IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спрем нашествието на ГМО в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: SStoilov

Първоначално изпратено от Forex Master
    Първоначално изпратено от SStoilov
    Може, ама аз имам железно правило.

Каквото не ще да яде котарака, и аз не го ям.
    Явно всеки се спасява поединично.

А моето правило е, колкото по-бързо се разваля една храна толкова по-добра е за ядене! Колкото "по-трайна" е, толкова по-отровна е... Така де, щом бактериите и даже плесените бягат от нещо що трябва аз да съм бунака, който ще се трови с него!
    Прав си, но не мога да чакам пържолките по 1-2 седмици да "втасат" и тогава да ги ям.
    Котаракът си е истината.....

Коментар

Първоначално изпратено от SStoilov

Каквото не ще да яде котарака, и аз не го ям.
      Явно всеки се спасява поединично.

А моето правило е, колкото по-бързо се разваля една храна толкова по-добра е за ядене! Колкото "по-трайна" е, толкова по-отровна е... Така де, щом бактериите и даже плесените бягат от нещо що трябва аз да съм бунака, който ще се трови с него!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Черкезов,защо се правиш на патриот,когато много добре знаеш ,че България е имала и има достатъчно качествен семенен и биологичен материал и би се справила и без Монсанто.Сега обаче актуалната цел е това да бъде унищожено в интерес на Монсанто и с-ие.И ти не си им повече от пръв помощник -т. е.враг на собственият си народ. Какво само като малоумник се натрапваш и защитаваш една античовешка,антихуманна кауза.Стига им лиза задниците на тези от Монсанто.Те и без теб си могат да си пробутват отровите.Не им трябваш.Разбери го.Махай се от форума ,стига брътвежи.Дядо ми не бе ял буклуците на Монсанто,всичко чисто натурално е консумирал и на 68 години носеше по торба цимент под двете си мишци до трета плоча на строежа без да се запъхти.Я сега намери такъв човек.Знам ,че не може да се намери,защото такива продажни душици като тебе отровиха света и природата с химия на Монсанто и кой ли още не.Превръщат хората по най-безмилостен начин в лекарствено зависими,само и само да им прибират парите чрез скъпи и полуефективни медикаменти.Полуефективни и с много странични ефекти ,за да имат още от какво да "лекуват" със следващото си "лекарство".
        Махни се и помни ,че е по-добре да живееш като достоен човек,отколкото като доволна свиня.

Коментар

• Черкезов

Европейските стандарти би трябвало да стряскат , нали виждаш колко са капризни институциите на съюза ...те не се задоволяват с каквото бъде а искат най доброто което могат да вземат и получат.Казват" ей там имате вицепрезидент на Световната банка..я ни го дайте" и го получават.
          D.Y.F-091066

Коментар

Каквото не ще да яде котарака, и аз не го ям. За съжаление отказва и доста сирена и кашкавали. Явно не му понася палмовото масло или каквото беше там.

За колбаси пък да не говорим - само някои луканки .

Първоначално изпратено от supertrader
            Котката ти е слаб учен.

Коментар

• Черкезов

Те първо да ги обозначават пък после да видим кой ще оцелее , пилците се броят на есен.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Черкезов

Вярно имат велики открития и са велики както казват сърбите - големи компании.Има още по велики компании - управляващите компании на инвестиционните фондове са още по..по.., ще ги схрускат като гледам как стоят нещата. На България не и е работа да си вре човката в тази работа , ние сме си за биокултури и чисто земеделие - натурално както го наричат още.
                Макар и малка държавица сме в ЕС , а това означава европейски стандарти и ако тук стане нещо скандално с някоя издънка на генни модификации и пострадат много хора нали се досещаш че пробив в европейските стандарти и проблем който са създали на тези компании няма да им се размине без як даунтренд на цените на акциите им. Ще нахранят акулите с немодифицирания си свръхкапитал.За жалост ще пострадаме , а иначе тя и радацията от Чернобил е полезна за растежа.
                Всъщност какво са открили тези компании и как ги правят нещата ? Имаш ли някаква информация или тя ти липсва.Като човек на науката липсата на информация би трябвало да те дразни.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Прав си. Тебе те интересува само какво се продава в МкДоналдс.

Всъщност я дай едно био-химично обяснение защо котките ми не щат да ядат качествените бургери от споменатата верига .

Първоначално изпратено от Черкезов
                  Мен не ме интересуват храните които ще се продават в магазина.За мен е важно Българският фермер да оцелее, а за тази цел му трябват качествени,евтини и доказали се семена през последните поне 30години.

Д-р.Черкезов, биохимик-иноватор

Коментар

• Мен не ме интересуват храните които ще се продават в магазина.За мен е важно Българският фермер да оцелее, а за тази цел му трябват качествени,евтини и доказали се семена през последните поне 30години.

Д-р.Черкезов, биохимик-иноватор
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• ...

Те да ги обозначават само пък ще следим Черкезов като набива само ГМ дали няма да се похвали с някоя придобивка. Например ако е с крилца няма начин да не се похвали че трафика вече не го бърка и си е решил проблема.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Forex Master

Чакай сега , нищо не се знае..след като са ги разрешили трябва да ги обозначават.Да помислим малко и може да не е толкова зле че няма да ги внасят като обозначени , защото иначе ще ги вкарват необозначени. Те да ги обозначат пък и Черкезов ще си зададе въпроса дали да нагъва ГМ и пиленца има тук ги правят на броилери за 1 месец и няколко дена знам. Трябва да има яки санкции когато не е обозначено , пък който желае като Черкезов може да се оборудва и с рогца и крилца и там каквото се предлага в магазините и търговската мрежа. Вярно е че ако са забранени пък никак няма да ги обозначат.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                          Първоначално изпратено от Aladdin
                          Да не забравяме факта, че в БГ е пълно със слабо интелигентни хора за които всичко непознато си е опасно.
                          Въпросът не е дали да има или няма, батка!!! Въпросът е ДА БЪДЕ ЯСНО И НЕЕДНОЗНАЧНО ОБОЗНАЧЕНО ЗА ДА ЗНАЕШ КАКВО ЯДЕШ!!! Който няма пари или няма нищо против нека да нагъва найлони и картони! Аз държа да не се тровя с генни модификации и искам да знам какво купувам когато купувам плодове и зеленчуци!!!
                          Това е както когато си взимаш булка - Трябва да се видят мамата и татето.
                          д.-.р. Черекезов може да е здрав като сибирски трудовак, но пък е и толкова умен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов
                            Те имат велики открития като раундъп, нутрасуит,.......
                            ... ДДТ , оранжевия агент ....

Коментар

• И именно за да се избегне правната отговорност на всяко безалкохолно е изписано изрично :"Съдържа източник на фенилаланин".
                              Което в прав текст е:"Ние сме ви информирали ,изборът е ваш,да не сте купили !Не носим отговорност."Защото знаят какви глоби понесоха "Филип Морис" за липса на информираност на клиента.
                              И още нещо за аспартама и Доналд Ръмсвелд:
                              "Аспартамът е открит по случайност през 1965 г. от служител в компанията Джи Ди Сърл и Ко докато разработват медикамент срещу язва. Бързо осъзнават потенциала на този химикал и предприемат стъпки за легализирането му. През време на многобройните му изпитания се оказва, че предизвиква много странични ефекти. След като срещат голяма съпротива от редица учени, през 1977 г. в компанията на висок пост е назначен Доналд Ръмсфелд. На 20 януари 1981 г. Роналд Рейгън се заклева като президент на САЩ. Пет дни по-късно шефът на управлението по храните и лекарствата (FDA), които издават разрешения за използването на нови храни и лекарства е отстранен. През февруари, чрез гласуване екипът на Рейгън, в който е и Ръмсфелд избира д-р Артър Хейс за нов началник . На 15 юли 1981 г. аспартам е одобрен за ползване в сухи храни. През юли 83-та е одобрен и за употреба в безалкохолни напитки. През септември същата година д-р Хейс, е принуден да подаде оставка, след като се разбира, че своеволно се е возил на самолета на голяма компания от хранителния бизнес - Дженерал Фуудс. Веднага след напускането му е нает на работа в една от фирмите притежание на Джи Ди Сърл и Ко. Доналд Ръмсфелд вече е президент на корпорацията. През 1985 г. тя е купена от една друга корпорация, която е много добре позната на тези, които се занимават със земеделие, и която беше спомената по-горе - Монсанто, чиято собственост остава до преди няколко години. Сега е част от Пфайзер - може би най-голямата фармацефнична компания в света."
                              За справка :http://www.gradinarstvo.hit.bg/stevia.html

Коментар

• Сладката отрова аспартам
                                Много често се оплакваме от главоболие, световъртеж, страхово безпокойство или депресия. Обяснението – ежедневен стрес. Никой не подозира, че в основата на здравословния проблем стоят различни храни и безалкохолни напитки, съдържащи вредната компонента – АСПАРТАМ.
                                АСПАРТАМЪТ (Е951) е синтетичен подсладител , 200 пъти по-сладък от захарта. Състои се от аминокиселините аспартат и фенилаланин в комбинация с метанол. Всмукването му става в тънките черва, а освободеният метанол се отделя от аспартама при температура 30 градуса и се превръща във формалдехид /смъртоносен невротоксин/. Безвредната дневна доза метанол е 7-8 мг, а в един литър безалкохолна напитка се съдържат 500 мг – 70 пъти повече. Аспартамът влиза в състава на повече от 5000 продукта, в това число безалкохолни с представката “лайт”, дъвка “Орбит”, шоколади, кока-кола, кафе, какао, снакс, конфитюри, витамини, минерали, лекарства. Аспартамът, познат като подсладител Е 951, е създаден в края на 70-те години. Има мозъчно-туморно действие, причинява гърчове. Много проучвания доказват пагубното му влияние върху деца и възрастни. Пораженията са дълготрайни и “тихи”. Необходими са от една до 20 години, докато се натрупат патологични проблеми, а по-късно – появата на първите симптоми. Този подсладител носи милиони долари, управлявани от високи постове във властта – политици, бизнесмени, учени и журналисти, скъпо платени за своето мълчание. Действието на аспартама се усилва, ако беалкохолната напитка се взема на гладно, съхранена при температура над 30 градуса или на пряка слънчева светлина. Компонентите му проникват директно в мозъка и предизвикват главоболие, загуба на съзнание, умствена обърканост, гърчове. Остро и бързо отделяне на инсулин, който изтегля захарта от кръвта, превръща я в мазнини – настъпва затлъстяване. След въвеждането на синтетичния подсладител раковите заболявания в САЩ са скочили с 10%. Независимо от този резултат Световната здравна организация не е забранила напълно ГЕНОЦИДА, наречен АСПАРТАМ. Забранен е само за пилоти и капитани. По време на операцията “Пустинна буря” много от американските войници, консумирали храни и напитки с аспартам, развили “АСПАРТАМОВА БОЛЕСТ”. Оплакванията са десетки: тумор на мозъка, хронична умора, повишена захар и кръвно налягане, депресия. Пренасищането с подсладител Е 951 имитира автоимунни заболявания – мултипленна склероза, Алцхаймер, Паркинсон. Независимо от страшната патология той не само че не е забранен за употреба, а за пореден път прикрит. Прикриването на истината е удобно за производители и търговци. Опасността от появата на силен конкурент на пазара кара висшите служители на фирми-гиганти, свързани с тази порочна верига, да прибягват до непочтени мерки, за да защитят своя бизнес. Ето защо през 1991 г. Америка забрани вноса на използваната от векове като подсладител в Япония билка СТЕВИА, която е 200-300 пъти по-сладка от захарта, и я обяви за опасна. Нещо повече, всички книги, които описват качествата на билката, са конфискувани и унищожени, включително и сборници с готварски рецепти, а производството на билката – забранено.
                                Сега, едва сега, наскоро Националната американска асоциация на производителите на беалкохолни напитки се обяви против употребата на аспартам.
                                В последните години все по-масово се употребява явната "химична отрова" - подсладителят аспартам, който се съдържа в повечето безалкохолни напитки и много други продукти. Той е известен и с други имена като «NutraSweet», «Equal», «Spoonful», Е 951 (чети етикетите!). Аспартамът се използва като подсладител и в други газирани напитки, в прахчетата "Степ", "Танг", както и в някои медикаменти. Според Бети Мартини от Mission Possible: “Аспартамът е единственият генно инженерен продукт, за който ние имаме чисти доказателства, ясни документи и обстоятелствени случаи, показващи масивни епидемии на човешки заболявания и смърт” Освен това той е генетично инжениран хранителен продукт, продаван като хранителна добавка, и е ясно етикетиран на пазарите в САЩ. Това е изключение, след като позицията на САЩ е, че етикетирането на генно инженерните продукти ще изглежда като “негативно етикетиране”, което пък би било спънка за свободната търговия.

Всъщност как този изключително вреден продукт превзема пазара. Какво стои зад него? В “Нутраотрова” (Nutrapoison) Алекс Константин пише: “Фармацевтичната фирма G.D. Searle, работейки в симбиоза с държавни чиновници и конгресмени, подкупваше хората, които проучваха извършваните от нея нарушениа на закона, за да изкара аспартам на пазара.” През 1980 г. Public Board of Inquiry гласува единодушно да отхвърли употребата на аспартама, но с идването на власт на Роналд Рейгън, директорът на Агенцията за храните и лекарствата Артър Хейс разрешава употребата на Нутрасуит. Чрез още много машинации и “игри под масата”, за които тук няма да се спираме, този продукт завладява американския и световния пазар.

Понастоящем аспартам се добавя в повече от 6000 хранителни продукта и напитки, и се продава в почти 100 страни. През 1992 г. Нутрасуит подписа споразумение с компаниите Кока кола и Пепси кола с условието да бъде снабдителят им с аспартам. Най-голямата ирония и същевременно най-ужасяващото е, че този подсладител преобладава предимно в диетичните храни. Това е пълен абсурд - вещество, от което има, както ще видим по-долу, над 10 000 оплаквания и има регистрирани най-малко 92 болестни симптома, да се продава като диетичен продукт. Едва ли хранително-вкусовата промишленост е стигала до по-голямо безумие.
                                Ето някои от продуктите, в които се намира аспартам, като в повечето от тях не е отбелязан на опаковката:
                                • безалкохолни напитки
                                • дъвки без захар
                                • какаови смеси
                                • подсладено кисело мляко
                                • мултивитамини
                                • напитки с кофеин
                                • сокове
                                • разтворими чай и кафе
                                • сосове
                                • бързи закуски
                                "Ако аспартамът се нагрее до 30 С, то метанолът, съдържащ се в аспартама, се превръща във формалдехид, а от последния се образува мравчена киселина, която предизвиква метаболична ацидоза. Отравянето с метанол имитира множествена склероза. В случая с кожната туберкулоза ние открихме, че това заболяване се е разпространило толкова широко, колкото и множествената склероза, особено сред тези, които пият кола лайт и пепси лайт. Аспартам – съдържа токсични киселини, които могат да причинят мозъчни проблеми. Много хора съобщават за замаяност, главоболия, пристъпи, подобни на епилептични и менструални проблеми след употребата на този химикал. Аспартамът съдържа метанол, който се освобождава в дебелите черва, където се преобразува във формалдехид /Б.а. - т.е. формалин, споменавах го в козметиката, тъй като преминава и през кожата/, доказан канцероген. Хроничното излагане на много ниски дози от формалдехид се свързва с повреди в имунната и нервната системи, както и главоболия, общо влошаване на здравето, перманенти имунни увреждания и поредица от други сериозни здравни проблеми.
                                (Източник: Aspartame (Nutrasweet) slow death)

Коментар

Working...
                                X