IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България е най-бедната страна в Европа!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
    работата е ,че ни управляват идиоти и мафиоти .
    докато е така ние никога няма да се оправим .
    пък ти си обеснявай как безработицаята била 6-7% на баба си . може и да те разбере
    Управляват ни такива които сме си избрали.Освен това благините не са за всички.Топлото светлото папото и почивката на море не падат от небето.За това се работи и то яко.Какво да ти обяснявам повече щом другите са ти виновни работата е ясна.Казах ти че чипа ти е сбъркан.Колкото и да квичиш няма да стане твоята.Няма работа каквато ти искаш където я искаш и за колкото ти трябват.Продължавай да си недоволен да видим дали работата ще се появи.На теб ти пречат главата и ръцете от сутрин до вечер.

Коментар

• Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнение
      Андрешко...
      Абе аз нека съм Андрешко, пък ако бе чел Елин Пелин, не Андрешко кисне в блатото

http://balgarin.bravehost.com/elinpelin/andreshko.htm

..... Съдията стоеше в каруцата разтреперан и уплашен. В това време Андрешко бързо се качи на другия кон и тръгна по дирите на Дорчо, като викаше непрестанно силно и бодро:
      – Дорчо, Дорчо, Дорчо!
      – Къде бре... хей! Какво правиш бе, говедо? Диване! Ах ти, гнидав селянин... аз ше те науча тебе!
      Из тъмнината му отговори ехиден смях.
      – Ей, говедо, ти ме оставяш тук!... Да загина! Да ме разкъсат зверовете! Момче, не прави така, моля ти се! – заговори съдията с жален глас, в който една струнка плачеше.
      – Не бой се, не бой се, господин съдия – обади се Андрешковият глас. – Зверовете няма да влязат в блатото. Увийте се в чула да не простинете... Утре рано рано аз ще дойда... В каруцата има сено, постели си... Кирия няма да ти взема!
      – Момче, не шегувай се бе – замоли се съдията. -Не ме оставяй!... Ела! Извади ме оттук!
      – Тъмно е, господин съдия, тъмно е, не се вижда нищо!... Пък и конят избяга! Как да ти помогна? Не мога.
      Съдията чуваше тоя ехиден глас, който идеше из тъмнината, и се ужасяваше. Как? Да остане тук! Всред блатото! Всред тая студена, зелена 6латска вода, краят на която не се виждаше!
      – Ела, бре! Андрешко! Пари ще ти дам, колкото искаш!... Избави ме!... Ще умра бе!... Деца имам!... Хлапако, нямаш ли сърце – завика в отчаяние той, ала никой вече не се обади.
      Тогава съдията отчаяно и безумно зарева към селото:
      – Ей, хлапе... говедо... канибал... вол... дръвник! Ела! Избави ме!... Смили се бе! Животно... селяндур... шоп! Ах-ах!... Помощ, помощ!
      И като седна в каруцата, потъна в кожуха си и се разрида като дете.Но тъмнината не му отговори.
      Last edited by Jay Gould; 25.02.2011, 21:35.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Бат ти Пешо не е лош човек, има много умни мнения, ама живе някъде на Марс и мисли, че него няма да го касае. Само, че като дойдат данъчните при него, по новия закон за селото, който вече влезе в сила, след 6 месеца вероятно ще плъзнат и там щом се организират, ще запее друга песен
        еми да . за това сега говори врели - некипели .
        а пък и малко му куцат познанията по икономика , кара го на обща култура . ако знаеше какво се мъдри нямаше да я пее тая песен която сега е захванал......

Коментар

Бат ти Пешо не е лош човек, има много умни мнения, ама живе някъде на Марс и мисли, че него няма да го касае. Само, че като дойдат данъчните при него, по новия закон за селото, който вече влезе в сила, след 6 месеца вероятно ще плъзнат и там щом се организират, ще запее друга песен
          Песента на Андрешко...

Коментар

.....
            Last edited by Jay Gould; 25.02.2011, 21:18.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

То работа и при мен има. Искаш ли да си болногледач. Давам ти 300 лева на месец
              Пак ще си благодарен, че не си на мнимална.
              бате Пешо ми прилича точно на хитър Петър

винаги има какво да каже по някоя тема дори и да не е в час с тематиката .

момчето искаше да прави революция той тръгна да му развива философии как нещо си там нямало да стане и защо си това нямало смисъл ...... ах , колко типично по блъгарски ......

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Работа има колкото искаш.Разбери че който иска работи който не иска си намира оправдание. Някои хора отказват..
                То работа и при мен има. Искаш ли да си болногледач. Давам ти 300 лева на месец
                В събота и неделя разбира се ще, бачкаш, ще видим кой ден от седмицата ще почиваш.
                Работата е лека, за това ще е по 12 часа.. Имаш обаче почивка на обяд за 4 часа, за това пак са не повече от 8 работни.
                Пак ще си благодарен, че не си на мнимална.
                Някой трябва да прекопа и оплеви и гроба на дядо ми. Тъй като е ниско квалифициран труд ще си на минимална и за 1 ден работа ще вземеш бруто 8 лева, а чисто около 5-6 лева за тоя ден, защото нали ще ти удържа осигуровките и данъка. Добре е а?! дори ще ти дам 2 лева за билетче до гробищата. Виж колко съм добър, а?

Като ви чета тук всички сте със златни биберони родени, ама май освен да носите една папка от едно бюро на друго нищо друго не сте правили в живота си .
                Last edited by Jay Gould; 25.02.2011, 21:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Трейдъра дали ще доживея да видя че си оправил чипа.Работа има колкото искаш.Разбери че който иска работи който не иска си намира оправдание..
                  работата е ,че ни управляват идиоти и мафиоти .
                  докато е така ние никога няма да се оправим .
                  пък ти си обеснявай как безработицаята била 6-7% на баба си . може и да те разбере

Коментар

aма ти верно ли?

факт - в един от средните по-големина градове слагат обява за продавачка . за 5 часа над 300 кандидати . дали не над 20% безработицата а ?
                    Трейдъра дали ще доживея да видя че си оправил чипа.Работа има колкото искаш.Разбери че който иска работи който не иска си намира оправдание.Някои хора отказват
                    да разберат няколко простички неща.
                    1.Не работата се нагажда спрямо тях а те спрямо нея.
                    2.Заплата се дава за свършена работа а не според нуждите и потребностите
                    3.За работните места има конкуренция и трябва образование и яко бачкане
                    4.Работата не е на това място на което хората искат.
                    Каквото е било през комунизма е БИЛО И СВЪРШИ.Тази простотия аз искам работа но само в София и Варна също.Като няма каквото и където искаш и за колкото искаш преставаш да мрънкаш а търсиш начин да се оправиш.Като за начало продаваш апартамента от мама и тате и започваш нещо друго.Никой на никого не е длъжен.Работа за лекари из Кърджалийско и Родопите колкото искаш ама докторите не искат.Еми да гладуват.Селата се изпразниха по магазините само боклуци.Отиваш на село и започваш градинарство овощарство овце кози кокошки кой каквото иска.Или производство на мебели обувки дрехи чанти.Тя със сърдене работата няма да стане.Ще дойде още по голям глад докато не ни уврат кратуните.Природата и дреме на шмайзера за нашите желания.

Коментар

• Следя трудовия пазар в Шумен и мога да ви кажа, че положението е смазващо. Няколко работещи предприятия. Всички занимаващи се с дребна търговия имат гигантски проблеми. Масово се затварят магазини на конфекция и кафенета. Хората масова нямат пари.

Коментар

• Ами аз имам поглед върху Сандански и Петрич. Ходя често там. Хората са безработни ПОНЕ на 35-40%. В двата града се пушат 95% контрабандни цигари, дизеловите коли се карат на 95% на червена нафта от гърция. Заплата от 500 лв. се счита за ВИСОКА . Всеки се спасява кой както знае - някои поработват в гърция на полето за 25евро надник!!!
                        - някои се занимават с нелегални неща и си докарват добри пари - наркотици, проституция, контрабанда и т.н. Тоест има една част от населението около 5%, които са добре - точно тези с нелегалния бизнес + останалите бизнесмени (колко са легални и те е отделен въпрос)
                        Настроението е супер сдухано. Хората нямат никакво самочувствие. Всеки се оплаква от безпаричие, безработица и т.н. Чудят се какво да правят.
                        По заведенията са само ученици ( по стар български обичай за децата пари винаги се намират, за сметка на лишения от родителите), родителите им (тези дето са на заплата) масово не са помирисвали заедение от месеци!!! А в Петрич шопската салата е 3лв.и голямата пица е 5лв, което им се вижда ужасно скъпо на хората...
                        Половината магазини за дрехи (бивши) стоят празни и се дават под наем - няма кой да ги вземе обаче...
                        Откакто отвориха ЛИДЛ хората не спряха да пазаруват там, другите магазинчета са пред фалит, точно защото хората си броят стотинките и говорят за лидл като някакво спасение... УжасТ!!!
                        Изобщо положението е трагично!!!
                        Съжалявам за не много подредения текст, но просто писах каквото ми дойде на ум. Та толкова за югозападния край. Нека някой сподели за други краища на страната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          ..Неискадаработицата е особено разпространена сред хъхрещата раса, на 80% от чиито представители и да им дадеш работа, бягат от същата като дявол от тамян... защото така - цял живот на помощи и кражби е най-лесно.
                          Императоре прав си, но нали се сещаш, че любимците на партиите и на правителствата ни, не са хора който гласуват по анкети в Интернет?! Тия които са отговаряли тук, определено не са хъхряци, щом знаят да четат и пишат.
                          За това и питам и ми е интересно хората какво мнение имат, като главно са ми интересни мненията на хора от провинцията и какво им е мнението за безработицата в техния град, ако имат поглед.
                          Last edited by Jay Gould; 25.02.2011, 18:19.

Коментар

Дали има някой представа колко е реалната безработица в страната?

Това дори приблизително да е вярно е доста стряскащо, а не мисля, че действителността се различава много от тези цифри.
                            Егати тъпата анкета. И какво да напишат хората, на които всичко се плаща на минутата и до стотинката, но кризата все пак им е-ва майката????

Коментар

Това дори приблизително да е вярно е доста стряскащо, а не мисля, че действителността се различава много от тези цифри.
                              Първоначално изпратено от Immortal Разгледай мнение
                              Tова са процентните съотношения на запитаните, които каква част от населението са???
                              Малка, но включва и хора извън София понеже е по нета. За това и съм го сложил и питам.
                              А ти специално нов ник ли си регна, за да питаш?

Коментар

Tова са процентните съотношения на запитаните, които каква част от населението са???

Коментар

Working...
                                X