Майтапиш се.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
[quote="rumencho3"]Добро утро на всички. Благодаря Галба. Не знам дали разсъждавам правилно, но ми се струва, че е крайно време да си избера период за колекциониране. Първите няколко месеца взимах всичко, което ми попаднеше, след това започнах да взимам монети само от преди ІІ - та световна война. Сега, като ли че започва да ме привлича целия римско - византийски период. Мисля, че е време да се съсредоточа върху монети само от този период. Освен това мисля да си понакупя и малко помощни аксесоари, за което пак ще ми е необходима вашата помощ. Имам предвид какви препарати за почистване да ползвам, къде да съхранявам монетите и от този род неща, които човек трябва да знае за да си поддържа добре колекцията.[/quote
numis.bg
Коментар
-
Добро утро на всички. Благодаря Галба. Не знам дали разсъждавам правилно, но ми се струва, че е крайно време да си избера период за колекциониране. Първите няколко месеца взимах всичко, което ми попаднеше, след това започнах да взимам монети само от преди ІІ - та световна война. Сега, като ли че започва да ме привлича целия римско - византийски период. Мисля, че е време да се съсредоточа върху монети само от този период. Освен това мисля да си понакупя и малко помощни аксесоари, за което пак ще ми е необходима вашата помощ. Имам предвид какви препарати за почистване да ползвам, къде да съхранявам монетите и от този род неща, които човек трябва да знае за да си поддържа добре колекцията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rumencho3Галба само още нещо ако не си легнал. Бях писал , че ми предлагат сребърни румънски леи за периода 1880 - 1915. интересува ме мнението ти дали си заслужава да ги взимам
Коментар
-
Първоначално изпратено от rumencho3Галба тук си много прав. Без да имам претенции за твоите познания например за римския период, когато докосна една такава монета изпитвам някакво усещане /което е много трудно да се обясни/ за древност. По същия начин усещам дали една монета е златна или имитация на златото. Да го наречем инстинкт. И да не ми се подигравате.
Коментар
-
Галба тук си много прав. Без да имам претенции за твоите познания например за римския период, когато докосна една такава монета изпитвам някакво усещане /което е много трудно да се обясни/ за древност. По същия начин усещам дали една монета е златна или имитация на златото. Да го наречем инстинкт. И да не ми се подигравате.
Коментар
-
Първоначално изпратено от joro lex-aДобро утро. Освен ГАЛБА, има ли сред вас други "римляни" ?
Галба, спомняш ли си онзи денар на МАкринус.....? Оказа се ментак. НА живо веднага се познава.
Коментар
Коментар