IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Оказа се, че монетите не са точно както ги описах снощи, малката е 10 лева с Фердинанд от 1894г, а стотачето е пак с Фердинанд, само че вече от 1908г. Лошото е, че на голямата има запоена халкичка, предполагам че това е доста сериозна повреда от нумизматична гледна точка. А освен тях излязоха две шепи най различни дребосъци, френски, английски и руски,дайе и 10 златни долара с индианец на тях. Има и някакви сребърни шилинги по 25, 50 и 100. Това пък колекционира ли го някой?

Коментар

• По НЕточно можеш ли? Ако са от масовите - нямат голяма стойност. Медно-никеловите от с номинал 2 кинта (например от голямата серия 1981-ва) са с тираж по 300 000, а сребърните от същата "реколта" по 200 000. Всеки търговец на монети ще ти ги купи, ако са в добро състояние, но ще ти даде малко пари... щото и той няма как да ги продаде скъпо. А основният проблем е, че в БНБ все още се продават почти всички от тях. Най добре погледни в сайтът на бамката и проверявай - сребърните от сериите, които посочих се продават все още на гишетата и по 13 кинта и сигур ще се продават и след 18 години все още. :-(
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• A da mi kajete imat li nqkakva stoinost iubileinite moneti ot predi 1989 godina.Imam dosta razli4ni
        Лешояда е търпелива птица

Коментар

• Царство? Това значи 1912 година ли? Ами тиражите са съответно 75 000 и 5 000 Значи са ценни, особено стотарката.
          Тегло - 6,45 и 32,25 грама...
          Аз голямата под 1 800 кинта не бих я дал, ако ще пистолет да ми насочат... Малката е по-голям тираж, сигур по-лесно се намира. Ако можеш - снимай ги - и качи снимчичките да ги видим.
          БАНДА - СЕТИХ СЕ - ЗАЩО ВСЕКИ НЕ ПРАЩА СНИМКИТЕ НА РАЗНИ ЦЕННИ ПАРИЧКИ КОЛЕГАТА ПЕТРОВ - И ТОЙ ДА ГИ КАЧВА В СВОЯТА СТРАНИЦА В СНИМКАТА, КАТО ПИШЕ ОТДОЛУ ЧИИ СА И ДАЛИ СЕ ПРОДАВАТ?
          ПЕТРОВ, АКО ТИ НЕ ЩЕШ, АЗ БИХ СЕ ЗАЕЛ СО ТАЯ РАБОТА - ТАКА ЩЕ СИ СФОРМИРАМЕ ИНТЕРНЕТ-БОРСИЧКА ЗА ПАРИЧКИ ЕДИН ВИД... :-)

Коментар

• Каква стойност имат 20 и 100 лева от Царство България, златни, без механични повреди и в сравнително добро състояние? Днес случайно ги намерих...

Коментар

• Не съм чувал такъв бизнес, мамка му.
              По-добре се ориентирай към редки монети с малък и регламентиран тираж. :-)

Коментар

• сори, 4е малко съм ти zаимствал ника в снимка.бг, сега мисля да по4на да събирам от тия немските "въzпоменателни" монети, ама от по_старите от 70те и 80те години. Нов съм в тая област, но про4етох 4е 4овек трябва да се ориентира (въzможно рано) към няква определена тематика, напр. животни , или космос или истори4ески ли4ности. Виждал съм и оба4е монети се4ени напр. в Конго или друга африканска страна, нещо от сорта на "50 год. от смъртта на А. Айнщайн", та се 4удя дали не се раzводнява много паzара на монети, и дали е гарантирано 4е след 10 или 20 год. стойността на монетите ще нарасне? Ей сега в Германия пуснаха монета по слу4ай иzборите ( с Ангела Меркел и Герхард)???
                Мога да се zамисля да ти продам китайската Панда, и Конрад Аденауер ( то не е и монета). В Бг достигат ли такива монети? Има ли фирми дето се zанимават с внос на монети?

Коментар

• Видях - "адаш" продаваш ли някои от тях?

Коментар

• снимки

ето ви снимки на 3 монети, купих ги наскоро и са ми първите
                    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=9771
                    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=9771
                    Ако има някой да раzбира, zа колко могат да се продадат в БГ?

Коментар

• каква цена предлагаш за монетата с изображение на Наполеон III

Коментар

• Imp. az kato govorja ne prikazvam, za da ja tursja tazi moneta tuk, znachi ne moga da si ja kupja na gishe ... Blizko do akula ... I vse pak njakoj da prodava?

Коментар

• Тъпов, ако не се лъжа, ВСИЧКИ златни монети, сечени от БНБ в последните 40 години, все още могат да се купят от самата нея - да.
                          За разлика от доста сребърни, дето ще видиш зор да ги намериш.

Коментар

• Napoljonkata me interesuva, ako ja prodavash pishi, susto se intresuvam ot zlatnata ednolevka na BNB, ako njakoj ja ima, davam 450-500 lv. v zavisimost ot sustojanieto v koeto e. Pozdravi

Коментар

• Дай поне номинал.

Коментар

• Искам да ми дадете информация , за златна монета от 1860 год - с изображение на Наполеон III.

Коментар

Working...
                                X