IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Япония - най-голямото бедствие след ВСВ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Ей това не ти харесвам, че почваш да държиш някакъв поучителен тон, вместо да обясниш. А може и да не знаеш. Ти си все пак доста далече от науката вече. Този тон обаче не ми го държеше преди някоя година, когато ме питаше по някой борсови въпроси Нали? Тогава бе много учтив до колкото помня.
    За това няма да е зле да си спомниш за доброто възпитание и ако имаш нещо да кажеш, кажи, ако пък не спести си забележките.
    И ако стопеното гориво не е критично, то защо то тогава ще продължава с реакцията и ще топи и прогаря всичко по пътя си?
    Задавам въпроси и не виждам нищо лошо в това. Ако имаш да казваш нещо, заповядай. Ако обаче ще ни четеш лекции по поведение, вместо да обясниш, иди си в темата за държавния служител.
    Поучителен тон държа при тъпи изказвания. Но в твоя случай не е това важното. На теб съм лично обиден, защото си позволи да ме наричаш как ли не, без да ме познаваш. прочети си писанията за да видиш как си ме обиждал. И мен и администрацията, в която работя. Може да ти звучи старомодно, но имам собствено достойнство и професионално самочувствие. И те са подплатени с международно признание. Имам предвид, че изкарвам 2 пъти повече пари годишно като консултант на Международната агенция по атомна енергия, отколкото ми е заплатата плюс премиите, плюс допълнителното материално стимулиране от държавата. А то не е малко. Признавам си, че има лично отношение към теб, но каквото повикало - такова се обадило. Ще отговоря на въпросите ти, ако се извиниш за обидните квалификации напоследък. Иначе ще чакам някой друг да ме пита.

P.S. Не си спомням да съм те питал нещо на лични по борсови въпроси. Аз не търгувам със суровини или на външни борси, а ти там си спец. Но може и да греша. Ще съм благодарен ако ми припомниш конкретно.
    Last edited by netware5; 16.03.2011, 23:59.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      ..А и кой да го спусне там долу, където радиацията убива на мига?
      Там е проблема я ..
      Утре ако имам време ще питам Георги Котев, най-много да ми се посмее на въпросите Ама какво пък?! Както казват китайците "Който пита е глупав само веднъж, а който не пита никога е глупав завинаги!"
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

За титана не знам, но, ако е, например, олово с "още нещо" ? А и кой да го спусне там долу, където радиацията убива на мига?
        Оловото се топи при много ниска температура. И мисля нещо не е много полезно за ядреното гориво.. Някой някъде бе правил грешка при подобен инцидент с олово и ефекта не бе от най-добрите.. нямам много спомен обаче кога, къде и защо.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Въпросът е ако титана е примерно много по-горещ дали шибания уран няма да се разтвори като терминатора в метала? Имай предвид задавам хипотетични въпроси... Хммм.. ами ако се залее с обеднен уран, който се използва за куршуми? Той няма критична маса.. иначе картечарите щяха да са малки атомни бомби , а тежи колкото другия уран .. Дали не може обогатеното гориво да се залее с такъв метал? Нямам идея..
          Проблема на японците е как да се извади горивото и да се раздели за да се спре реакцията! Ако обаче се е стопило и споило вече това е почти невъзможно.
          За титана не знам, но, ако е, например, олово с "още нещо" ? А и кой да го спусне там долу, където радиацията убива на мига?

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Джей, айде стига си се упражнявал. Трай си като не разбираш. Критичната маса и критичноста нямат отношение към въпроса. Стопилката не е критична и няма как да бъде. Така че няма никаква "реакция", която трябва да бъде спирана. Това е коментарът ми на някокото ти последни поста по темата. Ако се държиш възпитано, ще ти обясня защо е така.
            Ей това не ти харесвам, че почваш да държиш някакъв поучителен тон, вместо да обясниш. А може и да не знаеш. Ти си все пак доста далече от науката вече. Този тон обаче не ми го държеше преди някоя година, когато ме питаше по някой борсови въпроси на лични бележки Нали?
            Тогава бе много учтив, до колкото помня.
            За това, няма да е зле да си спомниш за доброто възпитание и ако имаш нещо да кажеш, кажи, ако пък не спести си забележките.
            И ако стопеното гориво няма критична маса, то защо то тогава ще продължава с реакцията си и ще топи и прогаря всичко по пътя си?
            Задавам въпроси и не виждам нищо лошо в това. Ако имаш да казваш нещо, заповядай. Ако обаче ще ни четеш лекции по поведение, вместо да обясниш, иди си в темата за държавния служител.
            Last edited by Jay Gould; 16.03.2011, 23:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              март мисля беше сезона на репатрирането.. в комбинация с истерията по пазара и ненамеса от страна на БОЖ - ще стане мазало. Като гледам курса си мисля, че отварянето на японската борса ще е с сериозно пропадане.
              ще направят ново дъно. А може би и доста под това от онзи ден.

Коментар

• Джей, айде стига си се упражнявал. Трай си като не разбираш. Критичната маса и критичноста нямат отношение към въпроса. Стопилката не е критична и няма как да бъде. Така че няма никаква "реакция", която трябва да бъде спирана. Това е коментарът ми на някокото ти последни поста по темата. Ако се държиш възпитано, ще ти обясня защо е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                  Зам ,че не е по темата ..........АМА КАКВО СТАВА С ДОЛАР/ЙЕНА
                  март мисля беше сезона на репатрирането.. в комбинация с истерията по пазара и ненамеса от страна на БОЖ - ще стане мазало. Като гледам курса си мисля, че отварянето на японската борса ще е с сериозно пропадане.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Много лек, пести титан, веднага ще остане отгоре над урана, ама няма да може да се втвърди и просто ще се запали...
                    Въпросът е ако титана е примерно много по-горещ дали шибания уран няма да се разтвори като терминатора в метала? Имай предвид задавам хипотетични въпроси... Хммм.. ами ако се залее с обеднен уран, който се използва за куршуми? Той няма критична маса.. иначе картечарите щяха да са малки атомни бомби , а тежи колкото другия уран .. Дали не може обогатеното гориво да се залее с такъв метал? Нямам идея..
                    Проблема на японците е как да се извади горивото и да се раздели за да се спре реакцията! Ако обаче се е стопило и споило вече това е почти невъзможно.
                    Last edited by Jay Gould; 16.03.2011, 23:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                      Зам ,че не е по темата ..........АМА КАКВО СТАВА С ДОЛАР/ЙЕНА
                      японските банки връщат валута в страната. Най вероятно това поскъпване на йената към всички основни валутище е краткотрайно. Нищо чудно до ден два да стане на обратно
                      Last edited by ravnovesie; 16.03.2011, 23:32.

Коментар

Един лаишики въпрос. Какво би станало ако уранът се залее с метал с по-висока точка на топене и този метал се загрява известно време, за да му се пречи да се охлади?!
                        Тук обаче почвам да си мисля, че ще е нужно нещо като отдушник, може би.
                        Втори въпрос, татана по-ниска точка на топене ли има от урана или по-висока. Ако е второто, а мисля, че е да.. То една титанова подложка може би ще задържи горивото поне за известно време.. Нямам идея какво се ползва в днешните рекатори.
                        Много лек, пусти титан, веднага ще остане отгоре над урана, ама няма да може да се втвърди и просто ще се запали...Иначе, самият уран така дълго ще го топли, ама, идеята не е лоша.
                        Ама как да го залееш, докато отгоре има вода?
                        Last edited by Pyramid; 16.03.2011, 23:31.

Коментар

• Зам ,че не е по темата ..........АМА КАКВО СТАВА С ДОЛАР/ЙЕНА

Коментар

• Един лаишики въпрос. Какво би станало ако уранът се залее с метал с по-висока точка на топене и този метал се загрява известно време, за да му се пречи да се охлади?! В случая въпросът е да му се пречи да има критична маса, а не както онзи идиот пак в японска централа бе тръгнал да мести пръчките гориво заедно (не знам кой клас е завършил )
                            Тук обаче почвам да си мисля, че ще е нужно нещо като отдушник, може би, ако реакцията вече е по-бурна за да не се образува мехур в метала и взрив.. Ако е бавна би следвало металите да се смесят, или греша???
                            Втори въпрос- Татана по-ниска точка на топене ли има от урана или по-висока? Ако е второто, а мисля, че е да, то една титанова подложка или гнездо може би ще задържи горивото поне за известно време.. Нямам идея какво се ползва в днешните рекатори, но тоя в Япония е от времето на Хеопс
                            Last edited by Jay Gould; 16.03.2011, 23:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Мерси за инфото. Аз се бях отчаял, че няма да ми отговориш и започнах да викам неволята. Изглежда ми надеждна информацията в Уикито.

Nuclear meltdown
                              http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_meltdown

Обаче на мен ми беше малко по-различен въпросът, но не съм го написал ясно. Предположих, че ядрото ще прогаря/втечнява всичко по пътя си, но какво се отделя при това прогаряне/втечняване. С каква скорост се отделя, ако се отделя (може ли да е взривна скоростта?)
                              Статията в Уикито е читава. С чиста съвест можеш да я ползваш като източник на знания.

Що се отнася до процеса на преминавнае на стопилката през различните бариери и почвата ..... не очаквай някакви процеси с "взривен" характер. Всичко се развива бавно и постепенно. Какво точно се отделя (като химически вещества) зависи от материала, през който минава стопилката. Общо взето можеш да очакваш всякакви химически елементи и радиоактивни вещества. Т.е. всякакви гадости, но бавно отделяни. Подпочвените води се замърсяват тотално.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                                нетваре да не се расърдиш вземи се сети откъв матреал а направен уловителя ако не да подсказвам не ме подценявай
                                от винкел

Коментар

Working...
                                X