IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови касови апарати - честито на собствениците на търговси обеки!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
    май верно сивата икономика ще расте все повече

    неам думи

    Коментар


    • Няколко дребни сметки.

      1)
      185 000 фирми по два касови апарата средно(и това е минимум)=370 000 апарата.
      Средната цена за "ъпгрейд" на стар апарат е не по-малко от 270лв.(проверено) т.е. 370 000 x 270= 99 900 000лв.
      На пазара за касови апарати играчите са трима, т.е. до Септември, по законов път им е осигурен/гарантиран/продаден минимален оборот от по
      33 300 000лв. (нулите са бая, нали
      2)
      За ежемесечна връзка до НАП отново законово е осигурен/гарантиран/продаден чист доход от по 6лв. на апарат(за абонамент- СИМ карта от мобилен оператор), т.е. 370 000 x 6= [2 220 000лв./месечно, или годишно 26 640 000лв.. И познайте- фирмите са отново три или годишно от въздуха и подарено от мизерниците монополистите си разделят по 8 880 000лв.
      ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!
      За останалите- очаквайте следващата година застрахователите- те са на ход. Първо действие с ГО мина, второто, което предстои е за задължително застраховане на имотите.Банките ги уредиха "насила" да прибират заплатите на хората, та те си траят за момента Чакат си реда.
      П.С.
      Ако някой си мисли, че някой друг, който до този момент не е пускал касови бележки ще започне да го прави само защото е свързан към НАП е честно казано слънчасал.
      П.С.2
      Големите далавери не се правят чрез касови апарати, а чрез монополи и продажни политици и администрации.И пак казвам- големите далавери не се вършат от прошляци с оборот 100-200-500-1000лв. дневно, а онези с оборот над 15 000-20 000-100 000, които имат средства и ресурси и си наемат цели кантори счетоводители и адвокати да им връткат далаверите, та ако ще и през Банк ъф Америка да минават плащанията. Най-големите обирджии са най-големите и богати фирми- това е факт. Една такава фирма крие на месец оборот толкова, колкото дребния бизнес за една цяла година.
      Така че пътя за търсене на пари за хазната е погрешен. Без да се озаптят монополите и разхищението на държавни средства, без да се спре откровения лобизъм, нещата няма да се оправят та ако ще и по един от НАП да стои целодневно в магазинчетата от 12квм.
      Last edited by MILOM; 10.06.2011, 11:04.
      http://milom.blog.bg/

      Коментар


      • Затварят търговски обекти без касови апарати, свързани с НАП
        11:51 09/06/2011
        СОФИЯ (PIA) — —

        185 000 компании, регистрирани по ДДС имат малко повече от 3 месеца, за да свържат касовите си апарати с компютърните системи на Националната агенция за приходите, – съобщиха от НАП.

        До момента около 15 000 фирми, сред които над 3000 бензиностанции са изпълнили законовото изискване. Всеки ДДС търговец, който извършва продажби след края на септември и фискалното му устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП може да бъде глобен с до 10 000 лв. и едновременно с това обектът да бъде запечатан.

        От сервизните фирми, които модифицират касовите апарати или заменят старите модели с нови предупреждават, че с наближаване на крайния срок времето за регистриране на устройствата все повече ще се увеличава поради струпване на заявките. Сега средното време за инсталиране на едно устройство е само час и половина. Ако всички търговци изчакат крайния срок през септември, заявките им няма да могат да бъдат обработени. По данни на НАП 231 големи корпорации имат общо 49 000 касови апарата. Останалите около 150 000 фискални устройства, на които предстои свързване принадлежат на близо 185 000 регистрирани по ДДС фирми и еднолични търговци. До края на август тази година около 4500 фирми от фармацевтичния бранш предстои да изградят дистанционна връзка с приходното ведомство на своите около 10 000 фискални системи, припомнят още от НАП. Всички разходи по закупуване на нови касови апарати или модифициране на вече съществуващи се зачитат за разход за данъчни цели на търговците, припомнят още от НАП.

        „Не искам да плаша никого, но ако един търговец реши да направи дистанционната връзка с НАП в края на септември, почти сигурно сервизните фирми няма да могат да се справят навреме и ще се стигне до запечатване на обекти. Това стана с около 400 бензиностанции в началото на годината ”, каза по повод свързването на касовите апарати с НАП изпълнителният директор на агенцията Красимир Стефанов.
        http://pressclub.bg/institutions/age...609/news-41335
        http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
        Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

        Коментар


        • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
          Да ева и тъпата държава-за кой ли път с закон правят бизнес-и с тая връзка през мобилните оператори-нови 250-300 000 клиента насила-не може ли с предплатени карти,които да важат една година.ТЪПИ,ТЪПИ ГЕРБЕРИ
          Не са тъпи, а за затвор...
          Аман от лобизъм
          Аз не можах да открия един смислен мотив за въвеждането на това.
          За сметка на бсурда - кой ще ги ситематизира тези масиви - че и сега счетоводителите подробно разнасят това инфо, барабар с касовите бонове по всички отчети

          Коментар


          • Още от сега този разход го залагам в цените на стоките и услугите предлагани от мен! Двойно при това! На портебителите- честито!

            Коментар


            • Да ева и тъпата държава-за кой ли път с закон правят бизнес-и с тая връзка през мобилните оператори-нови 250-300 000 клиента насила-не може ли с предплатени карти,които да важат една година.ТЪПИ,ТЪПИ ГЕРБЕРИ
              Last edited by MILOM; 09.06.2011, 12:40.
              http://milom.blog.bg/

              Коментар


              • Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                Не плащаш за Интернет връзка, а за мобилна услуга! Тия 6 лв не зависят от обема на трафика и се разпределят между сервиза, завода, мобилния оператор и държавата (ДДС-то).
                Да де, ама пак не казваш защо като иска нещо НАП не си го плати сам? Човекът иска мобилна услуга си плаща, а сега какво? НАП "била искала" под нечий корпоративен натиск и в нечии корпоративни интереси (то ясно като бял ден), но иска някой друг да плаща сметката?!
                Last edited by Jay Gould; 08.06.2011, 16:08.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                Коментар


                • Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                  Не плащаш за Интернет връзка, а за мобилна услуга! Тия 6 лв се разпределят към сервиза, завода, мобилния оператор и държавата (ДДС-то).
                  Може да не съм много умен, ама недей да ме правиш на балама.
                  Дали ще го наречеш интернет достъп или интернет достъп през мобилна услуга или просто мобилна услуга, все НАП ги ползва когато той си реши, аз никога няма да ги ползвам.

                  Коментар


                  • Не плащаш за Интернет връзка, а за мобилна услуга! Тия 6 лв не зависят от обема на трафика и се разпределят между сервиза, завода, мобилния оператор и държавата (ДДС-то).
                    Просто споделям как е, без да коментирам защо и т.н.
                    Last edited by kev; 08.06.2011, 16:03.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от korker Разгледай мнение
                      Обаче пак не разбрах, защо трябва аз да плащам за интернет достъпа на НАП? Логичното е НАП да си сключи договори с трите мобилни оператори и те да си плащат директно за ползваните услуги, защото НАП ползва услугата, не моята фирма.
                      +++ Едва ли някой ще ти даде смислен отговор, за това въпроса ти е риторичен, но сам по себе си дава отговори за положението с бизнеса и инвестициите в такъв, в България.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Сим картите са вградени в данъчните терминали и в самите нови касови апарати. Абонамента за тях се заплаща на сервизната фирма обслужваща съответният касов апарат. Преди регистрацията на касовия апарат всяка сим карта се регистрира на съответния клиент, и
                        това става автоматично през специален сървър. Предлагат се сим карти и на 3-те мобилни оператора, и всеки може да си избере към кой да се включи в зависимост от това чий сигнал е по-надежден в съответния обект. В цената на новите модели (по принцип) е включена и абонаментната такса към мобилния оператор за 1 година. След като изтече тази година абонамента трябва да се поднови чрез сервизната фирма, към която е договорът за поддръжка. Таксата за сега е 72 лева, т.е. по 6 лв на месец с ДДС, като се заплаща наведнъж или разсрочено при споразумение със сервизната фирма, като после може и да променят това да става примерно на 3 или 6 месеца. Дано съм бил полезен! Лек ден!
                        Благодаря за разяснението, наистина интерсна схема са спретнали.
                        Обаче пак не разбрах, защо трябва аз да плащам за интернет достъпа на НАП? Логичното е НАП да си сключи договори с трите мобилни оператори и те да си плащат директно за ползваните услуги, защото НАП ползва услугата, не моята фирма. Още повече че НАП също трябва да се включи в заработването на 20% печалба които прибира от бизнеса ми, щото аз не прибирам толкова.

                        Коментар


                        • Цялата тази нова далаверка е да се напълнят на някой другари отново джобовете. Бъдете сигурни и това няма да е последната промяна
                          По 6 лева на месец, по 300-500 лева през някоя година, доходен бизнес си е това.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от korker Разгледай мнение
                            Добре изглежда.
                            Аз само един тъп въпрос имам, не се смейте, но не разбрах НАП ли ще раздава SIM картите за GPRS-а, защото все пак НАП ще точи колкото и когато реши?
                            В смисъл как стои въпросът с плащането на сметките за GPRS, защото това си е все пак лукс за страната ни. В нашата компания ползваме кабелен интернет, не си позволяваме да харчим за GPRS.
                            Сим картите са вградени в данъчните терминали и в самите нови касови апарати от завода производител. Абонамента за тях се заплаща на сервизната фирма обслужваща съответният касов апарат. Преди регистрацията на касовия апарат всяка сим карта се регистрира на съответния клиент, и
                            това става автоматично през специален сървър. Предлагат се сим карти и на 3-те мобилни оператора, и всеки може да си избере към кой да се включи в зависимост от това чий сигнал е по-надежден в съответния обект. В цената на новите модели (по принцип) е включена и абонаментната такса към мобилния оператор за 1 година. След като изтече тази година абонамента трябва да се поднови чрез сервизната фирма, към която е договорът за поддръжка. Таксата за сега е 72 лева, т.е. по 6 лв на месец с ДДС, като се заплаща наведнъж или разсрочено при споразумение със сервизната фирма, като после може и да променят това да става примерно на 3 или 6 месеца. Дано съм бил полезен! Лек ден!
                            Last edited by kev; 08.06.2011, 15:57.

                            Коментар


                            • XY плащат ли ти навреме като всичко ти минава по банка при положение че един касов апарат струва 350-400 лв.За новите ми казаха цени от около 400лв. а за връзката с НАП спрягат около 80лв.годишно.Кое е вярно кое не не знам,знам само,че целта е като ти стои един данъчен пред обекта ,а друг пред компа в НАП могат да те заковат без грешка.Друг е въпроса заслужава ли си да работиш без да пускаш касова бележка.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                                Аз приключих с касовия си бизнес! Всичко с фактурки по бамка! НЯМА да си купя апарат! Успех на колегите!
                                +1
                                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

                                Коментар

                                Working...
                                X