IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста
    Първоначално изпратено от giorgio
    Първоначално изпратено от vesuvio
    Колеги имам питане - колко реално струват петте лева 1941 - в показаното в аукциона предлагане. Други наддават и вече са 50 лв. А десетаче от 1941 в също такова блестящо състояние? Има тука спецове- нека си кажат думата. Разчитам на бай Ви Стамен, Монопола, Сталин и всички други да не изреждам, че ще се обиди някой заради пропуск
    Качеството на тези монети(поне по това, което се вижда на снимката)
    а така също и на2лв.-1943,1лв.-23 е много добро , колекционно.Няма реална цена за такива монети.Тя е тази до която ще стигнат. В моите "тефтери"(казвам само за сравнение)има такива за които не мога да взема и 0.50 лв,но има и такива за които достигнатите до тук цени са просто много ниски.
    Алчният арменец Вартухи да не се мине в цената даже ги е сложил с опция "Цена - не е достигната". Оня алуминиев лев уж се продаде на преден аукцион, а сега пак е тук или поне снимката е същата. На сбирката гледах арменеца как пазарува на едро и още в неделя аукциона му беше пълен с нови монетки, включително и с царската столевка Някак много особена ми се струва тая столевка Ама от кого пазарува ще го запазя за лична консумация.
    та бай Стамене - да не се връзваме а! Би ли ми дал инфо какво струват реално 1941 -5 и 10 лв. А столевката за колко може да се намери - явно я купуват добре и после 3650?!?

Коментар

• Алчният арменец Вартухи да не се мине в цената даже ги е сложил с опция "Цена - не е достигната". Оня алуминиев лев уж се продаде на преден аукцион, а сега пак е тук или поне снимката е същата. На сбирката гледах арменеца как пазарува на едро и още в неделя аукциона му беше пълен с нови монетки, включително и с царската столевка Някак много особена ми се струва тая столевка Ама от кого пазарува ще го запазя за лична консумация.[/quote]

Сега видях снимките на тази 100-олевка. Така ли трябва да изглежда автентичната монета?

Коментар

• Първоначално изпратено от giorgio
        Първоначално изпратено от vesuvio
        Колеги имам питане - колко реално струват петте лева 1941 - в показаното в аукциона предлагане. Други наддават и вече са 50 лв. А десетаче от 1941 в също такова блестящо състояние? Има тука спецове- нека си кажат думата. Разчитам на бай Ви Стамен, Монопола, Сталин и всички други да не изреждам, че ще се обиди някой заради пропуск
        а така също и на2лв.-1943,1лв.-23 е много добро , колекционно.Няма реална цена за такива монети.Тя е тази до която ще стигнат. В моите "тефтери"(казвам само за сравнение)има такива за които не мога да взема и 0.50 лв,но има и такива за които достигнатите до тук цени са просто много ниски.
        Алчният арменец Вартухи да не се мине в цената даже ги е сложил с опция "Цена - не е достигната". Оня алуминиев лев уж се продаде на преден аукцион, а сега пак е тук или поне снимката е същата. На сбирката гледах арменеца как пазарува на едро и още в неделя аукциона му беше пълен с нови монетки, включително и с царската столевка Някак много особена ми се струва тая столевка Ама от кого пазарува ще го запазя за лична консумация.

Коментар

• Първоначално изпратено от vesuvio

Коментар

• тракториста е точен както винаги ,даже и в съмнението за броя на препечатките - като гледам кви количества се въртят по аукционите се замислям и аз.Разликата визуално е огромна /даже без да гледаш гурта/-новите сякаш примеса е друг .Обикновено изглеждат прооф.

Коментар

Ми като си ора по нивята дочувам, че тиражът на рестрайка бил по 2000 парчета от двете, такива количества е поръчало семитско племе навремето, ама то знае ли човек... Оригиналните парички се познават от препечатките по това, че буквите на гурта „Боже пази България” са широки и печата е дълбок, а на препечатката буквите са тънки като косъм и печата е плитък, буквите са на повърхността. Препечатките изглеждат като калайдисани медни съдове. При оригиналната монета надписите са отчетливи с остри ръбове. Ми това е. Остани си със здраве.
              Много ви благодаря "бай Стамен Тракториста" и "al64ad".
              Оказа се, като гледам сега в "КРАУЗЕ", че тиражът на 20-етолевката е 2000, а на 100-олевката е 3500.
              Моля ако някой има - да ми предостави линк със снимки на препечатка, и на нейния гурт. Както и снимки на автентичните монети. Много бих искал да се науча да ги различавам.

Pozdravi!

Коментар

• гепиха кинта 2800. да си бях купил 10-20 такива. ех мечти .....

Коментар

• Колеги имам питане - колко реално струват петте лева 1941 - в показаното в аукциона предлагане. Други наддават и вече са 50 лв. А десетаче от 1941 в също такова блестящо състояние? Има тука спецове- нека си кажат думата. Разчитам на бай Ви Стамен, Монопола, Сталин и всички други да не изреждам, че ще се обиди някой заради пропуск

Коментар

• Ми като си ора по нивята дочувам, че тиражът на рестрайка бил по 2000 парчета от двете, такива количества е поръчало семитско племе навремето, ама то знае ли човек... Оригиналните парички се познават от препечатките по това, че буквите на гурта „Боже пази България” са широки и печата е дълбок, а на препечатката буквите са тънки като косъм и печата е плитък, буквите са на повърхността. Препечатките изглеждат като калайдисани медни съдове. При оригиналната монета надписите са отчетливи с остри ръбове. Ми това е. Остани си със здраве.

Коментар

• [Моля, ако някой знае тиража на препечатките на 20-ет и 100-о левовите златни монети на Фердинанд, емисия 1912 г., които е направила БНБ - да каже тук.
                      Моля да кажете и как точно могат да бъдат различени от редовния тираж?
                      Благодаря]

Виж в "КРАУЗЕ"

[/quote]

Коментар

• Първоначално изпратено от xektor
                        Знае се, че БНБ е препечатала златните монети на Фердинанд от 1912 г. Защо това събитие не се отразява в каталога й по никакъв начин? Това допечатване на обявения за монетите тираж ли е, или си е изцяло нов тираж? Моля, ако някой знае тиража на препечатките на 20-ет и 100-о левовите златни монети на Фердинанд, емисия 1912 г. - да каже тук.
                        Има ли други български монети с които БНБ е постъпила по същия начин? Кои са те?
                        Благодаря!

Коментар

• Колега МОДЕРАТОР, ти от кои модератори си - от ония или от от другите? Да знаем кво да пишем, че да не вземат да ни арестуват и да опъваме гръб по наровете в някое районно

Коментар

• Първоначално изпратено от xektor
                            Моля, ако някой знае тиража на препечатките на 20-ет и 100-о левовите златни монети на Фердинанд, емисия 1912 г., които е направила БНБ - да каже тук.
                            Благодаря!
                            Преместено мнение

Коментар

• Зная, ама не зная дали има бройки.

Коментар

Е ми бай Сталине тоя зелен каталог е архаичен, само в 100 бройки тираж, от 1998 г. е, писан е от човек, който действително разбира нещата. Ние се учим от такива като него. Колегите дето искаха фотоси на КРУМЪ 814 не са ми дали мейли, само на един изпратих днес снимки. Колега niki88 тоя каталог го няма в линка, който постна Що ли? Да питам аз друго. Ония редките 5 лв. от Испания 1980 с назъбения гурт колко вървят и колко бройки относително има от тях?
                                А да знаеш къде могат да се намерят тези каталози интересуват ме повече тези за съвременните монети.

Коментар

Working...
                                X