Оказа се, че монетите не са точно както ги описах снощи, малката е 10 лева с Фердинанд от 1894г, а стотачето е пак с Фердинанд, само че вече от 1908г. Лошото е, че на голямата има запоена халкичка, предполагам че това е доста сериозна повреда от нумизматична гледна точка. А освен тях излязоха две шепи най различни дребосъци, френски, английски и руски,дайе и 10 златни долара с индианец на тях. Има и някакви сребърни шилинги по 25, 50 и 100. Това пък колекционира ли го някой?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
По НЕточно можеш ли? Ако са от масовите - нямат голяма стойност. Медно-никеловите от с номинал 2 кинта (например от голямата серия 1981-ва) са с тираж по 300 000, а сребърните от същата "реколта" по 200 000. Всеки търговец на монети ще ти ги купи, ако са в добро състояние, но ще ти даде малко пари... щото и той няма как да ги продаде скъпо. А основният проблем е, че в БНБ все още се продават почти всички от тях. Най добре погледни в сайтът на бамката и проверявай - сребърните от сериите, които посочих се продават все още на гишетата и по 13 кинта и сигур ще се продават и след 18 години все още. :-(Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Царство? Това значи 1912 година ли? Ами тиражите са съответно 75 000 и 5 000 Значи са ценни, особено стотарката.
Тегло - 6,45 и 32,25 грама...
Аз голямата под 1 800 кинта не бих я дал, ако ще пистолет да ми насочат... Малката е по-голям тираж, сигур по-лесно се намира. Ако можеш - снимай ги - и качи снимчичките да ги видим.
БАНДА - СЕТИХ СЕ - ЗАЩО ВСЕКИ НЕ ПРАЩА СНИМКИТЕ НА РАЗНИ ЦЕННИ ПАРИЧКИ КОЛЕГАТА ПЕТРОВ - И ТОЙ ДА ГИ КАЧВА В СВОЯТА СТРАНИЦА В СНИМКАТА, КАТО ПИШЕ ОТДОЛУ ЧИИ СА И ДАЛИ СЕ ПРОДАВАТ?
ПЕТРОВ, АКО ТИ НЕ ЩЕШ, АЗ БИХ СЕ ЗАЕЛ СО ТАЯ РАБОТА - ТАКА ЩЕ СИ СФОРМИРАМЕ ИНТЕРНЕТ-БОРСИЧКА ЗА ПАРИЧКИ ЕДИН ВИД... :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
сори, 4е малко съм ти zаимствал ника в снимка.бг, сега мисля да по4на да събирам от тия немските "въzпоменателни" монети, ама от по_старите от 70те и 80те години. Нов съм в тая област, но про4етох 4е 4овек трябва да се ориентира (въzможно рано) към няква определена тематика, напр. животни , или космос или истори4ески ли4ности. Виждал съм и оба4е монети се4ени напр. в Конго или друга африканска страна, нещо от сорта на "50 год. от смъртта на А. Айнщайн", та се 4удя дали не се раzводнява много паzара на монети, и дали е гарантирано 4е след 10 или 20 год. стойността на монетите ще нарасне? Ей сега в Германия пуснаха монета по слу4ай иzборите ( с Ангела Меркел и Герхард)???
Мога да се zамисля да ти продам китайската Панда, и Конрад Аденауер ( то не е и монета). В Бг достигат ли такива монети? Има ли фирми дето се zанимават с внос на монети?
Коментар
-
снимки
ето ви снимки на 3 монети, купих ги наскоро и са ми първите
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=9771
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=9771
Ако има някой да раzбира, zа колко могат да се продадат в БГ?
Коментар
Коментар