IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• монетите ги взимаме в големи количества и и Монетен двор ни прави отстъпка и ги продавме по цената на пазара, а не надценка и ДДС

И ако Летница струва 54 лв. по банките при нас е 46 лв. с всичко с което ще ви я дадат от банка която ги продава.

Лек ден!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fossil
      здравейте какви монети Ви интересуват, при мен има няколко от Терес и Летница около 200 бр. Има и други. Само кажете какви ви трябват!

Лек ден!

http://www.numizma.com/

Коментар

• здравейте какви монети Ви интересуват, при мен има няколко от Терес и Летница около 200 бр. Има и други. Само кажете какви ви трябват!

Лек ден!

Коментар

• Дай подробности-номинал ,качество ,количество!В тези години има сребро ,а също мед-никел.

Коментар

• moneti

zdraveite....
            imam bulgarski moneti ot1882, 1888 i 1891 godina....nqkoi znae li kade moga da gi prodam?
            thx

Коментар

• Скивайте новината на първа страница - след по-малко от месец БНБ ще пусне нова секси монета в привлекателният тираж от 7 000 броя... Ега не си купя няколко... ;-)
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Вижте какъв сайт за нумизматика открих. Има и аукцион

http://www.numizma.com/

Коментар

• М е н е ли питаш? Хора, бе не съм специалист по нумизматика, разберете го... :-(

Коментар

• а каво би казал за наполеон от 1860 год -20fr - междинен печат , 21,и нещо карата?

Коментар

• ... ами защото златните монети са по-скъпи и по-слабо търсени - неслучайно има сребърни юбилейни, които са по-скъпи от някои златни. А Тересовата е началото на цяла серия, която смятам да си сбера цялата. Единствената златка, която е наистина рядкост (от юбилейните), е златният кинт, за който и по-долу писах. Аз лично съм много навит на сребърно-златно-платинената серия, ама разумът ми казва "найн!"
                      Вярно е - има такива "инвестиционни" монети - не знам що не ги пускат и в обращение - ще е много секси...

Коментар

• Благодаря за съвета Петров.

Просто ми харесва идеята да имам различни монети, които не всеки притежава. А пък някой ден ако събера над 1000 мога и изложба да направя

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBoss
                          Аз пък реших че мога дс си купя някоя друга монета. А сега имам 2 златни, които са ми подарък и ми допада идеята за монетите.
                          Харесах си тази с цар ТЕРЕС където пусна БНБ но не намерих цена в интернет.
                          В сайта на ПИБ имацени на подобни златни монети, кюлчета и др.
                          ето линк ас цените http://fibank.bg/data/files/Prices_Au_11_2005_BG.pdf

Според вас не са ли малко дебели тези цени?

И кажете как да преценя дали една монета си заслужава или не да се купи.
                          Бигбос, тия монети от ПИБ не са нумиzмати4ни а инвестиционни. Такива се секат по цял свят в милионен тираж. Ако искаш да си купиш zлато това е иzбора. Ако държиш на нумиzматика се ориентирай към нумиzмати4ни монети. Аz преди няколко месеца се бях zапалил на тема нумиzматика, купих си даже няколако монети от една фирма (живея в германия), после се окаzа 4е същите монети се търгуват в немския ебай на цени от 2 до 3 пъти по-ниски от тия на които аz ги купих. Добре 4е не бях вложил много пари.

Коментар

• Чудна работа-Терес вече го хвана липсата,а пък Златната мама с детето от 1981 още продават на касите!При това ,,царския тираж'' е пет пъти по-голям!Не мога да си го обясня.Е аз съм и лаик де,ама все пак...Ако има някой сведущ по въпроса и не му представлява трудност,нека драсне два-три реда,моля.Предварително благодаря!

Коментар

• Ми в бамката беше по 40 кинта, ама там вече я няма... пред Сашо Невский от търговците сигур можеш да я купиш - за 50-60...

Коментар

• И забравих да те питам каква е цената на монетата с Терес?

Коментар

Working...
                                X