IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ... да не е друг кинт?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• левчето пак се продава, явно търга се е провалил.

http://auction.bg/item.php?id=121995

Коментар

• писал съм глупости брат! Обратното е - има само с двураменен, поне по официално инфо.

Коментар

• Монопол как ще има само 1 вариант с еднораменния кръст като аз имам от монетата другия вариант с двураменния кръст и в оня зеления каталог е описано, че са 2 варианта!?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста
            Хора, утре ще ходя на сбирката в Търново, голям екшън е там. Някой от вас ще ходи ли, та да се срещнем и да поговорим за това-онова?
            Е жалко няма да мога да дойда, защото утре съм на изпит.

Коментар

• Трактористе,

трудна работа се указват тези монети. Мисля че засега само една пристигне и то една бройка. А сега си пиша със словашкия монетен двор по отношение на вариантите на кроните. Първата информация от тях е че няма два варианта, а и на всичките им други монети кръста е еднораменен, ама ме насочиха към нумизматичния музей към тяхната национална банка и чакам отговор. Абе крива нива,трудна за оране

Коментар

Хора, утре ще ходя на сбирката в Търново, голям екшън е там. Някой от вас ще ходи ли, та да се срещнем и да поговорим за това-онова?
                къде и в колко часа - на Полтава?

Коментар

• Хора, утре ще ходя на сбирката в Търново, голям екшън е там. Някой от вас ще ходи ли, та да се срещнем и да поговорим за това-онова?

Коментар

За сребърни петолевки абсолютни щемпели и те могат да стигнат яка цена около 250-300 кинта.
                    Чувал съм цена около 800 лв. - наистина незнам дали е реална ....
                    remember remember the fifth of november

Коментар

• Монопол кво стана с нашите монети от ebay? Има ли вероятност да си поръчаме по една бройка?

Коментар

2 и 5 стинки 1881 г. червени абсолютни щемпели, цена 200-250 кинта, 10 стинки цена около 250-300 кинта. За сребърни петолевки абсолютни щемпели и те могат да стигнат яка цена около 250-300 кинта.
                        Благодаря

Коментар

• Пич,

освен това което ти обясниха за златните монети - буквите на гурта и т.н. има и друга важна разлика - бузата от профила на Фердинанд. Трябва да е изпъкнала и доста голяма. Разликата се вижда сравнително лесно, другия вариант е химическо датиране на златато, ама като че ли е малко по трудно

Коментар

• Алчният арменец Вартухи да не се мине в цената даже ги е сложил с опция "Цена - не е достигната". Оня алуминиев лев уж се продаде на преден аукцион, а сега пак е тук или поне снимката е същата. На сбирката гледах арменеца как пазарува на едро и още в неделя аукциона му беше пълен с нови монетки, включително и с царската столевка Някак много особена ми се струва тая столевка Ама от кого пазарува ще го запазя за лична консумация.
                            Сега видях снимките на тази 100-олевка. Така ли трябва да изглежда автентичната монета? Моля някой да ми каже!

Коментар

• 2 и 5 стинки 1881 г. червени абсолютни щемпели, цена 200-250 кинта, 10 стинки цена около 250-300 кинта. За сребърни петолевки абсолютни щемпели и те могат да стигнат яка цена около 250-300 кинта.

Коментар

• Колко струват в отлично състояние следните монети, че само те ми останаха като изключим няколкото уникални и златни монети:
                                2ст. 1881
                                В аукциона върят 4-те за 550 лева кое ми стува много има мнения, че за добро състояние струват по 25 лева(на мени ми трябват 5 лв. 1884,5лв. 1885,5лв.1892)
                                2 лв.1894
                                1ст.1901
                                5ст.1906
                                2лв.1941

Коментар

Working...
                                X