IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България е най-бедната страна в Европа!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ама и в думите на Пешов има истина. Мене ми е писнало от хора, които предпочитат да си дръгнат изходящите отверстия по цял дан, отколкото да пробват да се размърдат.

Неискадаработицата е особено разпространена сред хъхрещата раса, на 80% от чиито представители и да им дадеш работа, бягат от същата като дявол от тамян... защото така - цял живот на помощи и кражби е най-лесно.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Безработицата е малка не повече от 6-7%.
      aма ти верно ли?

факт - в един от средните по-големина градове слагат обява за продавачка . за 5 часа над 300 кандидати . дали не над 20% безработицата а ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Дали има някой представа колко е реалната безработица в страната?

Това дори приблизително да е вярно е доста стряскащо, а не мисля, че действителността се различава много от тези цифри.
        когато запо4ваше преброяването казаха по БиТиВи 4е безработните са окло 300000 души - това го каза шефката на преброяването

Коментар

• Безработицата е малка не повече от 6-7%.Неискадаработицата е друго нещо и отива към 30%.Иначе работа в България има за целия китайски народ.Българския не иска да работи той иска да живее охолно от тарикатлък.Затова Господ го е наказал с мизерия.И ще става по голяма.Щото то със сърдене няма да стане.

Коментар

• Безработицата е поне двойна в БГ - гони към 60 процента - тука не работим всички сме рентиери - парите ни работят за нас

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Дали има някой представа колко е реалната безработица в страната?

Това дори приблизително да е вярно е доста стряскащо, а не мисля, че действителността се различава много от тези цифри.

Коментар

• Дали има някой представа колко е реалната безработица в страната?

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Gabor Разгледай мнение
                Това са комунистите. Престъпници срещу собствения си народ. Те си останаха на власт в Русия, Беларус и за жалост- в България
                Не ...
                Нямах предвид кумунистите, демокраците, дпесарите или секви други ПОМИЯРИ намирали се по време на "прехода" у "народното" събрание ...
                Имам предвит БЪЛГАРИТЕ ...
                за моя огромна мъка и тъга ...
                ТЕ са причината БЪЛГАРИЯ да е най-бедна в Европа ...
                Другото са глупости и общи приказки ...
                ...
                Тва съм го закачал и друг път...
                и други са го закачали ...
                ама ... За жалост И В ТАЯ тема пак е като удома си ...

....
                Сълзите на Левски
                Не съм много-много от хората, които вярват в подобни истории, но случката е твърде необикновена, за да бъде отмината с мълчание.
                Преди пет или шест години получих писмо от забутано странджанско село, което го няма на картата - някаква жена с неграмотен почерк ми пишеше: „Ела, Георги Марков те вика - на тебе щял да каже кой го е убил". Не отидох, разбира се, и писмото отдавна бе потънало в мъглата на паметта ми, когато една заран на вратата ми се почука, отворих - на прага стоеше ситна селска женица.
                - Аз съм оная, дето те викаше Георги Марков - рече.
                - А, да - спомних си аз. - Пак ли ме вика?
                - Тоз път Левски те вика.
                - Кой?!
                - Дякона, нашият Исус. На теб щял да каже кой му е предателят. Луда е, рекох си. А жената ми пошушна с преправен мъжки глас:
                - Що, вика, ме оставихте неопят и непогребан, душата ми няма покой, чукам от врата на врата, никой не ми отваря, уморих се.
                И жената добави със своя глас:
                - Всяка нощ ми се явява и ме пита.
                В разказа на жената имаше много известни неща, които би могла да знае от читанката или да ги чуе от някого. Удивителното беше, че цитираше буквално цели изречения от писмата на Левски, които тя, неграмотната селянка в онова забутано селце, естествено, не беше ни виждала, ни чувала; а имаше и думи, които ги няма ни в писмата, ни никъде - тях Левски бил ги казал само на нея. Предлагам ти, читателю, думите на Левски - така както ги записах от онази жена:

Кой е предателят ми - това не е важно вече. Страшното е, че този народ продължава да ражда предатели.
                Народе мой, ти ме изостави в тежкия ми час - такава е била волята ти, не съм ти трябвал вече жив. Защото, ако доживеех свободата - щях ли да бъда пак твоят Дякон Левски? Българският народ има горчива памет: свинарят Ивайло стана цар и забрави народа си, който го качи на трона.
                Какъв щях да стана аз, ако доживеех свободата? Левски - градоначалник? Генерал Левски? Или пък Левски - министър? - седнал в лъскав файтон, надянал фрак и цилиндър, затлъстял и оглупял; Левски - треперещ от страх за живота си, обкръжен от полиция, която го пази от народа, за чиято свобода се е борил?! Че има ли по-страшно от такава смърт ?
                Бог е създал хората свободни и равни и еднакво противни на Бога са онези, които поробват, и онези, които търпят от страх; да се страхуваш, е позорно, защото, и цар да си, ако се страхуваш - ти си най-жалък роб, такъв народ, и насила да го освободиш - той пак ще си остане робски народ - като вола: разпрегнеш го, попасе, помучи на свобода и после пак сам си нахлузва шията в хомота...
                Не, моят народ - и свободен - ще има нужда от своя Апостол на Свободата, от своя Дякон Левски - да броди от град на град, от село на село, да чука от врата на врата - да буди, да тревожи и да пита:
                Пазите ли свята и чиста демократската република? С вишегласие ли решавате всичко в нея? Всички народности ли там живеят под един общ закон наравно с българите? Братя и равни ли сте помежду си?
                Обичате ли онзи, който ви покаже грешките - или го считате за неприятел? Ако някой злоупотреби със служебната си власт за своя изгода - чака ли го студената кама?...
                Тук жената млъкна. Огледа се и прошепна:
                - Накрая Дякона ме попита: „Има ли още робски души в свободното ми отечество?"
                - Ти какво му рече?
                - Ами... не мож ги преброи, му рекох. И се засмях. А той заплака... Боже!
                ...
                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                  Не казвам, че таксито не трябва да плаща данъци. Просто давам пример, до какво жалко ниво сме достигнали. Този с таксито трябва примерно да вземе 5 лева за този курс ( да си включи такса повикване, първоначално наемане, престой, километърчето превоз) да си направи отчисленията за консумативи и амортизации, и с чиста съвест да си плати 20 стотинки данък върху печалбата. А сега от тези два лева печалбата ще е 50 ст, 10% данък - 5ст за държавата.
                  А е принуден да вози за два лева, защото при по-голяма сума няма кой да се качи при него. Такава ни е цялата икономика.
                  Същото е и в селското стопанство. Получил някакъв човек 1 тон жито, на каква цена ще му го смятат? На 150 лева за тон, както беше, или за 400 например? И като си отбие 40% разходи, държавата ще вземе няколко лева. А това е 80 годишен, с няколко хернии, едва вдигал чувалите. И до тези хора стигнаха.
                  А иначе като ги обират и пребиват, държавата е безпомощна.
                  Те много голяма част от данъците отиват за тия дето пребиват и обират, ама пусто, те са толкова послушни гласоподаватели....

Коментар

• Не казвам, че таксито не трябва да плаща данъци. Просто давам пример, до какво жалко ниво сме достигнали. Този с таксито трябва примерно да вземе 5 лева за този курс ( да си включи такса повикване, първоначално наемане, престой, километърчето превоз) да си направи отчисленията за консумативи и амортизации, и с чиста съвест да си плати 20 стотинки данък върху печалбата. А сега от тези два лева печалбата ще е 50 ст, 10% данък - 5ст за държавата.
                    А е принуден да вози за два лева, защото при по-голяма сума няма кой да се качи при него. Такава ни е цялата икономика.
                    Същото е и в селското стопанство. Получил някакъв човек 1 тон жито, на каква цена ще му го смятат? На 150 лева за тон, както беше, или за 400 например? И като си отбие 40% разходи, държавата ще вземе няколко лева. А това е 80 годишен, с няколко хернии, едва вдигал чувалите. И до тези хора стигнаха.
                    А иначе като ги обират и пребиват, държавата е безпомощна.
                    Last edited by rover; 21.02.2011, 19:07.
                    Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                      Повечето хора, получили някакви доходи, ренти и т.н, от селско стопанство, дори още не са разбрали, че ще трябва да дават пари за данъци. Ще им стане лошо, когато им го кажат по-грамотните между тях.
                      Не ми се мисли за това. Няма много пари в народа. Вчера по TV показаха, как шофьор на такси не включи апарата за 1 километър и май взе два лева. Коментарът беше, че няма да плати данъци за този курс. Жалка история - возят за два лева - колко за гориво, колко за амортизация, колко за водача........Че и за данък - този водач е престъпник, ощетил бюджета с няколко стотинки.
                      Много от хората едва се справят. Колкото и да се опитват със средствата на статистиката да ни убеждават в противното, истината се вижда всекидневно. И непрекъснато се намират разни идиоти да обясняват, как като не върви някакъв бизнес, трябвало да се закрие. Ами то почти на никого нищо не върви, както трябва. Май затова и полузакрихме държавата.
                      Съжалявам, но не разбирам защо според теб, например таксито което ще направи 1 курс за 1 км. (за около 5-6 минути) не трябва да плати данък Кажи защо едни трябва да плащат данъците си (например аз), докато други не

Коментар

• Повечето хора, получили някакви доходи, ренти и т.н, от селско стопанство, дори още не са разбрали, че ще трябва да дават пари за данъци. Ще им стане лошо, когато им го кажат по-грамотните между тях.
                        Не ми се мисли за това. Няма много пари в народа. Вчера по TV показаха, как шофьор на такси не включи апарата за 1 километър и май взе два лева. Коментарът беше, че няма да плати данъци за този курс. Жалка история - возят за два лева - колко за гориво, колко за амортизация, колко за водача........Че и за данък - този водач е престъпник, ощетил бюджета с няколко стотинки.
                        Много от хората едва се справят. Колкото и да се опитват със средствата на статистиката да ни убеждават в противното, истината се вижда всекидневно. И непрекъснато се намират разни идиоти да обясняват, как като не върви някакъв бизнес, трябвало да се закрие. Ами то почти на никого нищо не върви, както трябва. Май затова и полузакрихме държавата.
                        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                          И нале се сещаш що стаа тъка ?
                          Това са комунистите. Престъпници срещу собствения си народ. Те си останаха на власт в Русия, Беларус и за жалост- в България

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            За нещастие си прав. Арапи и евреи от пустинята градина правят, а ние - от градината - пустиня.
                            И нале се сещаш що стаа тъка ?
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Както казва един небезизвестен човек - "Организирана и системно провеждана от всички досегашни посткомунистически български правителства е зловеща практика на държавен тероризъм, евгеника, социално-икономически геноцид, социално-медицински и медикаментозен геноцид, образователно професионален геноцид, пенсионен геноцид, извънсъдебни убийства и множество други форми на геноцидно и терористично насилие
                              над и изтребление на гражданите на България.."
                              И много правилно. За съжаление е факт, само заблудени или слепи могат да не го видят това....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/0...-2062-g.111708Какво да се прави - в нашата страна има най-тлъст хумусен слой, следователно най-плодородна почва в цяла Европа, с подходящ климат и достатъчно води... но ....
                                Има и друго импе и то е казано:
                                Проф. Марта Сугарева изтъкна, че сега за селата голям проблем е престъпността, тъй като няма държавни структури, които да препятстват битовата престъпност и хората се страхуват да обитават къщите си, не смеят да гледат животни, защото ще им ги откраднат. ...http://news.ibox.bg/news/id_1412174411
                                Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                                ... лицето Дянков така ще бъде..
                                Той само той да бе, с мед да го намажеш ..... и да го пуснеш в мравуняк, ама са много ..

Както казва един небезизвестен човек - "Организирана и системно провеждана от всички досегашни посткомунистически български правителства е зловеща практика на държавен тероризъм, евгеника, социално-икономически геноцид, социално-медицински и медикаментозен геноцид, образователно професионален геноцид, пенсионен геноцид, извънсъдебни убийства и множество други форми на геноцидно и терористично насилие
                                над и изтребление на гражданите на България.."
                                Last edited by Jay Gould; 20.02.2011, 21:28.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X