IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Във връзка с Династията на Септимий Север имам въпрос момчета:
    Относно лицата на ауреуса: Mожем ли да приобщим и трети син MAUR или MAVR, че имам денар и с него и май и той е син на Септимий ?
    А жена му я причисляваме по подразбиране

Коментар

• фалшива трвога ... извинявам се !

Коментар

• ПНК - чакай сега - имаш ли или нямаш Маската на Терес? ако да и искаш да я шитнеш за един Ревлю, един наш колега - Зарко я търси...
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• GALBA, така си и знаех - човек с този ник не може да няма толкова много денари :-)

За съжаление не е мое. Ауреуси нямам нито един :-(((( Имам 15тина денара на Северите. последно взех една Акуила Севера и много и се кефя :-) Но любим ми е Траян. Ако имаш нещо за трейдване, обади се.

Коментар

• Намерих я ... много грозна монета ... ако на някой му трябва да пише на лични ... 100 BGN и е негова

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Хе-хе - много ясно, хора, че всеки си има вкус към монетите... Оная с баровецът и двете лапета готина, ама си е стара, очукана, а не нова и лъскава... :-)
              А сега сериозно - нумизматичната стойност на такива монети е несигурна - защото от някоя може да има познати 8 екземпляра да речем и затова да е много скъпа, ама я си представете, че другият месец някой намери две гърнета такива? Друго си е монета с ограничен и регламентиран тираж.

Алекс - къде има Тересовата маска на 135? Монетотърговецът ми рече, че под 200 трудно може да се намери...
              Дайте повече подробности за тази монета. Коя година е издадена? Какъв тираж? Какъв е материала? ... не мога да я открия в каталога на БНБ. Как е точното име?

Коментар

• Първоначално изпратено от joro lex-a
                Импе, ето ти един случайно избран ауреус - на Септемии Север, а на реверса с двамата му синове - бъдещите императори Каракала и Гета. Не е ли секси? А последната му цена на аукцион от тази година е 25 000 еврича. Секси,а?

[/img]

Това имаш ли го? Или само снимка? Имам 52 реверса денари на Септемий Север,но това съм виждал само на снимка.Ако е твое .....поздрави !

Коментар

• Ау-у-у - гледайте по Сървайвърът - награда 700 специално отсечени в Монетният двор сървайвърски монети... ако победителят ги продаде (а 100% ще ги) колко ли цената им ще стигне? По мои сметки всяка е по 11-12 грама... не знам точно по какъв курс са ги смятали тия 250 000

Коментар

• Тия от по 3 000 броя, дето още ги има в БНБ, са скъпички и златни - затова и ги. За Маската си прав - Съкровището от Летница, със същият тираж, се подмяташе бая време по касите, преди да свърши.
                    Тази която сега ще излезе (според монетотърговецът ми - на 12-тий) се казва Пегас от Вазово (дано не е свързана с оня тиквеник дядо Вазов) - пак от същата серия - Съкровищата на България.

Коментар

• otkrih " zlatnata maska ", simpatichna moneta, interesno kak moneti s tiraj ot 10 000 se izcherpvat vednaga, a takiva s tiraj ot 3 000 oshte gi ima v BNB... niama logika, kolkoto po-riadka tolkova po-cena triabva da e. A za antichnite, spored men trapkata e tova che niakoi ia e sekal predi 3 000 godini i tia e vidiala tolkova mnogo istoria i hora...ima mnogo romantika okolo takiva moneti + niama dve s dve ednakvi + namirat se trudno + malko sa kato kolichestvo.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                        Хе-хе - много ясно, хора, че всеки си има вкус към монетите... Оная с баровецът и двете лапета готина, ама си е стара, очукана, а не нова и лъскава... :-)
                        А сега сериозно - нумизматичната стойност на такива монети е несигурна - защото от някоя може да има познати 8 екземпляра да речем и затова да е много скъпа, ама я си представете, че другият месец някой намери две гърнета такива? Друго си е монета с ограничен и регламентиран тираж.

Алекс - къде има Тересовата маска на 135? Монетотърговецът ми рече, че под 200 трудно може да се намери...
                        Преди месец купих 2 броя на 135 от тук но гледам сега я няма.
                        http://auction.bg/adsearch.php?fbc=&...tegory=423&txt[0]=1.%20Чисто%20ново,%20Минт&txt[1]=България&nnum[0][0]=&nnum[1][0]=&minprice=&maxprice=&title=&SortProperty=starts&g o=Търси%20>>&page=3&page=4

Коментар

• Хе-хе - много ясно, хора, че всеки си има вкус към монетите... Оная с баровецът и двете лапета готина, ама си е стара, очукана, а не нова и лъскава... :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от El Ivo
                            Mersi, otkrih gi,
                            shte se oglejdam po vnimatelno
                            Imash li predstava kakva emisia e dostatachno malka ( 3 000, 5 000, 10 000... broia ) za da ima po visoka investicionna stoinost monetata sled otsichaneto ii.
                            Естествено колкото по малко, толкова по добре, но пак зависи от монетата. Например маската на Терес е много готина, свърши бързо на касите и сега вече е на 135лв, пък тиража е 10000бр.

Коментар

• Mersi, otkrih gi,
                              shte se oglejdam po vnimatelno
                              Imash li predstava kakva emisia e dostatachno malka ( 3 000, 5 000, 10 000... broia ) za da ima po visoka investicionna stoinost monetata sled otsichaneto ii.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Ivo
                                Mersi za infoto,
                                no informaciata pri tiah ne e aktualna ( ili pone az ne namerih takava ), BNB saobshtavat kogato monetata veche e izliazla, a ako e s malak tiraj svarshva oshte sashtia den....
                                Има много инфо навсякаде преди да я пуснат на касите на БНБ. Във сайта на БНБ има предстоящи за 2007,2008,2009 и 2010,2011 какво ще пускат и тираж и т.н. Всяка една монета преди да бъде пусната,няколко дена по рано викат журналята да бъде представена за да се даде гласност и хората да знаят.Мисля че не е толкова трудно ако искаш да си купуваш готини монетки да го правиш.

Коментар

Working...
                                X