IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спрем нашествието на ГМО в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40
    Кое точно "убива" в един ГМО?
    В гена на домат е вкарана добавка от друг ген , който придава сладост.
    В гена на памука и царевицата е добавен ген на организъм резистентен към болести.
    В гена на динята е мушнат ген на тиквата за големина...
    И какво от това? Кое е отровното?
    Разместени и добавяни , но броя на аминокиселините са си 20.
    То и химичните елементи са стотина,но съединения всякакви-и смъртоносни и безобидни Мисля,че в първия пост са дадени линкове към предостатъчно информация за това кое точно убива в ГМО,информация има и в google,всеки сам решава на кое да вярва.Аз лично клоня към мнението,че това си е масов геноцид и
    крачка към т.н."Global enslavement",но да не задълбаваме толкова в тази част.След 20-ина 30 години като започнем масово да страдаме от тези суперпродукти,кръстоски между домат и риба,краставица и крава и прочее,същите тези корпорации ще ни лекуват с техните лекарства...Нема се плашим

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
      Първо, много държа да отбележа, да не асоциирате по никакъв начин ника ми с темата, това е чисто съвпадение.
      Доколкото знам, там където веднъж е засят ГМ зарзават, няма начин никога да поникне нормален такъв, на стотици хиляди декари околовръст.
      Някои искаме да ядем български домати примерно, каквито никъде другаде по света няма. Ама не, ние ще бъдем лишени от правото на избор. Цялата ни територия ще бъде "заразена", България е малка държава, никъде няма да може да се отглежда българския домат. А който иска да яде чисти продукти, ще плаща луди пари за внос от страните, забранили ГМО-тата. Страни, чиито продукти на малкия пръста на нашите не могат да стъпят. Това, ако не е престъпление срещу страната ни, не знам.
      Да не подхващам изобщо темата за монопола върху семената.
      Навсякъде ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ. А доказателства-НИКАКВИ. Доказателства ДНЕС- а не ЩЕ. Американците живеят средно 10 години повече от българите. При това активен живот. При тях възраст от 85-90 години не е нещо ненормално. Пък ядат генномодифицирани гадости. Дали не е това причината?
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първо, много държа да отбележа, да не асоциирате по никакъв начин ника ми с темата, това е чисто съвпадение.
        Доколкото знам, там където веднъж е засят ГМ зарзават, няма начин никога да поникне нормален такъв, на стотици хиляди декари околовръст.
        Някои искаме да ядем български домати примерно, каквито никъде другаде по света няма. Ама не, ние ще бъдем лишени от правото на избор. Цялата ни територия ще бъде "заразена", България е малка държава, никъде няма да може да се отглежда българския домат. А който иска да яде чисти продукти, ще плаща луди пари за внос от страните, забранили ГМО-тата. Страни, чиито продукти на малкия пръста на нашите не могат да стъпят. Това, ако не е престъпление срещу страната ни, не знам.
        Да не подхващам изобщо темата за монопола върху семената.

Коментар

• Кое точно "убива" в един ГМО?
          В гена на домат е вкарана добавка от друг ген , който придава сладост.
          В гена на памука и царевицата е добавен ген на организъм резистентен към болести.
          В гена на динята е мушнат ген на тиквата за големина...
          И какво от това? Кое е отровното?
          Разместени и добавяни , но броя на аминокиселините са си 20.В стомаха от ензими и киселини се разлагат на същите съставки и като неГМО.........
          Както казват в Перник - нема да се плашите...
          Опасни са добавките в месата- добичетата се тъпчат с хормони,стимуланти, антибиотици и те се предават в по-високата скала на хранителната верига - демек в човеците( и затова в САЩ задниците на жените и кравите си приличат...!!!!!)
          Преди 1-2 години излезна една тиква от ХЕИ и каза,че нитратите са полезни....(може би само за вегетарианците, не знам...).
          Спете спокойно...

Коментар

• Майки срещу генноцида бяха, никакви други.
            Тепърва ще видим какво значи глад когато бъде съсипано традиционното българско зарзаватопроизводство.
            Аман от невиждащи по-далеч от гагата си.

Коментар

• Стига смехории!
              Днес се събрали 70-80 души да протестират. Ама те са и за две други клаузи. "Майки за не знам кво си" и т.н.

Десетки протестират срещу законовите промени за ГМО
              13.01.2010 12:39 lev.bg

70-80 души протестират в градинката на Народното събрание. Проявата, организирана от Асоциация „Активни потребители” е срещу предстоящи промени в Закона за генетично модифицираните организми. Група депутати, след които Красимир Велчев и Десислава Танева от ГЕРБ, поканиха трима представители на протестиращите да обсъдят исканията им в парламента.
              Ама това, че ако не са генномодифицираните растения, фермерите ще използват много повече пестициди не се казва. И колко повече ХОРА ще измрат от глад? Също не ги интересува!
              Аман от лицемери!
              Или са заблудени?

Коментар

• Re: nature

Първоначално изпратено от supertrader
                И как ще ги спрете когато това може да стане само с реформа на финансовата система и премахване на хартиените пари , а свръхпечелещите да попадат под ударите на закон който да нарежда изтриването на свръхпечалбите им от системата.Системата в момента е архаична и генерира проблеми и престъпления , тя е опасна..убива дори.Да тази стара финансова система е убиец. Ето едно прекрасно решение за кризата , изтриват се парите на такива компании.Като се каже г.обализация има много идеи и пътища за нейното осъществяване , включително има и такива които са за идеята тя да се осъществи през военна световна диктатура.Крайни варианти винаги има.Цивилизования път обаче е този - електронни пари , електронни данъци..регулации и контрол по правила и прозрачни.Разбира се че Монсанто ще се спрат когато загубят парите и това вече не носи печалба а загуба , иначе просто нямат спиране.Не може да бориш някой който разполага с най новите технологии с финасова система от миналото и деградирала държавност. Кой да ги спре като всички са абдикирали , а те убиват за да печелят.
                Съгласен съм с теб, подобни "корпорации" убиват, за да печелят и ако не спрем да купуваме подобни "продукти" на практика се самоубиваме. Жалко, че парламента ги е одобрил, то не че и без одобрение не се внасят, но поне по-малко.
                Истината е винаги някъде по средата

Коментар

• Re: nature

Първоначално изпратено от supertrader
                  И как ще ги спрете когато това може да стане само с реформа на финансовата система и премахване на хартиените пари , а свръхпечелещите да попадат под ударите на закон който да нарежда изтриването на свръхпечалбите им от системата.Системата в момента е архаична и генерира проблеми и престъпления , тя е опасна..убива дори.Да тази стара финансова система е убиец. Ето едно прекрасно решение за кризата , изтриват се парите на такива компании.Като се каже г.обализация има много идеи и пътища за нейното осъществяване , включително има и такива които са за идеята тя да се осъществи през военна световна диктатура.Крайни варианти винаги има.Цивилизования път обаче е този - електронни пари , електронни данъци..регулации и контрол по правила и прозрачни.Разбира се че Монсанто ще се спрат когато загубят парите и това вече не носи печалба а загуба , иначе просто нямат спиране.Не може да бориш някой който разполага с най новите технологии с финасова система от миналото и деградирала държавност. Кой да ги спре като всички са абдикирали , а те убиват за да печелят.
                  Истината е винаги някъде по средата

Коментар

• The world according to Monsanto: http://www.youtube.com/watch?v=hErvV5YEHkE
                    За съжаление борбата в случая е срещу големи и алчни корпорации

Коментар

• Organ Damage In Rats From Monsanto GMO Corn

A study published in December 2009 in the International Journal of Biological Sciences found that three varieties of Monsanto genetically-modified corn caused damage to the liver, kidneys, and other organs of rats. One of the corn varieties was designed to tolerate broad-spectrum herbicides, (so-called 'Roundup-ready' corn), while the other two contain bacteria-derived proteins that have insecticide properties. The study made use of Monsanto's own raw data. Quoting from the study's 'Conclusions' section: 'Our analysis highlights that the kidneys and liver as particularly important on which to focus such research as there was a clear negative impact on the function of these organs in rats consuming GM maize varieties for just 90 days.

Коментар

• Първоначално изпратено от Фaкушка
                        Първоначално изпратено от gigow
                        Първоначално изпратено от KMETA
                        +1
                        Ако толкова са вредни тези генномодифицирани храни, може ли някой да ми обясни защо в САЩ и Канада в последните години продължителността на живота (и то активен живот) непрекъснато се увеличава?

Гигов искрено ти пожелавам късмет и дълъг живот за да видиш поколението след ОНЯ дядка как се справя.
                        А ти да не си Господ и да знаеш какво ще е поколението на дядката?
                        Препоръчвам ти да прочетеш книгите на Майкъл Крайтън "Състояние на страх" и "Ген". Освен дето са увлекателни ми се струва, че в тях има доста истина. Особено първата.
                        И да четат - все тая.
                        Като си зомбиран - няма значение нищо друго освен собственото мнение.

Интересно - защо не отидете в Замбия да поживеете, да кажете как е - там доколкото разбрах няма ГМО-та.
                        И тогава - за вас предвиждам какъв ли живот?

ПС
                        Ако не се сещате - ще ви кажа.
                        палците ??? ))

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
                          Първоначално изпратено от KMETA
                          +1
                          Ако толкова са вредни тези генномодифицирани храни, може ли някой да ми обясни защо в САЩ и Канада в последните години продължителността на живота (и то активен живот) непрекъснато се увеличава?

Гигов искрено ти пожелавам късмет и дълъг живот за да видиш поколението след ОНЯ дядка как се справя.
                          Препоръчвам ти да прочетеш книгите на Майкъл Крайтън "Състояние на страх" и "Ген". Освен дето са увлекателни ми се струва, че в тях има доста истина. Особено първата.
                          И да четат - все тая.
                          Като си зомбиран - няма значение нищо друго освен собственото мнение.

Интересно - защо не отидете в Замбия да поживеете, да кажете как е - там доколкото разбрах няма ГМО-та.
                          И тогава - за вас предвиждам какъв ли живот?

ПС
                          Ако не се сещате - ще ви кажа.

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA
                            +1

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
                              Първоначално изпратено от madcow
                              Глупава статия от хипита без връзка с реалността...

Първо, до 21 години се расте (бавно и славно). Може да е бил изключение в крайна сметка. Според мен приятеля ти е порастнал поради духа на свободата! На какво го базирам ли? На нищо, както и ти .

+1
                              Днес слушам по радиото , че в САЩ 90 годишен дядка се блъснал с колата си в ресторант. Първо закарал бабата си до мола и отишъл да закуси.
                              А пък идиотизма, че трупът ми нямало да се разложи за 8 години, както било нормално, ами за 12, няма да го коментирам. През оная ми работа кога ще се разложа след смъртта. Това ли е доказателството, че консервантите са вредни? Идиоти!

Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Re: Боже боже, колко глупости може да изпишат в една тема, б

[quote="madcow"]Първо, всички организми са генетично модифицирани! В следствие на милионите години еволюция. Как би трябвало да се постъпи ако се селектира (случайно или не) някой нов сорт пшеница, който е отровен? Еми естествено да се забрани за продажба за храна!!! Дали е селектиран по бавния или по бързия метод е безпредметно.

quote]

Аве цезаре или както ти е ника "Теле лудо" добре че , не си ми на една ръка разстояние.
                                1:Всички организми са селекционирани в рамките на много или малко години но това е природен процес, а не , че някой е решил вкара част от гена на ЕШЕРЕХИЯ КОЛИ в царевицата за да е устоичива на химията с която Я пръскате и много други убиташки открития за които се пръскат луди пари за реклама само и само да има печалба а ,че са утрепани по рождение се крие.
                                2.Не ми отговаряи всички вече знаем за кого работиш!!!
                                3.Евала, че ти се отдава политичеката приказка ама тук си сбъркал форума.Добре си се научил да си хем манипулатор хем фурнаджииска лопата..
                                4. Има още няколко като теб внедерени за борбите тук да земете да си смените форума , че дразните.
                                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Working...
                                X