... да не е друг кинт?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Трактористе,
трудна работа се указват тези монети. Мисля че засега само една пристигне и то една бройка. А сега си пиша със словашкия монетен двор по отношение на вариантите на кроните. Първата информация от тях е че няма два варианта, а и на всичките им други монети кръста е еднораменен, ама ме насочиха към нумизматичния музей към тяхната национална банка и чакам отговор. Абе крива нива,трудна за оране
Коментар
-
Пич,
освен това което ти обясниха за златните монети - буквите на гурта и т.н. има и друга важна разлика - бузата от профила на Фердинанд. Трябва да е изпъкнала и доста голяма. Разликата се вижда сравнително лесно, другия вариант е химическо датиране на златато, ама като че ли е малко по трудно
Коментар
-
Алчният арменец Вартухи да не се мине в цената даже ги е сложил с опция "Цена - не е достигната". Оня алуминиев лев уж се продаде на преден аукцион, а сега пак е тук или поне снимката е същата. На сбирката гледах арменеца как пазарува на едро и още в неделя аукциона му беше пълен с нови монетки, включително и с царската столевкаНякак много особена ми се струва тая столевка
Ама от кого пазарува ще го запазя за лична консумация.
Коментар
-
Колко струват в отлично състояние следните монети, че само те ми останаха като изключим няколкото уникални и златни монети:
2ст. 1881
В аукциона върят 4-те за 550 лева кое ми стува много има мнения, че за добро състояние струват по 25 лева(на мени ми трябват 5 лв. 1884,5лв. 1885,5лв.1892)
2 лв.1894
1ст.1901
5ст.1906
2лв.1941
Коментар
Коментар