Първоначално изпратено от господ
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Колеги какви истории разправяте вие, говорите за монети, които никой не е чувал и виждал. Споделете, моля, какви са тия извънземни монети например за тия ЦИТИРАМ " монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966". Предполагам, че и 1 стотинка 1981 год. с аверс Нар. Реп. Б-я е ценна (с пълния надпис, не щипнатия в-т), защото само нея имам като рядкост. Нали са 137 бр.?
Коментар
-
Първоначално изпратено от al64adПървоначално изпратено от GALBAПървоначално изпратено от бай Стамен ТрактористаЗдравейте българи. Аз разделям монетите на 5 групи или класа. Всичко пречупвам през тиража на съответните монети. Първият - много редки: серията стинки 79-та и Проби 2 на Сараево и ЛА. Вторият са емблематични за БГ монети - Боримечката, блудницата Людмила и Образците на Пробите. Третият клас това според мене е митологията - Сантимите и 2 стотинки 81- на - НРБ. Четвъртият клас според бай Стамена е божествения - монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966. цДруги. Естествено тука не включвам монетите с грешки и дефекти, защото в тоя тип монети има уникални куриози - единични образци. Моя милост има десетина такиваТъй мисля аз. Айде, със здраве.
като последният клас 'разни,други' са повече от15! И да си го знаеш -сантимите са си ' номер едно'! Мога да изброя поне пет причини за за това. Първата и особено важна е ,че само 4 колекции в България започват с тези монети!
Коментар
-
Първоначално изпратено от GALBAПървоначално изпратено от бай Стамен ТрактористаЗдравейте българи. Аз разделям монетите на 5 групи или класа. Всичко пречупвам през тиража на съответните монети. Първият - много редки: серията стинки 79-та и Проби 2 на Сараево и ЛА. Вторият са емблематични за БГ монети - Боримечката, блудницата Людмила и Образците на Пробите. Третият клас това според мене е митологията - Сантимите и 2 стотинки 81- на - НРБ. Четвъртият клас според бай Стамена е божествения - монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966. цДруги. Естествено тука не включвам монетите с грешки и дефекти, защото в тоя тип монети има уникални куриози - единични образци. Моя милост има десетина такиваТъй мисля аз. Айде, със здраве.
като последният клас 'разни,други' са повече от15! И да си го знаеш -сантимите са си ' номер едно'! Мога да изброя поне пет причини за за това. Първата и особено важна е ,че само 4 колекции в България започват с тези монети!
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Стамен ТрактористаЗдравейте българи. Аз разделям монетите на 5 групи или класа. Всичко пречупвам през тиража на съответните монети. Първият - много редки: серията стинки 79-та и Проби 2 на Сараево и ЛА. Вторият са емблематични за БГ монети - Боримечката, блудницата Людмила и Образците на Пробите. Третият клас това според мене е митологията - Сантимите и 2 стотинки 81- на - НРБ. Четвъртият клас според бай Стамена е божествения - монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966. цДруги. Естествено тука не включвам монетите с грешки и дефекти, защото в тоя тип монети има уникални куриози - единични образци. Моя милост има десетина такиваТъй мисля аз. Айде, със здраве.
Коментар
-
Първоначално изпратено от javorПървоначално изпратено от feelgoodПървоначално изпратено от javorПървоначално изпратено от mvr0306господа, предлагам около 1.2 кг сребро под формата на монети и плочки, 99.9%, монетите са канадски кленов лист, амер. орел. За тези които искат да съхранят спестяванията си!
mvr,виждам,че предлагаш световно извесни и търсени сребърни монети,но бих вмъкнал и малко разнообразие с австрииски филхармоникер, сащо финно сребро,проба 999,9,като предлагам и малко по-голямо количество(може и на части) на прилична цена.
13.30? на монета,но мин.10броики
ето и линк за тях.
http://www.proaurum.at/edelmetallsho...Type=pricelist
Също така имам и над 10 сребърни Австрийски монети за колекционер,като 7 от тях са с различни замъци в Австрия,10?монети,16г/925 запечатени,сертификaт и тираж 40000 хиляди бройки.За тях по 20? на монета.
Следващите 3 са полирани,запечатани в кутийка,сертификaт,,като едната е 10?/16г/925.Цена 25?
Другите 2 са 20?/18г/900 по 35?
Последните 2 са 5 крони/28г/925 сребро от Австро-Унгарската империя 1909г,като едната от тях е от рядкия тираж.Двете за 50?.
Коментар
-
Първоначално изпратено от forex_guruБлагодаря много Jorka, разгледах каталога и видях че и летните в ЛА и зимните в Сараево имат различни тиражи.Забелязах че тези които са с надпис probe 2 , са в тиражи от порядка на 250-300, това наистина е уникален тираж.
Иначе стандарните ЛА и Сараево са съответно 2 000 и 15 000, което не е много малко.И аз се присъединявам към питането, кои са тези други монети за които говориш?
Коментар
-
Здравейте българи. Аз разделям монетите на 5 групи или класа. Всичко пречупвам през тиража на съответните монети. Първият - много редки: серията стинки 79-та и Проби 2 на Сараево и ЛА. Вторият са емблематични за БГ монети - Боримечката, блудницата Людмила и Образците на Пробите. Третият клас това според мене е митологията - Сантимите и 2 стотинки 81- на - НРБ. Четвъртият клас според бай Стамена е божествения - монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966. Последният клас е Разни Други. Естествено тука не включвам монетите с грешки и дефекти, защото в тоя тип монети има уникални куриози - единични образци. Моя милост има десетина такиваТъй мисля аз. Айде, със здраве.
Коментар
-
Благодаря много Jorka, разгледах каталога и видях че и летните в ЛА и зимните в Сараево имат различни тиражи.Забелязах че тези които са с надпис probe 2 , са в тиражи от порядка на 250-300, това наистина е уникален тираж.
Иначе стандарните ЛА и Сараево са съответно 2 000 и 15 000, което не е много малко.И аз се присъединявам към питането, кои са тези други монети за които говориш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от JorkataПървоначално изпратено от forex_guruИзвинявам се, но някой ще обясни ли на неукия лаик, защо за бога този комплект струва почти 20 000лв., тоест най-малко толкова?
Коментар
-
Първоначално изпратено от forex_guruИзвинявам се, но някой ще обясни ли на неукия лаик, защо за бога този комплект струва почти 20 000лв., тоест най-малко толкова?
Коментар
-
Първоначално изпратено от levun1Първоначално изпратено от nik4o83Хора, някой видя ли как завърши Комплекта Сараево и Лос Анжелис, че аз бях зает и пропуснах края???
http://auction.bg/item.php?id=172759
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik4o83Хора, някой видя ли как завърши Комплекта Сараево и Лос Анжелис, че аз бях зает и пропуснах края???
http://auction.bg/item.php?id=172759
Коментар
Коментар