IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спрем нашествието на ГМО в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• не искам да бъда груб, но Евдокия Манева е поредната продажна св.ня в министерството на екологията
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Сега в предаването "На четири очи" споменаха, че вчера ГМО е било обект на "Темата на Нова". Ето го предаването:

http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2395/

Има интересни неща, включително и Черкезов. Само му вижте мутрата.

А дали този тук е истинския Черкезов не е от голямо значение. Важното е, че поддържа жегата.

Въпреки че като му гледам ентелегетната мутра, нищо чудно и да е той!

Коментар

• Това беше от сорта на "Дядо ми пушеше по 2 кутии на ден и доживя до 80" или "Всички са маскари".

Коментар

• Дрънкането за опастността от ГМО е същото като дрънкането за опастността от глобалното затопляне в следствие на натрупване на парникови газове.
          От същия сорт бяха и приказките за опастността от свинския грип. Или опасността от ДДТ. Баба ми помня как ръсеше с ДДТ, пък потомството което остави беше здраво. И тя умря на 80.
          Тук най-ретроградна роля играят медиите. Те имат полза да ни плашат със всякакви ужаси, за да могат да се продават, а от там и да властват. Същата роля имат и една част от политиците, които експлоатират създадените от тях съвместно с медиите страхове на хората. Те създават страховете и ги подсилват за да могат да живеят в огромни имения, да пътуват по света с частния си реактивен самолет и да ни разправят колко е опасно глобалното затопляне или ГМО. За справка бившия американския вицепрезидент Ал Гор. Живее си в огромното имение, пътува си с частния реактивен самолет за да убеждава бедните да си останат бедни, щото това било добре за белите мечки.
          На това аз казвам:
          Ай сиктир!
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
            Първо, нека се извиня, че не съм прочел над 500 мнения досега в темата - просто не успявам - и, второ, нека се уточним: Не лобирам, никой не ме е ангажирал - правя го по собствено виждане.
            Та,
            Във върлото отричане на ГМО виждам поредната мания за преследване и намек за лов на вещици, например. Виждам още ангажиране общественото внимание с поредната отклоняваща активност - само и само, някой междувременно да може да гепи и бяга. По-полека, братя българи.
            Или иначе казано бедните да мрат

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
              Първоначално изпратено от Черкезов
              Аз съм Д-р Черкезов, биохимик - иноватор, следвал и завършил в Англия.
              Бих искал да ви цитирам мнението на един мой колега и ученик, което напълно споделям!
              През 70-те години на миналия век 80 %от икономиката на държавата ни е ГЕННО МОДИФИЦИРАНИТЕ РАСТЕНИЯ И ЗЕМЕДЕЛИЕТО В БЪЛГАРИЯд-р Черкезов
              Какъвто учителя, такъв и ученика.....Тъпи тикви....

През 70 години никой не е чувал за ГМО, защото никой не е пипал в ДНК и РНК на клетката. Идея са си нямали хората за какво става въпрос от научна гледна точка....
              По въпроса са "работели" само писателите-фантасти....
              човека не прави разлика между създаване на нов сорт и бърникането в клетките!
              нищо - ще се научи, има още 2 години до дипломирането си..... после цял живот практика и т.н. ако живота ще го научи..... така твърдеше дядо ми, а той беше честен и достоен българин християнин!
              това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter
                Първоначално изпратено от Черкезов
                " Здравейте, името ми е Георги Иванов Димитров.Аз съм вазпитаник на Аграрния университет ,град Пловдив.Студент съм трета година и зад гърба си имам 2 години практика в Англия и квалификация за бригадир(супервайзър).

д-р Черкезов

Ехеее. Да си жив и здрав студенте. С това име от празници няма да се оттървеш. Пожелавам ти женати да е с моминско име Цветелина Христова Спасова и да кръщавате дечицата на Мария, Атанас, Трифон, Васил. Айде 4 деца стигат.

п.п.
                Не бих се бъзикал със студента, но ми изглежда да е измислен персонаж.
                Ако не съм прав - моментално се извинявам.
                И аз това подозирам. Доста е неправдоподобен, макар че какво ли няма по света.
                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Monsanto и Halliburton заемат първите места в списъка на транснационалните корпорации с най-нисък морал според индекса на швейцарската изследователска компания Covalence SA, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Индексът се изготвя въз основа на количествени и качествени показатели по 45 критерии, включително спазване на трудовото законодателство, рециклирането на отпадъците и отношението към правата на човека. Лидерът в антикласацията Monsanto е базиран в американския щат Мисури и е най-голям световен производител на генномодифицирани семена. Тази компания е известна с враждебното си отношение към дребните фермери, с които често се съди по обвинения в "нарушаване на патентни права".
                  http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов
                    " Здравейте, името ми е Георги Иванов Димитров.Аз съм вазпитаник на Аграрния университет ,град Пловдив.Студент съм трета година и зад гърба си имам 2 години практика в Англия и квалификация за бригадир(супервайзър).

д-р Черкезов

Ехеее. Да си жив и здрав студенте. С това име от празници няма да се оттървеш. Пожелавам ти женати да е с моминско име Цветелина Христова Спасова и да кръщавате дечицата на Мария, Атанас, Трифон, Васил. Айде 4 деца стигат.

п.п.
                    Не бих се бъзикал със студента, но ми изглежда да е измислен персонаж.
                    Ако не съм прав - моментално се извинявам.

Коментар

• Какви видове ГМ храни присъстват на българския пазар и пазара на ЕС?
                      До юни, 2007 г. в България не е постъпвало заявление за пускане на пазара на ГМ
                      храни. Това обаче не означава, че на българския пазар няма такива храни. 28-те
                      Регионални инспекции за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ)
                      извършват контрол на пазара в България, като досега проверките са показали
                      наличието на следните ГМ продукти на българския пазар:
                      4 Царевично брашно: българско производство и внос
                      4 Пуканки: внос
                      4 Соево брашно: внос
                      4 Колбаси (със съставки от ГМ соеви зърна): българско производство
                      4 Соеви изолати и гранулати: внос
                      Всеки разрешен в ЕС продукт може да се пуска законно на българския пазар. Няколко са разрешените от ЕС ГМО и ГМ хранителни продукти. Това са предимно няколко хибрида ГМ царевица, ГМ соя и ГМ рапица. Тези култури много рядко се консумират директно и се използват за производството на някои преработени храни. Например, от царевица се произвеждат брашно, грис, масло, нишесте,
                      глюкоза, които допълнително се преработват при производството на храните, в които се влагат - консервирани храни, храни на зърнена основа, инстантни супи, майонеза, тестени изделия и сладкиши и др. Има един вид ГМ сладка царевица, която е разрешена за директна консумация от човека – това е вид царевица, устойчива към хербициди.Соевите зърна се използват при производството на храни и хранителни съставки като растително масло, соеви сосове, тофу, гранулати,лецитин, които присъстват като съставки в редица преработени храни като шоколад, сладкарски изделия, сосове, тестени изделия,дресинги и колбаси, последните от които бяха открити и на българския пазар. При соевите зърна например вече почти не се срещат“свободни от ГМО”. Трябва да се подчертае, че в много случаи самите ГМ хранителни съставки и ГМ храни в готовия си вид не
                      съдържат ГМО, тъй като те просто са получени чрез или от ГМО . Семената на рапица се използват основно
                      http://new.ncphp.government.bg/files/GM%20_food_brochure(1).pdf

ИЗСЛЕДВАНЕ НА ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ В ПЕРИОДА 2004-2009 г.
                      http://www.sriokoz.com/documents/tem...od_sept_09.htm
                      [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

Аз съм Д-р Черкезов, биохимик - иноватор, следвал и завършил в Англия.
                        Бих искал да ви цитирам мнението на един мой колега и ученик, което напълно споделям!
                        През 70-те години на миналия век 80 %от икономиката на държавата ни е ГЕННО МОДИФИЦИРАНИТЕ РАСТЕНИЯ И ЗЕМЕДЕЛИЕТО В БЪЛГАРИЯд-р Черкезов
                        Какъвто учителя, такъв и ученика.....Тъпи тикви....

През 70 години никой не е чувал за ГМО, защото никой не е пипал в ДНК и РНК на клетката. Идея са си нямали хората за какво става въпрос от научна гледна точка....
                        По въпроса са "работели" само писателите-фантасти....

Коментар

• Малко по-късно, става ли? Компът не е мой, на гости съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                            Първо, нека се извиня, че не съм прочел над 500 мнения досега в темата - просто не успявам - и, второ, нека се уточним: Не лобирам, никой не ме е ангажирал - правя го по собствено виждане.
                            Та,
                            Във върлото отричане на ГМО виждам поредната мания за преследване и намек за лов на вещици, например. Виждам още ангажиране общественото внимание с поредната отклоняваща активност - само и само, някой междувременно да може да гепи и бяга. По-полека, братя българи.
                            Сигурно нямаш време за цялата тема, но моля те, върни се в началото и прочети само мненията на доктора. Кратки са и не много на брой.
                            Това ще е нещо като експеримент и ще ми е много интересно /а сигурен съм и на другете уцастници/ как Черкезов повлиява и в какво успява да убеди незапознатите с темата.
                            Моляте, напиши после мнението си.
                            Поздрави.

Коментар

• Първо, нека се извиня, че не съм прочел над 500 мнения досега в темата - просто не успявам - и, второ, нека се уточним: Не лобирам, никой не ме е ангажирал - правя го по собствено виждане.
                              Та,

Коментар

Моля без обиди! Единствените иследвания които доказват не6то за ГМО е, 4е вузпроизводителните способнисти у добитака се намаляжат с 50%! Това е добра новина. По малко хора и зижотни, по 4ист свят. Няма да се налага да се водят воини за вода и хляб, нито да се произвездат вируси и бактерии в лабораториите.

д-р.Черкезов
                                Теб слуша ли те главата? наистина си мисля, че си някой хванат от гората за да лобира. научи се първо да не си мислиш че пишеш на българо-латиница, а само на кирилица. второ. я се виж какво си написал. намалявали се възпроизводителните способности - добра новина- по-малко ХОРА? ти си болен!!!

Коментар

Working...
                                X