IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България е най-бедната страна в Европа!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• руснаците са друга бира. Те са толкова богати на ресурси, че хич да няма по едно 1000$ на каплак може да има и пак олигарсите да са утра богати. При арабите с петрола е същото.

ако се сравняваме с някой - най-реалистично е да си ги мерим със сърби,румънци,словаци
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
      формално си прав , но юридически не... земята беше на кооперации ( ТКЗС т.е. собствеността беше на кооператорите ) ...
      ткзс-та ги затриха края на 60 и началото на 70-направиха аграрно промишлени комплекси-я как звучи
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
        Те и руснаците имат 90+20 години комунизъм, и по-корав от нашия, а средната им заплата е 1000 евро. Корупцията при тях да споменавам ли?
        Хайде сега 1000 евро да ги направиш $700.
        Хайде и да погледнеш тука и да видиш какви разлики има между отделните региони
        http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...81%D0%B8%D0%B8

ПП: Друг път не почвай с пиенето преди да пишеш глупости

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Бъркаш.Не знам къде си живял ама това със земята че не била държавна по времето на социализма не е вярно.Вярно е само че който работеше в ТКЗС то му даваха по два декара с царевица за лично ползване.Но частна земя със частно земеделие не е имало.Някъде раздаваха по половин декар за градини или бостани на семейство и по декар за лозе това е всичко.Но земята си беше държавна и не можеше отделния човек да решава какво да сее и къде да го продава.
          формално си прав , но юридически не... земята беше на кооперации ( ТКЗС т.е. собствеността беше на кооператорите ) ...

Коментар

• Първоначално изпратено от The_only_one Разгледай мнение
            Най-бедната страна, защото в България имаше 45 + 20 години комунистическо управление, което систематично ограбваше народа в полза на една малка клика от партийни династии и чуждите им господари!
            България не е най бедната страна.Но е вярно че българския народ е невъзпитан мързелив неграмотен тарикат и с голямо самочувствие и претенции.

Коментар

• Георги - и аз понякога съм виждал как хъхряците полагат направо свръхчовешки усилия и усърдие... но САМО когато крадат !!! Да разбиеш 30-годишна бетонна плоча, за да извадиш "жилезуту" хич не е лесно... 108 пъти по-лесно е да взереш под аренда плодородна земя, да засееш и отгледаш нещо - а и по-доходно ще е - но Хъхрю не желае да работи честно, а иска да КРАДЕ, защото е изрод !!

За това, че гнусотняци и евреини са преследвани - мисля, че е по коренно различни причини - евреините са ги преследвали, защото са богати. Още в средновековието често се случвало владетели да затънат в дългове към евреините... и да си разчистят сметките по вторият начин.
              А хъхряците са ги гонили, трепали, кастрирали, защото са зверове... дори ме е срам зверове да ги наричам - защото всяка мечка, вук, лисица в гората в морално и хигиенно отношение стоят неизмеримо по-високо от средният хъхряк !!!
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Браво, много точно мнение (за разлика от предишното, в което твътдеше, яе земята на село била цялата държавна - ми не е вярно, ама грам, и точно от селски човек като теб да го чуя е смешно. Селяните си имаха земя - 5-10 декара на семейство имаше, така че моля без лъжи). - правият в случая е мнозинството. Поне при демокрацията е така, а ние май сме демокрация, вярно от източен тип - с диктатор

Проблемът на Бг винаги е бил само един - големият тарикатлък. Това с работливостта на българина е тотален мит - работен е само българският селянин, гражданинът от време оно си е тарикат - търговийка, манифактурка, еснафче и т.н., За да има кинта за тариката, трябва селянинът да бачка. Е, да, ама запояна миграцията, границите се отвориха, няма го вече софийското гражданство и т.н. и не село не останаха селяни - фсичкуту тарикат се изнесе, защото селянин=баякатор, а никой не ще да бачка. Кой е виновен и защо - може много да се спори, но пътищата за изход пред Бг са два:
                - намиране на нови пазари, с които тарикатите да си правят търговийка (това е наяинът на живот на запдното общество - тарикати, продаващи боклуци на селяните (третия свят)
                - връщане на народа на село и яко бач, ама подплатено с яка държавна субсидия (не слуяайно в Ес 1/4 от целия бюджет е за селско стопанство)

За съжаление аз не виждам кога и как ще стане това - причини много и ти и сам си ги знаеш. Четете Иван Хаджийски бе, хора - изключително точно е описал всичко, а изводите му са валидни и до сега!!!!
                П.С. А българското село е пътник, ако до 2-3 години не се започно яко наливане на кинти там+създаване на отряди за самоотбрана (местне шерифи, на изборен принцип, а не оядени свине, наречени милиционери), което няма как да стане, поне не при тази конюнктура от последните 20 години
                Бъркаш.Не знам къде си живял ама това със земята че не била държавна по времето на социализма не е вярно.Вярно е само че който работеше в ТКЗС то му даваха по два декара с царевица за лично ползване.Но частна земя със частно земеделие не е имало.Някъде раздаваха по половин декар за градини или бостани на семейство и по декар за лозе това е всичко.Но земята си беше държавна и не можеше отделния човек да решава какво да сее и къде да го продава.

Коментар

Най-бедната страна, защото в България имаше 45 + 20 години комунистическо управление, което систематично ограбваше народа в полза на една малка клика от партийни династии и чуждите им господари!
                  Те и руснаците имат 90+20 години комунизъм, и по-корав от нашия, а средната им заплата е 1000 евро. Корупцията при тях да споменавам ли?
                  http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                    Герге,
                    циганите, както и евреите, откакто са се появили, все са гонени.
                    Десетки векове, по целия свят.
                    Ей, големи изверги сме това целия свят, а, Герге?

Или май е обратното?
                    С италианец мога да седна и да изпием бутилка коняк. И ще попитаме за още една. С унгарец, поляк, белгиец също. С руснак да не говорим. Три дена ще пием водка, и пак ще ни е малко!
                    Дори с араби, дето уж не пиели алкохол сме се насвятквали до козирките.
                    Само с евреи е малко трудно човек да намери сродна душа по чашка. А с цигани направо невъзможно.
                    Може и да има, но на мен не ми се е случвало.
                    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

ти си тотално промит мозък (дано поне ти плащат добре за драсканиците, защото на някои тук им се плаща от пр-екипа на герб). Ще ми кажеш ли с колко ти се вдигна благосъстоянието за последните 2 години? А за предишните 12(можеш да го делнеш на 6, за да е по-точно).
                      За такива като теб:

ДА ЖИВЕЕ ВИЖДЪТ И УЧИТЕЛЯТ, ЕДИНСТВЕНИЯТ И НЕПОВТОРИМИЯТ - СВЕТИНЯ МУ, СЛЪНЦЕТО НА НАРОДИТЕ, МОРЪТ ЗА КОМУНИСТИТЕ, БЛЕДАТА СМЪРТ ЗА ДЕСНИТЕ, ПАЛАЯЪТ НА САРАЦИНИТЕ - БОЙКО БОРИСОВ!!!!!!!!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Императора това е твоята гледна точка за нещата.И получаваш отлична оценка.Но има и друга гледна точка.Ти сравняваш всички и си мислиш че след като можеш нещо и другите го могат.А то не е така.Това което за теб е елементарно за друг е изключително трудно.Много пъти съм ти обяснявал че мангалите имат друг софтуер манталитет и ценностнна система.При тях критериите за добро и зло са различни от нашите.Ти хубаво си казваш мнението за тях ама знаеш ли тяхното за теб.Фактите са едно а гледните точки много.Да и аз смятам Андрешко за негодник мързел и тарикат но друг го смята за герой.Та кой е правия в случая?
                        Браво, много точно мнение (за разлика от предишното, в което твътдеше, яе земята на село била цялата държавна - ми не е вярно, ама грам, и точно от селски човек като теб да го чуя е смешно. Селяните си имаха земя - 5-10 декара на семейство имаше, така че моля без лъжи). - правият в случая е мнозинството. Поне при демокрацията е така, а ние май сме демокрация, вярно от източен тип - с диктатор

Проблемът на Бг винаги е бил само един - големият тарикатлък. Това с работливостта на българина е тотален мит - работен е само българският селянин, гражданинът от време оно си е тарикат - търговийка, манифактурка, еснафче и т.н., За да има кинта за тариката, трябва селянинът да бачка. Е, да, ама запояна миграцията, границите се отвориха, няма го вече софийското гражданство и т.н. и не село не останаха селяни - фсичкуту тарикат се изнесе, защото селянин=баякатор, а никой не ще да бачка. Кой е виновен и защо - може много да се спори, но пътищата за изход пред Бг са два:
                        - намиране на нови пазари, с които тарикатите да си правят търговийка (това е наяинът на живот на запдното общество - тарикати, продаващи боклуци на селяните (третия свят)
                        - връщане на народа на село и яко бач, ама подплатено с яка държавна субсидия (не слуяайно в Ес 1/4 от целия бюджет е за селско стопанство)

За съжаление аз не виждам кога и как ще стане това - причини много и ти и сам си ги знаеш. Четете Иван Хаджийски бе, хора - изключително точно е описал всичко, а изводите му са валидни и до сега!!!!
                        П.С. А българското село е пътник, ако до 2-3 години не се започно яко наливане на кинти там+създаване на отряди за самоотбрана (местне шерифи, на изборен принцип, а не оядени свине, наречени милиционери), което няма как да стане, поне не при тази конюнктура от последните 20 години
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Най-бедната страна, защото в България имаше 45 + 20 години комунистическо управление, което систематично ограбваше народа в полза на една малка клика от партийни династии и чуждите им господари!

Коментар

Императора това е твоята гледна точка за нещата.И получаваш отлична оценка.Но има и друга гледна точка.Ти сравняваш всички и си мислиш че след като можеш нещо и другите го могат.А то не е така.Това което за теб е елементарно за друг е изключително трудно.Много пъти съм ти обяснявал че мангалите имат друг софтуер манталитет и ценностнна система.При тях критериите за добро и зло са различни от нашите.Ти хубаво си казваш мнението за тях ама знаеш ли тяхното за теб.Фактите са едно а гледните точки много.Да и аз смятам Андрешко за негодник мързел и тарикат но друг го смята за герой.Та кой е правия в случая?
                            Закона е правия. И според него съдията в прав, а Андрешко е обикновен селски тарикат - който пречи на прилагането на същия този закон.
                            Законите са задължителни, ако ромалез не ги харесват и не смятат да ги спазват - да се махат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Андрешко е негодник и съсел. С глупашката си постъпка нищо не постига - само дето садията ще се появи на сутринта в селото 38 пъти по-зъл. А и кого защитава Андрешко? Станой - който е затънал в дългове поради мързел - и Андрешко не може да си го представи по друг начин, освен пиян на куче в кръчмата. Защо не е опитал да поговори с него, на ум да го научи - да рече: "Приятелю, не се съсипвай с туй поркане, затъваш в едно блато, вземи си гледай земята, бъди отговорен..." и т.н. и т.н.
                              Андрешко е отрицателен герой, тъпо парче, инфантилен глупак, който, уж за да помогне, прави беля, тотрицателен тип е и селският му ортак - пропадналото пиянде Станойко. Не че садията, надутият, безсърдечен, че и циничен тип, е положителен герой. Би бил такъв, ако не изпитваше перверзно удоволствие от това, което вършеше.

Един от двамата положителни герои е споменат туканка - и това е Дорчо. Само те - конете в тази история честно и почтено си вършат работата, без да питаят злоба към никого.

Коментар

• Герге,
                                циганите, както и евреите, откакто са се появили, все са гонени.
                                Десетки векове, по целия свят.
                                Ей, големи изверги сме това целия свят, а, Герге?

Или май е обратното?

Коментар

Working...
                                X