IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от господ
    Колеги какви истории разправяте вие, говорите за монети, които никой не е чувал и виждал. Споделете, моля, какви са тия извънземни монети например за тия ЦИТИРАМ " монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966". Предполагам, че и 1 стотинка 1981 год. с аверс Нар. Реп. Б-я е ценна (с пълния надпис, не щипнатия в-т), защото само нея имам като рядкост. Нали са 137 бр.?
    Дай поща за 1 и 2 лева есаите ще ти пратя снимки .

Коментар

• Колеги какви истории разправяте вие, говорите за монети, които никой не е чувал и виждал. Споделете, моля, какви са тия извънземни монети например за тия ЦИТИРАМ " монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966". Предполагам, че и 1 стотинка 1981 год. с аверс Нар. Реп. Б-я е ценна (с пълния надпис, не щипнатия в-т), защото само нея имам като рядкост. Нали са 137 бр.?

Коментар

• ие колегата успял. Браво! Това е сериозен успех. Евала пич. Пиши едно лично да споделиш това онова ако може.

Аз пък имам монета в две бройки тираж и понеже съм пич едната вече е при един от тук пишещите ама все не мога да му запомня ника

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
          Първоначално изпратено от GALBA
          Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста
          Здравейте българи. Аз разделям монетите на 5 групи или класа. Всичко пречупвам през тиража на съответните монети. Първият - много редки: серията стинки 79-та и Проби 2 на Сараево и ЛА. Вторият са емблематични за БГ монети - Боримечката, блудницата Людмила и Образците на Пробите. Третият клас това според мене е митологията - Сантимите и 2 стотинки 81- на - НРБ. Четвъртият клас според бай Стамена е божествения - монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966. цДруги. Естествено тука не включвам монетите с грешки и дефекти, защото в тоя тип монети има уникални куриози - единични образци. Моя милост има десетина такива Тъй мисля аз. Айде, със здраве.
          Бае Стамене,право думаш!;-) Само дето всичко ,което изброяваш си е "клас 1",
          като последният клас 'разни,други' са повече от15! И да си го знаеш -сантимите са си ' номер едно'! Мога да изброя поне пет причини за за това. Първата и особено важна е ,че само 4 колекции в България започват с тези монети!
          5 са вече.
          Поздрави,ако си успял! Остава само още една! ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
            Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста
            Здравейте българи. Аз разделям монетите на 5 групи или класа. Всичко пречупвам през тиража на съответните монети. Първият - много редки: серията стинки 79-та и Проби 2 на Сараево и ЛА. Вторият са емблематични за БГ монети - Боримечката, блудницата Людмила и Образците на Пробите. Третият клас това според мене е митологията - Сантимите и 2 стотинки 81- на - НРБ. Четвъртият клас според бай Стамена е божествения - монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966. цДруги. Естествено тука не включвам монетите с грешки и дефекти, защото в тоя тип монети има уникални куриози - единични образци. Моя милост има десетина такива Тъй мисля аз. Айде, със здраве.
            като последният клас 'разни,други' са повече от15! И да си го знаеш -сантимите са си ' номер едно'! Мога да изброя поне пет причини за за това. Първата и особено важна е ,че само 4 колекции в България започват с тези монети!
            5 са вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста

Коментар

• Първоначално изпратено от javor
                Първоначално изпратено от feelgood
                Първоначално изпратено от javor
                Първоначално изпратено от mvr0306
                господа, предлагам около 1.2 кг сребро под формата на монети и плочки, 99.9%, монетите са канадски кленов лист, амер. орел. За тези които искат да съхранят спестяванията си!

mvr,виждам,че предлагаш световно извесни и търсени сребърни монети,но бих вмъкнал и малко разнообразие с австрииски филхармоникер, сащо финно сребро,проба 999,9,като предлагам и малко по-голямо количество(може и на части) на прилична цена.
                колко бройки са филхармониите, ако може и цена
                114 броики
                13.30? на монета,но мин.10броики
                ето и линк за тях.

http://www.proaurum.at/edelmetallsho...Type=pricelist

Също така имам и над 10 сребърни Австрийски монети за колекционер,като 7 от тях са с различни замъци в Австрия,10?монети,16г/925 запечатени,сертификaт и тираж 40000 хиляди бройки.За тях по 20? на монета.
                Следващите 3 са полирани,запечатани в кутийка,сертификaт,,като едната е 10?/16г/925.Цена 25?
                Другите 2 са 20?/18г/900 по 35?
                Последните 2 са 5 крони/28г/925 сребро от Австро-Унгарската империя 1909г,като едната от тях е от рядкия тираж.Двете за 50?.

Коментар

• Първоначално изпратено от forex_guru
                  Благодаря много Jorka, разгледах каталога и видях че и летните в ЛА и зимните в Сараево имат различни тиражи.Забелязах че тези които са с надпис probe 2 , са в тиражи от порядка на 250-300, това наистина е уникален тираж.
                  Иначе стандарните ЛА и Сараево са съответно 2 000 и 15 000, което не е много малко.И аз се присъединявам към питането, кои са тези други монети за които говориш?
                  А образците са още по-редки - Сараево е 45 броя, ЛА е 50 броя. Други страшно редки монети са Людмилата (20 лева Людмила Живкова с две емблеми на гърба) - непотвърден тираж 30-40 броя, Боримечката с петте града по гурта - пак там, че и по-малко, 2 стотинки 1981 година "Народна република България" на реверса (20тина броя), 1 лев 1916 - около 30-40 броя (не включвам "италиянките"), сета стотинки 1979та... Вече за съвсем редки монети (единични бройки) - 2 лева 1916, 10 лева КРУМЪ 814 и други такива. Бай Стамен ги е написал, макар че не съм съвсем съгласен с класификацията му... Това е общо взето.

Коментар

• Здравейте българи. Аз разделям монетите на 5 групи или класа. Всичко пречупвам през тиража на съответните монети. Първият - много редки: серията стинки 79-та и Проби 2 на Сараево и ЛА. Вторият са емблематични за БГ монети - Боримечката, блудницата Людмила и Образците на Пробите. Третият клас това според мене е митологията - Сантимите и 2 стотинки 81- на - НРБ. Четвъртият клас според бай Стамена е божествения - монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966. Последният клас е Разни Други. Естествено тука не включвам монетите с грешки и дефекти, защото в тоя тип монети има уникални куриози - единични образци. Моя милост има десетина такива Тъй мисля аз. Айде, със здраве.

Коментар

• Благодаря много Jorka, разгледах каталога и видях че и летните в ЛА и зимните в Сараево имат различни тиражи.Забелязах че тези които са с надпис probe 2 , са в тиражи от порядка на 250-300, това наистина е уникален тираж.
                      Иначе стандарните ЛА и Сараево са съответно 2 000 и 15 000, което не е много малко.И аз се присъединявам към питането, кои са тези други монети за които говориш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata
                        Първоначално изпратено от forex_guru
                        Извинявам се, но някой ще обясни ли на неукия лаик, защо за бога този комплект струва почти 20 000лв., тоест най-малко толкова?
                        Нямаш грижи - комплекта струва много скъпо защото това са монети с почти митичен статус, особено образците. Много малък тираж са всичките (справка каталога на Булфила) и са легендарни още от време оно. Ако някой ги има тези шестте плюс още 3-4 други монети може да се каже, че има всичко.
                        Извинявай ще те питам, кои са останалите 3-4 монети? Въпреки че съм Господ не знам всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от forex_guru
                          Извинявам се, но някой ще обясни ли на неукия лаик, защо за бога този комплект струва почти 20 000лв., тоест най-малко толкова?
                          Нямаш грижи - комплекта струва много скъпо защото това са монети с почти митичен статус, особено образците. Много малък тираж са всичките (справка каталога на Булфила) и са легендарни още от време оно. Ако някой ги има тези шестте плюс още 3-4 други монети може да се каже, че има всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от levun1
                            Първоначално изпратено от nik4o83
                            Хора, някой видя ли как завърши Комплекта Сараево и Лос Анжелис, че аз бях зает и пропуснах края???
                            Можеш да видиш и сам:
                            http://auction.bg/item.php?id=172759
                            Мерси колега!!!

Коментар

• Извинявам се, но някой ще обясни ли на неукия лаик, защо за бога този комплект струва почти 20 000лв., тоест най-малко толкова?

Коментар

• Първоначално изпратено от nik4o83
                                Хора, някой видя ли как завърши Комплекта Сараево и Лос Анжелис, че аз бях зает и пропуснах края???
                                Можеш да видиш и сам:
                                http://auction.bg/item.php?id=172759

Коментар

Working...
                                X