вече тече, но може и да се засили значително ако Япония се окаже в криза с радиоактивно замърсяване, ще доведе до липса на ликвидност къде ли не. А тъй като и финансовата система на останалия свят не е никак цвете за мирисане кой знае какво може да се получи. Радиация едва ли ще дойде в България но кризата тук може да бъде доста удължена при подобен сценарии.

А най-кофтито е че по никакъв начин не може да се определи това изобщо вероятно ли е или не.

За щастие май ветровете са взели да духат вече към океана и поне по прогнози и през близките дни ще са натам. Така че след монголското нашествие преди 800 години май Япония може да бъде спасена за втори път от ветрове
                        +1, но според мен ще пуснат печатниците на по-високи обороти и готово - народът навсякъде по света обича да го лъжат красиво и особено се сплотява и вЕрва при бедствия. Ако не дай си Боже в Бг тресне нещо, то рейтинга на ББ, хеле пък ако "независимата" преса го снима с работен гащеризон сред отломките с лопата в ръка, ще хвръкне и ще достине и задмине 100%, защото с родната статистика всякакви проценти са възможни......

дано никога не ни достига подобно бедствие. Иначе божественият вятър, ако трябва да сме по-прицизни е преди 730 години, но освен него и едни самурайчета бая са помогнали за спиране на нашествието - дано и сега се намерят самураи-камикадзета, както имаше казаци-матросовци, които с ясно съзнание за смъртта си се справиха с Чернобил. Никога няма да забравп филма за трагедията в Чернобил и едно от интервютата с участник в събитията. Той каза следното (по памет):

Ние знаехме, че отиваме на смърт, но някой трябваше да го направи. Кой ако не ние - какво, да чакаме американците да дойдат ли?????

Колко ли от нас биха могли да направят подобно нещо - замислете се.........
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Ако се развие най-лошия сценарии и ветровете отнесат радиацията към токио, света може да изпадне във втора финансова криза. Само че този път вместо от имотите в САЩ ще дойде от имотите в япония. Изтеглянето на японски капитали от цял свят, което вече тече, но може и да се засили значително ако Япония се окаже в криза с радиоактивно замърсяване, ще доведе до липса на ликвидност къде ли не. А тъй като и финансовата система на останалия свят не е никак цвете за мирисане кой знае какво може да се получи. Радиация едва ли ще дойде в България но кризата тук може да бъде доста удължена при подобен сценарии.

А най-кофтито е че по никакъв начин не може да се определи това изобщо вероятно ли е или не.

За щастие май ветровете са взели да духат вече към океана и поне по прогнози и през близките дни ще са натам. Така че след монголското нашествие преди 800 години май Япония може да бъде спасена за втори път от ветрове

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                            Пич, кризата е тотална но не само за Японците. Аз от край време не виждам нещо което да ми вдъхне надежда за подобряване на ситуацията в какъвто и да е аспект, а уж не съм песимист Тоатално погубване на ценностите и все повече празни и загубили надежда погледи срещам, а времето тия дни е толкова хубаво, но как да му се радваш истински!? Аз съм намерил някакъв начин, но ми действа краткотрайно, после реалността отново се завръща и всичко посивява Не знам, дано японците не страдат много, тъй като с нищо не са виновни, и дано скоро наистина се появи някакъв светъл лъч!
                            Лека вечер на всички!
                            този начин включва ли непоколебима и безрезервна вяра в Единствения и Непогрешимия, Светиня Му Бойко Борисов и ако да, на какво се уповава?

Коментар

• Ако се развие най-лошия сценарии и ветровете отнесат радиацията към токио, света може да изпадне във втора финансова криза. Само че този път вместо от имотите в САЩ ще дойде от имотите в япония. Изтеглянето на японски капитали от цял свят, което вече тече, но може и да се засили значително ако Япония се окаже в криза с радиоактивно замърсяване, ще доведе до липса на ликвидност къде ли не. А тъй като и финансовата система на останалия свят не е никак цвете за мирисане кой знае какво може да се получи. Радиация едва ли ще дойде в България но кризата тук може да бъде доста удължена при подобен сценарии.

Коментар

• Пич, кризата е тотална но не само за Японците. Аз от край време не виждам нещо което да ми вдъхне надежда за подобряване на ситуацията в какъвто и да е аспект, а уж не съм песимист Тоатално погубване на ценностите и все повече празни и загубили надежда погледи срещам, а времето тия дни е толкова хубаво, но как да му се радваш истински!? Аз съм намерил някакъв начин, но ми действа краткотрайно, после реалността отново се завръща и всичко посивява Не знам, дано японците не страдат много, тъй като с нищо не са виновни, и дано скоро наистина се появи някакъв светъл лъч!
                                Лека вечер на всички!

Коментар

Working...
                                X