Първоначално изпратено от Ch_4
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от GALBAНе съм "материаладжия" бе Имп.,колекционер съм.Това обаче не пречи да си търся монети на по-ниска цена. А такива левчета двулевки и разни там соцпрепечатки(петолеки,двадесетолевки)дал господ.
В такива купчинки съм попадал на 50ст. и левче1916г.,ако това ти говири нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ch_4Импе, вярваш ли на тези листчета, дето съпътстват монетите, които купуваме ? Да им бяха сложили някакъв защитен знак. Билетчето за градския транспорт май е защитено повече, и то си има номер...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ch_4Момчета сигурни ли сте, че тези монети от 1981 г. (а и всички останали юбилейни) са с тираж колкото пише в каталозите. Един приятел ми каза, че при проявен интерес нашето БНБ правело "допечатки" на някои монети и тиража им вече не бил същото число. Имало серии и за чужбина. Не твърдя че това е 100 % истина, но е много вероятно.
Иначе, мога да помогна в изкупуването на юбилейни монети от лето 1965.
Коментар
-
Re: Искам да си купя!
Първоначално изпратено от boro4aga1Може ли някой да каже колко струва златната столевка с Фердинанд от 1912г. 32,26гр.,добро качество?А лесно ли се намира?
И друго ме интересува ама по-малко-златният "секси" кинт?Цена?
100лв.-1912г.32,2580 Au900 -VF-2,750, EF-3,500,Unc-4,500.
цените са по каталог ,но аз немога да ги намеря на тези цени.
Unc съм виждал веднъж и доколкото знам е продадена за 8,000$.
Моите са Vf., Ef. но на такива цени няма да продам.
Златният лев(св.Иван рилски) по каталог 1,200лв.(като св,Георги) но много трудно се намира.
Коментар
-
Не би трябвало да издават нови и то си личи по монетите. Вярно че при определена обработка могат да ги състарят, но не мисля че го правят.
Що се отнася за монетиге след 1989 има сертификати, а за тези преди това не се издават , но БНБ в каталозите е посочила какъв брой е отсечен от тази монета.
Но да ви кажа, нищо не би ме учудило, ако го правят!
Аз имам такива монети купувани последните 2-3 години.
Коментар
Коментар