Първоначално изпратено от BattleRoyal
Първоначално изпратено от Черкезов
" Здравейте, името ми е Георги Иванов Димитров.Аз съм вазпитаник на Аграрния университет ,град Пловдив.Студент съм трета година и зад гърба си имам 2 години практика в Англия и квалификация за бригадир(супервайзър). WTF ????
....
Всяко второ циганче страда от недохранване!
Когато си помислите да създавате натиск върху парламента за подобна "кауза", извикайте в съзнанието си тези беззащитни, напълнени със сълзи детски очички, които отново са потънали в печал, поради системно недохранване...
д-р Черкезов
....
Всяко второ циганче страда от недохранване!
Когато си помислите да създавате натиск върху парламента за подобна "кауза", извикайте в съзнанието си тези беззащитни, напълнени със сълзи детски очички, които отново са потънали в печал, поради системно недохранване...
д-р Черкезов
п.п.майка ми работеше дъъъъъъълги години в института по генетика - сега се изнесе на село и сама си гледа каквото може за храна - храна от магазина само в краен случай - смЕтай...
За да си фен на ГМО трябва да си тотално необразован и неосведомен или просто да ти плащат - при теб още се колебая кое е - може и двете...
пп черкезов къде са ти отговорите на това
Първоначално изпратено от marketleverage
Първоначално изпратено от marketleverage
ГМО не се нуждае от реклама. Фермерите са добре запознати, просто не мога да остана безучастен, при положение че се изопачава истината и се насажда манипулация относно ГМО.
д-р.Черкезов
д-р.Черкезов
още не си отговорил на това че те хвнаха в опит за манипулация
Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
Надпреварвате се да пишете излишно. Искате или не, правителството ще въведе ГМО, ако България иска да остане в Евро съюза и да има благоволението на САЩ.
На пролет ще има засадени хиляди декари, имам информация от кухнята.
Д-р.Черкезов
На пролет ще има засадени хиляди декари, имам информация от кухнята.
Д-р.Черкезов
Много те моля да поясниш конкретно и точно с какво точно отказа от приемането на ГМО на наша територия ще застрашим членството си в Евросъюза.
Иначе да, има сериозни предпоставки това да се случи, предвид това кои са заинтересовани това да се случи. Но това не означава, че не трябва да опитаме да ги спрем.
П.п. и през ум не ми е минавало, че ще ме занимаят някога земеделски въпроси.
Ако не либерализираме закона за ГМО, няма да се учудя ако фермерите във България, блокираме границата с Гърция.
Просто ще бъдем съсипани!!!
Просто ще бъдем съсипани!!!
като имаме това
http://forum.investor.bg/viewtopic.p...072211#1072211
Опасностите за българското земеделие са свързани най-вече с пазарите. Защото в ЕС няма търсене на ГМО. България ще загуби не само пазари, но и имидж. Ако ние искаме да бъдем страна с развит туризъм, не би било добре за имиджа ни. Още през деветдесетте Австрия например забрани много мутанти с аргумента, че иска да развива туризма, който неминуемо е свързан с качеството на храната. Същите аргументи са и в Гърция. В Австрия и Италия искат да развиват едно земеделско производство, което не би накърнило традиционното производство на земеделски продукти. Това са аргументите, поради които те отхвърлят каквато и да е употреба на ГМО.
това
http://forum.investor.bg/viewtopic.p...072616#1072616
СТАНОВИЩЕ
Относно: Предложение за изменение на закона за генетично модифицираните организми
Ние, фермерите от социалната мрежа FERMER.BG (около 6000 члена), преди приемане на поправките в Закона за генно модифицираните организми отново апелираме към институциите на Република България следното:
1. Предложените промени в закона пораждат недоверие, а не успокоение. Смятаме, че те са твърде либерални и въпреки бюрократичните пречки, не могат да защитят надеждно както биологичното, така и конвенционалното земеделие. Предложената схема за контрол на ГМО може да забави, но не и да предотврати регистрацията и разпространението им.
2. Изхождайки от фактите, смятаме съвместното съществуване на ГМО както с биоземеделието, така и с конвенционалното земеделие за невъзможно. Отстоянията са само формалност и не могат да предотвратят щетите. Реална е опасността и за биоразнообразието.
Относно: Предложение за изменение на закона за генетично модифицираните организми
Ние, фермерите от социалната мрежа FERMER.BG (около 6000 члена), преди приемане на поправките в Закона за генно модифицираните организми отново апелираме към институциите на Република България следното:
1. Предложените промени в закона пораждат недоверие, а не успокоение. Смятаме, че те са твърде либерални и въпреки бюрократичните пречки, не могат да защитят надеждно както биологичното, така и конвенционалното земеделие. Предложената схема за контрол на ГМО може да забави, но не и да предотврати регистрацията и разпространението им.
2. Изхождайки от фактите, смятаме съвместното съществуване на ГМО както с биоземеделието, така и с конвенционалното земеделие за невъзможно. Отстоянията са само формалност и не могат да предотвратят щетите. Реална е опасността и за биоразнообразието.
Коментар