не искам да бъда груб, но Евдокия Манева е поредната продажна св.ня в министерството на екологията
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да спрем нашествието на ГМО в България!
Collapse
X
-
Сега в предаването "На четири очи" споменаха, че вчера ГМО е било обект на "Темата на Нова". Ето го предаването:
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2395/
Има интересни неща, включително и Черкезов. Само му вижте мутрата.
А дали този тук е истинския Черкезов не е от голямо значение. Важното е, че поддържа жегата.
Въпреки че като му гледам ентелегетната мутра, нищо чудно и да е той!
Коментар
-
Дрънкането за опастността от ГМО е същото като дрънкането за опастността от глобалното затопляне в следствие на натрупване на парникови газове.
От същия сорт бяха и приказките за опастността от свинския грип. Или опасността от ДДТ. Баба ми помня как ръсеше с ДДТ, пък потомството което остави беше здраво. И тя умря на 80.
Тук най-ретроградна роля играят медиите. Те имат полза да ни плашат със всякакви ужаси, за да могат да се продават, а от там и да властват. Същата роля имат и една част от политиците, които експлоатират създадените от тях съвместно с медиите страхове на хората. Те създават страховете и ги подсилват за да могат да живеят в огромни имения, да пътуват по света с частния си реактивен самолет и да ни разправят колко е опасно глобалното затопляне или ГМО. За справка бившия американския вицепрезидент Ал Гор. Живее си в огромното имение, пътува си с частния реактивен самолет за да убеждава бедните да си останат бедни, щото това било добре за белите мечки.
На това аз казвам:
Ай сиктир!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PyramidПърво, нека се извиня, че не съм прочел над 500 мнения досега в темата - просто не успявам - и, второ, нека се уточним: Не лобирам, никой не ме е ангажирал - правя го по собствено виждане.
Та,
Във върлото отричане на ГМО виждам поредната мания за преследване и намек за лов на вещици, например. Виждам още ангажиране общественото внимание с поредната отклоняваща активност - само и само, някой междувременно да може да гепи и бяга. По-полека, братя българи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40Първоначално изпратено от ЧеркезовАз съм Д-р Черкезов, биохимик - иноватор, следвал и завършил в Англия.
Бих искал да ви цитирам мнението на един мой колега и ученик, което напълно споделям!
През 70-те години на миналия век 80 %от икономиката на държавата ни е ГЕННО МОДИФИЦИРАНИТЕ РАСТЕНИЯ И ЗЕМЕДЕЛИЕТО В БЪЛГАРИЯд-р Черкезов
През 70 години никой не е чувал за ГМО, защото никой не е пипал в ДНК и РНК на клетката. Идея са си нямали хората за какво става въпрос от научна гледна точка....
По въпроса са "работели" само писателите-фантасти....
нищо - ще се научи, има още 2 години до дипломирането си..... после цял живот практика и т.н. ако живота ще го научи..... така твърдеше дядо ми, а той беше честен и достоен българин християнин!това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunterПървоначално изпратено от Черкезов" Здравейте, името ми е Георги Иванов Димитров.Аз съм вазпитаник на Аграрния университет ,град Пловдив.Студент съм трета година и зад гърба си имам 2 години практика в Англия и квалификация за бригадир(супервайзър).
д-р Черкезов
Ехеее. Да си жив и здрав студенте. С това име от празници няма да се оттървеш. Пожелавам ти женати да е с моминско име Цветелина Христова Спасова и да кръщавате дечицата на Мария, Атанас, Трифон, Васил. Айде 4 деца стигат.
п.п.
Не бих се бъзикал със студента, но ми изглежда да е измислен персонаж.
Ако не съм прав - моментално се извинявам.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Monsanto и Halliburton заемат първите места в списъка на транснационалните корпорации с най-нисък морал според индекса на швейцарската изследователска компания Covalence SA, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Индексът се изготвя въз основа на количествени и качествени показатели по 45 критерии, включително спазване на трудовото законодателство, рециклирането на отпадъците и отношението към правата на човека. Лидерът в антикласацията Monsanto е базиран в американския щат Мисури и е най-голям световен производител на генномодифицирани семена. Тази компания е известна с враждебното си отношение към дребните фермери, с които често се съди по обвинения в "нарушаване на патентни права".http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов" Здравейте, името ми е Георги Иванов Димитров.Аз съм вазпитаник на Аграрния университет ,град Пловдив.Студент съм трета година и зад гърба си имам 2 години практика в Англия и квалификация за бригадир(супервайзър).
д-р Черкезов
Ехеее. Да си жив и здрав студенте. С това име от празници няма да се оттървеш. Пожелавам ти женати да е с моминско име Цветелина Христова Спасова и да кръщавате дечицата на Мария, Атанас, Трифон, Васил. Айде 4 деца стигат.
п.п.
Не бих се бъзикал със студента, но ми изглежда да е измислен персонаж.
Ако не съм прав - моментално се извинявам.
Коментар
-
Какви видове ГМ храни присъстват на българския пазар и пазара на ЕС?
До юни, 2007 г. в България не е постъпвало заявление за пускане на пазара на ГМ
храни. Това обаче не означава, че на българския пазар няма такива храни. 28-те
Регионални инспекции за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ)
извършват контрол на пазара в България, като досега проверките са показали
наличието на следните ГМ продукти на българския пазар:
4 Царевично брашно: българско производство и внос
4 Пуканки: внос
4 Соево брашно: внос
4 Колбаси (със съставки от ГМ соеви зърна): българско производство
4 Соеви изолати и гранулати: внос
Всеки разрешен в ЕС продукт може да се пуска законно на българския пазар. Няколко са разрешените от ЕС ГМО и ГМ хранителни продукти. Това са предимно няколко хибрида ГМ царевица, ГМ соя и ГМ рапица. Тези култури много рядко се консумират директно и се използват за производството на някои преработени храни. Например, от царевица се произвеждат брашно, грис, масло, нишесте,
глюкоза, които допълнително се преработват при производството на храните, в които се влагат - консервирани храни, храни на зърнена основа, инстантни супи, майонеза, тестени изделия и сладкиши и др. Има един вид ГМ сладка царевица, която е разрешена за директна консумация от човека – това е вид царевица, устойчива към хербициди.Соевите зърна се използват при производството на храни и хранителни съставки като растително масло, соеви сосове, тофу, гранулати,лецитин, които присъстват като съставки в редица преработени храни като шоколад, сладкарски изделия, сосове, тестени изделия,дресинги и колбаси, последните от които бяха открити и на българския пазар. При соевите зърна например вече почти не се срещат“свободни от ГМО”. Трябва да се подчертае, че в много случаи самите ГМ хранителни съставки и ГМ храни в готовия си вид не
съдържат ГМО, тъй като те просто са получени чрез или от ГМО . Семената на рапица се използват основно
http://new.ncphp.government.bg/files/GM%20_food_brochure(1).pdf
ИЗСЛЕДВАНЕ НА ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ В ПЕРИОДА 2004-2009 г.
http://www.sriokoz.com/documents/tem...od_sept_09.htm[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЧеркезовАз съм Д-р Черкезов, биохимик - иноватор, следвал и завършил в Англия.
Бих искал да ви цитирам мнението на един мой колега и ученик, което напълно споделям!
През 70-те години на миналия век 80 %от икономиката на държавата ни е ГЕННО МОДИФИЦИРАНИТЕ РАСТЕНИЯ И ЗЕМЕДЕЛИЕТО В БЪЛГАРИЯд-р Черкезов
През 70 години никой не е чувал за ГМО, защото никой не е пипал в ДНК и РНК на клетката. Идея са си нямали хората за какво става въпрос от научна гледна точка....
По въпроса са "работели" само писателите-фантасти....
Коментар
-
Първоначално изпратено от PyramidПърво, нека се извиня, че не съм прочел над 500 мнения досега в темата - просто не успявам - и, второ, нека се уточним: Не лобирам, никой не ме е ангажирал - правя го по собствено виждане.
Та,
Във върлото отричане на ГМО виждам поредната мания за преследване и намек за лов на вещици, например. Виждам още ангажиране общественото внимание с поредната отклоняваща активност - само и само, някой междувременно да може да гепи и бяга. По-полека, братя българи.
Това ще е нещо като експеримент и ще ми е много интересно /а сигурен съм и на другете уцастници/ как Черкезов повлиява и в какво успява да убеди незапознатите с темата.
Моляте, напиши после мнението си.
Поздрави.
Коментар
-
Първо, нека се извиня, че не съм прочел над 500 мнения досега в темата - просто не успявам - и, второ, нека се уточним: Не лобирам, никой не ме е ангажирал - правя го по собствено виждане.
Та,
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЧеркезовМоля без обиди! Единствените иследвания които доказват не6то за ГМО е, 4е вузпроизводителните способнисти у добитака се намаляжат с 50%! Това е добра новина. По малко хора и зижотни, по 4ист свят. Няма да се налага да се водят воини за вода и хляб, нито да се произвездат вируси и бактерии в лабораториите.
д-р.Черкезов
Коментар
Коментар