IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е ми бай Сталине тоя зелен каталог е архаичен, само в 100 бройки тираж, от 1998 г. е, писан е от човек, който действително разбира нещата. Ние се учим от такива като него. Колегите дето искаха фотоси на КРУМЪ 814 не са ми дали мейли, само на един изпратих днес снимки. Колега niki88 тоя каталог го няма в линка, който постна Що ли? Да питам аз друго. Ония редките 5 лв. от Испания 1980 с назъбения гурт колко вървят и колко бройки относително има от тях?

Коментар

• е добре де, то е ясно, че тоя зелен каталог е рядък ама все пак от къде може да се намери? И за какви пари говорим?

Коментар

• Здравейте бях се навил тази събота да доида в ВИАС, но съм студент изпити предстоят и така ....Следващия път може да съм по- свободен и ще дойда да видя за какво става дума в тази сбирка.А тези каталози "зелен каталог" и други може би може ли да се снимат разбира се със съответното заплащане, защото предполагам са стари и ги няма никъде, че както е казъл Мечо Пух колкото повече ,толкова повече.
        Ето тук май намерих всички ценни български каталозиhttp://www.ablen.com/bookstore/coins/coins.htm

Коментар

• абе какъв е тоя мистериозен зелен каталог, за който говорихте?

Коментар

• От емисия 1917 от всички купюри се срещат по-тънки или по-дебели, т.е. по-леки или по-тежки екземпляри. Като имаш предвид и милионните тиражи значи такива монети са нещо нормално дори и действително да се срещат по-рядко. А иначе за тия 20 стинки им искаше 100 кинта.

Коментар

• Пич,

честно казано не си спомням каква цена каза, ама я дай подробности, какво пише за тия стотинки?

Коментар

• Верно е, бях на сбирката. Галба (да поживи Бог дните Му ) ме запозна с един много знаещ и начетен пич, аз пък запознах Монопола с него и оня като започна да ни разказва едни неща и да ни показва едни монети баси направо ни окапаха пломбите ебаси и чудото, ебаси баси баси А аз си мислех, че знам нещо, кво знам бе нищо не знам.... Ама Монопол за ония 20 стотинки-ПИЕФОРТ от 1917 помниш ква цифра ни обяви нали? А то се оказа, че такова инфо има в оня зеления каталог, който ти показах, ама кой да гледа Инфото от тоя каталог ще го назубря наизуст мамка му Без малко да се минем, а? Всъщност за някои неща, за които тоя пич говори се оказа, че като инфо го има в зеления каталог. А иначе имаше интересни монети, но като цяло цените бааавно пъплят нагоре

Коментар

• Благодаря... ще е занимателно и интересно един вид...
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                    Виж ти, виж ти... Галбов, ще ме заведеш ли някой път? :-)

Аха! С удоволствие!

Коментар

• Е Галба, следващия път да зема да се запозная с тебе!
                      Пичове на мен ми показаха едни монети за който не бях чувал дори. Тракториста може и той да разкаже. Нищо интересно не си купих обаче. Само разни допълнения от царските. Обаче Си взех разни разтвори и сега почиствам като луд, утре купувам поялник, обръщам девятката и следващия месец пускам 5 лева от 16 година

Коментар

• Виж ти, виж ти... Галбов, ще ме заведеш ли някой път? :-)
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от сталин
                          някой ходи ли на сбирката във ВИАС вчера? Имаше ли интересни монети?
                          Мернах там един с трактор,дали пък Стамена не беше?! ;-) Продаде се левче за 2200 ,а аз купих Терес за приятел за 180. Интересни винаги има,зависи от интереса! И Фердинанд се намира на по-добри цени от аукциона. А легенди и разкази, като в ловно-рибарска дружинка:-)

Коментар

• някой ходи ли на сбирката във ВИАС вчера? Имаше ли интересни монети?

Коментар

• Ми то днес нали петък ден на майстора, че седнахме с бригадира на ТКЗС-то под една сянка на чашка ракия на къс пас и да обсъдим туй-онуй. Та да отговоря на колегите.
                              Колега Сталин не знам дали монетите от Булгарика са тънка работа, знам само че много малко хора в страната се интересуват от тях, за съжаление така е. А иначе са много красиви монети, юбилейни са, значи щемпел и са от сплав мед-никел, а тези от Словакия и Унгария `74-та са от сребърна сплав.
                              Колега Claviceps утре ще ходя на сбирката във ВИАС, да видя как върви алъш вериша на битака и в неделя ще направя снимка с фотоапарата си на страницата дето е инфото и снимката на Крум 814. Това е един от малкото източници, на който има нещо като снимка на монетата. Изпрати ми на лични мейла си и в неделя ще ти пратя фотоси да се ориентираш. Който иска от колегите и на него мога да изпратя фото, само дайте мейли.

Коментар

• Бай Стамене какво стана със снимките на Крумските монети
                                / 1930 год /
                                Лешояда е търпелива птица

Коментар

Working...
                                X