If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Импе, според мен реалната цена на еврейката към момента е в границите на 700-800 кинта. Защо? Не може така наречената Пробита монета с тираж 6000 парчета да е на цена 330 кинта например, а еврейката, която е с тираж 2000 (реален - 1200 !) да струва 450-500 кинта. Няма никва логика и затова съгласно принципа търсене - предлагане сега вече всичко си идва на мястото с цените. Но и аз смятам, че 1000 кинта е множко към днешна дата. Догодина по това време - може би... може би...
Мен златото не ме влече, но трябва да призная, че в момента е добра инвестиция, имайки предвид световната финансова криза. БГ борсата е надолу, лихвите в Банките са високи, но не по-високи от инфлацията – и, естествено, златото расте. Може би трябва да помисля да си купя малко UBS кюлчета или смятате, че монетите са по-добра инвестиция?
Ако е за инвестиция в метал, купувай най-евтиното. Говорим за цена на грам чист метал естествено. В този ред на мисли не виждам особена разлика между кюлчета и монети.
Проблемът е, че в БГ банките продават златото над 1400лв. унцията, при положение, че борсовата цена е към 1100. Т.е. златото трябва да поскъпне с около 30%, за да продадеш бързо и без загуба.
Между другото, не бих определил цената на златото като бързорастяща за последните шест месеца.
Hora ako iskate dfa pravite bankite oste po-bogati kupuvjate zlato i moneti ot tjah na basnoslovni zeni. Ne moga da razbera kakva "investizia" e da kupish zlato na 20% nad borsovata mu zena i da mislish, che pravish nesto?! Maj slunzeto jako vi e napeklo
На 12 г. е юнакът ми. А за финансирането ще трябва и аз да се изръся. Капиталът му е от помагане на бабите и не е много голям.
Първоначално изпратено от Императорът
...препоръчвам му напримерно Селянката с лапето - цялата серия (май малко над 700 кинта излизат), ако иска наистина нещо ценно - да потърси в Аукционът.
Цялата серия? Колко монети са?
auction.bg - за тук ли имаш в предвид, като пишеш за аукциона.
A kakvo ste kajesh da go uredim snesto naistina zenno, zlatno i staro, v otlichno sustojanie - zlatnata dvejsetolevka na Ferdinanad 1894. Pishi na lichna ako imash interes! Pozdravi
Мен златото не ме влече, но трябва да призная, че в момента е добра инвестиция, имайки предвид световната финансова криза. БГ борсата е надолу, лихвите в Банките са високи, но не по-високи от инфлацията – и, естествено, златото расте. Може би трябва да помисля да си купя малко UBS кюлчета или смятате, че монетите са по-добра инвестиция?
Ако е за инвестиция в метал, купувай най-евтиното. Говорим за цена на грам чист метал естествено. В този ред на мисли не виждам особена разлика между кюлчета и монети.
Проблемът е, че в БГ банките продават златото над 1400лв. унцията, при положение, че борсовата цена е към 1100. Т.е. златото трябва да поскъпне с около 30%, за да продадеш бързо и без загуба.
Между другото, не бих определил цената на златото като бързорастяща за последните шест месеца.
Да, този аукцион предвид имам.
В БНБ има и по-евтинки, но и по-малки парички, то и другите златни с този размер са по-евтинки, но не си струва разликата.
А цялата серия са 4 монети - освен златната има голяма сребърна, малка сребърна и медно никелова, трите на обща стойност 30-40 кинта. Но цяла серия много по-секси от една само жълтица, да. Особено ако си купи за още 10-тина кинта една секси кадифена кутийка,каквито освен в Бамката (БНБ) има и в Монетният двор.
Да ти е живо и здраво момченцето - че от мъничко учи от Чичо Уорън. И нека някой ден завещае секси серията на внученцето си... :-)
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
На 12 г. е юнакът ми. А за финансирането ще трябва и аз да се изръся. Капиталът му е от помагане на бабите и не е много голям.
Първоначално изпратено от Императорът
...препоръчвам му напримерно Селянката с лапето - цялата серия (май малко над 700 кинта излизат), ако иска наистина нещо ценно - да потърси в Аукционът.
Цялата серия? Колко монети са?
auction.bg - за тук ли имаш в предвид, като пишеш за аукциона.
На колко години е момченце - и колко парички? Ако иска от бамката - препоръчвам му напримерно Селянката с лапето - цялата серия (май малко над 700 кинта излизат), ако иска наистина нещо ценно - да потърси в Аукционът.
Синът ми това лято е спестил някой лев от работа насам-натам и иска да си купи злато - както той ми каза /много се впечатли, че Бъфет на 12 г. е направил първата си инвестици/, но аз го насочих към монетите и златните предмети на БНБ, който се продават във всички банки.
Молбата ми е, за съвет към какво да се ориентирам. Пълен лаик съм в тази област, а не искам след време моя юнак да му минават мисли, че първата му инвестиция, по съвет на баща му е несполучлива.
Колегата Грую е напълно прав! В сайта на Монетния двор наистина са писали за сребърното търкалце - така,че едва ли ще има проблем. Дори по Битиви новините казаха че БНБ ще отсече монета - като това е част от честванията. Да не забравим, че за 1.95583 лв монетата от 01.01.2007 - за нея нямаше в сайта на БНБ каквато и да е информация.
Ха със здраве...
Император, мисля да се вслушам в съвета ти.
А можеш ли да дадеш препоръка за „секси” монетки?
Ми Кинтът, Деси, Гошо, Дупчестата, Еврейчето, Ники, Терес, Севт... Много са, ама за начало и тия ти стигат - ще ти излязат към 6000 кинта, че и повече... :-)
Колега още не е сигурно все пак в сайта на БНБ никъде не пише за такава монета, така че може да има промени пък и конкурс още не са направили за художествен проект на монетата.
ебати бозата са БНБ - лично им пратих 5 съобщения да вземат да пуснат една голяма и една малка златна монетка за Независимостта - зер 100 години са и то от най-значимото събитие запоследните 100 години и те к'во - нек'ва келява монетка(не че няма да си купя и отнея) сребърце и то 925, поне чистои да беше бе мамка му. Олигофренията е пълна.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар