фалшива трвога ... извинявам се !
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ИмператорътХе-хе - много ясно, хора, че всеки си има вкус към монетите... Оная с баровецът и двете лапета готина, ама си е стара, очукана, а не нова и лъскава... :-)
А сега сериозно - нумизматичната стойност на такива монети е несигурна - защото от някоя може да има познати 8 екземпляра да речем и затова да е много скъпа, ама я си представете, че другият месец някой намери две гърнета такива? Друго си е монета с ограничен и регламентиран тираж.
Алекс - къде има Тересовата маска на 135? Монетотърговецът ми рече, че под 200 трудно може да се намери...
Коментар
-
Първоначално изпратено от joro lex-aИмпе, ето ти един случайно избран ауреус - на Септемии Север, а на реверса с двамата му синове - бъдещите императори Каракала и Гета. Не е ли секси? А последната му цена на аукцион от тази година е 25 000 еврича. Секси,а?
[/img]
Това имаш ли го? Или само снимка? Имам 52 реверса денари на Септемий Север,но това съм виждал само на снимка.Ако е твое .....поздрави !
Коментар
-
Ау-у-у - гледайте по Сървайвърът - награда 700 специално отсечени в Монетният двор сървайвърски монети... ако победителят ги продаде (а 100% ще ги) колко ли цената им ще стигне? По мои сметки всяка е по 11-12 грама... не знам точно по какъв курс са ги смятали тия 250 000Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Тия от по 3 000 броя, дето още ги има в БНБ, са скъпички и златни - затова и ги. За Маската си прав - Съкровището от Летница, със същият тираж, се подмяташе бая време по касите, преди да свърши.
Тази която сега ще излезе (според монетотърговецът ми - на 12-тий) се казва Пегас от Вазово (дано не е свързана с оня тиквеник дядо Вазов) - пак от същата серия - Съкровищата на България.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
otkrih " zlatnata maska ", simpatichna moneta, interesno kak moneti s tiraj ot 10 000 se izcherpvat vednaga, a takiva s tiraj ot 3 000 oshte gi ima v BNB... niama logika, kolkoto po-riadka tolkova po-cena triabva da e. A za antichnite, spored men trapkata e tova che niakoi ia e sekal predi 3 000 godini i tia e vidiala tolkova mnogo istoria i hora...ima mnogo romantika okolo takiva moneti + niama dve s dve ednakvi+ namirat se trudno + malko sa kato kolichestvo.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътХе-хе - много ясно, хора, че всеки си има вкус към монетите... Оная с баровецът и двете лапета готина, ама си е стара, очукана, а не нова и лъскава... :-)
А сега сериозно - нумизматичната стойност на такива монети е несигурна - защото от някоя може да има познати 8 екземпляра да речем и затова да е много скъпа, ама я си представете, че другият месец някой намери две гърнета такива? Друго си е монета с ограничен и регламентиран тираж.
Алекс - къде има Тересовата маска на 135? Монетотърговецът ми рече, че под 200 трудно може да се намери...
http://auction.bg/adsearch.php?fbc=&...tegory=423&txt[0]=1.%20Чисто%20ново,%20Минт&txt[1]=България&nnum[0][0]=&nnum[1][0]=&minprice=&maxprice=&title=&SortProperty=starts&g o=Търси%20>>&page=3&page=4
Коментар
-
Хе-хе - много ясно, хора, че всеки си има вкус към монетите... Оная с баровецът и двете лапета готина, ама си е стара, очукана, а не нова и лъскава... :-)
Алекс - къде има Тересовата маска на 135? Монетотърговецът ми рече, че под 200 трудно може да се намери...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от El IvoMersi, otkrih gi,
shte se oglejdam po vnimatelno
Imash li predstava kakva emisia e dostatachno malka ( 3 000, 5 000, 10 000... broia ) za da ima po visoka investicionna stoinost monetata sled otsichaneto ii.
Коментар
-
Първоначално изпратено от El IvoMersi za infoto,
no informaciata pri tiah ne e aktualna ( ili pone az ne namerih takava ), BNB saobshtavat kogato monetata veche e izliazla, a ako e s malak tiraj svarshva oshte sashtia den....
Коментар
Коментар