IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ch_4
    И в Търнов град имаше сбирки - първата събота, но отдавна не съм ходил, и може инфото да не е актуално.
    От лятото на 2007 няма сбирки в Търново, има в Габрово и Стара Загора

Коментар

• И в Търнов град имаше сбирки - първата събота, но отдавна не съм ходил, и може инфото да не е актуално.

Коментар

• София
        Всяка последна събота от месеца във ВИАС от 8.30 до 12.30

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
          Първоначално изпратено от feelgood
          Първоначално изпратено от GALBA
          Всички злато и сребро ,но като материал:-)
          кой ги продава така ?
          Някои търговци,завърти се из клубът и ги опознай;–)
          къде е този клуб, преди беше на Раковска

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
            Не съм "материаладжия" бе Имп.,колекционер съм.Това обаче не пречи да си търся монети на по-ниска цена. А такива левчета двулевки и разни там соцпрепечатки(петолеки,двадесетолевки)дал господ.
            В такива купчинки съм попадал на 50ст. и левче1916г.,ако това ти говири нещо.
            Да, говори ми 50ст, 1кинт и 2кинта. Плащали са на наще войници в македония после са ги събрали и са направили монетите с Борис. Останали са много малко.

Коментар

Импе, вярваш ли на тези листчета, дето съпътстват монетите, които купуваме ? Да им бяха сложили някакъв защитен знак. Билетчето за градския транспорт май е защитено повече, и то си има номер...
              Бе не става дума за листчето, важно е бамката да дава гаранция. Галбов - да - левченце от 16-та ми говори нещо, макар да не съм нумизмат... ;-) Надявам бамката да не сече допълнително от старите емисии юбилейни, за новите съм 98% сигурен че не постъпва така курвачката. И наистина, ще си личат - дори златцето лека-полека потъмнява. Примерно Кирил и методий ми е тъмничка, Селянката с лапето по-бляскава, но не като новите златни. Златният кинт за 1200 няма да намериш, гаранция - както рекох, последната сделка, за която чул монетотърговецът ми на 1700 е.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Някой поръчвал ли е от numis.bg ?

Коментар

• Не съм "материаладжия" бе Имп.,колекционер съм.Това обаче не пречи да си търся монети на по-ниска цена. А такива левчета двулевки и разни там соцпрепечатки(петолеки,двадесетолевки)дал господ.
                  В такива купчинки съм попадал на 50ст. и левче1916г.,ако това ти говири нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от feelgood
                    Първоначално изпратено от GALBA
                    Всички злато и сребро ,но като материал:-)
                    кой ги продава така ?
                    Някои търговци,завърти се из клубът и ги опознай;–)

Коментар

Момчета сигурни ли сте, че тези монети от 1981 г. (а и всички останали юбилейни) са с тираж колкото пише в каталозите. Един приятел ми каза, че при проявен интерес нашето БНБ правело "допечатки" на някои монети и тиража им вече не бил същото число. Имало серии и за чужбина. Не твърдя че това е 100 % истина, но е много вероятно.

Иначе, мога да помогна в изкупуването на юбилейни монети от лето 1965.
                      Отнася се за някои соц.монети златни, сребърни и дори стотинки мат -гланц.

Коментар

• Re: Искам да си купя!

Първоначално изпратено от boro4aga1
                        Може ли някой да каже колко струва златната столевка с Фердинанд от 1912г. 32,26гр.,добро качество?А лесно ли се намира?
                        И друго ме интересува ама по-малко-златният "секси" кинт?Цена?

100лв.-1912г.32,2580 Au900 -VF-2,750, EF-3,500,Unc-4,500.
                        цените са по каталог ,но аз немога да ги намеря на тези цени.
                        Unc съм виждал веднъж и доколкото знам е продадена за 8,000$.
                        Моите са Vf., Ef. но на такива цени няма да продам.

Златният лев(св.Иван рилски) по каталог 1,200лв.(като св,Георги) но много трудно се намира.

Коментар

• Импе, вярваш ли на тези листчета, дето съпътстват монетите, които купуваме ? Да им бяха сложили някакъв защитен знак. Билетчето за градския транспорт май е защитено повече, и то си има номер...

Коментар

• Добре де. И аз бях решил да си купя малко златце за новата година, но в БНБ ми казаха: само през търговските банки. Те не продавали вече. Само в София ли ги има тези за които говорите?

Коментар

• Не би трябвало да издават нови и то си личи по монетите. Вярно че при определена обработка могат да ги състарят, но не мисля че го правят.
                              Що се отнася за монетиге след 1989 има сертификати, а за тези преди това не се издават , но БНБ в каталозите е посочила какъв брой е отсечен от тази монета.
                              Но да ви кажа, нищо не би ме учудило, ако го правят!
                              Аз имам такива монети купувани последните 2-3 години.

Коментар

• Чуват се такива неща, дявол знай - но за по-новите съм сигурен - Бамката издава специални документи и поема гаранции.
                                Я, ако някой работи в Бамката или в монетният двор, да разкаже...
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X