IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Момчета сигурни ли сте, че тези монети от 1981 г. (а и всички останали юбилейни) са с тираж колкото пише в каталозите. Един приятел ми каза, че при проявен интерес нашето БНБ правело "допечатки" на някои монети и тиража им вече не бил същото число. Имало серии и за чужбина. Не твърдя че това е 100 % истина, но е много вероятно.

Иначе, мога да помогна в изкупуването на юбилейни монети от лето 1965.

Коментар

• Галбов - ти и Златният кинт ли ще ползваш за материал - ще го стопиш или разпльокаш с чук, ако ти падне? Впрочем метериаладжии много ценни за истински колекционери - благодарение на тях и без това малотиражните монети стават все по-малко като бройки, следователно и по-ценни... ;-)

Борочагов - последната сделка за Златният кинт, за която моят монетотърговец знаеше, беше на 1700 левчета. За Фердинандката не знам - май я гледах в Интернет нейде, ама не помня сумата. Значи не е бил много скъп над стойността на златцето.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Искам да си купя!

Може ли някой да каже колко струва златната столевка с Фердинанд от 1912г. 32,26гр.,добро качество?А лесно ли се намира?
        И друго ме интересува ама по-малко-златният "секси" кинт?Цена?

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
          Всички злато и сребро ,но като материал:-)
          кой ги продава така ?

Коментар

• Всички злато и сребро ,но като материал:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
              Първоначално изпратено от feelgood
              20 лева 100 ГОДИНИ СОФИЯ - СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ 1979 ПРУУФ Ag 900 32гр. 21.50лв. това май най-си струва?

Пиефорта е23,3280 гр.925 сребро-1979г.
              нали е трудна за намиране, препоръчай ми нещо което си струва да се взима в количества

Коментар

• Дам някак нещо много не им вървят монетките, нашите са по-фешън

Коментар

• feelgood, моя техническа грешка - тежат 20.5, диаметър 36 мм - разменил ги просто...
                  Цената видях в сайтът на БНБ.

Астериксов - нелошо ги дялкат жабетата, ама да им пратим специалисти да ги научат да правят 2- и трикомпонентни монети, с частично позлатяване и т.н. - много са им блудкави някак...
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от feelgood
                    20 лева 100 ГОДИНИ СОФИЯ - СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ 1979 ПРУУФ Ag 900 32гр. 21.50лв. това май най-си струва?

Пиефорта е46.66гр.925 сребро-1979г.

Коментар

• От сребърните има една ,наричат я хорото -пиефорт.Опитай да си я намериш-трудна работа. Имам лице и гръб но бих си купил десетина но няма...

Коментар

• На някои ако му е интересно вижте братята жабари какви монетки вадят
                        http://www.zecca.ipzs.it/
                        За тези, които не знаят oro-злато ; argento-сребро

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                          Галбов - десетилетието на жената има сребърна ли? Няма май... Златничката е много дребосъчеста - съмнявам да свърши скоро - виждал съм я в Молът - там, в клонът на ПИБ има разни монети - всеки път зяпам Платинената Деси.

За тия дето казвам - идеята ми е да ги изкупим ВСИЧКИТЕ. Или поне една от тях - Мадарският конник напримерно.

Поправка - имало сребърна за женското десетилетие- сега видях че пише.
                          Златната е препечатена и не е известен истинският тираж. Предишната е скъпа и е малко по-тъмно жълта.Сребърната е "секси"но не възбужда:-)

Коментар

• 20 лева 100 ГОДИНИ СОФИЯ - СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ 1979 ПРУУФ Ag 900 32гр. 21.50лв. това май най-си струва?

Коментар

• [quote="Императорът"]Тежат по 36 грама, диаметър 20.5 мм, проба 900, по 10 000 броя е всяка. Със сигурност доста бройки от тях са вече изкупени. Струват по 14 кинта парчето !!! Само Селянката с Лапето струва 16, щото е серия от 4 монети - ето ги:

50 лева ГЕОРГИ ДИМИТРОВ (Републиката) 1981 ПРУУФ Ag 900 20.5гр. 14.00лв. - това е друга монета така ли? Не виждам 36 грама за 14 кинта.

Коментар

• от 1981 г. все още не са изкупени. Имам ги лице и гръб.Златото преди години купих от Германия на шесткратно по-висока цена. Беше привилегия само на живковите и Ц.К. Сега се намира на цена само като материал.

Коментар

Working...
                                X