IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е, Ники,говорим за колекционерство,с парцали не се прави.Може би защото съм мноооого стара чанта в този занаят ,ставам малко дребнав или педант.Дефект ,дефектът си е мой монетите твой.Всеки си знае!

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
      http://www.numis.bg/productby.aspx?l3grp=-1&grpid=1&sgrpid=9

...и много други!
      Е бах ти то тая монета да не е направена от нещо химер надраскващо се и тъй подомни материали.Все пак докато я сложат в капсулата я бутат човешки ръце макар и с ръкавици (памук или латекс).Не ми се вижда целосъобразно да дава 20-30 лева за един препрарат, който е предназначен за къде къде по-силни замърсявания. Пък и монетата е с оцветяване не се знае знаели се как ще реагира разтвора с боята то на момента може да няма промяна ама след 1-2 месеца.Това са само едни отпечатъци все пак. Затова си мисля, че с една памучна кърпа натопена в дистилирана вода ще се махнат и няма да останат никакви следи Е ака са някакви много големи отпечатъци съм напълно съгласен с тебе.А и честита нова версия на форума има ме си и специален раздел вече "Колекционерски стоки" което е много хубаво!

Коментар

• http://www.numis.bg/productby.aspx?l...pid=1&sgrpid=9

...и много други!

Коментар

• Първоначално изпратено от niki88
          Ако питаш мен с някакъв парцал от памук или нещто такова с леки движения.Може и с дистилирана вода да пробваш да не останат следи от примесите на обикновенната вода.
          Абе, Ники има си препарати за това. Малко грубоват ми се струва твоят начин!

Коментар

• Ако питаш мен с някакъв парцал от памук или нещто такова с леки движения.Може и с дистилирана вода да пробваш да не останат следи от примесите на обикновенната вода.

Коментар

• Ще си прибере евреите, разбира се, нали видя на каква цена ги пусна, нещо се беше объркал човека, но бързо се поправи. То на тая цена бих купил една торба еврейки. Я да ви попитам братя и сестри как мога да си почистя монетата "Мое детство", пипана е с пръсти? Добри хора ми я подариха, ама има гадни петна от пръстови отпечатъци, та значи с кво мога да си я почистя? С тоя разтвор дето го продават за мед, никел, бронз и прочие става ли? Само да не падне мат-гланца ми е дер. Дайте дълбокоумни съвети

Коментар

• Видяхте ли как А.Колев ни показа евреите в аукциона и си ги прибра обратно!!!

Коментар

• 5 000 броя звучи секси, дано и монета секси. Жалко, че още я няма на картинка.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от justpassingby
                    Първоначално изпратено от niki88
                    НА 15 СЕПТЕМВРИ ПУСКАТ В ОБРЪЩЕНИЕ ВЪЗПОМЕНАТЕЛНА МОНЕТА ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ
                    Българска народна банка пуска в обращение, считано от 15 септември 2008 г., сребърна възпоменателна монета "100 години Независимост на България". Тя е с номинална стойност 10 лв., изработена е от метал - сребро с проба 925/1000 и е с тегло тегло - 23.33 грама. Монетата е с тираж 5000 броя.

На лицевата й страна е изобразена емблемата на Българска народна банка с годината "1879", изписана върху лентата. Околовръст са изписани "Българска народна банка", годината на емисия "2008" и номиналната стойност "10 лева".

На обратната страна е представен мотив от реплика на монетите от 20 и 100 лв., емисия 1912 г., които са посветени на обявяването на Независимостта на България. Околовръст е изписано "100 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ", а отдолу "22 СЕПТЕМВРИ 1908".

Автор на художествения проект е Иван Тодоров.
                    Cena?
                    Ами не пишеше нищо за цената.Ето и линка на статията http://www.znam.li/Pages/News/Defaul...?evntid=308797

Коментар

• Първоначално изпратено от niki88
                      НА 15 СЕПТЕМВРИ ПУСКАТ В ОБРЪЩЕНИЕ ВЪЗПОМЕНАТЕЛНА МОНЕТА ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ
                      Българска народна банка пуска в обращение, считано от 15 септември 2008 г., сребърна възпоменателна монета "100 години Независимост на България". Тя е с номинална стойност 10 лв., изработена е от метал - сребро с проба 925/1000 и е с тегло тегло - 23.33 грама. Монетата е с тираж 5000 броя.

На лицевата й страна е изобразена емблемата на Българска народна банка с годината "1879", изписана върху лентата. Околовръст са изписани "Българска народна банка", годината на емисия "2008" и номиналната стойност "10 лева".

На обратната страна е представен мотив от реплика на монетите от 20 и 100 лв., емисия 1912 г., които са посветени на обявяването на Независимостта на България. Околовръст е изписано "100 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ", а отдолу "22 СЕПТЕМВРИ 1908".

Cena?

Коментар

• НА 15 СЕПТЕМВРИ ПУСКАТ В ОБРЪЩЕНИЕ ВЪЗПОМЕНАТЕЛНА МОНЕТА ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

Коментар

• Някой да зная на колко време БНБ актуализира цените на монетите?

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
                            Първоначално изпратено от justpassingby
                            легендите, балъците и мераклийте никога не свършват )))) Дерзайте!
                            Пич,ти винаги се намесваш,там където си най-некомпетентен.
                            Ще започнеш да ругаеш,но няма кой да те слуша! Лека!

п.с.Поздравления за антикомунистическите ти настроения,но не е достатъчно!
                            Поздравления,също за това ,че започна да учиш български!

Без злоба!
                            Galba, теб май параноята те гони, кое от това което казах по-горе не е верно? Неоспорим факт е, че мераклийте и балъците никога не свършват ) Със здраве и без злоба и излишни емоций!

Коментар

• Първоначално изпратено от justpassingby
                              легендите, балъците и мераклийте никога не свършват )))) Дерзайте!
                              Пич,ти винаги се намесваш,там където си най-некомпетентен.
                              Ще започнеш да ругаеш,но няма кой да те слуша! Лека!

п.с.Поздравления за антикомунистическите ти настроения,но не е достатъчно!
                              Поздравления,също за това ,че започна да учиш български!

Без злоба!

Коментар

• легендите, балъците и мераклийте никога не свършват )))) Дерзайте!

Коментар

Working...
                                X