IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
    Пуснете ми маската на терес до 150 кинта бре серсеми
    http://auction.bg/item.php?id=160385
    Заповядай,но внимавай с този човек измамник е голям кожодер е и не дава сертификат.Успех.Потър си си я от другаде но недей купува от него независимо че е от моя град познавам го само веднъж съм му продавал една монета и със зор и пазарлъци ми прави а се познаваме от години.

Коментар

• Първоначално изпратено от levun1
      Първоначално изпратено от Ivetka
      На кои монети викате "сантими" ???
      Ами доколкото знам първите български монети отсечени през 1880 са се казвали така и са имали номинал 10 сантима, но са сечени много малко и то пробно после идеята е изоставена и са почнали да секат левове и стотинки.
      Има и още едни сантими - 1887ма. Стамболов самосиндикално е решил да въведе френското монетносечене и има четири отсечени сантима (номинал 10 сантима), но така и не виждат бял свят и си остават само като образци. А сантимите от 1880та са два вида - има един сребърен и осем медни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka
        На кои монети викате "сантими" ???
        Ами доколкото знам първите български монети отсечени през 1880 са се казвали така и са имали номинал 10 сантима, но са сечени много малко и то пробно после идеята е изоставена и са почнали да секат левове и стотинки.

Коментар

• На кои монети викате "сантими" ???

Коментар

• Пуснете ми маската на терес до 150 кинта бре серсеми

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста
              Първоначално изпратено от niki88
              Абе направи ми впечатление, че на последните две страници на каталога на Булфила отгоре пище "Проби и есета". За пробитре ясно, но какво означава есета?
              Ами колега, то е едно и също. Тоест: На ПРОБА казват още МОСТРА или ESSAI. Малко пояснение да не стават недоразумения с това кво е Образец.

ПРОБА = МОСТРА = ESSAI е монета отсечена от фирмата производетел и предназначена за реклама преди офертата на клиента (в БГ в случая това е БНБ) за отсичането й. Пробита могат да бъдат различни и от различни материали или от различни фирми производители, ако е обявен търг или конкурс.

ОБРАЗЕЦ - SPECIMEN е паричен знак изработен от фирма производител предназначен да представлява съответния купюр пред клиента (в случая БНБ). В българското монетосечене с Образец са означени работните екземпляри.

Да не се бъркат Образците - работните екземпляри с ПРОЕКТ на монета !!!

Дано да съм ти бил от полза с тези обяснения. Айде, Със здраве.
              Много благодаря за подробното обяснение!

Коментар

• Първоначално изпратено от niki88
                Абе направи ми впечатление, че на последните две страници на каталога на Булфила отгоре пище "Проби и есета". За пробитре ясно, но какво означава есета?
                Ами колега, то е едно и също. Тоест: На ПРОБА казват още МОСТРА или ESSAI. Малко пояснение да не стават недоразумения с това кво е Образец.

ПРОБА = МОСТРА = ESSAI е монета отсечена от фирмата производетел и предназначена за реклама преди офертата на клиента (в БГ в случая това е БНБ) за отсичането й. Пробита могат да бъдат различни и от различни материали или от различни фирми производители, ако е обявен търг или конкурс.

ОБРАЗЕЦ - SPECIMEN е паричен знак изработен от фирма производител предназначен да представлява съответния купюр пред клиента (в случая БНБ). В българското монетосечене с Образец са означени работните екземпляри.

Да не се бъркат Образците - работните екземпляри с ПРОЕКТ на монета !!!

Дано да съм ти бил от полза с тези обяснения. Айде, Със здраве.

Коментар

• siguren li si,za6toto zmonetata e 24 karata.i ne si go izmislqm.vodena e pri zlatar,koito kaza 4e e 24 karata

Коментар

• ehoooooo)))))

Коментар

• Първоначално изпратено от aniraq
                      zdr na vsi4ki.imam zlatna moneta na napoleon ot 1899god,4isto zlato 24 karata.znae li nqkoi dali se tarsqt takiva moneti i kakva e cenata.
                      1. Ако е "наполеон" няма как да е 24 карата - "наполеоните" са проба 900/1000 - което отговаря на около 21,6 карата
                      2. предполагам за теб е по-важна ЦЕНАТА:
                      - ако монетата е 10 франка - 120-150 лв.
                      - ако е 20 франка - 200-260 лв.
                      при положение че нямаш опит с търговията на злато (както разбирам) бъди доволен ако вземеш нещо посредата на което съм то писал по-горе
                      remember remember the fifth of november

Коментар

• ehoooooo)))))

Коментар

• zdr na vsi4ki.imam zlatna moneta na napoleon ot 1899god,4isto zlato 24 karata.znae li nqkoi dali se tarsqt takiva moneti i kakva e cenata.

Коментар

• zdr na vsi4ki.imam zlatna moneta na napoleon ot 1899god,4isto zlato 24 karata.znae li nqkoi dali se tarsqt takiva moneti i kakva e cenata.

Коментар

• Абе направи ми впечатление, че на последните две страници на каталога на Булфила отгоре пище "Проби и есета". За пробитре ясно, но какво означава есета?

Коментар

• Първоначално изпратено от GALBA
                                Първоначално изпратено от al64ad
                                Първоначално изпратено от GALBA
                                Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста
                                Здравейте българи. Аз разделям монетите на 5 групи или класа. Всичко пречупвам през тиража на съответните монети. Първият - много редки: серията стинки 79-та и Проби 2 на Сараево и ЛА. Вторият са емблематични за БГ монети - Боримечката, блудницата Людмила и Образците на Пробите. Третият клас това според мене е митологията - Сантимите и 2 стотинки 81- на - НРБ. Четвъртият клас според бай Стамена е божествения - монети с единични проби и образци с тираж по 1-2-3 бройки - 1 и 2 лв. 1923-та, 2 лв. 1926 г., 5 лв. 1928 г., 5 и 10 лв. 1930 - КРУМЪ 814, разните му разновидности на 2 и 20 стинки 52-ра, двата вида на 1 лев 1962, 1 лев 1966. цДруги. Естествено тука не включвам монетите с грешки и дефекти, защото в тоя тип монети има уникални куриози - единични образци. Моя милост има десетина такива Тъй мисля аз. Айде, със здраве.
                                Бае Стамене,право думаш!;-) Само дето всичко ,което изброяваш си е "клас 1",
                                като последният клас 'разни,други' са повече от15! И да си го знаеш -сантимите са си ' номер едно'! Мога да изброя поне пет причини за за това. Първата и особено важна е ,че само 4 колекции в България започват с тези монети!
                                5 са вече.
                                Поздрави,ако си успял! Остава само още една! ;-)
                                оттървах още една преди 3 месеца-готов съм да я взема, ама не мога да разбера дали оттук я взеха.Ако е външен ще му направя "предлжение на което не може да се устои".Успокоява ме само това че мойта е с по -добро качество.

Защо само още една -не са ли поне 3

Коментар

Working...
                                X