IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Майтапиш се.

Коментар

• Първоначално изпратено от rumencho3
      Галба, а случайно знаеш ли дали в България има място, където да си купиш стара монета с гаранция за качество.
      илиянци
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Галба, а случайно знаеш ли дали в България има място, където да си купиш стара монета с гаранция за качество.

Коментар

• http://numis.bg/cleaning-saving-coins.aspx

Коментар

• Абе аз този сайт го знам. Но все пак има тънкости в занаята, които трябва да се научат от хора специалисти. Освен това сега се чудя има ли някаква качествена литература по темата и от къде мога да си я купя. Въпреки това благодаря feelgood.

Коментар

• [quote="rumencho3"]Добро утро на всички. Благодаря Галба. Не знам дали разсъждавам правилно, но ми се струва, че е крайно време да си избера период за колекциониране. Първите няколко месеца взимах всичко, което ми попаднеше, след това започнах да взимам монети само от преди ІІ - та световна война. Сега, като ли че започва да ме привлича целия римско - византийски период. Мисля, че е време да се съсредоточа върху монети само от този период. Освен това мисля да си понакупя и малко помощни аксесоари, за което пак ще ми е необходима вашата помощ. Имам предвид какви препарати за почистване да ползвам, къде да съхранявам монетите и от този род неща, които човек трябва да знае за да си поддържа добре колекцията.[/quote

numis.bg

Коментар

• Добро утро на всички. Благодаря Галба. Не знам дали разсъждавам правилно, но ми се струва, че е крайно време да си избера период за колекциониране. Първите няколко месеца взимах всичко, което ми попаднеше, след това започнах да взимам монети само от преди ІІ - та световна война. Сега, като ли че започва да ме привлича целия римско - византийски период. Мисля, че е време да се съсредоточа върху монети само от този период. Освен това мисля да си понакупя и малко помощни аксесоари, за което пак ще ми е необходима вашата помощ. Имам предвид какви препарати за почистване да ползвам, къде да съхранявам монетите и от този род неща, които човек трябва да знае за да си поддържа добре колекцията.

Коментар

Галба само още нещо ако не си легнал. Бях писал , че ми предлагат сребърни румънски леи за периода 1880 - 1915. интересува ме мнението ти дали си заслужава да ги взимам
                  Да ,но зависи от цената ! Румъния е интерсна за колекциониране ,но от значение е качеството. 5 LEI-1880,1881,1882,1883,1884,1885,1901,1906,има различни варианти по букви и особености и сами по себе си представляват тема за добра колекция.

Коментар

• Галба само още нещо ако не си легнал. Бях писал , че ми предлагат сребърни румънски леи за периода 1880 - 1915. интересува ме мнението ти дали си заслужава да ги взимам

Коментар

Галба тук си много прав. Без да имам претенции за твоите познания например за римския период, когато докосна една такава монета изпитвам някакво усещане /което е много трудно да се обясни/ за древност. По същия начин усещам дали една монета е златна или имитация на златото. Да го наречем инстинкт. И да не ми се подигравате.
                      На когото е приятно нека да се подиграва! Това е наистина инстинкт!

Коментар

• Галба тук си много прав. Без да имам претенции за твоите познания например за римския период, когато докосна една такава монета изпитвам някакво усещане /което е много трудно да се обясни/ за древност. По същия начин усещам дали една монета е златна или имитация на златото. Да го наречем инстинкт. И да не ми се подигравате.

Коментар

Жоре и как разбра, че е фалшива.
                          Съществуват копия и фалшификати! Копието си личи! Добрите фалси
                          са за добрите спец'и!:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от TNN
                            Първоначално изпратено от rumencho3
                            Жоре и как разбра, че е фалшива.
                            И въобще някой има ли кураж да купи стара монета, освен ако не е от аукцион?
                            Често по аукционите има страхотни боклуци на страхотни цени!
                            Стара монета не купувам никога преди да я докосна!

Коментар

Всъщност както писах по-долу все още ми предлагат ауреус на император Комод и в момента страшно много се колебая дали да не го взема, защото ми изглежда много, ама наистина много истински.
                              Внимавай!

Коментар

• Първоначално изпратено от joro lex-a
                                Добро утро. Освен ГАЛБА, има ли сред вас други "римляни" ?

Галба, спомняш ли си онзи денар на МАкринус.....? Оказа се ментак. НА живо веднага се познава.
                                Не си го купил ,нали? Такива монети не се купуват по снимка! Изглеждаше повече от добре, за предложената цена!

Коментар

Working...
                                X