Туканка съм, ама не е казано нонстоп да пиша... :-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от valentin milkovКолеги да питам аз: в какви граници се движи цената на 20 лв. 1894 г. на Фердинанд според качеството! Вашето мнение. Как върви цената и на 10 лв. Тодор Св. Тертер и на 10 лв. Летница? Някой знае ли? Къде се загуби императора, не се е появявал от 1 седмица. Явно голяма сделка върти.
VF-500,EF--750,UNC-1,200. но това е вече много трудна монета и тези цени са много условни.
Тодор Св. и Летница видях на сбирката по 60лв.
Коментар
-
Гледам една златна монета (само гледам, няма да купувам) на един аукцион:
http://auction.bg/item.php?id=92072
и се чудя, какви са тези черни петна върху златото. Докато върху мишката май има оцветяване, кралицата не е баданосвана...
Някой знаещ би ли ме просветил?
Коментар
-
Първоначално изпратено от valentin milkovПървоначално изпратено от CleoПървоначално изпратено от naughtyОт къде мога да купя златната монета на цар Фердинанд 20 лева от 1894 г? И как да съм сигурен, че не е някой ментак?
Коментар
-
Някой има ли идея що за монета е такава вероятно от мед,от едната страна е с двуглав орел с две клончета с листчета като на всяко от тях има имената на Прищина,Тетово,Елбасан,Дебър,Скопие,Куманово,Битол я и други.От другата страна има нещо подобно на тогавашна кола и пак две клончета,но без градовете и надпис в стил "Освободно Ко...во" .
Всякаква информация е добре дошла
Благодаря предварително !
Коментар
-
Първоначално изпратено от rumencho3Галба, а би ли ми казал каква литература ползваш за римския и византийския период. Изобщо ще ми помогнеш ако споделиш с какви книги разполагаш за да почна и аз да ги търся.
SEABY
H.A.Seaby
Revised by
David R Sear & Robert loosley
-много по-подробен от този, който търсиш ти.
Ползвам много аукционни справочници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от CleoПървоначално изпратено от naughtyОт къде мога да купя златната монета на цар Фердинанд 20 лева от 1894 г? И как да съм сигурен, че не е някой ментак?
Коментар
Коментар